Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 814
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i ja podrzucam :) Ciekawe na ile ten dzikusek się ucywilizował... U mnie od niedawna całkowicie dziki piesek (urodził się i żył na ulicy 6-7 lat) i nie wiem jakie w zasadzie w tej sytuacji są szanse na ucywilizowanie takiego pieska... Mam nadzieję, że Rurek mimo wszystko robi postępy.

Posted

postępy - jakies tam są. rurek chadza na spacery na smyczy po ulicy, ale... po 100m takiego spaceru wracaja schetani - on i opioekunka. rurek jest przestraszony raz, smyczą, a dwa - wyjściem poza teren. więc ćwiczą, ćwiczą, ale cięzko jest. był szczepiony, teraz na dniach miało być kolejne szczepienie i za dwa tygodnie odjajczanie. szczepienia idą na kredyt, więc musismy wynaleźć kasę na to. i na kastrację -150zł.
zachodze w głowę, jak to zrobimy?
umówiłam się zopiekunką, ze jak uda nam sie znaleźć wspólny wolny czas wświęta, to podskoczę do nich. ale to jak ze świętami - czy się zgramy? mam nadzieję.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
postępy - jakies tam są. rurek chadza na spacery na smyczy po ulicy, ale... po 100m takiego spaceru wracaja schetani - on i opioekunka. rurek jest przestraszony raz, smyczą, a dwa - wyjściem poza teren. więc ćwiczą, ćwiczą, ale cięzko jest. był szczepiony, teraz na dniach miało być kolejne szczepienie i za dwa tygodnie odjajczanie. szczepienia idą na kredyt, więc musismy wynaleźć kasę na to. i na kastrację -150zł.
zachodze w głowę, jak to zrobimy?
umówiłam się zopiekunką, ze jak uda nam sie znaleźć wspólny wolny czas wświęta, to podskoczę do nich. ale to jak ze świętami - czy się zgramy? mam nadzieję.

Biedaczek :( Dobrze, że ma tak dzielną opiekunkę, która się nie poddaje mimo trudności :)

• 2 weeks later...
Posted

ej słuchajcie, dowiedziałam się rzeczy wielkich! mianowicie rurek chodzi na smyczy!!! boi się jeszcze autobusów, jak przejeżdżają to się kuli, ale co to za problem. moja zosia też się ich boi. generalnie jest podobno b. duzy potęp. przecież chodzenie na smyczy miał opanowane na poziomie zero przez b. długi czas!

p. ewa mówi, ze jest z niego totalnie dumna!

planowałam pojechac w najbliższy weekend do rurka, ale nie wiem, czy się uda - mam sporo pracy i jeszcze musz eywjechac do worcka w niedzielę.
ale generalnie jestem super zaskoczona! bedą z niego ludzie!

Posted

No wiesz co, to niesamowite:-)
Jak chodzi na smyczy a boi się tylko autobusów....To cóż to:-)
Moja Tereska boi się np.większej ilości ludzi.
Więc Pani z Rurkiem będzie przy ulicy uważała bardziej.
Koleżanki pies obszczekuje tramwaje i dziewczyna między blokami przemyka żeby dojść do parku:-)

Posted

no, dokładnie. nie jest źle. wiadomo, ze obcy ludzie- strach, więc ja bym jeszcz etroche poczekała z ogłąszaniem. ale maxi - to ponoc jakby ktos wcisnął guzik, długo nic i nagle szast-prast i na smyczy chodzi jak ta lala. juz ma byc ogłaszana. u P. Ewy osttanio wszytsko ruszyło do przodu najwyraźniej :-).

bardzo się ciesze, bo byłam załamana rurkiem - że nigdy nie będzie się nadawał....

• 2 weeks later...
Posted

co tu tak cicho? jedziemy dziś no rurka, więc powinny być njusy - pewnie jutro, bvo dziś mam sporo rzeczy do zrobienia, ale wszytsko opowiem. i mamy nadzieję na fotki.

tymczasem:
chcemy pomóc ludziom, którzy sami zajęli się 8 szczeniakami. choć swoich psów mają z 5 i 3 razy tyle kotów...
bazarek. koszty szczepień itd... zatem - jest bazarek. b. fajne, nowiutkie fanty:
http://www.dogomania.pl/threads/207945-Torebki-broszka-porcelana-kolczyki-na-szczeniaki-ze-stodoły-do-22-maja-godz-20!