Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 922
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiem :( mam ten sam problem, miałam dziś robić zdjęcia ogłoszeniowe naszemu olbrzymkowi staruszkowi... i jak wczoraj było ślicznie słonecznie to nie mogłam jechać to dziś jest beznadziejnie :( ehhh

Posted

ach Bingo, masz pecha zdrowotnego zamiast strzalu w dziesiatke...ale i tak dobrze ze sie toba cioteczki tak dobrze zajely....
wyslalam kase dla ciebie przez znajomych ale jeszcze do ciebie nie dotarla. przykro mi....musze czekac bo doprosic sie jakos nie moge :(......przyjda napewno....

Posted

Bingo/Fuks odnotowal Twoja wplate Wieso :) 150 zl - dziekujemy ! :)

Draze sprawe jego porzucenia, wyslalam maila do jego ostatniej wlascicielki (radnej w mojej gminie) o sytuacji Fuksa, o operacji, o wydatkach - od zeszlego poniedzialku nie odpisala. Wyslalam kopie na jej adres prywatny i na adres jej komitetu wyborczego. Zero odpowiedzi. Dzis poruszylam temat na forum mojej gminy. Nie popuszcze tego tak, ze znam dwoch wlascicieli Fuksa z imienia i nazwiska, a zaden z nich sie nie poczuwa do opieki nad psem. Masakra.

W piatek kolejna wizyta.

Posted

dotyczczasowe wydatki Fuksa:

pierwsza wizyta (lek do uszu + plyn do plukania uszu) = 59zl
operacja uszu = 450 zl
badanie moczu = 20zl
jedzenie (8kg) Brit = 45 zl
legowisko = 55zl
trzy wizyty kontrolne na ktorych podano zastrzyki przeciwbolowe, przeciwzapalne i antybiotyki + tabletki = 234 zl
kolejna porcja zarcia (suche i puszki) = 103zl
wizyta lekarska w sprawie czlonka i trzepania lbem = 25zl

konto Fuksa:

Malawaszka wplacila = 120zl + 100zl = 220 zl
Wieso = 350zl
conceited = 100zl
LeCoyotte = 22,50
GoniaP = 53zl
Wieso = 150zl

Podsumowanie: wydano 863 zl, wplaty 842,50 zl = - 95,5

Jejku, czy na prawde nikt nie moze wziac fajnego psa na 3 tygodnie...? :(

Posted

fajnie ze juz sa,,,,,,trzymam kciuki za Fuksa i zeby znalazl domek,,,,,bo co po tych bylych wlascicielach ktorzy o niego nie dbali,,ma do nich wrocic na
beznadziejne zycie ?,,,,,boje sie o niego.....

Posted

wieso napisał(a):
ta reklama leci za mna na wszystkich postach...co to jest ???????????????????????????????

coś kombinują, posty skaczą jak chcą, reklamy wielkie jak szlag! wrrr denerwujące to bardzo

Posted

wieso napisał(a):
Malawaszko, za Toba tez :)....zaboj....zeby chociaz karme dali na te biedne psy.....

Niestety nie mamy ani jednego domku chetnego, nie wspominajac o jakichs de luxach :(

jutro konczy sie aukcja Fuksa na allegro, ma 839 wyswietlen i 2 osoby obserwuja aukcje.

Pani Radna mi odpisala...nie poczuwa sie w kazdym badz razie :/

Posted

o proszę - a choć zapytała jak pies się ma czy całkiem olewka??? szkoda, że już po wyborach, ale i tak można by wyborcom pokazać jakiego "człowieka" wybrali.... :shock: aż się niedobrze robi...

Posted

wieso - jakos go nie moge dac do hotelu po tym jak teraz mieszka w domu. Przeciez nie pojdzie znow do klatki, tyle pracy nad nim na marne... :(
ublagam kogos, musi sie ktos znalezc kto na 3 tygodnie bedzie mogl psiaka przygarnac...
w wolnej chwili porozsylam watek poprzez privy do wszystkich cioteczek mieszkajacych w poblizu Poznania.

co do radnej...ehhh... szlag mnie trafia, ze tyle czasu i pieniedzy wydajemy na bezdomne zwierzaki, a tu prosze, znam wlascicieli psa z imienia i nazwiska (zarowno pierwszego wlasciciela Tomka, ktory przystall odbierac telefon, jak i drugiego - radną) i placimy za zwierzaka, ktorego wlasciciele sa calkiem majetni, ale sie nie poczuwaja. Kazdy zwala na tego drugiego. szkoda gadac.

Posted

no szkoda gadać... może jakaś prasa by się zainteresowała tematem? :diabloti: wydawało by się, że zwykła przyzwoitość, czy może sumienie powinno zadziałać żeby oni pomogli psu, którego się pozbyli, ale jak widać zabrało tychże... :shake: porzucenie psa jest karalne - jak to się działo wszystko w życiu Binga?

Posted

malawaszka napisał(a):
no szkoda gadać... może jakaś prasa by się zainteresowała tematem? :diabloti: wydawało by się, że zwykła przyzwoitość, czy może sumienie powinno zadziałać żeby oni pomogli psu, którego się pozbyli, ale jak widać zabrało tychże... :shake: porzucenie psa jest karalne - jak to się działo wszystko w życiu Binga?

tylko, ze u nas w Dopiewie nie ma obowiazku czipowania psow, wiec nie udowodnisz, ze pies byl ich.
cala jego historie streszcze wieczorkiem, bo teraz musze leciec do roboty na troche ;)

Posted

A oto historia Bingo/Fuksa w skrocie.

Fuks zostal zabrany z poznanskiego schroniska (ma jeszcze po nim tatuaz w uchu), gdy byl mlodziutki, przez Tomka K. Z relacji tego czlowieka wynika, ze pies byl chyba po przejsciach bo czesto reagowal agresja. Tomasz K twierdzi, ze chodzil z nim do jakiegos psychologa na Bulgarskiej i powoli Fuks dochodzil do siebie. Rownoczesnie chodzil z nim do weterynarza w sprawie uszu. Fuks zostal zdiagnozowany jako gluchy pies. Byl leczony kroplekami. Pies wielokrotnie uciekal, przeskakiwal ogrod i zwiedzal nasza gmine (potwierdza to wiele osob z gminy). Ze wsi Zakrzewo chodzi w odwiedziny do wsi Dąbrowka, gdzie poznal pania Magde G. i jej rodzine. Rodzina ta zauroczyla sie psem i zdecydowala Fuksa przygarnac, bo czesto do nich wlasnie zachodzil. Pan Tomasz K przekazal im ksiazeczke zdrowia, a oni zobowiazali sie zaopiekowac psem. Magda G twierdzi, ze od niej tez ciagle uciekal i ona wraz z rodzina ciagle go szukali. Rownolegle kontynuowala leczenie kroplekami.
Kilka miesiecy pozniej wyciagalam Fuksa z Dopiewskiego przytuliska, w ktorym spedzil 2 m-ce. Zostal tam przywieziony bo blakal sie po gminie. Reszte historii Fuksa znacie.

Co do poprzednich wlascicieli:
1. Tomasz K - zadzwonil do mnie sam gdy zobaczyl zdjecia Fuksa na portalu mojej gminy. Oglaszam tam psy z naszego przytuliska. Tomasz K byl oburzony bo oddawal psa Madzie G, a znalazl go na zdjeciach z przytuliska. Zaoferowal, ze go wezmie z powrotem i zaplaci za operacje. Potem przestal dzwonic, nie odbiera telefonow i nigdy nie odpisal na smsy.
2. Magda G - twierdzi, ze Fuksa od Tomasza G przejela nie ona, a jej maz, ktory odszedl zostawiajac nie tylko Fuksa, ale tez ja i dzieci. Ona nie jest jego wlascicielka i nie wie jak mialaby mi pomoc. Psa nie wezmie bo on ciagle od niej uciekal. O pieniadzach sie nie zajaknela.

To by bylo na tyle :/

Fuks blaga o DT na swieta !