Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 814
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapraszam serdecznie na bazarek na spłatę długu po Bajeczce oraz dla zakochanych kundli: Borysa i Lili :loveu:

Ciuszki, torebki, dodatki, biżu, a także coś dla TZ-ta! Na zimę, na wiosnę oraz na lato :) Spory wybór przydatnych teraz szalików oraz ciepłe kozaki i płaszcz! :D
http://www.dogomania.pl/threads/202958-Ciuszki-torebki-dodatki-bi%C5%BCu-co%C5%9B-dla-TZta!!-do-06.03.2011-g.22.00!?p=16379285#post16379285

Posted

Szarotka napisał(a):
I jak sie miewa ???

Do p.Ewy jest przyzwyczajony, kocha swoją wspólokatorkę Maxi (spią razem na jednyk posłanku), wyszedł nam naprzeciw prawie pod furtkę :)
Pewne postępy poczynił.

Posted

bo go wczoraj widziałam. podleciał do nas (była znim p. ewa, to odstawił chojraka), apotem nawiał na posłanko i łypał i warczał. wzięty na ręce, zeby zademonstrowac jego niechęć do smyczy, wygiał sie w pałąk a oczy mu niemal z orbit wyskoczyły. postawiony na ziemi ze smyczą zaczał szaleć ze strachu. 3 miesiące w dt a on i maxi nawzajem napędzają sie w swoich fobiach. dobrym rozwiązaniem byłaby zamiana - jedno z nich, maxi lub rurek - do doświadczonego dt, ado p. ewy na dt jakis dobrze zsocjalizowany pies, który nauczy pozostałego dzikuska czegos pozytywnego...

trauma jak stąd do gdańska, bo skąd inąd widac, ze rurek nie jest dziki, w sensie - żył wśród ludzi.

czy ktos miał kontakt z marlenka?

Posted

Ciotki widzialam wieksze. Yogi od Idusiek tak sie tez zachowywal, terez jest w swoim domu i jest super, a Yogi jest wielkosci Onka, wiec trudniej. Rurek to takie male cos:):)
Z Lenka tez byly problemy a teraz robi furore we wlasny domu :):)

Posted

ja nie mówię, ze on niereformowalny. uważam, ze p. ewa po prostu nie poradzi sobie z dwoma pełnymi fobii psami. przypadkiem daliśmy jej za dużo na głowę. blacky przecież bardzo ładnie się ucywilizował.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
ludzie, bardzo prosze, zastanówcie się, czy ktoś nie przyerzymałby mi tymczasa przez kilka dni. zaczynam miec problem.....

dziś rurek będzie u weta na szczepienia i obcinanie paznokci ;-)

Ja poza psem mam koty, no i w tygodniu nie ma nikogo w domu po 11 godzin... :( Ten tymczasowicz nie zje kotów, nie zniszczy mieszkania jak zostanie na tyle czasu sam, wytrzyma między spacerami tak długo? Zapytam męża, ale małe szanse, by się zgodził :( Zresztą no jak psiak nie nadaje się do kotów to w ogóle nie da rady, bo nie bardzo mam ich jak separować.

Posted

kociabanda, lisio koty uwielbia... ganiać. nie ma sensu - dzięki za dobre chęci, ale lisio jest na koty zajadły. podwórkowe co prawda, ale nie sądzę, żeby to był dobry pomysł, srawdzac akurrat na waszych kotach i akurat, jka mne nie będzie, czy lisio jest w stanie zaakceptowac koty.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
kociabanda, lisio koty uwielbia... ganiać. nie ma sensu - dzięki za dobre chęci, ale lisio jest na koty zajadły. podwórkowe co prawda, ale nie sądzę, żeby to był dobry pomysł, srawdzac akurrat na waszych kotach i akurat, jka mne nie będzie, czy lisio jest w stanie zaakceptowac koty.

no właśnie tego się obawiałam. Większość psów chyba potrafi się dogadać z kotami, ale początkowo trzeba być ostrożnym, a więc na pewno nie zostawiać towarzystwa w domu samopas, a my niestety do pracy musimy chodzić :( Przykro mi :(

Posted

nie licznie na marlene ani nie dawajcie jej nic- dalam dla duzego psa jumbo karme w ilosci na ponad 5 tygodni w grudniu i do tej pory karma nie dotarla i pewnie nie dotrze,bo nawet nie odzywa sie do osob mieszkajacych niedaleko ani do mnie z info ze karmy nie dowiozla