Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:-(Brak mi słów :shake:
Fabia..... 12-letnia boksia :-(

Fabie prowadził ulicą jej pijany właściciel, w pewnym momencie na wysokości przystanku autobusowego próbował ja wepchnąć pod koła nadjeżdżającego autobusu. :crazyeye::crazyeye::crazyeye::-(:shake:

Nie zareagował nikt :shake: oprócz Pani Joanny która podbiegła i zapytała pijaka co on wyprawia. pijak powiedział, że już staruszki nie chce, że szedł ja uśpić, :-( bełkotał coś, że szkoda mu pieniędzy i nagle zostawił suczkę na przystanku ot tak i sobie poszedł.....:shake::-(

Pani Joanna zabrała suczkę ze sobą i przywiozła do domu. Razem z matką skontaktowały się z nasza Fundacją i od wczoraj Fabia jest bezpieczna i mieszka w siedzibie Fundacji z innymi staruszkami.

Staruszka ma conajmniej 12 lat, ma siwiutki pysk, z trudem chodzi, jest jakaś taka cała sztywna, utyka na przednia łapkę. Boi się wszystkiego, cały czas się trzęsie, to jest straszne, ona leży i się trzęsie jak liść :-(:-(:-(

Jest bardzo grzeczna, bez problemu dogadała się z boksiami rezydentami.

Jeśli ktoś chciałby wspomóc utrzymanie i leczenie boksi, wpłaty prosimy kierować na konto Fundacji z dopiskiem "nick + "dogo" - na Fabię"

Fundacja "SOS bokserom"
ul. Mrówcza 77a
04-857 Warszawa

nr konta:
06 1500 1012 1210 1015 2421 0000
nr konta w standardzie IBAN :

PL 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000
kod SWIFT: KRDBPLPW

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedna babuleńka. Musiała być bita :(
Może dobrze, że tak się stało - przynajmniej ostatnie lata czy miesiące spędzi w spokoju. Gdyby nie pomysł z wepchaniem pod samochód, pewnie by ją uśpił, albo dalej gnębił :( Miała bidula szczęście w nieszczęściu.
Kolczatkę to jej zdjęliście?? ;)

Posted

Germaine na pewno o to by zdjąć kolczatkę na pewno zadbała, nawet nie śmiem się pytać. :oops:
Nie wiem, ale pijaczki bardzo lubują się w bokserach, może dlatego, że są posłuszne, ze takie przylepy do przytulania? W Koninie są dwa boksery, które często widuję z pijaczkami i uważnie im się przyglądam :mad:

Posted

andegawenka napisał(a):
Babuleńka....Kapselku ona mi przypomina też moją podopieczną Sophię

Ninuś, dawno to było? nie mogę sobie przypomnieć ... Już wiem :roll: faktycznie teraz kojarzę!

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
No jestem Kapselku. Jutro parę groszy wyślę. A temu .....s......... to bym...... eh :(

Dziękujemy Goldenku:buzi: i dziękuję Wszystkim Cioteczkom Kochanym, :calus:że jesteście !!!

Posted

Myślałam, że wyczerpałam już limit złych wieści a Ty Kapselku uświadamiasz, że jeszcze nie koniec. Ale masz rację, nie można obojętnie patrzeć na zdjęcia tej bokserki, tyle w niej smutku i rezygnacji :-(. Oczywiście będę zaglądać na wątek, przeleję parę złotych na konto i niestety to wszystko na co mnie stać, bardzo ubolewam z tego powodu :oops: .

Posted

chyba trzeba mieć łeb totalnie przeżarty przez wódę...po co płacić za uśpienie i utylizację wiesz ile za to można kupić wódy??? A taniego wina to na kilka imprez starczy...

Posted

Kochane, o kolczatkę się nie martwcie, babuleńka dostała czerwoną skórzaną obrózkę. Zdjęcia sa zrobione moment po tym jak do mnie przyjechała, stąd jeszcze ta kolczatka.
Poszliśmy dziś na spacer, na początku staruszka ledwo chodziła a potem jak się rozbrykała :crazyeye: z Boleczkiem to szalały że hej :p
Boi sie obcych, boi sie jak sie do niej schyle, żeby ja pogłaskać, ale po chwili sie uspokaja. Jest bardzo grzeczna, spokojna, jak sie zdenerwuje to strasznie dyszy i zieje.

Posted

Straszna historia!:( I chyba właśnie z takimi ludzkimi (???) zachowaniami nigdy się nie pogodzę!
Z pieniędzmi jest u mnie teraz bardzo krucho,bo ostatnio moi podopieczni-ci z dogo,schronu i domowi-jak na złość WSZYSCY na raz wymagają szczególnej uwagi,ale...może parę grosików wyskrobię...

Biedna babuleńka!

Posted

andegawenka napisał(a):
Była rok u Basi, bardzo zgrabna...od paru miesiecy w nowym domu....

Tak wiem, Ninuś zaraz sobie przypomniałam, a jednak domek znalazła. Nikt pewnie nie dawał na to szans, a jednak! Może naszej Fabii tez się uda :roll:

Posted

Kapsel napisał(a):
Tak wiem, Ninuś zaraz sobie przypomniałam, a jednak domek znalazła. Nikt pewnie nie dawał na to szans, a jednak! Może naszej Fabii tez się uda :roll:

No pewnie że się uda, zobacz jaki wygląd ma słodki.....

Posted

Zdjęcia Fabii powodują, że znowu mam mokre oczy, nie są to tym razem, jak przy pierwszych fotkach, gorzkie łzy ale takie ... ze wzruszenia. Cudowna boksereczka, pełna życia i gdy pomyślę, że .... , brak słów.