Jump to content
Dogomania

Dodek-terier walijski czeka na ten jedyny domek na zawsze. Za TM!

Recommended Posts

Posted

Dodek - pierwsze wrażenia "na gorąco"... myślałam, że jest mniejszy, a to taki średniaczek (ciut tylko niższy od Gufcia). Sierść zaniedbana, zapaszek ma - będzie kąpiel, a w poniedziałek psi-fryzjer. Doduś ma na łebku ślad, jakby skaleczenie po psich zębach (więcej zobaczymy w trakcie/po kąpieli).
Nie jest chudy, pije, chrupki, mięsko obwąchał, ale nie zjadł. Dyszy prawdopodobnie z emocji (może jest mu też za gorąco). Zapałał miłością do Gufa, nie odstępuje go na krok. Dwa razy podnósł łapkę, by oznaczyć teren, przerwałam, zabrałam na dwór. Doduś nie umie chodzić po schodach, uczymy się (założyłam mu szelki i pomagam pokonywać przeszkodę).

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

O rany, jaki sliczny :loveu::multi: Nasz Dodzio tez bedzie taki piekny :loveu:

Gdzie Kava, Jagodka, GoWa, sponsorki? :lol: Czy nie pali ich ciekawosc? Zapraszamy :multi:

Posted

Cioteczki, Doduś po kąpieli-lubi ją, nie wyrywa się, daje koło siebie wszystko robić, uszy wyczyszczone- też spokojnie stał przy "moim grzebaniu" w uszkach,suszarki się nie boi , czesanie- stoi spokojnie. A ponadto to psiak ze "stoickim" spokojem:evil_lol:.

Posted

Ma piękny , wielki, czarny nochal :)
W ogóle z wyrazu "twarzy" wygląda bardziej na airedale'a niż na welscha...i w ogóle nie wyglada na tyle lat !

Posted

GoWa napisał(a):
Ma piękny , wielki, czarny nochal :)
W ogóle z wyrazu "twarzy" wygląda bardziej na airedale'a niż na welscha...i w ogóle nie wyglada na tyle lat !

Tez tak pomyslałam:lol:
Bea jaki on jest duzy,taki do kolanka czy wiekszy ?

Posted

GoWa napisał(a):
Sprawdzałyście , czy nie ma tatuażu ?

w uszkach nie ma...

rita60 napisał(a):

Bea jaki on jest duzy,taki do kolanka czy wiekszy ?

Moje kolanka są niziutko, bo ja krasnal jestem :evil_lol:

Doduś ma 46 cm w kłębie.

Posted

jestem, jestem,
wrzucilam szybciutko sponsorkom na NK linka, zeby Dodka w nowym domku podziwiac mogly.

jest cudny. i co za charakterek, no nie.... mam nadzieje , ze mu tak zostanie.
mysle, ze ta fobia niechodzenia po schodach tez mu przejdzie.
coz, tyle nowych wrazen jednego dnia.... to musi pies najpierw przegrysc. Wyobrazam sobie jak dobrze bedzie dzis spal.

A gospodarz rzeczywiscie terapeuta, az milo patrzec na takie zachowanie.

Dla Rity: milo cie widziec w koncu w calej krasie.... sliczna jestes.

Posted

Kava napisał(a):

To nie fobia, Dodek nie nauczony po prostu, będzie dobrze, dwa schodki przed klatką pokonuje bez pomocy, asekuruję go i zachęcam przy ośmiu schodkach na klatce.

Tak sobie kombinuję "po cichu"... Dyzio ma mieć sesję fotograficzną we wtorek (o ile pogoda będzie ładna)... zabrałabym też Dodusia... z porządnymi fotami, to on u nas długo nie zostanie :cool3:

Posted

Może on dlatego nie chce chodzić po schodach, bo źle widzi. Sprawdźcie czy nie ma już mętnych oczu ze starości.
Moja Rafa ( airedale *) od 12 roku zycia już słabo widziała i też bała się schodów, mimo ,ze całe życie bez problemów po nich biegała...

Posted

Kava napisał(a):
jestem, jestem,
wrzucilam szybciutko sponsorkom na NK linka, zeby Dodka w nowym domku podziwiac mogly.

jest cudny. i co za charakterek, no nie.... mam nadzieje , ze mu tak zostanie.
coz, tyle nowych wrazen jednego dnia.... to musi pies najpierw przegrysc. Wyobrazam sobie jak dobrze bedzie dzis spal.

A gospodarz rzeczywiscie terapeuta, az milo patrzec na takie zachowanie.

Dla Rity: milo cie widziec w koncu w calej krasie.... sliczna jestes.

Kava a gdzie Ty mnie widzialas w całej krasie:oops:

BeaBono napisał(a):
To nie fobia, Dodek nie nauczony po prostu, będzie dobrze, dwa schodki przed klatką pokonuje bez pomocy, asekuruję go i zachęcam przy ośmiu schodkach na klatce.

Tak sobie kombinuję "po cichu"... Dyzio ma mieć sesję fotograficzną we wtorek (o ile pogoda będzie ładna)... zabrałabym też Dodusia... z porzadnymi fotami, to on u nas długo nie zostanie :cool3:

O tak fajne foty to połowa sukcesu do ogłoszen,też mam taką nadzieje:razz:

Posted

BeaBono napisał(a):

Tak sobie kombinuję "po cichu"... Dyzio ma mieć sesję fotograficzną we wtorek (o ile pogoda będzie ładna)... zabrałabym też Dodusia... z porządnymi fotami, to on u nas długo nie zostanie :cool3:

Byloby super - ladne foteczki do ogloszen, bo reszte to on juz ma - pies ideal :loveu:

Moze ma chip?

Posted

GoWa napisał(a):
Dusje, żeby nie moja menażeria to już by u mnie grzał dupcię ;)

Jeszcze jeden nie czyni roznicy :evil_lol::razz: Zaczynalam od 1 i zrobily sie 4 :evil_lol: