Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdyby pojechaly dwa psiaki to 700zl , od Murki wiem ze psisko szuka transportu w tamta strone...ale nie wiem czy Marek ma auto przystosowane do przewozu psow zeby az 3 zabrac? Gdyby byly specjalne klatki to moze by to bylo jakies wyjscie??

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Janka całej zgromadzonej kasy ma 749 zł!!! Przecież nie mogę tego wydać na transport, bo skąd wezmę pieniądze na hotel, to jest 400 zł z góry!!! Furciaczku, gdzie Ty otwierasz swój hotel, o którym pisałaś, czy to bliżej jak do Opolna Zdroju?

Zaczynam tracić nadzieję:(

Posted

Wrzuciłam na fb prośbę o pomoc w transporcie, inaczej nie mogę pomóc....
Transport od Funi chyba nie będzie tańszy, jedyna nadzieja że może ktoś pojedzie, może jakiś łączony do Krakowa i z Krakowa, ale jak Iwa na przesiadki zareaguje?

Posted

Ja psiarnie stawiam dla adopcyjnych corsiakow zeby mnie finansowo hotele nie wykonczyly, bede miala moje niunki pod nosem i koszty tyle co jedzenie i wet:loveu: Hotelu jako takiego dla psow z dogo nie planuje narazie, chce sie skupic na psach prywatnych i CCtach...coby nikt mi zerowania na psim nieszczesciu nie zarzucil i zebym mogla z CCtami do adopcji pracowac ;) I to tez na wiosne jakos dopiero...
Proponujac Iwie miejsce mialam na mysli po prostu DT, ale do czasu postawienia psiarni moge jedynie kojec zenetrzny zaproponowac.
Bede mieszkac kawalek za Wloclawkiem, do Plocka/Wawy moge za zwrot kosztow podjechac po psisko.

Posted

No tak, wtedy bedzie taniej.
Ale agusiazet ma rację; nie mozna wydac tyle kasy na transport, bo co zostanie na hotelik...
Najlepszy byłby dowóz za zwrotem kosztów, tylko gdzie teraz takiego szukac...
Co robic?
Dzisiaj przyjezdza zadra, pogadam z nią, moze z jej znajomych ktos jechałby w tamte strony i zabrał sukę.

Posted

900 zł na dwa psy wychodzi po 450 zł na psa, też bardzo dużo - zwłaszcza, że potem Jance zostanie 299 zł, a po raz setny przypominam, że za hotel ze szkoleniem trzeba zapłacić z góry! Jeśli Lady Swollow zdecyduje się na taki transport, spróbujemy, ale nie znam jej zdania w tej kwestii! Chyba zacznę rozsyłać listy z prośbą o pomoc, bo pieniądze z nieba nie spadną!

Posted

No niestety nie spadna a rezerwacja w nieskończonosc też nie bedzie czekac .
Jak bedą konkretne propozycje porozmawiam z sąśiadem ,Wtedy też wiózł dwa psy .Bo jechała CC i baset chyba ....
Chyba tak Furciaczku to Była Szelma ,ale głowy nie dam .
On był wtedy nasza ostatnia deską ratunku i moze teraz tez by pomógł .
Za zwrot paliwa watpie czy na taka trasę znajdziecie kogoś.

Posted

funia ma racje
za zwrot kosztów na tak olbrzymią trase to trzeba nam fanatyka, mało takich niestety
Szelme wiózł pan też za kase, nie pamietam tylko ile to było km, fur kojarzysz ile było od zamoscia do hoteliku? Szelma z tego co ja sie orientuje jechała sama

Posted

Ja też wątpię Funiu, nikomu pieniądze z nieba nie lecą. Zatem ja jestem za wykorzystaniem tego Twojego sąsiada do przewozu dwóch psów do jednego hotelu!!! Tylko, czy Lady Swollow też tak myśli??? Poprosiłam o pomoc finansową skarpetę kundelków i astów, może coś ciotki rzucą. Będę wysyłać PW do dogomaniaków, może a nuż ktoś zechce wspomóc!!! Moim zdaniem transport powinien się odbyć jak najszybciej, do połowy listopada najpóźniej. Kto nam jeszcze zechce pomóc???

Posted

Janka powinna być zaopatrzona na podróz w solidna obroze ,smycz i kaganiec .
To dodatkowe koszty .
Dzisiaj chciała dobrać sie w drodze powrotnej z wybiegu do swojego boksu ( prowadzona na krótkiej smyczy ) do boksu innego psa .Nie wiem co chciala zrobic mam nadzieję ,ze nie to najgorsze.....
Do ludzi jest ciepła ,sympatyczna .Skacze i cieszy sie .Do momentu kiedy nie pojawi się lub gdy wyczuje ,ze gdzieś chodzi pies ...
Dostaje od niej buziaki ,skacze i chce by być tylko przy niej ,,,,,Potrafi przynieśc rzuconego kija lub zabawke ..

Posted

ladySwallow jest w drodze z Zamościa do Lublina, odezwie sie zapewne później
kilometrów jest masakrycznie dużo, przydałoby się auto któro odziela tyl od przodu (kratka) no i klatki dla psiulów mimo wszystko
ten pan jechał już z Cctką to i z Iwą da rade pewnie :-)

Posted

Aha i jeszce refleksja .....
Wiecie co robia sunki z boksu Janki ??? Walą baranki w budę i w swoje szcescie uwierzyc nie moga .
W tym szystkim to te suńki najlepiej wyszły co >
Moze pomozemy Jance ,ale jak pomogłyśmy tamtym !!!!!!!!!!!!

Posted

Dzwoniłam .Niestety Sylwek nie podejmuje się .Nie wiem co mu tak raptem odeszło ,ale powiedział ze nie .Przemysłał i stwierdził ,ze za daleko i w pracy sytuacja napieta .
Mamy jasnośc .Szukamy ddalej

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
ok mamy inny pomysł :-)
funiu poki nie znajdziemy transporta suka spokojnie moze byc u Ciebie tak?
gadamy z furciaczkową:-)

Obyście coś konkretnego ugadały kobitki, bo niedługo osiwieję!

Posted

Jeśli będzie potrzeba, to podzielimy koszty, bo wątpie, żeby znalazł się darmowy transport. Ja dopiero wróciłam do komputera, muszę podsumować Cinka, ile mamy kasy konkretnie. Masakra z tą odległością...

Posted

jakbyście jednak wiozły do Opolna suńkę to może jakieś auto by się znalazło żeby mojego Birmanka podrzucić na Śląsk do mnie? do paliwa dokładam oczywiście :( bo trasa Zamość-opolno by wypadała przez moje rejony

edit: albo jakiegoś busa z klatkami żeby psy oddzielić i przewieźć wszystkie psy które miały jechać czyli Birmana, Gejszę, czarnuszka mojego, no i Iwę :mdleje: dobra głupoty już plotę ale nie wiem co zrobić już :cry:

Posted

ladySwallow napisał(a):
Jeśli będzie potrzeba, to podzielimy koszty, bo wątpie, żeby znalazł się darmowy transport. Ja dopiero wróciłam do komputera, muszę podsumować Cinka, ile mamy kasy konkretnie. Masakra z tą odległością...

Niestety Pan się wycofał z oferty:( Jesteśmy nadal w punkcie wyjścia!!! czyli transportu jak nie było tak nie ma:(

Posted

Pati obliczy i wieczorem napisze jaki koszt wyjazdu bedzie . bo jest w etrasie własnie Szcerze powiedziawszy tylko ona nam została .
Zmieńmy moze tytuł ,ze kasa potrzebna czy cos w tym stylu .Pojada dwa psy koszty dzielimy na pół .Zacznijmy więc zbierac juz teraz .
Nie oszukujmy się nikt nie pojedzie tak daleko .Musiałby to byc cudowny zbiegg oklolczności .,