Jump to content
Dogomania

Dodek-terier walijski czeka na ten jedyny domek na zawsze. Za TM!

Recommended Posts

Posted

Na tropie szczęścia. Cudowny terrier Dodek

Ów trop, jak w tytule, Dodek musiał podjąć na nowo. Nie ulega wątpliwości, że stracił go dawno temu, a wraz z nim, sami nie wiemy, jaki dom, dobrego, czy nie pana, po czym trafił w schroniskowe objęcia. Na ogół dla 9 letniego psa oznacza to dożywocie za kratami i wydreptywanie ścieżek rozpaczy w nieudanych próbach zwrócenia na siebie uwagi. W takim miejscu, rzadko zdarzają się cuda, chlebem powszednim jest przegrana walka o ludzkie łaski z młodszymi konkurentami. Tym razem stało się inaczej. Doduś opuścił psią samotnię i pod troskliwą opieką, zepchnąwszy do szuflady zapomnienia smutną przeszłość, czeka na swoją drugą, życiową szansę. Kąpiel, strzyżenie, podniebienne pychoty, towarzystwo innych psiaków (ze wskazaniem na sunie), a i kociaków, otulenie go płaszczem miłości... wszystko to sprawiło, że Dodek rozkwitł i wyciągnął autentyczne asy z rękawa: inteligencję, otwartość na człowieka (ukochanie jego bliskości), sygnalizację potrzeby wyjścia, cierpliwe znoszenie zabiegów pielęgnacyjnych, umiejętność chodzenia na smyczy, doskonałe tolerowanie podróży samochodem... Aż dziw bierze, że takie, przekochane cudo stało się bezdomne. Nikt za nim nie tęskni? A może jednak? Czy nadzieje tych, którzy wiernie sekundują Dodkowi są pozbawione sensu? To ich serca wziął on niepodzielnie we władanie, to oni stają na głowie, by Dodek na powrót miał swój prawdziwy dom. Błagamy, pomóżcie im w tych staraniach, co ważniejsze, pomóżcie skrzywdzonej losem istocie! To tragiczne, że jedyną rzeczą, jaką ma ona na własność jest... jej cień.

Danymi kontaktowymi w sprawie adopcji są:........., ............

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

BeaBono napisał(a):
(...) Łączny koszt kastracji i czyszczenia zębów ma wynieść 350 zł (...)

A może by konkretna suma w tytule przyciągnęła chętnych pomóc?

Posted

Ja tez sie przywitam i pieknie podziekuje Majce za cudowny tekst. Bardzo, bardzo dziekuje i obiecuje juz wiecej se nie grabic :lol:;)

Opuszczam Was na kilka dni w zwiazku z wyjazdem do PL / na szczescie grypa pomalenku ustepuje/ Nie bede miala dostepu do kompa :-(

Pilnujcie Dodusiowego szczescia,pliss:lol: Po powrocie podpisze liste obecnosci. Pozdrawiam i do zobaczenia u Dodeczka :multi:

Posted

Cioteczki przepraszam , że nie napisałam wcześniej rozliczenia ale............dużo mam na "głowie"
Rita60 - wpłata ( 109 zł ) doszła - z czego: 94 zł na DT i 13 zł na weta.
Rita60 wysyłam przelew na 2 zł bo za dużo zostało wpłacone ( chyba w którymś poście napisałam za dużo:oops: )
Doduś zrobił się przymilasty, dostał apetytu- domaga się jedzenia:lol: , cieszy się na spacerki - podskakuje na dwóch łapkach, biega , piszczy, warczy na kumpli żeby tylko on pierwszy wyszedł:evil_lol: Od kilku dni nie "olewa" mieszkania;)

Posted

KateBono napisał(a):
Cioteczki przepraszam , że nie napisałam wcześniej rozliczenia ale............dużo mam na "głowie"
Rita60 - wpłata ( 109 zł ) doszła - z czego: 94 zł na DT i 13 zł na weta.
Rita60 wysyłam przelew na 2 zł bo za dużo zostało wpłacone ( chyba w którymś poście napisałam za dużo:oops: )
Doduś zrobił się przymilasty, dostał apetytu- domaga się jedzenia:lol: , cieszy się na spacerki - podskakuje na dwóch łapkach, biega , piszczy, warczy na kumpli żeby tylko on pierwszy wyszedł:evil_lol: Od kilku dni nie "olewa" mieszkania;)

No widzisz jaki łobuz,chce byc pierwszy i pewnie najważniejszy:lol:
Kate no co ty z tym przelewem 2,-:crazyeye:zminusowałabym przy jakims kolejnym przelewie:razz:

Posted

witam wszystich serdecznie po przerwie,
widze Dodi rozkwita jak roza jesienna
dalej w tym tempie i bedzie bzikal jak mlodziak,

text majgi chwyta za serce i rozum,
dusje, z toba moje wszystkie dobre mysli i fluidy....toi,toi
pieknego dnia cioteczki i pieseczki
pedze obowiazki wolaja....

Posted

majqa napisał(a):
A cóż tu u Ciebie takie pustki Dodku?

No nie wiem,coś cioteczki robiegły się........
Dzien dobry krolewiczu,witam cioteczki,miłego dnia i przypominam,ze Dodus szuka domku......

Posted

KateBono napisał(a):
Cisza jak makiem zasiał. Telefonów ni:shake:

Niedobrze.....myslałam,ze beda.....cos mi sie wydaje,ze to chodzi o wiek:roll:ale przeciez starsze pieski znajduja domki.