sleepingbyday Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 proszę rozreklamujcie wśród znajomyc h bazarek na koszty leczenia i karmy rurka. no i zapraszam, oglądajcie, licytujcie, podbijajcie. http://www.dogomania.pl/threads/210358-JAK-INTELIGENTNY-JESTEŚ-DOGOMANIAKU-do-5.07 Quote
Awit Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Wysłałam wczoraj deklarowaną dyszkę. Mógłby chłopak udać się już do domku.... Quote
sleepingbyday Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 przyszły deklaracje: od Awit - za dwa miesiące, 10 zł od AnnyA - 10zł i od szarotki, ale za czerwiec, a dopiero 7 lipca. widze historię konta,ale jeszcze nie mogę przelewać, musze wpaść do banku wtej sprawie. bazarek na weterynarza dla rurka nie poszedł wcale :-( Quote
Szarotka Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Niestety moja dekracja tym razem siedziala w Polsce i ciotka nie miala czasu wplacic. Quote
bakusiowa Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Potrzebna jest osoba do zrobienia wizyty przedadopcyjnej na Gocłwiu. Kontakt do luka1 lub fundacja Nero. http://www.dogomania.pl/threads/203049-Historia-Spaniela-kt%C3%B3ra-nie-ma-jeszcze-zako%C5%84czenia-%28-PROSIMY-O-WSPARCIE-FINANSOWE%29/page23 Quote
sleepingbyday Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 rurek będzie miał 15 zł na kastrację od ick. Quote
sleepingbyday Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 z moim? no własnie to od ick, za ksiązkę z zadaniami mensy. Quote
sleepingbyday Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 no to właśnie ten :-). musze wykombinowac jeszcze jakiś... rozmawiałam wczoraj z panią Ewą o rurku. ma swoje cofki - niby na smyczy ok, ale od pewnego czasu zakładanie obroży to histeria. jak rurek podchodzi do miziania i podejdą inne psy, to się boi i wycofuje. jak p. Ewa wychodzi tylko z nim na dwór ćwiczyć, pozostałe to psy szczekają w domu i rurek wtedy zachowuje się, jakby szczekały mu nad głową. p. ewa widzi dwa wyjścia. regularnie a fachowiec od szkolenia, lub nowe dt. przychylam się do nowego dt, zrobiliśmy już tak kiedyś z ciaputką i naumiała się w nowym dt nowych rzeczy. ale żeby zacząć mu szukać zmiany, potrzebuje on pełnego zestawu kasy - czyli na karmę. ja juz nie mówię o sprawach weterynaryjnych.... co myslicie o tym? Quote
katarzyna09 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 No musisz!Jak coś,to będę na bazarku;) W tej chwili tylko tak mogę pomóc... Quote
sleepingbyday Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 nowy bazar dla rurka: http://www.dogomania.pl/threads/211718-Metaliczne-Puzzle-Piatnik-500-nówka-na-kastrację-Rurka-do-29-lipca-21.00 bardzo prosze o rozreklamowanie wśród znajomych dogomaniaków.. i o ostrą walkę :diabloti: Quote
Szarotka Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='sleepingbyday']nowy bazar dla rurka: http://www.dogomania.pl/threads/211718-Metaliczne-Puzzle-Piatnik-500-nówka-na-kastrację-Rurka-do-29-lipca-21.00 bardzo prosze o rozreklamowanie wśród znajomych dogomaniaków.. i o ostrą walkę :diabloti: Bazarek zaprasza :):) Quote
Szarotka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 sleepingbyday napisał(a):szarotka, doszła lipcowa kaska. To ladnie z jej strony :):) Quote
sleepingbyday Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 ludzie, bardzo bym prosiła o jakieś komentarze czy pomysły na temat w poście 538. Quote
Awit Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 A nowym dt miałby mniej towarzyszy i byłby spokojniejszy przy ćwiczeniach? Quote
mgie Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Bazarek ogłoszeniowy dla Rurka http://www.dogomania.pl/threads/211909-Bazar-OG%C5%81OSZENIOWY-dla-niecierpliwych.-7-pakiet%C3%B3w.-Dla-Rurka-Norkowskiego.-Do-31.07?p=17335647#post17335647 zamawiać pakiety, podrzucać ;) Quote
Szarotka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='sleepingbyday']ludzie, bardzo bym prosiła o jakieś komentarze czy pomysły na temat w poście 538. Ja nie wiem, co doradzic, ale ogolnie jest taka zasada, ze jak cos nie dziala to trzeba szukac innych mozliwych rozwiazan!!!!!!!!! [quote name='mgie']Bazarek ogłoszeniowy dla Rurka http://www.dogomania.pl/threads/211909-Bazar-OG%C5%81OSZENIOWY-dla-niecierpliwych.-7-pakiet%C3%B3w.-Dla-Rurka-Norkowskiego.-Do-31.07?p=17335647#post17335647 zamawiać pakiety, podrzucać ;) Ide na bazarek bo Henio potrzebuje. Cholera, ze go sama wziac nie moge .............:(:( Quote
Kociabanda2 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 sleepingbyday napisał(a): rozmawiałam wczoraj z panią Ewą o rurku. ma swoje cofki - niby na smyczy ok, ale od pewnego czasu zakładanie obroży to histeria. jak rurek podchodzi do miziania i podejdą inne psy, to się boi i wycofuje. jak p. Ewa wychodzi tylko z nim na dwór ćwiczyć, pozostałe to psy szczekają w domu i rurek wtedy zachowuje się, jakby szczekały mu nad głową. p. ewa widzi dwa wyjścia. regularnie a fachowiec od szkolenia, lub nowe dt. przychylam się do nowego dt, zrobiliśmy już tak kiedyś z ciaputką i naumiała się w nowym dt nowych rzeczy. ale żeby zacząć mu szukać zmiany, potrzebuje on pełnego zestawu kasy - czyli na karmę. ja juz nie mówię o sprawach weterynaryjnych.... co myslicie o tym? Ja uważam, że zmiana DT to dobry pomysł. Zwłaszcza, jeśli udałoby się znaleźć jakiś doświadczony domek, który mógłby poświęcić Rurkowi dużo czasu. Sama rozważam podobne rozwiązanie w przypadku Ciapka, bo przydałby się ogródek zamiast mieszkania na trzecim piętrze i ktoś bardziej doświadczony z psami ode mnie... no, ale kto zechce podjąć się bezpłatnie tak żmudnej pracy z dzikusem? :( Można też rozważyć wprowadzenie leków przeciwlękowych (nie uspokajających tylko przeciwlękowych). Nie wiem co o tym sądzicie? Ja Ciapkowi niedawno zaczęłam podawać hydroksyzynę, ale w międzyczasie sąsiadka miała okazję rozmawiać o Ciapku ze znaną i cenioną behawiorystką z Radomia i dowiedziałyśmy się, że doprowadzanie takich lękowych dzikusów do jakiej takiej normalności może potrwać nawet osiem miesięcy i bardzo dobrze jest wprowadzić coś przeciwlękowego. Tu polecono nam jeden z dwóch leków: Promolan lub Elafranil. Hydroksyzyna podobno słabo działa na psy. No ale Ciapek już ją dostaje, więc zobaczymy czy coś to mu pomoże i w razie czego zmienimy za jakiś czas. Może Rurkowi pomógłby któryś z tych leków? Quote
sleepingbyday Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 hmm, ciekawe. moze faktycznie? trzeba by zobaczyć, jak rurek by sobie poradził w nowej rzeczywistości. czy bardzo by się cofnął, czy wcale nie. poprosiłam szamankę, zeby na mnie przepisała wątek. Quote
Recommended Posts