Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PaulinaT napisał(a):
Szkoda, że jeszcze domu nie mam.

Zacznij od szczeniaka.
Od czegoś trzeba zacząć :-P

Mama jest niewiadomoco.

...jak ją martaipieski namierzy wreszcie, to się dowiemy...

Posted

margaret napisał(a):
no właśnie a na kiedy desant aliantów planowany?

i kto chce wpłacić darowiznę na cudne krasnale? :evil_lol:

skoro chcesz robić za skarbnika ;) to ja rzucę groszem przy okazji gdyby udało mi się książki odbierać :D

Posted

Nie udało mi się jeszcze nawet nic przeczytać...muszę odłożyć na nieco później...maluchy jednak równie dobrze mogą być mieszanką z beniami jak i innymi wielkimi psiakami...może wstawcie też całą bandę na bernardyni wątek adopcyjny...

wrócę i poczytam uważniej...

Posted

jutro tam pojade zobaczyc,pracuje do 15 dzis mam pilny wyjazd wczoraj wiozłam kociaka do poznania ale jutro mysle ze dam rade:) mame widziałam tylko raz jest duza jak enek o ile mnie pamięć nie myli :D ruda z lekko dłuższym włosem:) ale obawiam sie ze sama nie dam rady jej złapac:(

Posted

dzwoniłam do Pana do ktorego sunia szczeniaki przyniosła niestety mówił ze dziś nie było jej widac może sie gdzieś chowa bo cały dzień leje wiec nie jechałam tam:(
na moje oko szczeniaki mają maksymalnie 2 miesiące

Posted

[quote name='martaipieski']kurcze dzis cały dzien pada ale mimo to postaram sie tam pojechac, zrobiłam ogłoszenie na szerloku i adopcje.org
dziś wziełam urlop wiec mam cały dzien wolny zrobie moze ogłoszenia-plakaty do powieszenia w okolicy

a matka to chyba do tej suczki podobna jest:)
http://www.facebook.com/album.php?aid=218863&id=660774076&l=4ae113d7d3#!/photo.php?pid=5384288&id=660774076

A ja nie mam FB :(

Posted

Dziekuje- to ja teraz mocno sie powysilam i dojrze benka i kaukazka w niej... :evil_lol:
To byl tylko maly zarcik... ;-) bo na dogo ostatnio tylko smetnie sie dzieje... :roll:
Wiec jezeli mama szczeniorkow jest troszke do tej suni podobna, to to benkowe pewnie jest od taty albo sunia miala benkowego dziadka, ktory teraz sie pokazal ... :cool3:

Posted

sunia z tego zdjęcia to matka szczeniat na sprzedaż znalazłam to w ogłoszeniach, ponoć jest mieszanką bernardyna z owczarkiem, a mama naszych szczeniąt jest chyba podobna, kurcze sama juz nie wiem widziałam ja tylko raz przez ułamek sekundy :/ w wiosce w ktorej sunia się wałęsa mieszka facet który ciągle ma nowe psy ostatnio rozmnażął bernardyny wiec wcale się nie zdziwie jesli facet ma coś wspólnego z sunią i 7,,kranoludkami"

Posted

Ach, z mieszankami, to tak jest- czasem widac od razu co tam jest, a czasem, to by czlowiek nawet nie podejrzewal... ;-)
Tylko prosze nie oddajcie czasem suni temu facetowi jakby sie zglosil... bo jak sie juz mu urwala, to glowna robote zalatwila, same wiecie jak ciezko jest takim ludzkim potworom odebrac psa... :shake:
Trzeba by powoli myslec, gdzie by sunie mozna bylo dac, jezeli sie ja uda zlapac... niewiadomo jaka ona dzika jest, bo moze tylko wystraszona... sa juz ewent. pomysly, czy musi isc do schronu?

Posted

No właśnie może być i na pewno będzie poważny problem z odłowieniem tej koleżanki :-( Nikt się tam nie będzie na nią czaił z usypiaczem. Jedyna możliwość do podkarmienie sedalinem i zapakowanie śpiocha do transportera. Organizacyjnie trudne zadanie no i natychmiast rodzi się kolejny problem - gdzie ją umieścić ? A z drugiej strony pozostawić samą sobie - to za chwilkę będziemy miały kolejny miot w tej samej bądź następnej stodole :-(

Osadzona w schronisku szanse na adopcje ma żadne - chyba , że znów ją ktoś na łańcuch weźmie, a tego bardzo nie chcemy ...