Kava Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Dodziu :loveu: nie lej, bo dostaniesz eksmisje i co my wtedy zrobimy?;)[/QUOTE] Dodi jest wedlug tego co widac psem z tendencjami dominanta. Mily i fajniutki, ale sprzeciwow na dluzsza mete tolerowac nie bedzie. Po oznaczeniu terytorium i ustaleniu hierarchii bedzie najslodszym slodziakiem pod sloncem. Podobno pieski, ktore sie modla ( zdjecie ze skrzyzowanymi lapkami) maja bardzo lagodne charaktery. I to zdjecie wlasnie wybralabym do jego dossier.... Quote
KateBono Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='Kava'] czy te szczepionki i srodki na odrobaczenie trzeba kupic w aptece? Są tylko u weta. Tam gdzie chodzimy ( Poznań Os.Polan ) przyjmuje 3 wet.,nasz w tym tygodniu ma wolne i on nie pobiera opłat od wypisania faktury. Ten do , którego pójdziemy jest dobry (ale lepszy dla kotów jak są chore) ale szczepienie i odrobaczenie da jak każdy inny wet. i on właśnie pobiera opłatę za wypisanie faktury ( trochę zagmatwałam ale cioteczki zrozumieją;) ) Quote
BeaBono Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Dodek jest u nas dopiero od soboty, eksmisja mu nie grozi, bo my się tak łatwo nie zniechęcamy. To znaczenie terenu, mam taką nadzieję, minie, gdy Dodek znajdzie swoje miejsce w szeregu. Na razie to Doduś i Dyziek nie mogą dojść do ładu, który ważniejszy i który ma prawo dominować Gufcia - włażą na niego jednocześnie i warczą na siebie. Dyzio warczy na Dodka, gdy ten przyjdzie do mojego pokoju (u mnie śpi Pepsi i Dyziulek). Filutek warczy, gdy Dodek łazi po pokoju mamy (tam właśnie śpi Filuś i Gufcio). Doduś oznaczył nawet klatkę Filutka, a po obwąchaniu Petroneli (kotki) w korytarzu, podniósł łapkę i oblał ścianę, w miejscu gdzie ona stała... Dodek przerywa spryskiwanie moczem, gdy się na niego wrzaśnie. Nie reaguje nadmiernie lękowo na krzyk, nie ucieka, nie chowa się "po kątach", po prostu "zakręca kurek". "Rozgadał się" - mruczy, warczy, poszczekuje (ma szeroki repertuar). Śpi u siostry, ubiegłej nocy wpakował jej się do łóżka. Rano, gdy się obudzi, robi hałas, chce by wszyscy już wstali. Schody "opanował". Trochę mu "capi" z pyszczka (kamień). Je chętnie mięsko, szynkę, mielonkę itp frykasy. Chrupek na razie nie ruszył (stoją w miskach przez cały czas). Z gryzaków wybiera te miększe, nie chciał żwacza, zjadł suszone płucko. Quote
rita60 Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 BeaBono napisał(a):Dodek jest u nas dopiero od soboty, eksmisja mu nie grozi, bo my się tak łatwo nie zniechęcamy. To znaczenie terenu, mam taką nadzieję, minie, gdy Dodek znajdzie swoje miejsce w szeregu. Na razie to Doduś i Dyziek nie mogą dojść do ładu, który ważniejszy i który ma prawo dominować Gufcia - włażą na niego jednocześnie i warczą na siebie. Dyzio warczy na Dodka, gdy ten przyjdzie do mojego pokoju (u mnie śpi Pepsi i Dyziulek). Filutek warczy, gdy Dodek łazi po pokoju mamy (tam właśnie śpi Filuś i Gufcio). Doduś oznaczył nawet klatkę Filutka, a po obwąchaniu Petroneli (kotki) w korytarzu, podniósł łapkę i oblał ścianę, w miejscu gdzie ona stała... Dodek przerywa spryskiwanie moczem, gdy się na niego wrzaśnie. Nie reaguje nadmiernie lękowo na krzyk, nie ucieka, nie chowa się "po kątach", po prostu "zakręca kurek". "Rozgadał się" - mruczy, warczy, poszczekuje (ma szeroki repertuar). Śpi u siostry, ubiegłej nocy wpakował jej się do łóżka. Rano, gdy się obudzi, robi hałas, chce by wszyscy już wstali. Schody "opanował". Trochę mu "capi" z pyszczka (kamień). Je chętnie mięsko, szynkę, mielonkę itp frykasy. Chrupek na razie nie ruszył (stoją w miskach przez cały czas). Z gryzaków wybiera te miększe, nie chciał żwacza, zjadł suszone płucko. Ale sie rozkreca nasz Dodek,nie dosc,ze leje,to jeszcze sie rozgadał:evil_lol: Gadaj sobie ile chcesz malenki,ale siku robimy na spacerku:cool3: Quote
dusje Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Super wiadomosci :multi::loveu: / poza tymi drobnymi mankamentami /:lol: Proponuje zaczekac do piatkowej sesji, dolaczyc fote Dodka ze skrzyzowanymi lapkami i spiacego na siedzaco w towarzystwie zdziwionego Gufiaczka, dobry tekst i wypasione allegro :lol: Co ciotki na to???? Quote
BeaBono Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Dwa zdjęcia plenerowe z dzisiejszej nie do końca udanej sesji. Dominika, dzięki. Cioteczki - śliczny terierek :lol: Quote
dusje Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Cuuuudo baleron :loveu: w jesiennych barwach :lol: Quote
rita60 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 dusje napisał(a):Cuuuudo baleron :loveu: w jesiennych barwach :lol: Tylko nie baleron cioteczko:cool3:;) Foty sliczne,dziekujemy i czekamy na wiecej:lol: Quote
Brysio Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 piękne zdjęcia! W niektórych ogłoszeniach udało mi się zmienic dane ale w innych nie, poniewaz nie da się ich edytowac. W weekend może zrobie je od nowa już całkiem z nowymi zdjęciami;) Tekst może nowy? Prosimy jeszcze o dokladny opis charakteru;) Quote
Jagoda1 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Dodek to taki mój "welszyk" Koruś: kochany, z charrrakterem, przytulaśny dla ludzi, ale sam wybiera z jakim psem sie zaprzyjaźni i sam ustala kto bedzie wazniejszy, lubi duzo biegać, najchętniej z przerwami na posiłek, glaskanie i sen;). U mnie terierek trafił na dominujacą, nieagresywną bokserkę, to ona ustala zasady...i jest super:). Dodziu, życzę ci "terierkowego" domku. Quote
rita60 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Kasiu co tam słychac u naszego walijskiego ksiecia:razz: Quote
tula Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Rita doszedł twój przelew na 130 zł, bardzo dziękuję:) Quote
dusje Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Dobry wieczor Dodziu :lol::loveu: Widzisz, ciocie poszly spac i nie opowiedzialy ci bajki na dobranoc. Przytul sie ladnie i posluchaj bajeczki o dobrym domku i o wspanialej rodzinie kochajacej Dodusia........Kiedys ta bajeczka bedzie najprawdziwsza prawda :lol: Quote
KateBono Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Byłam wczoraj z Dodusiem u weta na szczepieniu i wzięłam tabletki na odrobaczanie ( Pratel ). Pan dr zbadał naszego "grubaska". Stwierdził, że: - Dodek ma łagodny przerost prostaty ( zalecenie - kastracja chłopaka) - przełysienia na grzbiecie są spowodowane zmianami hormonalnymi (tu też kastracja może pomóc, bo unormują się hormony) - ma około 9-10 lat - ząbki nie najgorsze, chociaż są braki w uzębieniu to nie ma tak dużego kamienia. Na nieświeży oddech proponował tabletki ( koszt około 30 zł za 10 szt). Na razie można się wstrzymać z czyszczeniem kamienia nazębnego (ważniejsza kastracja); - zaćmy nie ma, dobrze widzi i słyszy; - ma lekką niewydolność serca, faza I - początkowa (zalecenie - dr wypisał receptę na lek Digoxin 0,0025 mg mam podawać 2 razy dz. po 1/4 tabl.). Jeżeli wyniki krwi będą dobre nie będzie zastrzeżeń do kastracji; - przed kastracją wet kazał zrobić badanie krwi, profil wątrobowy i nerkowy ( koszt 50 zł) BeaBono wklei później rachunek za wizytę - zapłaciłam 90 zł za szczepienie "wirusówki", tabl. na odrobaczanie, założenie książeczki i wypisanie recept. Jako gratis dostałam gryzaki dla wszystkich psiaków. Quote
KateBono Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Dusje - wpłata (153,96 zł) doszła - z czego: 76,98 zł na DT i 76,98 zł na weta Kava - wpłata (76,98 zł) doszła pobyt Dodka od 23.10 - 22.11 (31 dni x 8zł/dzień) : 248 zł - jest 153,96 zł , brakuje 94,04 zł wydatki na weta: - szczepienie, odrobaczenie, wypisanie recepty i książeczki: 90zł - jest 76,98 zł, brakuje 13,02 zł Quote
anita_happy Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 babki -sytuacja bardzo ... "słaba" :( to samo schronisko - box obok..pogryziony, niesmiały i wycofany juz... a jak na kolanka pójdzie - ożywa!!! DODEK się nie obrazi bo to jego kumpel z celi obok [FONT=Garamond] http://www.dogomania.pl/threads/195382-microKUD%C5%81ACZ-TWIX-gnije-w-radomskim-schronie-STRACI%C5%81-NADZIEJ%C4%98-podda%C5%82-si%C4%99...DT-Pilne!?p=15628364#post15628364 [/FONT] Quote
dusje Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Anita, trzeba go wyciaqac, ale dokad???? :placz::placz::placz:To miniaturka mojej slodkiej duzo wiekszej Neruni. Heeeeeelpppppp :placz: Rita, ile mamy w kasie? Starczy na pokrycie pozostalych do zaplacenia kosztow DT i weta? :lol: Bidul Dodus z tym chorym serduszkiem, digoxin powinien pomoc. Bea&Kate :lol: Jaka jest cena tego leku? Czy to mozliwe, ze okolo 1, 60 zl? :crazyeye: Cioteczki, kombinujmy jakis bazarek, bo zanosi sie na wieksze wydatki :roll::lol: Mam kilka par nowych bialych wiosenno letnich butow gladiatorek / rozne rozmiary/, ale gorzej z wysylka z NL. O ile sie orientuje - ok. 4 euro za wysylke listem zwyklym do 500g. Nie jest to najlepsza opcja/ w razie zaginiecia brak podstaw do odszkodowania. Quote
BeaBono Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='dusje'] Bidul Dodus z tym chorym serduszkiem, digoxin powinien pomoc. Bea&Kate :lol: Jaka jest cena tego leku? Czy to mozliwe, ze okolo 1, 60 zl? :crazyeye: Sprawdzałam w doz.pl - 1,86 zł za 30 tabletek http://www.doz.pl/apteka/p971-Digoxin_tabletki_025_mg_Polfa_Warszawa_30_szt# Quote
rita60 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Witam wszystkich:lol:a szczegolnie Kasine czterołapy:loveu: Do mnie wpłynelo 200,- transport 130,- zostało 70,- Nie mam jeszcze wplaty sponsorki z NK/deklaracja m-czna 50,-/ Quote
dusje Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Witajcie z rana ciotki, tymczasiku i Dodziu :lol::loveu: Bea, dziekuje za odp. Zdziwilam sie mocno ta cena / w necie / i zwyczajnie nie dowierzalam:oops: Czy moglabys zrealizowac recepte i rozpoczac kuracje Dodzia? :lol: Przydalyby sie tez te tabletki na zabki :oops: Nie jestem pewna czy dobrze licze, ale mamy do dyspozycji jeszcze ok 140 zl :lol: Quote
rita60 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Brysio skonczyło sie allegro małego,czy można prosic o wznowienie. Cioteczki jest bazarek ogłoszeniowy,za 75 ogłoszeń- 15 zł,czy zamówić ? Quote
BeaBono Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Tabletki na serduszko już zamówione, dzisiaj odbieramy. Tabletki "na ząbki" - wydaje mi się,że wetowi chodziło o takie: http://www.biowet.com.pl/produkty.php?go1=126 [quote name='rita60']Brysio skonczyło sie allegro małego,czy można prosic o wznowienie. Cioteczki jest bazarek ogłoszeniowy,za 75 ogłoszeń- 15 zł,czy zamówić ? rita60, opanuj się, cioteczko, jak tylko Doduś zostanie obfotografowany przez Dominikę, to będzie miał zrobiony pakiet ogłoszeń (następna sesja jutro) Quote
rita60 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Cioteczko Bea,ja taka nieopanowana jestem:razz::p Quote
BeaBono Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Doduś śpiący na łóżku :cool3: (z Gufem i bez) Quote
Recommended Posts