martaipieski Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Szczeniąt juz nie ma ale mama czeka na adopcje w schronisku:( a mamusia nadal w schronisku czeka na dom:-(:-(:-( numer TU-58 nadal nieufna wystraszona ale nie jest agresywna,wręcz uległa to młoda suczka, wysterylizowana zaczipowana i zgadza sie z innymi psami. w schronisku w Jędrzejewie kontakt na mnie 668432511 więcej jej zdjęć http://imageshack.us/g/827/dsc00769xq.jpg/ matka szczeniat po raz drugi sie oszczeniła i znowu ma 7 krasnali 4suczki 3 chłopców!! nie pamietam ktore to piesek ale chyba ten biały a drugie suczka dzisiejsze zdjecie słabej jakosci bo z daleka, matka przebiegła spory kawał zanim srodek zaczął działać a tu jeszcze w ciąży z 7 szczeniaków ocalały tylko 2 :( jeden ma DS drugi jest w DT http://adoptuj-psa.cba.pl/foxi.html przypomnę raz jeszcze rozliczenie: KRASNOLUDKI – ROZLICZENIE: WPŁATY - jednorazowe: 80 – Margaret 40- fochu 100 – Kinga ------- RAZEM: 220 [FONT=Tahoma]Wydatki:[/FONT] [FONT=Tahoma]- specjalna karma dla chorych szczeniąt - [/FONT][FONT=Times New Roman]1 x EUKANUBA Intestinal Formula for Puppies 3kg = 49 zł[/FONT] [FONT=Tahoma]- paliwo na dojazdy i powroty od weterynarza – do dnia 22.11.2010 = koszt całościowy 100 zł [/FONT] [FONT=Tahoma]- leczenie Spinki – Farmerki suni zarażonej parwowirozą od szczeniaków = 118 zł[/FONT] [FONT=Tahoma]- recepta dla Foxa na kaszel = 17,81[/FONT] [FONT=Tahoma]- leczenie ocalałego Foxa oraz Tajgi i Lodzi = 90 zł + 195 zł razem = 285 zł[/FONT] [FONT=Tahoma]RAZEM: 569,81 zł[/FONT] [FONT=Tahoma]Czyli wyraźnie wynika z powyższego, że na dzień 22.11.2010[/FONT] [FONT=Tahoma]Bilans: - 349,81 zł (minusowy)[/FONT] [FONT=Tahoma]BARDZO PROSZĘ ZARÓWNO O WPŁATY JEDNORAZOWE JAK I DEKLARACJE![/FONT] 6km od mojej miejscowości oszczeniła sie dzika bezdomna suczka, ludzie mowia ze to kaukaz, suczka jest duza ruda troche kudłata, ma 7 szczeniat 5 suczek i 2 pieski sliczne 2 miesieczne puchate kulki, sunia oszczeniła sie w krzakach poźniej przeniosła szczenieta do szopy jednego z gospodarzy, on karmi te psy ale zostac tam nie moga o ma juz 2 swoje, zgłaszał sprawe do gminy ale chyba nie uda sie umiescic szczeniat w schronisku:( jutro napisze cos wiecej i wstawie zdjecia malców!! psiaki przebywaja niedaleko Tuczna, wałcza woj zachodnipomorskie ale zakładam watek na wlkp bo schronisko do ktorego trafiają psy z gm. Tuczno jest w wlkp. kontakt ze mna 668432511 [email protected] Quote
martaipieski Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 5 suczek i 2 pieski, pieski to ktores z tych ciemniejszych Quote
margaret Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 ja też melduję się na wątku, mnogość wielka pięknych psów w potrzebie, na pewno też bedą potrzebne fudnusze żeby je wszystkie zaopatrzyć weterynaryjnie, zgłaszam gotowość złożyć się do skarbonki zapisuję wątek mama jest kaukaz? a niektóre maluchy wyglądają jak bernardyny? Quote
kinga Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 jestem i ja :) Gnojki cudne. Matka może być mixem-mixem, w tych dużych kudłatych czort wie, co ukryte -czasem nawet może ukryć się dog :) - jak w mojej bernardynce. A u nas, zwłaszcza po wsiach, różnica pomiędzy kaukazem a benkiem jest często minimalna. Będą to z pewnością duże, piękne, kudłate miksy :-P Z farmerką jesteśmy umówione na telefon, jak tylko... wróci z pracy :-D. Quote
margaret Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 a my na dogomanii jesteśmy 2 godziny do przodu, życie gwałtownie przyspieszyło:) Quote
farmerka63 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 No i wróciłam z szychty - obgadałyśmy sprawę z Kingą :D Przyspieszamy , kochane...i to nie tylko 2 godziny - w nadchodzącym tygodniu musimy zabrać szczylki od litościwego rolnika . Pan je cały czas dokarmia, ale apetyty kudłatej gromadki rosną - nie dziwota , że opiekun mimo woli , pomału wymięka. Potrzebny jest tymczas - może nawet dwa , albo trzy. Gromadkę trzeba chyba będzie rozdzielić, bo rozkosznej siódemki święty nie ogarnie, a spłoszona mamuśka to również trudny temat . W dodatku całe towarzystwo trzeba zabrać jednocześnie - bo matka może po prostu nie wrócić do opustoszałej nagle stodoły :( Szykuje się nam zatem akcja przypominająca desant aliantów ;) No i potrzebna będzie kasa - najpierw na walkę z robalami , potem szczepienia, karmę , sterylizację mamuśki. Marto - PRZYBYWAJ !!!! Quote
fochu Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 ja po 10 mogę rzucić groszem,niestety dopiero po 10 :/ Quote
margaret Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 farmerka63 napisał(a): No i potrzebna będzie kasa - najpierw na walkę z robalami , potem szczepienia, karmę , sterylizację mamuśki. Marto - PRZYBYWAJ !!!! a skarbnika mamy? bo ja się namyślam nad kwotą darowizny na rzecz "Siedmiu Krasnoludków i Mamy-Sierotki" Quote
martaipieski Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 ja mam 150zł od mojej znajomej Kamili, miało to byc co prawda na kolejna sterylke wiejskiej kotki ale nasza miejmy nadzieje szczesliwa 7 tez bedzie wymagała niezłego wkładu finansowego :/ jutro telefonicznie skontaktuje sie z Farmerka by dowiedzieć sie jaki jest plan, a dzis juz uciekam spać:( dziekuje wam wszystkim za pomoc, miejmy nadzieje ze i tym raz wspolnymi siłami uda nam sie znaleśc dobre domki!!!! co do mamuski widziałam ja raz jadac autem wiec sie dobrze nie przyjrzałam i wtedy tez nie wiedziałam ze ma szczeniaki:( mamuska jest duza jak bernardyn ruda i z nieco dłuzszym włosem,postaram sie jej lepiej przyjrzec jak tylko ja zastane. i zrobic zdjęcia. ludzie na wsi mówia ze to kaukaz, sunia ma tez na szyi obroze i chyba kawałek łańcucha:( wem tez ze w tej wsi jest facet który słynie z ,,miłości do zwierząt" i ciagle ma nowe psy nie wiem co robi z tymi których sie pozbywa ale np. ostatnio hodował bernardyny, ludzie mowia ze teraz ma tez owczarki niem. :( wiec matka szczeniat moze mieć z nim cos wspolnego:( Quote
margaret Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 ech oby jej nie wyłapał facet, tak mi sie pomyślało... Quote
kinga Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 margaret napisał(a):a skarbnika mamy? bo ja się namyślam nad kwotą darowizny na rzecz "Siedmiu Krasnoludków i Mamy-Sierotki" No właśnie.... ktoś powinien prowadzić finanse. Ktos rozgarnięty w tej materii. ...ja bezapelacyjnie odpadam, z racji niedorozwoju umysłowego w tym kierunku :-P Quote
fochu Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 kinga napisał(a):No właśnie.... ktoś powinien prowadzić finanse. Ktos rozgarnięty w tej materii. ...ja bezapelacyjnie odpadam, z racji niedorozwoju umysłowego w tym kierunku :-P zupełnie jakbym widziała siebie przy tych sprawach,przerasta mnie opłacanie rachunków :P całą energię, zbieraną co miesiąc w to wkładam, żeby dopilnować terminu :D Quote
margaret Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 zaraz się okaże że akcja padnie z racji braku dorozwiniętych umysłowo w kwestii finansów :evil_lol: cała nadzieją w marcie tudzież farmerce, ja liczyc umiem ale nijak nie mogę zakumać tych bilansów jakie na dogo skarbnicy zestawiają, czytam czytam i drapię sie po głowie...: "że co?":crazyeye: Quote
kinga Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 A bo Ty margaret to jesteś taka asekuracyjna :shake:. ja CIĄGLE słyszę tylko od Ciebie :"jestem NOWA w tej materii" :diabloti:. Kochana, jesteś STARA. Masz 2 schroniskowe psy i prawie 600 natrzaskanych postów. Finansów prowadzonych na dogo NIKT nie rozumie :evil_lol:. Tu natomiast trzeba wprowadzić radykalne kroki. Albo ktoś bierze na siebie finanse, albo dostaje szczeniaka. Jest czym obdzielać :eviltong:. Osobie najbardziej wzbraniającej się przypadnie - mamuśka :diabloti:. Quote
margaret Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 no i zrobiło się groźnie, kinga ja tu chcę ludzi na wątek ściągać a ty tu takie szantaże stosujesz:shake: no żeby cię....:diabloti: ale mając taki wybór wybieram finansjerkę:eviltong: chyba że bardziej godna tudzież dogodna osoba się zgłosi, ale rzeczywiście mamy czym obdzielać: 8 psów do wyboru i koloru.... i rasy:evil_lol: Quote
kinga Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 margaret napisał(a):ale mając taki wybór wybieram finansjerkę:: O, jak ładnie poszło. Jakąż ja mam siłę perswazji :crazyeye:. To teraz bardzo prosze o zapisy na szczeniaki. Kto będzie się wzbraniał lub ociągał - dostanie dwa :diabloti:. Quote
margaret Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 no z taką Twoją siłą perswazji to do pojutrza psy bedą w domach:) zajrzałam do Wikipedii jak się zwało 7 znanych krasnoludków i stoi tam tak: Mędrek Gburek Apsik Płaczek Śpioszek Gapcio Nieśmiałek czy to są "adopcyjne imiona? bo ty kinga jak pamiętam ekspert od imion jesteś? :cool3: Quote
Natalisko Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 No,te Dwie jak zaczna peplac...Nic dziwnego,ze postow tyle nastukane. Quote
kinga Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='margaret']no z taką Twoją siłą perswazji to do pojutrza psy bedą w domach:) zajrzałam do Wikipedii jak się zwało 7 znanych krasnoludków i stoi tam tak: Mędrek Gburek Apsik Płaczek Śpioszek Gapcio Nieśmiałek czy to są "adopcyjne imiona? bo ty kinga jak pamiętam ekspert od imion jesteś? :cool3: margaret - odpada. MY (my...:-o) mamy gównie suczki. Ale za to tytuł wymyśliłaś taki, że czapki z głów! Martaipieski - bardzo Cię proszę, edytuj tytuł na taki, jaki ma margaret w podpisie: Siedem Psich krasnoludków XL i ich półdzika Mama-Sierotka. Muuusimy ( MY :evil_lol:) mieć ten tytuł. Natalisko, fochu - czy już się zapisałyście na szczeniaki? :mad: Mogłyście to zrobić wczoraj... dostałybyście po jednym. Dzisiaj przypadają Wam po dwa. A jutro... :diabloti: Quote
Recommended Posts