Kapsel Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 :-(Brak mi słów :shake: Fabia..... 12-letnia boksia :-( Fabie prowadził ulicą jej pijany właściciel, w pewnym momencie na wysokości przystanku autobusowego próbował ja wepchnąć pod koła nadjeżdżającego autobusu. :crazyeye::crazyeye::crazyeye::-(:shake: Nie zareagował nikt :shake: oprócz Pani Joanny która podbiegła i zapytała pijaka co on wyprawia. pijak powiedział, że już staruszki nie chce, że szedł ja uśpić, :-( bełkotał coś, że szkoda mu pieniędzy i nagle zostawił suczkę na przystanku ot tak i sobie poszedł.....:shake::-( Pani Joanna zabrała suczkę ze sobą i przywiozła do domu. Razem z matką skontaktowały się z nasza Fundacją i od wczoraj Fabia jest bezpieczna i mieszka w siedzibie Fundacji z innymi staruszkami. Staruszka ma conajmniej 12 lat, ma siwiutki pysk, z trudem chodzi, jest jakaś taka cała sztywna, utyka na przednia łapkę. Boi się wszystkiego, cały czas się trzęsie, to jest straszne, ona leży i się trzęsie jak liść :-(:-(:-( Jest bardzo grzeczna, bez problemu dogadała się z boksiami rezydentami. Jeśli ktoś chciałby wspomóc utrzymanie i leczenie boksi, wpłaty prosimy kierować na konto Fundacji z dopiskiem "nick + "dogo" - na Fabię" Fundacja "SOS bokserom" ul. Mrówcza 77a 04-857 Warszawa nr konta: 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000 nr konta w standardzie IBAN : PL 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000 kod SWIFT: KRDBPLPW Quote
Maruda666 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Biedna babuleńka. Musiała być bita :( Może dobrze, że tak się stało - przynajmniej ostatnie lata czy miesiące spędzi w spokoju. Gdyby nie pomysł z wepchaniem pod samochód, pewnie by ją uśpił, albo dalej gnębił :( Miała bidula szczęście w nieszczęściu. Kolczatkę to jej zdjęliście?? ;) Quote
andegawenka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Babuleńka....Kapselku ona mi przypomina też moją podopieczną Sophię Quote
Kapsel Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Germaine na pewno o to by zdjąć kolczatkę na pewno zadbała, nawet nie śmiem się pytać. :oops: Nie wiem, ale pijaczki bardzo lubują się w bokserach, może dlatego, że są posłuszne, ze takie przylepy do przytulania? W Koninie są dwa boksery, które często widuję z pijaczkami i uważnie im się przyglądam :mad: Quote
Kapsel Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 andegawenka napisał(a):Babuleńka....Kapselku ona mi przypomina też moją podopieczną Sophię Ninuś, dawno to było? nie mogę sobie przypomnieć ... Już wiem :roll: faktycznie teraz kojarzę! Quote
haniabor Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Bidula. Chce się tylko płakać. Trzymaj się babciu! Quote
_Goldenek2 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 No jestem Kapselku. Jutro parę groszy wyślę. A temu .....s......... to bym...... eh :( Quote
Kapsel Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 _Goldenek2 napisał(a):No jestem Kapselku. Jutro parę groszy wyślę. A temu .....s......... to bym...... eh :( Dziękujemy Goldenku:buzi: i dziękuję Wszystkim Cioteczkom Kochanym, :calus:że jesteście !!! Quote
Iv_ Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Dziękuje Kapselkowa za zaproszenie. Biedna boksia, żal patrzeć w jej oczka. Co za świat echhhh :shake: Quote
nombre Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 ja tez jestem, nie gniewajcie sie jak mnie czesto tutaj nie bedzie , ale moja psina znowu choruje :(( Quote
wykrywka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Myślałam, że wyczerpałam już limit złych wieści a Ty Kapselku uświadamiasz, że jeszcze nie koniec. Ale masz rację, nie można obojętnie patrzeć na zdjęcia tej bokserki, tyle w niej smutku i rezygnacji :-(. Oczywiście będę zaglądać na wątek, przeleję parę złotych na konto i niestety to wszystko na co mnie stać, bardzo ubolewam z tego powodu :oops: . Quote
Agnezia Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Coraz mniej skrupułów mają ci debile. Wczoraj w worku, dziś chciał ją wepchnąć pod samochód... Quote
emhokr Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 nei mam za dużo, ale kazdy grosz się liczy... zastanawiam sie, jaki trzeba miec chory łeb żeby byc taką bestią... :-( Quote
Agnezia Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 chyba trzeba mieć łeb totalnie przeżarty przez wódę...po co płacić za uśpienie i utylizację wiesz ile za to można kupić wódy??? A taniego wina to na kilka imprez starczy... Quote
Kamila28 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 melduje się na wątku :), bidulka, Panią Joannę to chyba jakiś Anioł zesłał :loveu: Dziewczyny ale tą kolczatkę paskudą ściągnijcie :shake: Quote
kora78 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 jestem u styranej babulinki pijak moze chciec ja odzyslkac, jak wytrzezwieje. decyzję "na bani: moze pozniej zmienic, a na drugi dzien znow i znow w kolko Quote
Germaine Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Kochane, o kolczatkę się nie martwcie, babuleńka dostała czerwoną skórzaną obrózkę. Zdjęcia sa zrobione moment po tym jak do mnie przyjechała, stąd jeszcze ta kolczatka. Poszliśmy dziś na spacer, na początku staruszka ledwo chodziła a potem jak się rozbrykała :crazyeye: z Boleczkiem to szalały że hej :p Boi sie obcych, boi sie jak sie do niej schyle, żeby ja pogłaskać, ale po chwili sie uspokaja. Jest bardzo grzeczna, spokojna, jak sie zdenerwuje to strasznie dyszy i zieje. Quote
ageralion Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :( Ludzie nie przestana mnie chyba nigdy zalamywac Quote
jostel5 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Straszna historia!:( I chyba właśnie z takimi ludzkimi (???) zachowaniami nigdy się nie pogodzę! Z pieniędzmi jest u mnie teraz bardzo krucho,bo ostatnio moi podopieczni-ci z dogo,schronu i domowi-jak na złość WSZYSCY na raz wymagają szczególnej uwagi,ale...może parę grosików wyskrobię... Biedna babuleńka! Quote
andegawenka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Kapsel napisał(a):Ninuś, dawno to było? nie mogę sobie przypomnieć ... Już wiem :roll: faktycznie teraz kojarzę! Była rok u Basi, bardzo zgrabna...od paru miesiecy w nowym domu.... Quote
Kapsel Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 andegawenka napisał(a):Była rok u Basi, bardzo zgrabna...od paru miesiecy w nowym domu.... Tak wiem, Ninuś zaraz sobie przypomniałam, a jednak domek znalazła. Nikt pewnie nie dawał na to szans, a jednak! Może naszej Fabii tez się uda :roll: Quote
andegawenka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Kapsel napisał(a):Tak wiem, Ninuś zaraz sobie przypomniałam, a jednak domek znalazła. Nikt pewnie nie dawał na to szans, a jednak! Może naszej Fabii tez się uda :roll: No pewnie że się uda, zobacz jaki wygląd ma słodki..... Quote
wykrywka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Zdjęcia Fabii powodują, że znowu mam mokre oczy, nie są to tym razem, jak przy pierwszych fotkach, gorzkie łzy ale takie ... ze wzruszenia. Cudowna boksereczka, pełna życia i gdy pomyślę, że .... , brak słów. Quote
nombre Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 jakie 12 lat, przeciez ona jak młody zrebak sie wywal z nogami w góre, moja 10 letnia Tora tez jak wyjdzie na dwór to od razu tez sie tarza jak młodzik Quote
Recommended Posts