BeaBono Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Dodek - pierwsze wrażenia "na gorąco"... myślałam, że jest mniejszy, a to taki średniaczek (ciut tylko niższy od Gufcia). Sierść zaniedbana, zapaszek ma - będzie kąpiel, a w poniedziałek psi-fryzjer. Doduś ma na łebku ślad, jakby skaleczenie po psich zębach (więcej zobaczymy w trakcie/po kąpieli). Nie jest chudy, pije, chrupki, mięsko obwąchał, ale nie zjadł. Dyszy prawdopodobnie z emocji (może jest mu też za gorąco). Zapałał miłością do Gufa, nie odstępuje go na krok. Dwa razy podnósł łapkę, by oznaczyć teren, przerwałam, zabrałam na dwór. Doduś nie umie chodzić po schodach, uczymy się (założyłam mu szelki i pomagam pokonywać przeszkodę). Quote
What May NN Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 ale fajny ten Dodek - no i kolejny zakochany w Gufciu :-) myślałyście nad tym, żeby Gufi został psim terapeutą?? nadaje się jak nic.. Quote
dusje Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Ale super foty :multi: Biedny Gufis :evil_lol: ale ciesze sie, ze Dodzio taki przyjazny do psiaka :loveu: Quote
rita60 Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 :loveu:Slicznosci nasze:iloveyou: Quote
dusje Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Pluszowy mis :loveu: Po strzyzonku bedzie jeszcze piekniejszy :multi: Gufiaczek jak moja Tosienka - bardzo podobni do siebie :loveu: Quote
rita60 Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 dusje ja mam takiego pluszowego misiaczka tylko w rozmiarze XXL/32 kilo/:loveu:zreszta zobacz:lol: " class="ipsImage" alt=""> Quote
dusje Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 O rany, jaki sliczny :loveu::multi: Nasz Dodzio tez bedzie taki piekny :loveu: Gdzie Kava, Jagodka, GoWa, sponsorki? :lol: Czy nie pali ich ciekawosc? Zapraszamy :multi: Quote
KateBono Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Cioteczki, Doduś po kąpieli-lubi ją, nie wyrywa się, daje koło siebie wszystko robić, uszy wyczyszczone- też spokojnie stał przy "moim grzebaniu" w uszkach,suszarki się nie boi , czesanie- stoi spokojnie. A ponadto to psiak ze "stoickim" spokojem:evil_lol:. Quote
BeaBono Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Doduś skusił się jednak i zjadł troszkę mięska... ...zaraz potem trafił do brodzika... Quote
BeaBono Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Był bardzo grzeczny i w czasie kąpieli, i podczas suszenia... Kupiłyśmy dziś vetriderm dla Pepsi - cała piątka "załapała" się na czyszczenie uszek :lol: Quote
BoWa Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Ma piękny , wielki, czarny nochal :) W ogóle z wyrazu "twarzy" wygląda bardziej na airedale'a niż na welscha...i w ogóle nie wyglada na tyle lat ! Quote
rita60 Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 GoWa napisał(a):Ma piękny , wielki, czarny nochal :) W ogóle z wyrazu "twarzy" wygląda bardziej na airedale'a niż na welscha...i w ogóle nie wyglada na tyle lat ! Tez tak pomyslałam:lol: Bea jaki on jest duzy,taki do kolanka czy wiekszy ? Quote
BeaBono Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 GoWa napisał(a):Sprawdzałyście , czy nie ma tatuażu ? w uszkach nie ma... rita60 napisał(a): Bea jaki on jest duzy,taki do kolanka czy wiekszy ? Moje kolanka są niziutko, bo ja krasnal jestem :evil_lol: Doduś ma 46 cm w kłębie. Quote
BoWa Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 I ma piękne futro, taki błyszczący, czarny włos ! Zakochałam się :) Quote
Kava Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 jestem, jestem, wrzucilam szybciutko sponsorkom na NK linka, zeby Dodka w nowym domku podziwiac mogly. jest cudny. i co za charakterek, no nie.... mam nadzieje , ze mu tak zostanie. mysle, ze ta fobia niechodzenia po schodach tez mu przejdzie. coz, tyle nowych wrazen jednego dnia.... to musi pies najpierw przegrysc. Wyobrazam sobie jak dobrze bedzie dzis spal. A gospodarz rzeczywiscie terapeuta, az milo patrzec na takie zachowanie. Dla Rity: milo cie widziec w koncu w calej krasie.... sliczna jestes. Quote
BeaBono Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Kava napisał(a): mysle, ze ta fobia niechodzenia po schodach tez mu przejdzie. To nie fobia, Dodek nie nauczony po prostu, będzie dobrze, dwa schodki przed klatką pokonuje bez pomocy, asekuruję go i zachęcam przy ośmiu schodkach na klatce. Tak sobie kombinuję "po cichu"... Dyzio ma mieć sesję fotograficzną we wtorek (o ile pogoda będzie ładna)... zabrałabym też Dodusia... z porządnymi fotami, to on u nas długo nie zostanie :cool3: Quote
BoWa Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Może on dlatego nie chce chodzić po schodach, bo źle widzi. Sprawdźcie czy nie ma już mętnych oczu ze starości. Moja Rafa ( airedale *) od 12 roku zycia już słabo widziała i też bała się schodów, mimo ,ze całe życie bez problemów po nich biegała... Quote
rita60 Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 Kava napisał(a):jestem, jestem, wrzucilam szybciutko sponsorkom na NK linka, zeby Dodka w nowym domku podziwiac mogly. jest cudny. i co za charakterek, no nie.... mam nadzieje , ze mu tak zostanie. mysle, ze ta fobia niechodzenia po schodach tez mu przejdzie. coz, tyle nowych wrazen jednego dnia.... to musi pies najpierw przegrysc. Wyobrazam sobie jak dobrze bedzie dzis spal. A gospodarz rzeczywiscie terapeuta, az milo patrzec na takie zachowanie. Dla Rity: milo cie widziec w koncu w calej krasie.... sliczna jestes. Kava a gdzie Ty mnie widzialas w całej krasie:oops: BeaBono napisał(a):To nie fobia, Dodek nie nauczony po prostu, będzie dobrze, dwa schodki przed klatką pokonuje bez pomocy, asekuruję go i zachęcam przy ośmiu schodkach na klatce. Tak sobie kombinuję "po cichu"... Dyzio ma mieć sesję fotograficzną we wtorek (o ile pogoda będzie ładna)... zabrałabym też Dodusia... z porzadnymi fotami, to on u nas długo nie zostanie :cool3: O tak fajne foty to połowa sukcesu do ogłoszen,też mam taką nadzieje:razz: Quote
dusje Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 BeaBono napisał(a):To nie fobia, Dodek nie nauczony po prostu, będzie dobrze, dwa schodki przed klatką pokonuje bez pomocy, asekuruję go i zachęcam przy ośmiu schodkach na klatce. Tak sobie kombinuję "po cichu"... Dyzio ma mieć sesję fotograficzną we wtorek (o ile pogoda będzie ładna)... zabrałabym też Dodusia... z porządnymi fotami, to on u nas długo nie zostanie :cool3: Byloby super - ladne foteczki do ogloszen, bo reszte to on juz ma - pies ideal :loveu: Moze ma chip? Quote
BoWa Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 46cm ? na welscha za duży...to on jest taki mini airedale ;) Pewnie dlatego z charakteru taki kochany :) Quote
dusje Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 GoWa napisał(a):I ma piękne futro, taki błyszczący, czarny włos ! Zakochałam się :) To kiedy dowozimy do cioci? ;):lol: Quote
BoWa Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Dusje, żeby nie moja menażeria to już by u mnie grzał dupcię ;) Quote
dusje Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 GoWa napisał(a):Dusje, żeby nie moja menażeria to już by u mnie grzał dupcię ;) Jeszcze jeden nie czyni roznicy :evil_lol::razz: Zaczynalam od 1 i zrobily sie 4 :evil_lol: Quote
Recommended Posts