majqa Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Na tropie szczęścia. Cudowny terrier Dodek Ów trop, jak w tytule, Dodek musiał podjąć na nowo. Nie ulega wątpliwości, że stracił go dawno temu, a wraz z nim, sami nie wiemy, jaki dom, dobrego, czy nie pana, po czym trafił w schroniskowe objęcia. Na ogół dla 9 letniego psa oznacza to dożywocie za kratami i wydreptywanie ścieżek rozpaczy w nieudanych próbach zwrócenia na siebie uwagi. W takim miejscu, rzadko zdarzają się cuda, chlebem powszednim jest przegrana walka o ludzkie łaski z młodszymi konkurentami. Tym razem stało się inaczej. Doduś opuścił psią samotnię i pod troskliwą opieką, zepchnąwszy do szuflady zapomnienia smutną przeszłość, czeka na swoją drugą, życiową szansę. Kąpiel, strzyżenie, podniebienne pychoty, towarzystwo innych psiaków (ze wskazaniem na sunie), a i kociaków, otulenie go płaszczem miłości... wszystko to sprawiło, że Dodek rozkwitł i wyciągnął autentyczne asy z rękawa: inteligencję, otwartość na człowieka (ukochanie jego bliskości), sygnalizację potrzeby wyjścia, cierpliwe znoszenie zabiegów pielęgnacyjnych, umiejętność chodzenia na smyczy, doskonałe tolerowanie podróży samochodem... Aż dziw bierze, że takie, przekochane cudo stało się bezdomne. Nikt za nim nie tęskni? A może jednak? Czy nadzieje tych, którzy wiernie sekundują Dodkowi są pozbawione sensu? To ich serca wziął on niepodzielnie we władanie, to oni stają na głowie, by Dodek na powrót miał swój prawdziwy dom. Błagamy, pomóżcie im w tych staraniach, co ważniejsze, pomóżcie skrzywdzonej losem istocie! To tragiczne, że jedyną rzeczą, jaką ma ona na własność jest... jej cień. Danymi kontaktowymi w sprawie adopcji są:........., ............ Quote
rita60 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Jak zwykle piekny tekst,dzieki....... Quote
GoniaP Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Piękny pies, tylko te jajka takie DUŻE :( Majguś, z tym tekstem Doduś znajdzie dom w trymiga ;) Quote
majqa Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 BeaBono napisał(a):(...) Łączny koszt kastracji i czyszczenia zębów ma wynieść 350 zł (...) A może by konkretna suma w tytule przyciągnęła chętnych pomóc? Quote
rita60 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 majqa napisał(a):A może by konkretna suma w tytule przyciągnęła chętnych pomóc? Sie robi cioteczko:razz: Witam wszystkich w ten słoneczny dzień....... Quote
dusje Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Ja tez sie przywitam i pieknie podziekuje Majce za cudowny tekst. Bardzo, bardzo dziekuje i obiecuje juz wiecej se nie grabic :lol:;) Opuszczam Was na kilka dni w zwiazku z wyjazdem do PL / na szczescie grypa pomalenku ustepuje/ Nie bede miala dostepu do kompa :-( Pilnujcie Dodusiowego szczescia,pliss:lol: Po powrocie podpisze liste obecnosci. Pozdrawiam i do zobaczenia u Dodeczka :multi: Quote
majqa Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Szerokiej drogi, uważaj na siebie, dbaj i nie daj się choróbskom! :-) Quote
dusje Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Dziekuje Majqa :lol: - podroz malo spodziewana - wlam do domu :mad: Juz nic nie mozna miec na wlasnosc w naszym kochanym kraju :shake: Quote
majqa Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 O jasny gwint... :-( Znaczy pojawił się samozwańczy opiekun dobytku... :-( Quote
rita60 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Oj dusje bedziesz w PL i sie nie zobaczymy;)zdrowka zycze i wracaj szybciutko do nas:lol: Teraz doczytalam,ze to nieprzyjemne zdarzenie:shake: Quote
KateBono Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Cioteczki przepraszam , że nie napisałam wcześniej rozliczenia ale............dużo mam na "głowie" Rita60 - wpłata ( 109 zł ) doszła - z czego: 94 zł na DT i 13 zł na weta. Rita60 wysyłam przelew na 2 zł bo za dużo zostało wpłacone ( chyba w którymś poście napisałam za dużo:oops: ) Doduś zrobił się przymilasty, dostał apetytu- domaga się jedzenia:lol: , cieszy się na spacerki - podskakuje na dwóch łapkach, biega , piszczy, warczy na kumpli żeby tylko on pierwszy wyszedł:evil_lol: Od kilku dni nie "olewa" mieszkania;) Quote
rita60 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 KateBono napisał(a):Cioteczki przepraszam , że nie napisałam wcześniej rozliczenia ale............dużo mam na "głowie" Rita60 - wpłata ( 109 zł ) doszła - z czego: 94 zł na DT i 13 zł na weta. Rita60 wysyłam przelew na 2 zł bo za dużo zostało wpłacone ( chyba w którymś poście napisałam za dużo:oops: ) Doduś zrobił się przymilasty, dostał apetytu- domaga się jedzenia:lol: , cieszy się na spacerki - podskakuje na dwóch łapkach, biega , piszczy, warczy na kumpli żeby tylko on pierwszy wyszedł:evil_lol: Od kilku dni nie "olewa" mieszkania;) No widzisz jaki łobuz,chce byc pierwszy i pewnie najważniejszy:lol: Kate no co ty z tym przelewem 2,-:crazyeye:zminusowałabym przy jakims kolejnym przelewie:razz: Quote
Borówka16 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 I ja się witam dziś ! :) Dusje , zdrowiej i uważaj na siebie ;) Quote
rita60 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Dzień dobry Dodeczku,dzień dobry cioteczki.......ja znowu w pracy/niestety/:cool3: Quote
Kava Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 witam wszystich serdecznie po przerwie, widze Dodi rozkwita jak roza jesienna dalej w tym tempie i bedzie bzikal jak mlodziak, text majgi chwyta za serce i rozum, dusje, z toba moje wszystkie dobre mysli i fluidy....toi,toi pieknego dnia cioteczki i pieseczki pedze obowiazki wolaja.... Quote
rita60 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 majqa napisał(a):A cóż tu u Ciebie takie pustki Dodku? No nie wiem,coś cioteczki robiegły się........ Dzien dobry krolewiczu,witam cioteczki,miłego dnia i przypominam,ze Dodus szuka domku...... Quote
rita60 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Ale puchy u ciebie malenki.......Kasiu nie było zadnych zapytan z ogłoszen,allegro ? Quote
KateBono Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Cisza jak makiem zasiał. Telefonów ni:shake: Quote
rita60 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 KateBono napisał(a):Cisza jak makiem zasiał. Telefonów ni:shake: Niedobrze.....myslałam,ze beda.....cos mi sie wydaje,ze to chodzi o wiek:roll:ale przeciez starsze pieski znajduja domki. Quote
majqa Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Dodencjusz, nie leń się i choć późno łapki - ugięcie i hop na pierwszą. Quote
rita60 Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 Witaj nasz sliczny........miłego dnia zycze i troche telefonow w twojej sprawie....... Quote
Recommended Posts