Jump to content
Dogomania

Ledwo chodzący szkielet znaleziony przy drodze - Brak deklaracji na hotel!

Recommended Posts

Posted

Może Atrhrofos ? chyba na początku to dostawał. Ostatnio tez dawaliśmy Kai po złamaniu łapek Flexus z kolagenem, efekt jest fajny, może w jego przypadku tez by się nadawał?
Dopytam jeszcze w poniedziałek w lecznicy.

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w arthrofosie jest tylko glukozamina i chondroityna, brakuje mu jeszcze jednego składnika aktywnego nazwijmy go (używająć dużego skrótu myślowego) "przeciwzapalnym" czyli msm albo czarciego pazura abo bosvelli serraty czyli takim preparatem jest np CANIVITON albo ARTHROFLEX I TE mają znacznie efektywniejsze dzialanie, są też niestety dużo droższe.... podobny choć nie identyczny sklad ma też ludzki ARTHROBLOCK i wychodzi dużo taniej...

no i dla Bartusia jeszcze koniecznie przydałby sie ten HMB, (to preparat białkowy, ktory wspomaga odbudowe miesni, a przynajmniej przeciwdziała degradacji tego co zostało) przy czym może warto byłoby zastanowić sie nad preparatem ludzkim dla sportowców bo w środku jest dokladnie to samo w wiekszej dawce natomiast wychodzi znacznie taniej niż preparaty dla zwierzaków.

Flexusa nie znam, nie mam doświadczeń... ale zerknelam teraz na slad i tu glukozamina i chondroityna jest wzbogacona kolagenem i kwasem hialuronowym

Posted

[quote name='kikou']w arthrofosie jest tylko glukozamina i chondroityna, brakuje mu jeszcze jednego składnika aktywnego nazwijmy go (używająć dużego skrótu myślowego) "przeciwzapalnym" czyli msm albo czarciego pazura abo bosvelli serraty czyli takim preparatem jest np CANIVITON albo ARTHROFLEX I TE mają znacznie efektywniejsze dzialanie, są też niestety dużo droższe.... podobny choć nie identyczny sklad ma też ludzki ARTHROBLOCK i wychodzi dużo taniej...

no i dla Bartusia jeszcze koniecznie przydałby sie ten HMB, (to preparat białkowy, ktory wspomaga odbudowe miesni, a przynajmniej przeciwdziała degradacji tego co zostało) przy czym może warto byłoby zastanowić sie nad preparatem ludzkim dla sportowców bo w środku jest dokladnie to samo w wiekszej dawce natomiast wychodzi znacznie taniej niż preparaty dla zwierzaków.

Flexusa nie znam, nie mam doświadczeń... ale zerknelam teraz na slad i tu glukozamina i chondroityna jest wzbogacona kolagenem i kwasem hialuronowym

Kikou a może któryś z preparatów Orlinga http://www.orling.pl/psy.html ???
Troszkę tańsze są w Czechach ale można też poszukać ludzkich odpowiedników.

Posted

razem dług -226,4zł...

Posłałam mu tak śmiesznie 26,40, przykro mi bardzo, że nie mogę go hojniej i częściej wspierać. To jeden z moich ulubieńców.