Jump to content
Dogomania

Ledwo chodzący szkielet znaleziony przy drodze - Brak deklaracji na hotel!

Recommended Posts

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zachary napisał(a):
No właśnie też zwróciłam na te pazury uwagę....Strasznie długaśne....Był przecież u weta, czyżby były jakieś przeciwwskazania do tego higienicznego zabiegu, ciężko psu tak chodzić....

hm.. no nie wiem
jak jeszcze Bartuś był u mnie i byliśmy na badaniach to się pytałam o te pazurki bo na każdej łapce pazury mają inną długość :crazyeye: pierwszy raz widziałam takie rzeczy :shake: ale wetka ich nie obcięła :oops:

Posted

Widać wetka oczekiwała na wyraźną dyspozycję o obcięciu pazurów....Żartuję.Wetka widząc takie rzeczy, sama powinna zaproponować, że obetnie pazury, bo w nieobcinanych pazurach przyrasta miazga i potem, przy bardzo długich pazurach, obcięcie ich choćby odrobinę powoduje lanie się krwi od uszkadzanej, kaleczonej miazgi.Dlatego psom, które nie mają naturalnej możliwości ścierania pazurów, należy systematycznie je obcinać.Jak widać na zdjęciach, Bartuś ma szponiaste pazury, które utrudniają chodzenie.Teraz na śniegu jeszcze miękko, ale na wiosnę...Mam nadzieję,że kikou uda się je zgrabnie przyciąć.

Posted

Jaki smuuutny wyszedł, choć raczej może nie smutny tylko melancholijny:-)
Tak, chyba ciut długie paznokietki, ale na śniegu to tak się rozcapiżają, więc może wydają się dłuższe.

Posted

Bjuta napisał(a):
O Bartuś przybrał na wadze! Tak szybko!!

Kikou mówi, że nie ma jeszcze rewelacji z tym tyciem ale jest znacznie lepiej :-) Najważniejsze, że Bartuś wszystko zjada i jeszcze się upomina o jedzonko :loveu:

Posted

Skopiowane

Jest szansa, aby nieznane dotąd sprawy bestialskiego traktowania zwierzat ujrzały światło dzienne. Mój znajomy pracuje w TVN. Własnie jest w trakcie kręcenia materiału o nieludzkich przejawach okrecieństwa wobec zwierząt. Jeśli znacie takie przypadki, macie jakies linki - np. tu z DOGO - wraz ze zdjęciami etc., które mogłyby stanowić podstawę do dalszego "drążenia sprawy" dajcie proszę znać. Sama nie jestem w stanie wszystkiego przejrzeć. Była sławna sprawa kobiety, która zakładała pseudoschroniska w małych miejscowościach, brała pieniądze od gmin, które potem nie byłe wydatkowane zgodnie z przeznaczeniem. Zwierzęta były głodzone, nie miały opieki weterynaryjnej, były chore, zagryzały się nawzajem. Czy ktoś może dać mi namiary na tę sprawę? Jaki jest jej finał? Proszę, roześlijecie info do znajomych. Może dzięki tej akcji, temu reportażowi, pomożemy jakimś zwierzakom?

Podaję link do wątku,roześlijcie tą wiadomosć dalej.Myślę, że warto.
http://www.dogomania.pl/threads/1440...4#post16197794

Posted

Proszę pomóżcie nagłośnić.
W związku z ostatnimi wydarzeniami dotyczącymi faktów znęcania się nad zwierzętami została utworzona petycja skierowana do Ministra Sprawiedliwości:

http://www.petycje.pl/6464

Cytat:

"Jest Pan Ministrem - proszę pokazać, że jest Pan, także człowiekiem."

Posted

Po wieści trzeba znowu zadzwonić do Kikou :)
Zamówiłam już leki aby wysłać na kolejny miesiąc.

Ponieważ skończyliśmy rejestrować nową Fundację, powoli przenosimy się na nowe konto i Bartuś razem z nami. Można zatem wpłacać już na nowe konto.

Fundacja Zmieńmy Los
Ul. Trzech Diamentów 36/20
Bielsko-Biała 43-380

Nr Konta 65103000190109853000303048

można też przekazać 1% dla naszych podopiecznych poprzez Fundację AFN :
Nazwa : Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie
Nr KRS 0000264523
Koniecznie z dopiskiem: Fundacja Zmieńmy Los

Posted

_bubu_ napisał(a):
Po wieści trzeba znowu zadzwonić do Kikou :)
Zamówiłam już leki aby wysłać na kolejny miesiąc.

Ponieważ skończyliśmy rejestrować nową Fundację, powoli przenosimy się na nowe konto i Bartuś razem z nami. Można zatem wpłacać już na nowe konto.

Za luty deklarację wpłaciłem już na nowe konto. Również przyłączam się do prośby o zrobienie wywiadu co tam u mojego "chrzestnego".
Pozdrawiam, mk