Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 922
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hmmm... ja sie srednio na sznaucerach wyznaje, ale z tego co wiem, sa trzy : male, srednie i olbrzymie. Male to chyba sa wielkosci westa? czy myle cos? sredni jest do kolan, a olbrzym to olbrzym?
Fuks jest pomiedzy srednim , a olbrzymem, tak ustalilysmy z Ania z Poznania.
Co do allegro Fuksa, jestem na prawde kiepska w pisaniu ogloszen, wydawalo mi sie, ze jest dobre - komplet info o Fuksie. Nie wiem co wiecej moglabym dopisac. Podpowiedz ;)

Posted

O jezusie, to chyba macie racje, bo Fuks wazy okolo 20 kg. Czyli Fuks jest sredni, a Czoko mini?:evil_lol:
Nie wiem ile ona wazy, ale jest dosc krępa, Fuks jest chudej budowy.

Dziewczyny, ktore je widzialy na zywo ! pomocy !

Charlotte mowila, ze Fuks podczas strzyzenia byl bardzo grzeczny, ze Pani z salonu Pan Kracy byla nim zachwycona i mowila, ze wyglada jakby byl rasowy :p

Jutro o 13:30 idziemy z nim do weta jeszcze raz, bo niestety nie przestal trzepac lbem. Mozemu mu to juz weszlo w nawyk, a moze sie cos zle goi. Trzeba sprawdzic. Ma tez na pysku takie jakby dwie brodawki i to tez bym chciala skonsultowac.

Na zarcie dla Fuksa zrzucilysmy sie z GoniaP po 50zl. Dostal troche puszek bo suchego nie chce zrec.
Za jutrzejsza wizyte znow wyloze z kieszeni :(

Posted

ŚLICZNIE Fuks wygląda w nowej fryzurze! Wręcz nie do poznania chłopak!
Mam nadzieje,że uda się znaleźć domek na te trzy tygodnie! Ja niestety psów do domu nie mogę brać jedynie do kojca a to raczej nie dla niego.

Posted

Przede wszystkim wielkie podziękowania należą się p. Ani z salonu Pankracy! Pani Ania ostrzygła Bingusia całkowicie za darmo! Należą Jej się ukłony, bo psiak wygląda pięknie! Proponuję by teraz zrobić Bingusiowi profesjonalną sesję zdjęciową i w ramach wdzięczności podarować najpiękniejsze zdjęcie Pani Ani. Co Wy na to?

Posted

Bylysmy z Charlotte u dr Dabrowskiego bo tak jak pisalam wyzej, Fuks strasznie trzepie lbem.

Doktor zagladnal mu do ucha i mowi, ze pionowa czesc kanalu usznego (chyba tak to sie nazywalo) jest ladnie wygojona, ale pozioma spuchla, praktycznie nie pozostawiajac przejscia dla powietrza, oraz zauwazyl polipy w uchu. Dal przeciwzapalne srodki i kazal przyjsc za tydzien. Jesli przejdzie - ok, jesli nie - operacja wyciecia polipow:mdleje:

Przy okazji wyszlo, ze Fuks ma zapalenie w okolicach czlonka, spowodowane najprawdopodobniej przycieciem go podczas golenia:scared:

Ten sam lek przeciwzapalny ma pomoc i na czlonka.

Dzis zaplacilam 25zl.

No przyznac sie, kto obserwuje aukcje Fuksa ?!:p

Posted

uaktualniam:

dotyczczasowe wydatki Fuksa:

pierwsza wizyta (lek do uszu + plyn do plukania uszu) = 59zl
operacja uszu = 450 zl
badanie moczu = 20zl
jedzenie (8kg) Brit = 45 zl
legowisko = 55zl
trzy wizyty kontrolne na ktorych podano zastrzyki przeciwbolowe, przeciwzapalne i antybiotyki + tabletki = 234 zl
kolejna porcja zarcia (suche i puszki) = 103zl
wizyta lekarska w sprawie czlonka i trzepania lbem :) = 25zl

konto Fuksa:

Malawaszka wplacila = 120zl + 100zl = 220 zl
Wieso = 350zl
conceited = 100zl
LeCoyotte = 22,50
GoniaP = 53zl

Podsumowanie: wydano 863 zl, wplaty 692,50 zl = - 245,5

Posted

Doktor mowil, ze to nie bedzie juz tak powazny zabieg, ze wtedy kolnierz bedzie nosil gora dwa dni. O cene nie spytalam, bo my zawsze mamy tam maly metlik tlumaczeniowy (spotyka sie Polski lekarz, Norwezka, dwie lekarki, i ja i wszyscy mowimy po angielsku-polsku :) ). Polipow wczesniej chyba nie bylo, nic wczesniej nie wspominano.
Dodatkowo jeden szew zostal w srodku, doktor go nie zdjal poprzednim razem wiec dobrze, ze poszlysmy.
Jedyne co dobre, ze te brodawki na mordce nie sa grozne. Taka uroda.
To co ? mowilmy Pani z Pankracego, ze przyciela fiutka ? ;)