margaret Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 ja to nie mam pojęcia ile Pies XL w tym wieku powinien ważyć? Quote
kinga Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Angelika8']A Ty się koleżanko nie śmiej z naszych bernardynów:mad: W sobotę ważę swoją i zobaczysz :eviltong: [I]Próbuję sobie przypomniec... kto mi mówił,że [B]XL[/B] albo [B]więcej[/B][/I][/QUOTE] dobrze, żeście dwie są z tymi Waszymi bernardynami :diabloti: ...dwie to juz dużo, gdy przyjdzie tworzyć nowy wzorzec. Bernardynów Bonsai. :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
kinga Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='margaret']ja to nie mam pojęcia ile Pies XL w tym wieku powinien ważyć?[/QUOTE] margaret - Ty nie pytaj. Ty masz chwalić, niezależnie od tego, co usłyszysz; bo one obie takie dumne z tych kilogramów :evil_lol:. ...zebyś Ty słyszała dziś farmerkę, jak podkreślała, że "JUŻ CAŁE PIĘĆ KILO :multi:". :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Angelika8 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='kinga']dobrze, żeście dwie są z tymi Waszymi bernardynami :diabloti: ...dwie to juz dużo, gdy przyjdzie tworzyć nowy wzorzec. Bernardynów Bonsai. :megagrin::megagrin::megagrin:[/QUOTE] [SIZE=3]B.Bonsai[/SIZE] :crazyeye: CZEKAJ... Kinguś, słyszałam,że na naszym terenie mieszka [B]bernardyn południowoamerykański gładkowłosy z tych [/B] [B]myśliwskich[/B],który ma coś ze [B]spaniela[/B] [B]z pyskiem doga[/B]:eviltong: .Czy wiesz może gdzie Go można zobaczyc?:evil_lol: Gansa i Fox jesteście pomszczeni:loveu: Quote
farmerka63 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Hłe, hłe ,hłe :D Znacie tą sportową rywalizację matek ? Upatrywania w swoim dziecku mistrza świata w każdej konkurencji ? No to chyba nie jestem wolna od tego defektu... I dzisiaj po śniadanku, ale jeszcze dopijając herbatkę, piastowałam Kaziczka-Foxiczka na kolanach usiłując wytłumaczyć mu, że mój osobisty polar to nie futro wroga . Farmer dojadał niespiesznie ostatnią kanapeczkę ( na słodko , oczywizda) ...i tak czas rozkosznego śniadanka dopełniał się nieuchronnie. Bawiąc się z psiakiem rzekłam do Farmera te słowa : " A wiesz - Foxik ma takie duuuże kanały słuchowe, zauważyłeś ? " ( bo rzeczywiście ma - kryją je klapnięte uszka, ale jak się uszko uniesie, to widać wieeelkie, czyste kanały - pewnie niekłopotliwe do czyszczenia w przyszłości) Farmer średnio zainteresowany kanałami Kazika , beznamiętnie fleczerując kanapeczkę : " Taaak ?". Ja - niezrażona brakiem entuzjazmu : " NO TAK ! I to świadczy niechybnie o tym , że będzie wielkim psem - no bo po co małemu psu takie wielkie kanały??? !!!" ....i po chwili zastanowienia : " ...chyba , że będzie średnim psem, ale z dużymi kanałami.... :( ". W tym momencie Farmer omal nie zadławił się z radości ostatnim łykiem herbatki :evil_lol: Quote
margaret Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Farmer jest tak jakby skazany na Ciebie i Twoje poczucie humoru Farmerko :evil_lol: ale ja bardzo bym prosiła może o takie ostrzeżenie doklejone przed postem "nie czytaj tego spożywając gorący napój!!" z poważaniem - poparzona herbatą Lipton margaret :angryy: Quote
Polla Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 zaprosiła mnie PaulinaT - jestem :) jeśli ogłoszenia nadal potrzebne to mogę pomóc ale dopiero od niedzieli... może być? Quote
farmerka63 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Polla - dzięki Ci, dobra kobietko. Wedle wszelkich znaków na niebie i ziemi, Fox w niedzielę jedzie do nowego domu - do Gniezna konkretnie :) Zamelduję jak tylko wyprawię synusia ;) Quote
margaret Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 o ja cię! superowo! będziesz płakać Farmerko po synusiu jak prawdziwa polska mamusia?:)) Quote
farmerka63 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 No będę... Kochany ci on jest... Jestem mu w stanie wybaczyć wszystkie kałuże i kupasy , w które wpadałam z poślizgiem ;) Teraz właśnie szaleją ze Szlufką po całym domu - on jej się wiesza na brodzie i podszczypuje ją w portki. Ona go przewraca jednym ruchem łapy i ucieka przed nim na koniec chałupy. Cyrk na kółkach :D:D:D Quote
martaipieski Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 przepraszam ze na dogo bywam tak rzadko :(sama na siebie jestem za to zła:( moja mama rozmawiała z mieszkaną Lubieszy z której pochodzą szczeniaki, ich mama nadal tam jest nadal błąka sie po wsi:( i nie da się złapać podchodzi do człowieka na odległość kilku metrów:( ja osobiście widziałam ją tylko raz jeździłam do tej wsi kilka razy po tym jak szczeniaki zostały zqbrane do schroniska ale nigdzie suni nie było widać:( jak ja złapać??jak ją znaleść:(i co z nią zrobić:( jeśli ona tam zostanieto wkońcu znowu się oszczeniu o ile przetrzyma zime:( Quote
farmerka63 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 ...i za chwilkę znów będziemy mieć siedem krasnoludków XXL .... Quote
farmerka63 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 TFU ! TFU ! Kasiorki jeszcze nie mam . A teraz - uwaga - otrząsam się z szoku po odjeździe Foxa... bo z powodu fatalnych warunków na drodze Państwo nie zdecydowali się na podróż aż do nas. Nasze starsze dziecko wracało dzisiaj pociągiem do Poznania i zabrało Foxa w transporterze . Państwo przyjechali do Poznania walcząc z odwilżą - ślizgawicą - błotem pośniegowym i diabli wiedzą z czym jeszcze na drodze. Słowa Małgosi ( pierworodnej naszej ) , bo przed chwilą telefonowała już z Poznania : " Mamo - to są dobrzy ludzie . Nie zrobią Foxowi krzywdy. Bardzo się ucieszyli na jego widok. Wyszli po nas aż na peron . Dziękowali nam za ocalenie psa." No i synuś pojechał ... Ze swoim zielonym "dinożarłem" do tarmoszenia, obróżką, smyczką, kocykiem, napoczętym workiem szczeniakowej karmy , książeczką ... No i co ja mam teraz robić ? :crazyeye: Quote
Asia_Rawicz Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Farmerka jakbyś miała jeszcze jakieś osoby chętne na szczeniaka to możesz polecić szczeniaki z tego watku: http://www.dogomania.pl/threads/197882-8-szczeni%C4%85t-w-typie-molosa-pilnie-cho%C4%87by-DT-nie-s%C4%85-bezpieczne./page2 Quote
margaret Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 no aż mi sie łza w oku zakręciła 2 małe psiaki wystartowały kiepsko w swoje życie ale dzięki dobrym ludziom, ukłony zwłaszcza dla Ciebie Farmerko i Angeliko - dalsze życie potoczy się im już szczęśliwie, tak jak na to zasługują Natalisko - kaska doszła do mnie wczoraj i w poniedziałek Farmerko szukaj jej na koncie swoim, w poniedziałek też wrzucę rozliczenie, ale już mogę powiedzieć że nadal debet jest:( Quote
farmerka63 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Dajcie już spokój z tym debetem - rachunki u weta są zapłacone . Chyba każdy z dogomaniaków dokłada do bidy, którą aktualnie przytula - pomogłyście mi dziewczyny naprawdę BARDZO . Nawet mój Farmer ( powściągliwy w okazywaniu uczuć) mówi, że chyba liczyliśmy się ze zwiększonymi wydatkami i "chwatit" . Ja się cieszę, że choć Gansa i Fox z tej siódemki żyją i mają się dobrze . A my mamy nauczkę - jak ratować szczeniory, to najlepiej prosto ze stodoły na tymczas - z pominięciem schronu ...to i pewnie wynik byłby lepszy :( Quote
margaret Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 ah zapomniałabym - ukłony uniżone dla Twojego Farmera! - dzielnie zniósł, z godnością wielką jak na Prawdziwego Faceta przystało, to psie zamieszanie :) Quote
Natalisko Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 No to -idziemy na kielonka! I w ogole jakis taki fajny weekend: Foxiu do domu,Monsun do domu(taki moj podopieczny),a i po moje tymczasowe kicie zglosil sie chetny domek (mam nadzieje,ze sie jutro w nich zakochaja). Oby tak dalej! Quote
farmerka63 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Jakby ktoś preferował napoje o obniżonej zawartości alkoholu to stawiam zacne niepasteryzowane noteckie z czarnkowskiego browaru :D:D:D Quote
PaulinaT Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 No to trzeba to opic, co by w zdrowiu i szcześciu w nowym domu życie się Foxowi układało. Quote
Angelika8 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Super wiadomości,ale troszkę mi smutno ... Zostałyśmy sierotkami. Mam nadzieję,że kontakt z Domkiem Foxa będzie. Małe info od nas: ważymy 6,1kg :loveu: ,idzie nam 12 tydzień wet zakładając poważną dokumentację spytał bernardyn mix:mad: (oczywiście z naciskiem na bernardyn proszę:placz:) Quote
Recommended Posts