Helga&Ares Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Poznań zasypany, wszędzie biało. Ja oczywiście zrobię zdjęcia, tyle, że nie przy tak pochmurnej aurze(bo czarne na białym na dodatek w szarym to nie najlepsze połączenie;)) Quote
malawaszka Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 wiem :( mam ten sam problem, miałam dziś robić zdjęcia ogłoszeniowe naszemu olbrzymkowi staruszkowi... i jak wczoraj było ślicznie słonecznie to nie mogłam jechać to dziś jest beznadziejnie :( ehhh Quote
wieso Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 ach Bingo, masz pecha zdrowotnego zamiast strzalu w dziesiatke...ale i tak dobrze ze sie toba cioteczki tak dobrze zajely.... wyslalam kase dla ciebie przez znajomych ale jeszcze do ciebie nie dotarla. przykro mi....musze czekac bo doprosic sie jakos nie moge :(......przyjda napewno.... Quote
conceited Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Niestety fiutek jest nadal zaogniony. Jutro bede dzwonic do weta Dabrowskiego. Glowa nadal trzepie. DT NA SWIETA PILNIE POTRZEBNY !!! :( Quote
conceited Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Bingo/Fuks odnotowal Twoja wplate Wieso :) 150 zl - dziekujemy ! :) Draze sprawe jego porzucenia, wyslalam maila do jego ostatniej wlascicielki (radnej w mojej gminie) o sytuacji Fuksa, o operacji, o wydatkach - od zeszlego poniedzialku nie odpisala. Wyslalam kopie na jej adres prywatny i na adres jej komitetu wyborczego. Zero odpowiedzi. Dzis poruszylam temat na forum mojej gminy. Nie popuszcze tego tak, ze znam dwoch wlascicieli Fuksa z imienia i nazwiska, a zaden z nich sie nie poczuwa do opieki nad psem. Masakra. W piatek kolejna wizyta. Quote
conceited Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 dotyczczasowe wydatki Fuksa: pierwsza wizyta (lek do uszu + plyn do plukania uszu) = 59zl operacja uszu = 450 zl badanie moczu = 20zl jedzenie (8kg) Brit = 45 zl legowisko = 55zl trzy wizyty kontrolne na ktorych podano zastrzyki przeciwbolowe, przeciwzapalne i antybiotyki + tabletki = 234 zl kolejna porcja zarcia (suche i puszki) = 103zl wizyta lekarska w sprawie czlonka i trzepania lbem = 25zl konto Fuksa: Malawaszka wplacila = 120zl + 100zl = 220 zl Wieso = 350zl conceited = 100zl LeCoyotte = 22,50 GoniaP = 53zl Wieso = 150zl Podsumowanie: wydano 863 zl, wplaty 842,50 zl = - 95,5 Jejku, czy na prawde nikt nie moze wziac fajnego psa na 3 tygodnie...? :( Quote
wieso Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 fajnie ze juz sa,,,,,,trzymam kciuki za Fuksa i zeby znalazl domek,,,,,bo co po tych bylych wlascicielach ktorzy o niego nie dbali,,ma do nich wrocic na beznadziejne zycie ?,,,,,boje sie o niego..... Quote
conceited Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Nieeeee ! Bron boze, nie oddam go im :) Ale chce, zeby poniesli jakies konsekwencje. Jeszcze raz dziekuje. Quote
wieso Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 no to jestem spokojna, dla niego tylko domek de lux :) zaden inny..... Quote
wieso Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 no to jestem spokojna, dla niego tylko domek mega de lux :) Quote
wieso Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 ta reklama leci za mna na wszystkich postach...co to jest ??????????????????????????????? Quote
malawaszka Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 wieso napisał(a):ta reklama leci za mna na wszystkich postach...co to jest ??????????????????????????????? coś kombinują, posty skaczą jak chcą, reklamy wielkie jak szlag! wrrr denerwujące to bardzo Quote
wieso Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Malawaszko, za Toba tez :)....zaboj....zeby chociaz karme dali na te biedne psy..... Quote
conceited Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 wieso napisał(a):Malawaszko, za Toba tez :)....zaboj....zeby chociaz karme dali na te biedne psy..... Niestety nie mamy ani jednego domku chetnego, nie wspominajac o jakichs de luxach :( jutro konczy sie aukcja Fuksa na allegro, ma 839 wyswietlen i 2 osoby obserwuja aukcje. Pani Radna mi odpisala...nie poczuwa sie w kazdym badz razie :/ Quote
wieso Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 ale radna niech ja piorun.......a hotelik.....podesle jeszcze jak tylko znajde okazje,,,,,nie chce zeby psiak sie zmarnowal...taki fajny...... Quote
malawaszka Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 o proszę - a choć zapytała jak pies się ma czy całkiem olewka??? szkoda, że już po wyborach, ale i tak można by wyborcom pokazać jakiego "człowieka" wybrali.... :shock: aż się niedobrze robi... Quote
conceited Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 wieso - jakos go nie moge dac do hotelu po tym jak teraz mieszka w domu. Przeciez nie pojdzie znow do klatki, tyle pracy nad nim na marne... :( ublagam kogos, musi sie ktos znalezc kto na 3 tygodnie bedzie mogl psiaka przygarnac... w wolnej chwili porozsylam watek poprzez privy do wszystkich cioteczek mieszkajacych w poblizu Poznania. co do radnej...ehhh... szlag mnie trafia, ze tyle czasu i pieniedzy wydajemy na bezdomne zwierzaki, a tu prosze, znam wlascicieli psa z imienia i nazwiska (zarowno pierwszego wlasciciela Tomka, ktory przystall odbierac telefon, jak i drugiego - radną) i placimy za zwierzaka, ktorego wlasciciele sa calkiem majetni, ale sie nie poczuwaja. Kazdy zwala na tego drugiego. szkoda gadac. Quote
malawaszka Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 no szkoda gadać... może jakaś prasa by się zainteresowała tematem? :diabloti: wydawało by się, że zwykła przyzwoitość, czy może sumienie powinno zadziałać żeby oni pomogli psu, którego się pozbyli, ale jak widać zabrało tychże... :shake: porzucenie psa jest karalne - jak to się działo wszystko w życiu Binga? Quote
conceited Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 malawaszka napisał(a):no szkoda gadać... może jakaś prasa by się zainteresowała tematem? :diabloti: wydawało by się, że zwykła przyzwoitość, czy może sumienie powinno zadziałać żeby oni pomogli psu, którego się pozbyli, ale jak widać zabrało tychże... :shake: porzucenie psa jest karalne - jak to się działo wszystko w życiu Binga? tylko, ze u nas w Dopiewie nie ma obowiazku czipowania psow, wiec nie udowodnisz, ze pies byl ich. cala jego historie streszcze wieczorkiem, bo teraz musze leciec do roboty na troche ;) Quote
conceited Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 A oto historia Bingo/Fuksa w skrocie. Fuks zostal zabrany z poznanskiego schroniska (ma jeszcze po nim tatuaz w uchu), gdy byl mlodziutki, przez Tomka K. Z relacji tego czlowieka wynika, ze pies byl chyba po przejsciach bo czesto reagowal agresja. Tomasz K twierdzi, ze chodzil z nim do jakiegos psychologa na Bulgarskiej i powoli Fuks dochodzil do siebie. Rownoczesnie chodzil z nim do weterynarza w sprawie uszu. Fuks zostal zdiagnozowany jako gluchy pies. Byl leczony kroplekami. Pies wielokrotnie uciekal, przeskakiwal ogrod i zwiedzal nasza gmine (potwierdza to wiele osob z gminy). Ze wsi Zakrzewo chodzi w odwiedziny do wsi Dąbrowka, gdzie poznal pania Magde G. i jej rodzine. Rodzina ta zauroczyla sie psem i zdecydowala Fuksa przygarnac, bo czesto do nich wlasnie zachodzil. Pan Tomasz K przekazal im ksiazeczke zdrowia, a oni zobowiazali sie zaopiekowac psem. Magda G twierdzi, ze od niej tez ciagle uciekal i ona wraz z rodzina ciagle go szukali. Rownolegle kontynuowala leczenie kroplekami. Kilka miesiecy pozniej wyciagalam Fuksa z Dopiewskiego przytuliska, w ktorym spedzil 2 m-ce. Zostal tam przywieziony bo blakal sie po gminie. Reszte historii Fuksa znacie. Co do poprzednich wlascicieli: 1. Tomasz K - zadzwonil do mnie sam gdy zobaczyl zdjecia Fuksa na portalu mojej gminy. Oglaszam tam psy z naszego przytuliska. Tomasz K byl oburzony bo oddawal psa Madzie G, a znalazl go na zdjeciach z przytuliska. Zaoferowal, ze go wezmie z powrotem i zaplaci za operacje. Potem przestal dzwonic, nie odbiera telefonow i nigdy nie odpisal na smsy. 2. Magda G - twierdzi, ze Fuksa od Tomasza G przejela nie ona, a jej maz, ktory odszedl zostawiajac nie tylko Fuksa, ale tez ja i dzieci. Ona nie jest jego wlascicielka i nie wie jak mialaby mi pomoc. Psa nie wezmie bo on ciagle od niej uciekal. O pieniadzach sie nie zajaknela. To by bylo na tyle :/ Fuks blaga o DT na swieta ! Quote
Recommended Posts