ageralion Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Gdyby ktos wydal na wlasna reke naszego psa, stracilby moje zaufanie na zawsze. Przed wydaniem nie swojego psa nalezalby chociaz zadzwonic do opiekuna, podac numer przyszlego domu, zeby oppiekun mogl sie skontaktowac i upewnic ze to odpowiednie miejsce dla psa. Kompletnie nie rozumiem, popelnionej w przypadku Dony, samowolki Gabi. A jej unikanie kontaktu z dziewczynami z Gorzowa jest nie tylko niegrzeczne, ale wrecz nieodpowiedzialne i jasne w przeslaniu... Alicjo czy masz mozliwosc podeslania mi na maila wzorku takowej umowy? Moze sie przyda na przyszlosc, jak bedziemy potrzebowaly wyslac psiaka do innego hoteliku niz Szczecinek i Bogatynia ;) Quote
Alicja Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 ageralion napisał(a):Gdyby ktos wydal na wlasna reke naszego psa, stracilby moje zaufanie na zawsze. Przed wydaniem nie swojego psa nalezalby chociaz zadzwonic do opiekuna, podac numer przyszlego domu, zeby oppiekun mogl sie skontaktowac i upewnic ze to odpowiednie miejsce dla psa. Kompletnie nie rozumiem, popelnionej w przypadku Dony, samowolki Gabi. A jej unikanie kontaktu z dziewczynami z Gorzowa jest nie tylko niegrzeczne, ale wrecz nieodpowiedzialne i jasne w przeslaniu... Alicjo czy masz mozliwosc podeslania mi na maila wzorku takowej umowy? Moze sie przyda na przyszlosc, jak bedziemy potrzebowaly wyslac psiaka do innego hoteliku niz Szczecinek i Bogatynia ;) przeszukam moje skrzynki , jak tylko odnajdę to podeślę Quote
fioneczka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 ponieważ na Czarnych Kwiatkach rozgorzała dyskusja w temacie, pozwoliłam sobie napisać tam post który mam nadzieję daje jasny obraz sytuacji dlaczego psiakiGabi została tam umieszczona przez agaga21 [quote name='strix']Przeczytałam z uwagą wątek Donki od pierwszej do ostatniej strony i własnie takie mam spostrzeżenia. Pojawiały się tam na przykład głosy, że o Rustiego się dba, bo kasa na jego utrzymanie jest, a jak na Donkę kasy nie ma, to już można robić, co się chce, itp. jakie głosy o czym Ty piszesz? Czy gdzieś było napisane ze nie dbano o Donkę w hotelu? Przestaniesz jątrzyć czy nie? Jak na Donkę nie ma kasy? - nie ma teraz !! w chwili kiedy Donka była w hotelu były deklaracje na nią i problemu nie było !! [quote name='strix']Innymi słowy, po tej lekturze, dość łatwo wyrobić sobie opinię na temat, jak świetnie była zorganizowana akcja ratowania Donki. Jeśli pies jedzie do hotelu bez szczepień na wściekliznę, to formalnie właściciel popełnia wykroczenie. Jeśli nie ma funduszy na utrzymanie psa w hotelu, to czego oczekujecie? bez szczepień? Każdy pies w schronisku ma szczepienie przeciwko wściekliźnie więc przestań wymyślać niestworzone rzeczy i o jakim wykroczeniu właściciela piszesz – ten pies do dziś jest niczyj !!!! nie ma właściciela !!! ponoć przez chwilę miała ale niestety umowy nikt nie widział pomimo wielu próśb o umowę i wizytę PA [quote name='strix']Na koniec powtórzę jedynie, iż uważam, że psiakiGabi nie powinny się tu znaleźć, bo jest różnica pomiedzy nieporozumieniem (o ile faktycznie zaistniało, bo ja mam inne informacje) a złą opieką nad psami. nikt nie zarzucił że w hotelu Gabi źle opiekowała się Doną ! nie dlatego została zgłoszona w tym dziale ! odnośnie Twojej wypowiedzi która rozkłada na łopatki [quote name='strix']Mi osobiście wystarczą fotki psa bawiącego się z innym psem. Pies przed zmianą diety rzucał sie na psy. uważam że powinnaś zmienić dietę – może to ułatwi Ci odbiór sytuacji i logicznego myślenia to teraz ja podsumuję i zakończę mam nadzieję bzdetne pisanie na tym wątku -Gabi wyadoptowała Donkę, na podstawie opinii o nowym właścicielu, usłyszanej od innego adoptującego psa od Niej, więc wizyta przed adopcyjna się nie odbyła -poinformowała po fakcie adopcji, że Dona jest wyadoptowana i że czipowanie odbędzie się podczas wizyty PA -składała delkarację na wątku odnośnie wizyty po adopcyjnej, jednak jej nie wykonała -pomimo, iż wiedziała że „pierwszy właściciel” przekazał Donkę innej kobiecie (bo jak sama pisze wielokrotnie do niej dzwoniła żeby dowiedzieć się czy wszystko jest w porządku) nie poinformowała o tym fakcie nikogo !!! zarzeka się, że nie wiedziała do kogo wysłać umowę adopcyjną bo adresu nie miała :hmmmm: powinna go mieć na umowie o hotelowanie (ale takiej nie sporządziła niestety) lub poprosić na PW osoby płacące za hotel -oświadcza, że nie miała numeru telefonu do Kajuszy więc nie mogła do niej zadzwonić – numer podaje synowi „kolejnej właścicielki” Donki -obstaje przy tym, iż nie pisała na wątku i nie podawała informacji bo internet nie działał jednak w tym czasie „pojawia” się na innych wątkach i nie ma problemu z pisaniem wpisując psiakiGabi na Czarne Kwiatki zarzuca się Jej ukrywanie faktów, podejmowanie decyzji „na wyrost” czyli działanie na własną rękę w/s adopcji i przede wszystkim o kłamstwa Quote
Kajusza Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Fioneczka - dziekuję za ten cytat. Jest konkretnie podsumowany, przedstawia fakty a nie insynuacje. Moim błędem jest że nie dopilnowałam sporządzenia umowy hotelowania, i teraz ponoszę tego konsekwencję. Co do szczepienia na wścieliznę - Dona była napewno szczepiona, jak każdy pies w schronisku. Przy wydaniu jej Sundayrose napewno otrzymała takowe zaświadczenie. Alicja napisał(a):to teraz już masz i na bank się przyda , to takie zabezpieczenie jakby nie było .... ja nawet oddając na fundacyjny DT spisywałam umowę , a potem podczas przekazywania psiaka fundacji też była kolejna ...niby to papierki ale dobrze je mieć :cool2: wiem Ala, tym razem ja zawoziłam osobiście psa, a że "lubie" papiery to mam i umowę, i rachunek że zapłaciłam za 30dni hotelu. Gosia także ma adnotację kogo pytać o decyzje w sprawie Gandzi, gdybym ja nie odbierała telefonu czy w inny sposób nie była uchwytna. Umówiłam się z Furciaczkową, że będzie mi mailem wysyłać rachunki, ale w tej sytuacji - na przyszłość, poprosze ją chyba o wysyłanie oryginalów pocztą. Quote
aida Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Dziewczyny dajcie spokój. Co się będziecie tłumaczyć. Przecież każdym postem ta cała Gabi wpycha się w większy kanał. Przecież jej wpis że Donka była bez szczepień to tylko świadczy o tym że nie dba o podstawowe zasady.:angryy: Przecież pies bez szczepień zagraża innym hotelowiczom. Może byście ogłosiły jakąś zbióreczkę deklaracji i ignorowały zaczepki i nie całkiem mądre tłumaczenia Gabi przecież każda z Was ma tyle rozumu i doświadczenia w jednym małym palcu co ............................................./żeby nie było posądzenia że kogoś obrażam:evil_lol: Quote
Kajusza Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 masz rację aido. Jako, że właśnie skończyłam służbową papierologię ......... to można rzec, że zaczęłam urlop (no, jeszcze 4 nocki przed mną ;-) ) i mogę się wziąść za kombinowanie kasiorki dla Donki. Jutro poszukam fantów na bazarek, i zacznę rozsyłać prośby o deklaracje dla niej. Moja siostra na razie nic nie podaruje na bazarek, ale jak coś zrobi to mi da dla Donki :-) Quote
hankasanok Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='Kajusza']masz rację aido. Jako, że właśnie skończyłam służbową papierologię ......... to można rzec, że zaczęłam urlop (no, jeszcze 4 nocki przed mną ;-) ) i mogę się wziąść za kombinowanie kasiorki dla Donki. Jutro poszukam fantów na bazarek, i zacznę rozsyłać prośby o deklaracje dla niej. Moja siostra na razie nic nie podaruje na bazarek, ale jak coś zrobi to mi da dla Donki :-) ze względu na to ze Alba ma juz komplet deklaracji, po uzgodnieniu z Asia i Sandrą bazarek któy był robiony z myslą o niej teraz przechodzi na Donke,wszystkie pieniązki uzyskane ze sprzedaży fantów dostanie dziewczynka! zapraszam na bazrek i prosze sprawdzic czy w pierszym poscie wszytko dobrze napisałam, jak nie to krzyczec głosno! watek bazarkowy http://www.dogomania.pl/threads/216552-Biżuteria-galanteria-i-dodatki-dla-chorej-Astki-Alby-do-03.11?p=17890647#post17890647 Quote
Kajusza Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Hanka dziękuję bardzo za pomoc Dance :-) już lece sprawdzić bazarro :-) Quote
Milka__ Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 hankasanok - dziękujemy bardzo! Nie ma co się przejmować głupimi zaczepkami. Sprawa jest oczywista. Quote
hankasanok Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Kajusza napisał(a):Hanka dziękuję bardzo za pomoc Dance :-) już lece sprawdzić bazarro :-) fioneczka napisał(a):Haniu dziękuję !! :Rose: :buzi: :p:p:p bazarek prosze rozsyłać bo sie coś kupujący nie pojawiaja, :hmmmm:, moze trzeba bylo się do nich nie usmiechac ;) Quote
fioneczka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Natalia jak jesteś umówiona z Panem ? na którą powinien być ? czy masz plan jak "zapoznasz" dziewczyny? Quote
chita Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 nie chcialam juz offowac ale przyszlam sie pochwalic ze skonczylam lekture CzK:grins: rany boskie gdzie takich sieją:cool3::evil_lol: btw hotel nie sporzadzil umowy, a gdyby tak ktos wsadzil psa i przestal placic to na jaki adres by psa odeslano?:razz: coz za niekompetencja... moje pieniazki doszly? Quote
koelka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 chita napisał(a): moje pieniazki doszly? Nie moge się zalogować na konto (pewno przerwa techniczna), ale jutro sprawdzę. Quote
pędzelopka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Czy rozliczenie w pierwszym poście jest aktualne? Ile brakuje stałych deklaracji? Quote
fioneczka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 cześć Iwonko :) miło Cię "widzieć" aktualne rozliczenie to to z 2 postu czyli ROZLICZENIA: DEKLARACJE STAŁE: październik: tajemniczy darczyńca 200zł (3 miesiące) 20zł Kajusza 20zł Koelka 20zł Sundayrose DEKLARACJE JEDNORAZOWE: 32zł - było na koncie Donki 430zł - Sundayrose __________________________________________________ __________________________________________________ _______ ROZLICZENIE PAŹDZIERNIK: tajemniczy darczyńca 200zł WPŁYNĘŁO 25.10.2011 ROZLICZENIE LISTOPAD: tajemniczy darczyńca 200zł WPŁYNĘŁO 25.10.2011 ROZLICZENIE GRUDZIEŃ: tajemniczy darczyńca 200zł WPŁYNĘŁO 25.10.2011 Jeśli Donka bądzie musiała pojechać do Sandry do Hotelu to na 3 miesiące deklaracja tajemniczego darczyńcy wynosi 400 zł / za hotel 400 +karma jeśli zostanie u Natalii to darczyńca placi 200 zł za DT przez 3 mies i do tego jest 60 zł stałych Quote
pędzelopka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Proszę zapisać moją stałą deklarację 20 zł / mc. Wpłata zawsze w okolicy 10. każdego miesiąca :bye: Quote
Kajusza Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 fioneczka napisał(a):Natalia jak jesteś umówiona z Panem ? na którą powinien być ? czy masz plan jak "zapoznasz" dziewczyny? Ja powiedziałam Natalii jak powinno wyglądać zapoznanie, a przynajmniej jak ja bym chciała żeby wyglądało - Natali najpierw pójdzie na spacer z Donką, żeby się z nią poznać, potem pozna ją pojedyńczo ze swoimi sukami (Dona będzie miała kaganieć w razie czego), jej sukie są łagodne i Natalia ma nad nimi kontrole, nie chodzą w kagańcach to będą bez. .............. trzymam kciuki. pędzelopka napisał(a):Proszę zapisać moją stałą deklarację 20 zł / mc. Wpłata zawsze w okolicy 10. każdego miesiąca :bye: dziękuję :-) ......... zaraz zrobię czytelniejsze rozliczenie, bo faktycznie jak ktoś nie przebrnie przez cały ten tragiczny wątek, to może się pogubić :-( ps. dziewczyny, skąd wy bierzecie takie różne emotki? jak mam takie ubogi zakres :-( edit: wczoraj rozmawiałam z koleżanką, osadzeni w Zakładzie Karnym zrobią kartki świąteczne, które przekażą na rzecz ttb, czyli kasa pójdzie na Donkę :loveu: ...... jak tylko je dostanę zrobię z nich bazarek :-) - tylko musze je chłopaki najpierw stworzyć. Quote
agaga21 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 a to już dzisiaj dona przyjeżdża do natalii? Quote
Kajusza Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 agaga21 napisał(a):a to już dzisiaj dona przyjeżdża do natalii? już są w drodze, przed chwilą rozmawiałam z Panem, który się śmiał, że co chwilę dzwonie ;-) ale jest pełen zrozumienia i obiecał potem zadzwonić i opowiedzieć jak poszło. Natalia też przygotowana, wszystkie zabawki, samkołyki, nawet karmę gdzieś schowała, żeby nie było żadnych punktów "zapalnych" :-) ..... ufffff, no to czekamy. Quote
agaga21 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 trzymam kciuki za dobre humory wszystkich dziewczynek...niech się dogadają! Quote
pędzelopka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 No właśnie. Ja się przyznam, że nie przebrnęłam bo udaję, że pracuję. I wygląda na to , że to skomplikowana historia. A emotki nie wiem. Normalnie jak jest kilka wybranych po prawej stronie to wystarczy na dole pod nimi przejrzeć więcej i są. U Ciebie nie widać kajusza? Quote
ms_arwi Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Pan powinien byc za pol godzinki. Prosimy trzymac kciuki za Donke i moje sunie... Quote
Kajusza Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 emotki widac, ale takie skromne, że tak powiem, nie ma np. bukietów, i innych takich fajnych ;-) A co do wątku - tak w skrócie to są same afery, kłótnie i nieporozumienia, najpier afera z Canawerall-staff, teraz z ta adopcją :-( Jakby usunąć wszystki posty nie dot. bezpośrednio psa to chyba by zostało kilka stron .... pewnie wiele ludzi jest zniechęconych nawet wchodzić na taki wątek, na który kiedy nie wejdziesz to jest jakiś syf :-( .... dla Donki to kiepska reklama............. a to taki fajny pies! Quote
pędzelopka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 No , ale teraz się wyprostowało , sunia jedzie na płatny tymczas, ogłoszenia, itd ? Przeczytam sobie na spokojnie wieczorem więc już nie będę zadawać więcej głupich pytań :D Quote
Recommended Posts