Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczeniąt juz nie ma ale mama czeka na adopcje w schronisku:(

a mamusia nadal w schronisku czeka na dom:-(:-(:-(
numer TU-58 nadal nieufna wystraszona ale nie jest agresywna,wręcz uległa to młoda suczka, wysterylizowana zaczipowana i zgadza sie z innymi psami.

w schronisku w Jędrzejewie kontakt na mnie 668432511

więcej jej zdjęć

http://imageshack.us/g/827/dsc00769xq.jpg/

matka szczeniat po raz drugi sie oszczeniła i znowu ma 7 krasnali 4suczki 3 chłopców!!

nie pamietam ktore to piesek ale chyba ten biały a drugie suczka

dzisiejsze zdjecie słabej jakosci bo z daleka, matka przebiegła spory kawał zanim srodek zaczął działać

a tu jeszcze w ciąży

z 7 szczeniaków ocalały tylko 2 :(
jeden ma DS drugi jest w DT
http://adoptuj-psa.cba.pl/foxi.html

przypomnę raz jeszcze rozliczenie:
KRASNOLUDKI – ROZLICZENIE:

WPŁATY - jednorazowe:
80 – Margaret
40- fochu
100 – Kinga
-------
RAZEM: 220

[FONT=Tahoma]Wydatki:[/FONT]
[FONT=Tahoma]- specjalna karma dla chorych szczeniąt - [/FONT][FONT=Times New Roman]1 x EUKANUBA Intestinal Formula for Puppies 3kg = 49 zł[/FONT]
[FONT=Tahoma]- paliwo na dojazdy i powroty od weterynarza – do dnia 22.11.2010 = koszt całościowy 100 zł [/FONT]
[FONT=Tahoma]- leczenie Spinki – Farmerki suni zarażonej parwowirozą od szczeniaków = 118 zł[/FONT]
[FONT=Tahoma]- recepta dla Foxa na kaszel = 17,81[/FONT]
[FONT=Tahoma]- leczenie ocalałego Foxa oraz Tajgi i Lodzi = 90 zł + 195 zł razem = 285 zł[/FONT]

[FONT=Tahoma]RAZEM: 569,81 zł[/FONT]

[FONT=Tahoma]Czyli wyraźnie wynika z powyższego, że na dzień 22.11.2010[/FONT]
[FONT=Tahoma]Bilans: - 349,81 zł (minusowy)[/FONT]

[FONT=Tahoma]BARDZO PROSZĘ ZARÓWNO O WPŁATY JEDNORAZOWE JAK I DEKLARACJE![/FONT]

6km od mojej miejscowości oszczeniła sie dzika bezdomna suczka, ludzie mowia ze to kaukaz, suczka jest duza ruda troche kudłata, ma 7 szczeniat 5 suczek i 2 pieski sliczne 2 miesieczne puchate kulki, sunia oszczeniła sie w krzakach poźniej przeniosła szczenieta do szopy jednego z gospodarzy, on karmi te psy ale zostac tam nie moga o ma juz 2 swoje, zgłaszał sprawe do gminy ale chyba nie uda sie umiescic szczeniat w schronisku:(

jutro napisze cos wiecej i wstawie zdjecia malców!!
psiaki przebywaja niedaleko Tuczna, wałcza woj zachodnipomorskie ale zakładam watek na wlkp bo schronisko do ktorego trafiają psy z gm. Tuczno jest w wlkp.

kontakt ze mna 668432511 [email protected]

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja też melduję się na wątku, mnogość wielka pięknych psów w potrzebie, na pewno też bedą potrzebne fudnusze żeby je wszystkie zaopatrzyć weterynaryjnie, zgłaszam gotowość złożyć się do skarbonki
zapisuję wątek
mama jest kaukaz? a niektóre maluchy wyglądają jak bernardyny?

Posted

jestem i ja :)

Gnojki cudne. Matka może być mixem-mixem, w tych dużych kudłatych czort wie, co ukryte -czasem nawet może ukryć się dog :) - jak w mojej bernardynce.
A u nas, zwłaszcza po wsiach, różnica pomiędzy kaukazem a benkiem jest często minimalna. Będą to z pewnością duże, piękne, kudłate miksy :-P

Z farmerką jesteśmy umówione na telefon, jak tylko... wróci z pracy :-D.

Posted

No i wróciłam z szychty - obgadałyśmy sprawę z Kingą :D

Przyspieszamy , kochane...i to nie tylko 2 godziny - w nadchodzącym tygodniu musimy zabrać szczylki od litościwego rolnika . Pan je cały czas dokarmia, ale apetyty kudłatej gromadki rosną - nie dziwota , że opiekun mimo woli , pomału wymięka. Potrzebny jest tymczas - może nawet dwa , albo trzy. Gromadkę trzeba chyba będzie rozdzielić, bo rozkosznej siódemki święty nie ogarnie, a spłoszona mamuśka to również trudny temat . W dodatku całe towarzystwo trzeba zabrać jednocześnie - bo matka może po prostu nie wrócić do opustoszałej nagle stodoły :( Szykuje się nam zatem akcja przypominająca desant aliantów ;)

No i potrzebna będzie kasa - najpierw na walkę z robalami , potem szczepienia, karmę , sterylizację mamuśki.

Marto - PRZYBYWAJ !!!!

Posted

farmerka63 napisał(a):

No i potrzebna będzie kasa - najpierw na walkę z robalami , potem szczepienia, karmę , sterylizację mamuśki.

Marto - PRZYBYWAJ !!!!

a skarbnika mamy? bo ja się namyślam nad kwotą darowizny na rzecz "Siedmiu Krasnoludków i Mamy-Sierotki"

Posted

ja mam 150zł od mojej znajomej Kamili, miało to byc co prawda na kolejna sterylke wiejskiej kotki ale nasza miejmy nadzieje szczesliwa 7 tez bedzie wymagała niezłego wkładu finansowego :/ jutro telefonicznie skontaktuje sie z Farmerka by dowiedzieć sie jaki jest plan, a dzis juz uciekam spać:( dziekuje wam wszystkim za pomoc, miejmy nadzieje ze i tym raz wspolnymi siłami uda nam sie znaleśc dobre domki!!!!
co do mamuski widziałam ja raz jadac autem wiec sie dobrze nie przyjrzałam i wtedy tez nie wiedziałam ze ma szczeniaki:(
mamuska jest duza jak bernardyn ruda i z nieco dłuzszym włosem,postaram sie jej lepiej przyjrzec jak tylko ja zastane. i zrobic zdjęcia. ludzie na wsi mówia ze to kaukaz, sunia ma tez na szyi obroze i chyba kawałek łańcucha:( wem tez ze w tej wsi jest facet który słynie z ,,miłości do zwierząt" i ciagle ma nowe psy nie wiem co robi z tymi których sie pozbywa ale np. ostatnio hodował bernardyny, ludzie mowia ze teraz ma tez owczarki niem. :( wiec matka szczeniat moze mieć z nim cos wspolnego:(

Posted

margaret napisał(a):
a skarbnika mamy? bo ja się namyślam nad kwotą darowizny na rzecz "Siedmiu Krasnoludków i Mamy-Sierotki"

No właśnie.... ktoś powinien prowadzić finanse. Ktos rozgarnięty w tej materii.

...ja bezapelacyjnie odpadam, z racji niedorozwoju umysłowego w tym kierunku :-P

Posted

kinga napisał(a):
No właśnie.... ktoś powinien prowadzić finanse. Ktos rozgarnięty w tej materii.

...ja bezapelacyjnie odpadam, z racji niedorozwoju umysłowego w tym kierunku :-P

zupełnie jakbym widziała siebie przy tych sprawach,przerasta mnie opłacanie rachunków :P całą energię, zbieraną co miesiąc w to wkładam, żeby dopilnować terminu :D

Posted

zaraz się okaże że akcja padnie z racji braku dorozwiniętych umysłowo w kwestii finansów :evil_lol: cała nadzieją w marcie tudzież farmerce, ja liczyc umiem ale nijak nie mogę zakumać tych bilansów jakie na dogo skarbnicy zestawiają, czytam czytam i drapię sie po głowie...: "że co?":crazyeye:

Posted

A bo Ty margaret to jesteś taka asekuracyjna :shake:.
ja CIĄGLE słyszę tylko od Ciebie :"jestem NOWA w tej materii" :diabloti:.

Kochana, jesteś STARA. Masz 2 schroniskowe psy i prawie 600 natrzaskanych postów.

Finansów prowadzonych na dogo NIKT nie rozumie :evil_lol:.

Tu natomiast trzeba wprowadzić radykalne kroki.
Albo ktoś bierze na siebie finanse, albo dostaje szczeniaka. Jest czym obdzielać :eviltong:.

Osobie najbardziej wzbraniającej się przypadnie - mamuśka :diabloti:.

Posted

no i zrobiło się groźnie, kinga ja tu chcę ludzi na wątek ściągać a ty tu takie szantaże stosujesz:shake:
no żeby cię....:diabloti:
ale mając taki wybór wybieram finansjerkę:eviltong: chyba że bardziej godna tudzież dogodna osoba się zgłosi,
ale rzeczywiście mamy czym obdzielać: 8 psów do wyboru i koloru.... i rasy:evil_lol:

Posted

margaret napisał(a):
ale mając taki wybór wybieram finansjerkę::

O, jak ładnie poszło.
Jakąż ja mam siłę perswazji :crazyeye:.

To teraz bardzo prosze o zapisy na szczeniaki.
Kto będzie się wzbraniał lub ociągał - dostanie dwa :diabloti:.

Posted

[quote name='margaret']no z taką Twoją siłą perswazji to do pojutrza psy bedą w domach:)

zajrzałam do Wikipedii jak się zwało 7 znanych krasnoludków i stoi tam tak:

czy to są "adopcyjne imiona? bo ty kinga jak pamiętam ekspert od imion jesteś? :cool3:

margaret - odpada.
MY (my...:-o) mamy gównie suczki.

Ale za to tytuł wymyśliłaś taki, że czapki z głów!

Martaipieski - bardzo Cię proszę, edytuj tytuł na taki, jaki ma margaret w podpisie:

Siedem Psich krasnoludków XL i ich półdzika Mama-Sierotka.

Muuusimy ( MY :evil_lol:) mieć ten tytuł.

Natalisko, fochu - czy już się zapisałyście na szczeniaki? :mad:
Mogłyście to zrobić wczoraj... dostałybyście po jednym.
Dzisiaj przypadają Wam po dwa.
A jutro... :diabloti: