BeaBono Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Doduś "pilnujący" Gufcia ... ... i jedzący chrupki "na leżąco" :evil_lol: Quote
rita60 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Słodkie, łóżkowe:razz:foty. Skad one wiedzą,gdzie śpi się najlepiej:hmmmm: Quote
tula Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 A mi najbardziej jak zwykle podoba się Doduś pilnujący Gufcia:) Quote
Kava Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 kochane cioteczki, tymczaski, dodi , gufi, i cala reszta wlasnie przeczytalam, ze sponsorka z NK nie dala swojej obiecanej doli. zaraz do niej napisze. jestem szczesliwa, ze Dodi znalazl takie opiekunki. WIELKIE DZIEKI. o tym ze zly zapach, ktory pochodzi od kamienia na zebach mozna usuwac tabletami jeszcze nie slyszalam. Ale czy to ma sens? przeciez, to tylko chemia i dodatkowo jego organizm obciazy. czy jestescie innego zdania.? Poza tym zly zapach u pieskow, jest czesto skutkiem karmy. Karma miekka z puszek jest tu glownym winowajca, u kotow to samo. My od lat nie karmimy zadnych puszek. Moim daje regularnie kosci wolowe i inne dentalne gryzaki do obgryzania i zaden nie ma kamienia. Moze dac wyczyscic ten kamien, przy okazji kastracji, zeby go niepotrzebnie dwa razy na narkoze nie narazac? Quote
Borówka16 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 http://img227.imageshack.us/img227/9168/pa250019.jpg Boski aniołeczek :):):) Quote
What May NN Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 widziałam dziś Dodka - fajny psiak, choć mniejszy niż na fotkach i taki nakręcony! cioteczki - kastrujcie Dodzia jak najszybciej to i serducho zwolni i kamień przy okazji się wyczyści :-) Quote
elmira Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Jak zmienić filcaka w przystojniaka;):) Dawajcie ciotki Dodka na metamorfozy. A tak, między nami, to trzeba sprawdzić;), czy to nie jest jakaś podmianka. Ja wiozłam kudłatego psiaka, a tu elegancko ufryzowany książe:) Quote
rita60 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Witam z samego rana.:lol:......Dodek,ale do jedzenia to mógłbyś podnieść ten sliczny,tłusty tyłeczek:cool3: Wpłyneło 50,- od p.Ewy z NK,dziekujemy:loveu: MOJE ROZLICZENIE POST 1 ROZLICZENIE KATE POST 2 Quote
Kava Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 witam was kochane, kochani, pani Ewa z NK przeprasza, ale maly chochlik poprzestawial jej liczby i pierwszy przelew wrocil. Dopiero wczoraj nieporozumienie sie wyjasnilo.. Dodi Al Fayete --- ksiaze ty nasz --- Rita ma racje nie badz za wygodny i podnies sie. jestes fajny chlopak, ale wiesz dziewczyny patrza na sylwetka... wiec postaraj sie troche.... slicznego dnia zycze Quote
rita60 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Kava problem jest taki,ze Dodek nakrecił sie na Gufcia:evil_lol::lol: Quote
BeaBono Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='Kava'] o tym ze zly zapach, ktory pochodzi od kamienia na zebach mozna usuwac tabletami jeszcze nie slyszalam. Ale czy to ma sens? przeciez, to tylko chemia i dodatkowo jego organizm obciazy. czy jestescie innego zdania.? Poza tym zly zapach u pieskow, jest czesto skutkiem karmy. Karma miekka z puszek jest tu glownym winowajca, u kotow to samo. My od lat nie karmimy zadnych puszek. Moim daje regularnie kosci wolowe i inne dentalne gryzaki do obgryzania i zaden nie ma kamienia. Moze dac wyczyscic ten kamien, przy okazji kastracji, zeby go niepotrzebnie dwa razy na narkoze nie narazac? Kava, te tabletki to dla mnie takie same novum, jak dla Ciebie. Mają za zadanie odkazić jamę ustną, kamienia nie usuną, co najwyżej zapobiegną/ spowolnią jego dalszy rozrost. W płukankach i pastach do zębów dla ludzi też bywa dodawana chlorheksedryna (jeden ze składników tych tabletek), więc zaszkodzić, by raczej nie zaszkodziły. Nasze psiaki (wcześniejsze owczary i obecne czworołapy) nigdy nie dostały puszki. Dla mnie to chłam, bez obrazy. Bazujemy na suchej karmie, której nigdy nie namaczałam. W trosce o zęby dajemy im też gryzaki i kości właśnie. Dodek wybiera miękkie grzyzaki niestety. Podeszły mu suszone płuca, twardszych żwaczy nie ruszył. Kości na razie mu nie dawałam, bo nie chciałam rozpętać wojny domowej - Guf nie dość, że obryzie swoje gnaty, to na dodatek "podwędza" też gnaty Pepsi. Z Pepsi ten numer mu się udaje, wystarczy chwilka nieuwagi suni i Guf ze zdobyczą leci na swoje miejsce. Nie wiem, jak by to wyglądało Z Dodkiem i Dyziem :hmmmm:. Dobrze,że Dodek zaczął wreszcie jeść chrupki. nasze DTA dostały gnaty ... nawet maleństwo obgryzało :evil_lol: Quote
dusje Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Witajcie:multi::lol: O! jakie sliczne malenstwa :loveu: Dodek ma doborowe towarzystwo :multi: Gufis - jak ty to znosisz ?, haha :loveu: Ciotki :lol: szukajmy pieniedzy, co z bazarkiem? Ksiaze musi stracic klejnoty / jaka szkoda, a moglby pozostawic po sobie takie ladne potomstwo :evil_lol: / i wybielic zebule :lol: To jak? GoWa oferowala filmiki, u mnie te buty i warto sie pospieszyc zanim moja wszystko zjadliwa Niunka zrobi z nich "uzytek" :evil_lol: Quote
BeaBono Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 powinnam edytować - to nasze byłe DTA, cioteczko... Dodek lubi jogurt:loveu: Quote
dusje Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 BeaBono napisał(a):powinnam edytować - to nasze byłe DTA, cioteczko... Dodek lubi jogurt:loveu: O rany, a to zawod dla kochliwego Dodusia :loveu: Gufciu, trzymaj sie chlopie :loveu: Jogurt? Bardzo dobrze :multi: Dodek slodki ksieciuniu, lepiej trafic nie mogles :multi: Rarytasy, lozeczko, Gufis ......chce na DT do Bea&Kate :multi: Dziewczyny, podziwiam i bez lizusostwa - dzieki serdeczne. Znam jeszcze jeden taki wspanialy domek - Owieczkowy - tam tez z cala przyjemnoscia na DT, wlacznie z ubezwasnowolnieniem:evil_lol: :loveu: Obu domkom najlepsze zyczenia :multi: Quote
Helga&Ares Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Zdjęcia pieska w albumie: http://picasaweb.google.com/dm6172/Dodek# Quote
rita60 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 [quote name='Helga&Ares']Zdjęcia pieska w albumie: http://picasaweb.google.com/dm6172/Dodek# Dziekujemy:multi:piekne foty,piekny jesienny Dodek:loveu: Quote
dusje Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ksiaze w calej okazalosci :loveu: Cudowny i jaki usmiechniety :loveu::multi: Quote
Kava Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 [QUOTE=dusje; O: szukajmy pieniedzy, co z bazarkiem? Ksiaze musi stracic klejnoty / jaka szkoda, a moglby pozostawic po sobie takie ladne potomstwo :evil_lol: / i wybielic zebule :lol: To jak? GoWa oferowala filmiki, u mnie te buty i warto sie pospieszyc zanim moja wszystko zjadliwa Niunka zrobi z nich "uzytek" :evil_lol: ostatnio zaplacilam 17 Euro za paczuszke ok.5 kg. do Polski, takze sadze ze wysylanie czegos tam na aukcje z mojej strony jest nierentowne. A mialabym sporo roznosci na aukcje. slicznie wszystkich pozdrawiam i zegnam do wtorku. znikam na kilka dni. Quote
rita60 Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Witaj mały,witajcie cioteczki,miłego dnia zycze:lol: Kasiu co u Was ? Quote
KateBono Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 U Dodusia wszystko ok. Uczy się wychodzenia na spacer, zwiększyliśmy już czas co 2,5 - 3 godziny. Jak nie jest zaaferowany Gufciem :evil_lol:to sobie przypomina, że trzeba iść siusiu na dwór- przychodzi do mnie i pokazuje, że chce wyjść. Wczoraj były tylko dwie "wpadki":evil_lol:. Apetyt dopisuje - je chrupki, mięsko, topiony serek ( ma w nim tabletkę na serduszko ); kefir, ser biały są ble; parówka, jogurt i szynka no może być - robi nieraz tą przyjemność że zje:lol:. Lekarstwo widać, że pomaga - nie dyszy już tak często i trochę mniej się męczy. Wczoraj był z Dyziulkiem na dłuuuuugim spacerze ( 2 godzinki ), jak wróciliśmy to "padł" ze zmęczenia. Quote
rita60 Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Cudne wiesci,oby tak dalej:loveu:wymecz Kasiu grubiszonka,wymecz:evil_lol: Quote
dusje Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Witajcie drogie ciotki i sliczne ksiazatko :loveu: Jak dobrze czytac opowiesci ciotek o Dodziu :multi: Kochany chlopak i tylko patrzec, jak bedzie wylegiwal sie na wlasnych piernatach :razz: Kava, jak juz wrocisz, to koniecznie zajrzyj do nas :lol: Czekamy :multi: Quote
rita60 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 Pobudka !!!!!!!!!!!!!! wstawaj Dodek,rusz swoja tłusciutka doopke i na spacerek:lol: Quote
Recommended Posts