Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak jest Szefie

jutro-dzis znaczy w niedzielę będzie bilansik do wglądu

dalej trzymam kciuki i idę spać, wróciłam dziś z Północy:)
przez dni parę byłam bliżej was geograficznie ale dalej od netu...

Krasnalki - walczcie dzielnie!

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

margaret napisał(a):
super że przyszłyście:) dzięki!

Dzieki za zaproszenie.
Bylam u tych slodzinek na poczatku jak watek zalozono i dzis jestem w szoku, 5 psiaczkow odeszlo za TM :(
Maluszki, walczcie Kochane!

Jutro zajrze, dzis padam :(

Posted

ja z wielkim opóźnieniem przelałam swoje grosze na konto margaret ;/(oj wstyd,wstyd)
wierzę w to że krasnale które przetrwały już nie odejdą! Tyle przeszły,więc nie ma innej opcji-dadzą radę

Posted

KRASNOLUDKI – ROZLICZENIE:

WPŁATY - jednorazowe:
80 – Margaret
40- fochu
100 – Kinga
-------
RAZEM: 220

[FONT=Tahoma]Wydatki:[/FONT]
[FONT=Tahoma]- specjalna karma dla chorych szczeniąt - [/FONT][FONT=Times New Roman]1 x EUKANUBA Intestinal Formula for Puppies 3kg = 49 zł[/FONT]
[FONT=Tahoma]- paliwo na dojazdy i powroty od weterynarza – do dnia 22.11.2010 = koszt całościowy 100 zł [/FONT]
[FONT=Tahoma]- leczenie Spinki – Farmerki suni zarażonej parwowirozą od szczeniaków = 118 zł[/FONT]
[FONT=Tahoma]- recepta dla Foxa na kaszel = 17,81[/FONT]
[FONT=Tahoma]- leczenie ocalałego Foxa oraz Tajgi i Lodzi = 90 zł + 195 zł razem = 285 zł[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]RAZEM: 569,81 zł[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Czyli wyraźnie wynika z powyższego, że na dzień 22.11.2010[/FONT]
[FONT=Tahoma]Bilans: - 349,81 zł (minusowy)[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]BARDZO PROSZĘ ZARÓWNO O WPŁATY JEDNORAZOWE JAK I DEKLARACJE:mdleje:[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
Z pewnych źródeł wiem, że ci co wpłacili już więcej w tym miesiącu nie wysupłają, a nie może być tak, że osoba która zgodziła się w odruchu serca wziąć stado maluszków na DT pokrywa z własnej kieszeni rosnący debet… :placz:
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Udostępniam konto do wpłat na PW – proszę piszcie do mnie. Farmerka ma bieganiny co niemiara…[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]z krasnoludkowym pozdrowieniem: [/FONT]
[FONT=Tahoma]-na malucha?????????????
-NNA MALUCHA!!!!!
[/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]albo:[/FONT]
[FONT=Tahoma]Kingsajz dla KAŻDEGO!!! [/FONT]
[FONT=Tahoma](również dla Foxa-ocaleńca!)[/FONT]

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Dzieki za zaproszenie.
Bylam u tych slodzinek na poczatku jak watek zalozono i dzis jestem w szoku, 5 psiaczkow odeszlo za TM :(
Maluszki, walczcie Kochane!

Jutro zajrze, dzis padam :(

Poczytam jutro ,ale czyzby z tej gromadki 7 krasnali zostaly przy życiu już tylo 2 ? Takie sliczne puszki -maluszki....

Posted

margaret napisał(a):
dzięki fochu i za kaskę która dotarła i za wklejenie fotek:)
no czyż krasnal nie jest słodziak?

nie ma za co ,do usług Margaret :)
chłopak jest przesłodki!!! wymiziać by się go chciało!

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
I co u Maluszkow?
Miziam kazdego za uszkiem...

Zasadniczo słabo u maluszków.
Tzn. z parwo chyba już się wygrzebały, odpukać.

Tyle, że Fox został z długami i bez DS.

A Gansa co prawda ma DS i nie ma długów, ale... ma kolejne kopoty zdrowotne. Po nawrocie parwo i konskim leczeniu - nie wiadomo, czy... będzie widziała. Jak na razie ma zupełnie mętne oczy, koloru okołoniebieskiego (Angelika, chyba nie pokreciłam?). Może minie, a może nie... :-(

Posted

Wczoraj robiłam zdjęcia Foxikowi - i też zauważyłam na kilku mętność źrenic - ale zdaniem nas obojga ( bo farmer podziela) - Fox widzi doskonale. Może Angelika panikuje ... Może szczeniory tak mają??? Jest już za późno, żeby dzwonić do Koszalina , ale zaraz prześlę Angelice mailem portret Foxa .

Dzisiaj dostałam na konto stóweczkę od Kingi - dziękuję bardzo :D :D :D

Fox poza pokasływaniem ma się doskonale - zadomawia się chłop modelowo . Kradnie nam kapcie i układa w swoim koszyku. Czyni również nieśmiałe próby zaproszenia do zabawy naszych sznaucerek - rezydentek. Dzisiaj tez słyszeliśmy po raz pierwszy jak szczeka - wziął udział w zbiorowym alarmie spowodowanym wjazdem listonosza na podwórko :)

Apetycik jak smok . Kupasy coraz lepsze. Odmawia już żarcia suchej , luksusowej karmy ( grymasimy !) , więc chytrze wkręcam ją do ryżu - i daje się na to nabierać - MICHA WYLIZANA :D Kocha ugotowane mięsko ze skrzydełek kurzych - takie solo . Za garstkę poszedłby na koniec świata. Jest towarzyski i łazi za mną krok w krok po całym domu - nie ma opcji, żeby siedział sam w pokoju. Fajny gostek z niego :)

Posted

farmerka63 napisał(a):
Wczoraj robiłam zdjęcia Foxikowi - i też zauważyłam na kilku mętność źrenic - ale zdaniem nas obojga ( bo farmer podziela) - Fox widzi doskonale. Może Angelika panikuje ... Może szczeniory tak mają??? Jest już za późno, żeby dzwonić do Koszalina , ale zaraz prześlę Angelice mailem portret Foxa .

:)

Posyłam Ci maila od Angeliki, przesłała mi dwa zdjęcia Gansy - oczy brzydkie. Według opisu Angeliki - zachowanie też takie trochę "po omacku". Pojutrze ma iść z małą do weta - zobaczymy, czy coś się naprawi, bo lekarz nie był zachwycony tymi oczami...

A ja teraz obrabiam Foxa na stronę koszalińskiego schronu - tam będzie umieszczony jako Honorowy Gość Szukający Domu. I muszę jakoś tak mądrze napisac, żeby komuś zechciało sie wsiąść w samochód i jechać niemal 200 km ( przez lasy!) do farmerki po jedno marne szczenię :-).
Zeby ten ktoś uwierzył, że Fox jest absolutnie wyjątkowy - i wart podróży na koniec świata :-P.

farmerka - będę Cię cytowała, Twojego ostatniego maila, ok?

Posted

Kingo - dopiero teraz doszedł mail z Gansą. Oczy rzeczywiście nieciekawe :( Czy to może być wina weta ? Angelika mówiła, że mała dostawała nieprawdopodobne ilości zastrzyków..

W necie znalazłam coś takiego :

Zmętnienie rogówki. Jest to zmiana przezroczystości rogówki spowodowana różnymi czynnikami najczęściej zapalnymi lub urazami mechanicznymi. Zmętnienie całej rogówki nazywamy bielmem. Zmętnienia rogówki mają charakter blizny i trwające dłużej zazwyczaj są nie do usunięcia. Charakterystyczne zmiany przezroczystości rogówki dają takie choroby jak nosówka, choroba Rubartha, leptospiroza- nazywamy to „niebieskim okiem”.

Najlepszy w Polsce specjalista - weterynarz- okulista , przyjmuje w Warszawie :(

Posted

Beata - Fox będzie, mam nadzieję, już dziś podklejony w jakimś widocznym miejscu na stronie schroniska. Namiary podałam na Ciebie ( telefon). Siedź z komórką pod ręką i odbieraj.
...bo przecież będzie się urywała? komórka?

:-)

Posted

Witam
Angelika nie panikuje, Sunię prowadzi wet.

Kingo - dopiero teraz doszedł mail z Gansą. Oczy rzeczywiście nieciekawe Czy to może być wina weta ? Angelika mówiła, że mała dostawała nieprawdopodobne ilości zastrzyków..

Nie sądzę,że to wina weta, ilosc zastrzyków pewnie była słuszna (nie mi to oceniac). Sunia żyje i to jest najważniejsze:)

Posted

Angelika8 napisał(a):
Witam
Nie sądzę,że to wina weta, ilosc zastrzyków pewnie była słuszna (nie mi to oceniac). Sunia żyje i to jest najważniejsze:)

I tego się trzymaj :)

Ślepak (w razie najgorszego) też jest fajny i też trzeba uważać gdzie się zostawia jajecznicę :p