Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Angelika8']A Ty się koleżanko nie śmiej z naszych bernardynów:mad:
W sobotę ważę swoją i zobaczysz :eviltong:

[I]Próbuję sobie przypomniec... kto mi mówił,że [B]XL[/B] albo [B]więcej[/B][/I][/QUOTE]

dobrze, żeście dwie są z tymi Waszymi bernardynami :diabloti:

...dwie to juz dużo, gdy przyjdzie tworzyć nowy wzorzec.

Bernardynów Bonsai.

:megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

[quote name='margaret']ja to nie mam pojęcia ile Pies XL w tym wieku powinien ważyć?[/QUOTE]

margaret - Ty nie pytaj.

Ty masz chwalić, niezależnie od tego, co usłyszysz; bo one obie takie dumne z tych kilogramów :evil_lol:.

...zebyś Ty słyszała dziś farmerkę, jak podkreślała, że "JUŻ CAŁE PIĘĆ KILO :multi:".

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='kinga']dobrze, żeście dwie są z tymi Waszymi bernardynami :diabloti:

...dwie to juz dużo, gdy przyjdzie tworzyć nowy wzorzec.

Bernardynów Bonsai.

:megagrin::megagrin::megagrin:[/QUOTE]

[SIZE=3]B.Bonsai[/SIZE] :crazyeye: CZEKAJ...

Kinguś, słyszałam,że na naszym terenie mieszka [B]bernardyn południowoamerykański gładkowłosy z tych [/B] [B]myśliwskich[/B],który ma coś ze [B]spaniela[/B] [B]z pyskiem doga[/B]:eviltong: .Czy wiesz może gdzie Go można zobaczyc?:evil_lol:

Gansa i Fox jesteście pomszczeni:loveu:

Posted

Hłe, hłe ,hłe :D

Znacie tą sportową rywalizację matek ? Upatrywania w swoim dziecku mistrza świata w każdej konkurencji ? No to chyba nie jestem wolna od tego defektu... I dzisiaj po śniadanku, ale jeszcze dopijając herbatkę, piastowałam Kaziczka-Foxiczka na kolanach usiłując wytłumaczyć mu, że mój osobisty polar to nie futro wroga . Farmer dojadał niespiesznie ostatnią kanapeczkę ( na słodko , oczywizda) ...i tak czas rozkosznego śniadanka dopełniał się nieuchronnie.
Bawiąc się z psiakiem rzekłam do Farmera te słowa :

" A wiesz - Foxik ma takie duuuże kanały słuchowe, zauważyłeś ? " ( bo rzeczywiście ma - kryją je klapnięte uszka, ale jak się uszko uniesie, to widać wieeelkie, czyste kanały - pewnie niekłopotliwe do czyszczenia w przyszłości)

Farmer średnio zainteresowany kanałami Kazika , beznamiętnie fleczerując kanapeczkę : " Taaak ?".

Ja - niezrażona brakiem entuzjazmu : " NO TAK ! I to świadczy niechybnie o tym , że będzie wielkim psem - no bo po co małemu psu takie wielkie kanały??? !!!"

....i po chwili zastanowienia :
" ...chyba , że będzie średnim psem, ale z dużymi kanałami.... :( ".

W tym momencie Farmer omal nie zadławił się z radości ostatnim łykiem herbatki :evil_lol:

Posted

Farmer jest tak jakby skazany na Ciebie i Twoje poczucie humoru Farmerko :evil_lol:
ale ja bardzo bym prosiła może o takie ostrzeżenie doklejone przed postem "nie czytaj tego spożywając gorący napój!!"

z poważaniem - poparzona herbatą Lipton margaret :angryy:

Posted

No będę... Kochany ci on jest... Jestem mu w stanie wybaczyć wszystkie kałuże i kupasy , w które wpadałam z poślizgiem ;)

Teraz właśnie szaleją ze Szlufką po całym domu - on jej się wiesza na brodzie i podszczypuje ją w portki. Ona go przewraca jednym ruchem łapy i ucieka przed nim na koniec chałupy. Cyrk na kółkach :D:D:D

Posted

przepraszam ze na dogo bywam tak rzadko :(sama na siebie jestem za to zła:(
moja mama rozmawiała z mieszkaną Lubieszy z której pochodzą szczeniaki, ich mama nadal tam jest nadal błąka sie po wsi:( i nie da się złapać podchodzi do człowieka na odległość kilku metrów:( ja osobiście widziałam ją tylko raz jeździłam do tej wsi kilka razy po tym jak szczeniaki zostały zqbrane do schroniska ale nigdzie suni nie było widać:( jak ja złapać??jak ją znaleść:(i co z nią zrobić:( jeśli ona tam zostanieto wkońcu znowu się oszczeniu o ile przetrzyma zime:(

Posted

TFU ! TFU !

Kasiorki jeszcze nie mam .

A teraz - uwaga - otrząsam się z szoku po odjeździe Foxa... bo z powodu fatalnych warunków na drodze Państwo nie zdecydowali się na podróż aż do nas. Nasze starsze dziecko wracało dzisiaj pociągiem do Poznania i zabrało Foxa w transporterze . Państwo przyjechali do Poznania walcząc z odwilżą - ślizgawicą - błotem pośniegowym i diabli wiedzą z czym jeszcze na drodze.

Słowa Małgosi ( pierworodnej naszej ) , bo przed chwilą telefonowała już z Poznania :

" Mamo - to są dobrzy ludzie . Nie zrobią Foxowi krzywdy. Bardzo się ucieszyli na jego widok. Wyszli po nas aż na peron . Dziękowali nam za ocalenie psa."

No i synuś pojechał ... Ze swoim zielonym "dinożarłem" do tarmoszenia, obróżką, smyczką, kocykiem, napoczętym workiem szczeniakowej karmy , książeczką ...

No i co ja mam teraz robić ? :crazyeye:

Posted

no aż mi sie łza w oku zakręciła

2 małe psiaki wystartowały kiepsko w swoje życie ale dzięki dobrym ludziom, ukłony zwłaszcza dla Ciebie Farmerko i Angeliko - dalsze życie potoczy się im już szczęśliwie, tak jak na to zasługują

Natalisko - kaska doszła do mnie wczoraj i w poniedziałek Farmerko szukaj jej na koncie swoim, w poniedziałek też wrzucę rozliczenie, ale już mogę powiedzieć że nadal debet jest:(

Posted

Dajcie już spokój z tym debetem - rachunki u weta są zapłacone . Chyba każdy z dogomaniaków dokłada do bidy, którą aktualnie przytula - pomogłyście mi dziewczyny naprawdę BARDZO . Nawet mój Farmer ( powściągliwy w okazywaniu uczuć) mówi, że chyba liczyliśmy się ze zwiększonymi wydatkami i "chwatit" . Ja się cieszę, że choć Gansa i Fox z tej siódemki żyją i mają się dobrze . A my mamy nauczkę - jak ratować szczeniory, to najlepiej prosto ze stodoły na tymczas - z pominięciem schronu ...to i pewnie wynik byłby lepszy :(

Posted

No to -idziemy na kielonka!

I w ogole jakis taki fajny weekend: Foxiu do domu,Monsun do domu(taki moj podopieczny),a i po moje tymczasowe kicie zglosil sie chetny domek (mam nadzieje,ze sie jutro w nich zakochaja).
Oby tak dalej!

Posted

Super wiadomości,ale troszkę mi smutno ...
Zostałyśmy sierotkami.
Mam nadzieję,że kontakt z Domkiem Foxa będzie.

Małe info od nas:
ważymy 6,1kg :loveu: ,idzie nam 12 tydzień
wet zakładając poważną dokumentację spytał bernardyn mix:mad:
(oczywiście z naciskiem na bernardyn proszę:placz:)