margaret Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Tak jest Szefie jutro-dzis znaczy w niedzielę będzie bilansik do wglądu dalej trzymam kciuki i idę spać, wróciłam dziś z Północy:) przez dni parę byłam bliżej was geograficznie ale dalej od netu... Krasnalki - walczcie dzielnie! Quote
Ati Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 zaznaczam sobie , Malgowyzlolandia mnie sciagnela:) Quote
sacred PIRANHA Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 o rany...przejrzałam pobieżnie....ale zamieszanie...to które psinki przeżyły? możecie ich fotki wstawić? trzymam mocno kciuki,przesyłam moc ciepłych mysli, teraz juz musi byc dobrze! Quote
fiorsteinbock Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 margaret napisał(a):super że przyszłyście:) dzięki! Dzieki za zaproszenie. Bylam u tych slodzinek na poczatku jak watek zalozono i dzis jestem w szoku, 5 psiaczkow odeszlo za TM :( Maluszki, walczcie Kochane! Jutro zajrze, dzis padam :( Quote
fochu Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 ja z wielkim opóźnieniem przelałam swoje grosze na konto margaret ;/(oj wstyd,wstyd) wierzę w to że krasnale które przetrwały już nie odejdą! Tyle przeszły,więc nie ma innej opcji-dadzą radę Quote
margaret Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 KRASNOLUDKI – ROZLICZENIE: WPŁATY - jednorazowe: 80 – Margaret 40- fochu 100 – Kinga ------- RAZEM: 220 [FONT=Tahoma]Wydatki:[/FONT] [FONT=Tahoma]- specjalna karma dla chorych szczeniąt - [/FONT][FONT=Times New Roman]1 x EUKANUBA Intestinal Formula for Puppies 3kg = 49 zł[/FONT] [FONT=Tahoma]- paliwo na dojazdy i powroty od weterynarza – do dnia 22.11.2010 = koszt całościowy 100 zł [/FONT] [FONT=Tahoma]- leczenie Spinki – Farmerki suni zarażonej parwowirozą od szczeniaków = 118 zł[/FONT] [FONT=Tahoma]- recepta dla Foxa na kaszel = 17,81[/FONT] [FONT=Tahoma]- leczenie ocalałego Foxa oraz Tajgi i Lodzi = 90 zł + 195 zł razem = 285 zł[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]RAZEM: 569,81 zł[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Czyli wyraźnie wynika z powyższego, że na dzień 22.11.2010[/FONT] [FONT=Tahoma]Bilans: - 349,81 zł (minusowy)[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]BARDZO PROSZĘ ZARÓWNO O WPŁATY JEDNORAZOWE JAK I DEKLARACJE:mdleje:[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] Z pewnych źródeł wiem, że ci co wpłacili już więcej w tym miesiącu nie wysupłają, a nie może być tak, że osoba która zgodziła się w odruchu serca wziąć stado maluszków na DT pokrywa z własnej kieszeni rosnący debet… :placz: [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Udostępniam konto do wpłat na PW – proszę piszcie do mnie. Farmerka ma bieganiny co niemiara…[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]z krasnoludkowym pozdrowieniem: [/FONT] [FONT=Tahoma]-na malucha????????????? -NNA MALUCHA!!!!! [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]albo:[/FONT] [FONT=Tahoma]Kingsajz dla KAŻDEGO!!! [/FONT] [FONT=Tahoma](również dla Foxa-ocaleńca!)[/FONT] Quote
PaulinaT Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Duży dług... może trzeba się do jakiejś skarpety zgłosić? :( Sama nie wiem - ja nie mam z czego, mam ujemny bilans w tym miesiącu :( Quote
fochu Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 kilka fotek FoXika :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us słodziak z niego niesamowity :) Quote
margaret Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 dzięki fochu i za kaskę która dotarła i za wklejenie fotek:) no czyż krasnal nie jest słodziak? Quote
Olga7 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Dzieki za zaproszenie. Bylam u tych slodzinek na poczatku jak watek zalozono i dzis jestem w szoku, 5 psiaczkow odeszlo za TM :( Maluszki, walczcie Kochane! Jutro zajrze, dzis padam :( Poczytam jutro ,ale czyzby z tej gromadki 7 krasnali zostaly przy życiu już tylo 2 ? Takie sliczne puszki -maluszki.... Quote
fochu Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 margaret napisał(a):dzięki fochu i za kaskę która dotarła i za wklejenie fotek:) no czyż krasnal nie jest słodziak? nie ma za co ,do usług Margaret :) chłopak jest przesłodki!!! wymiziać by się go chciało! Quote
fiorsteinbock Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 I co u Maluszkow? Miziam kazdego za uszkiem... Quote
kinga Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 fiorsteinbock napisał(a):I co u Maluszkow? Miziam kazdego za uszkiem... Zasadniczo słabo u maluszków. Tzn. z parwo chyba już się wygrzebały, odpukać. Tyle, że Fox został z długami i bez DS. A Gansa co prawda ma DS i nie ma długów, ale... ma kolejne kopoty zdrowotne. Po nawrocie parwo i konskim leczeniu - nie wiadomo, czy... będzie widziała. Jak na razie ma zupełnie mętne oczy, koloru okołoniebieskiego (Angelika, chyba nie pokreciłam?). Może minie, a może nie... :-( Quote
PaulinaT Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 O kurcze :( To reakcja po lekach...????? Quote
margaret Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 parszywy start w życie miały te krasnale:( Quote
kinga Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 PaulinaT napisał(a):O kurcze :( To reakcja po lekach...????? No tak spekuluje Angelika :-( Quote
farmerka63 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Wczoraj robiłam zdjęcia Foxikowi - i też zauważyłam na kilku mętność źrenic - ale zdaniem nas obojga ( bo farmer podziela) - Fox widzi doskonale. Może Angelika panikuje ... Może szczeniory tak mają??? Jest już za późno, żeby dzwonić do Koszalina , ale zaraz prześlę Angelice mailem portret Foxa . Dzisiaj dostałam na konto stóweczkę od Kingi - dziękuję bardzo :D :D :D Fox poza pokasływaniem ma się doskonale - zadomawia się chłop modelowo . Kradnie nam kapcie i układa w swoim koszyku. Czyni również nieśmiałe próby zaproszenia do zabawy naszych sznaucerek - rezydentek. Dzisiaj tez słyszeliśmy po raz pierwszy jak szczeka - wziął udział w zbiorowym alarmie spowodowanym wjazdem listonosza na podwórko :) Apetycik jak smok . Kupasy coraz lepsze. Odmawia już żarcia suchej , luksusowej karmy ( grymasimy !) , więc chytrze wkręcam ją do ryżu - i daje się na to nabierać - MICHA WYLIZANA :D Kocha ugotowane mięsko ze skrzydełek kurzych - takie solo . Za garstkę poszedłby na koniec świata. Jest towarzyski i łazi za mną krok w krok po całym domu - nie ma opcji, żeby siedział sam w pokoju. Fajny gostek z niego :) Quote
kinga Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 farmerka63 napisał(a):Wczoraj robiłam zdjęcia Foxikowi - i też zauważyłam na kilku mętność źrenic - ale zdaniem nas obojga ( bo farmer podziela) - Fox widzi doskonale. Może Angelika panikuje ... Może szczeniory tak mają??? Jest już za późno, żeby dzwonić do Koszalina , ale zaraz prześlę Angelice mailem portret Foxa . :) Posyłam Ci maila od Angeliki, przesłała mi dwa zdjęcia Gansy - oczy brzydkie. Według opisu Angeliki - zachowanie też takie trochę "po omacku". Pojutrze ma iść z małą do weta - zobaczymy, czy coś się naprawi, bo lekarz nie był zachwycony tymi oczami... A ja teraz obrabiam Foxa na stronę koszalińskiego schronu - tam będzie umieszczony jako Honorowy Gość Szukający Domu. I muszę jakoś tak mądrze napisac, żeby komuś zechciało sie wsiąść w samochód i jechać niemal 200 km ( przez lasy!) do farmerki po jedno marne szczenię :-). Zeby ten ktoś uwierzył, że Fox jest absolutnie wyjątkowy - i wart podróży na koniec świata :-P. farmerka - będę Cię cytowała, Twojego ostatniego maila, ok? Quote
fochu Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 miziam krasnalki z rana i zaciskam paluchy aby jednak oczy Gansy sprawne były! LOS NIE MOŻE AŻ TAK PODŁY BYĆ! :( Quote
farmerka63 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Kingo - dopiero teraz doszedł mail z Gansą. Oczy rzeczywiście nieciekawe :( Czy to może być wina weta ? Angelika mówiła, że mała dostawała nieprawdopodobne ilości zastrzyków.. W necie znalazłam coś takiego : Zmętnienie rogówki. Jest to zmiana przezroczystości rogówki spowodowana różnymi czynnikami najczęściej zapalnymi lub urazami mechanicznymi. Zmętnienie całej rogówki nazywamy bielmem. Zmętnienia rogówki mają charakter blizny i trwające dłużej zazwyczaj są nie do usunięcia. Charakterystyczne zmiany przezroczystości rogówki dają takie choroby jak nosówka, choroba Rubartha, leptospiroza- nazywamy to „niebieskim okiem”. Najlepszy w Polsce specjalista - weterynarz- okulista , przyjmuje w Warszawie :( Quote
kinga Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Beata - Fox będzie, mam nadzieję, już dziś podklejony w jakimś widocznym miejscu na stronie schroniska. Namiary podałam na Ciebie ( telefon). Siedź z komórką pod ręką i odbieraj. ...bo przecież będzie się urywała? komórka? :-) Quote
farmerka63 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 No - ba ! Nie może być inaczej ! Naładowana i 5 kresek - CZEKAM :D Quote
Angelika8 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Witam Angelika nie panikuje, Sunię prowadzi wet. Kingo - dopiero teraz doszedł mail z Gansą. Oczy rzeczywiście nieciekawe Czy to może być wina weta ? Angelika mówiła, że mała dostawała nieprawdopodobne ilości zastrzyków.. Nie sądzę,że to wina weta, ilosc zastrzyków pewnie była słuszna (nie mi to oceniac). Sunia żyje i to jest najważniejsze:) Quote
karina1002 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Angelika8 napisał(a):Witam Nie sądzę,że to wina weta, ilosc zastrzyków pewnie była słuszna (nie mi to oceniac). Sunia żyje i to jest najważniejsze:) I tego się trzymaj :) Ślepak (w razie najgorszego) też jest fajny i też trzeba uważać gdzie się zostawia jajecznicę :p Quote
Recommended Posts