Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 704
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Garamont]Witamy Sonieczkę i TPańcię[/FONT]
[FONT=Garamont]i wszystkie cioteczki w ten jeszcze świąteczny dzień
[/FONT]

[FONT=Aharoni] Pozdrawiamy cieplutko,pa. [/FONT]

Posted

panbazyl napisał(a):
no też się zastanawiam nad tym. pewnie Elinka ma problemy z komputerem, bo juz jakis czas temu o tym pisała.

o kurcze a ja myślałam, że się urlopują, a to przymusowy urlop od kompa?

Posted

Dziewczyny, faktycznie komp mi fiksuje, zanim odpali czasami muszę go włączać kilka razy. Ale milczałam, bo w domu było wielkie sprzątanie, w pracy jest inwentaryzacja, a wątek Sonii ostatnio najprościej zdradziłam. Na rzecz suni Saby, oczywiście. No, ale chociaż na trochę się poprawię. Po pierwsze guzek - już pod palcami go nie wyczuwam. Wet wtedy powiedział, że to mógł być odczyn po szczepieniu. I to była racja, bo guzek już zniknął. Za to kilka dni temu Kajtka dostała biegunkę. Przyjrzałam się więc koopce i okazało się, że Sonia ma robale. Panienka jeszcze tego samego dnia dostała Pratel, w następnym tygodniu kurację będę musiała powtórzyć. Paragony wkleję przy rozliczeniu razem z tymi za karmę. Za to wielkimi krokami zbliża się Sylwester. Na szczęście z tego co widzę Sonia nie boi się petard. Nie będzie więc trzeba kupować jej żadnego środka uspakajającego. No chyba, że dla TPańci bo Sonia bardzo chętnie te petardy obszczekuje. A głos ma donośny czyli jednym słowem zapowiada się wesoła noc.:dog:

Posted

noo ostrożnie na spacerach żeby się nie wyrwała i nie pognała gdzieś... ciężki czas dla psiaków znowu :(

dobrze, że z robalami się rozprawiłaś ble..

a jak podcinanie? próbowałaś coś? może udało by się jeszcze jakieś fajne fotki do ogłoszeń cyknąć bo coś nie ma zainteresowania z tymi co są :( tak długo cisza :shake:

Posted

Ach to ścinanie. Nie, na razie nie brałam się za to, zostawiłam to sobie na spokojniejsze dni. Ale za to wczoraj napisałam do Mariusza (to był pierwszy domek zainteresowany Sonią). Ciekawa jestem co i czy w ogóle odpisze.

Posted

malawaszka napisał(a):
no ale po co pisałaś do niego? jak w każdej rozmowie mówiłaś mi, że to się nie uda, że Sonia jest zbyt zaborcza i w końcu z ASTką się zetnie?
A bo jak sobie przemyślałam sprawę to widzę, że te wszystkie domki mają jeszcze więcej przeszkód niż dom Mariusza. Nie dość, że Sonia musiałaby pokonać przeszkodę jaką są małe dzieci to jeszcze dochodzą tam koty i psy. U Mariusza jest tylko pies. Do tego Mariusz pracuje nad swoim psem, spędza z nim dużo czasu, szkoli go, codziennie zalicza ze swoją sunią długie spacery. Nie wiem czy w tych domkach trafiłby się ktoś taki. Po drugie Sonia nie wygląda już tak jak na początku. Kajtka ma duży apetyt, dzięki czemu nadrobiła straty, zmężniała. To nie jest już taka chudziutka gazetka. Do tego nabiera ogłady. Sonia powoli zaczyna rozumieć zasady co wolno, a czego nie. Jedynie w trakcie zabawy z córką potrafi jeszcze czasami chwycić ją za rączkę. Sunia Mariusza jest zrównoważona, może warto by jednak z tym domkiem spróbować?

panbazyl napisał(a):
Elinko, swoją psice prywatną tez odrobal! Ale pewnie juz to zrobiłaś.
Panbazylio, natychmiast odrobaczyłam je obie i do tego poprałam im legowiska.

Posted

mnie jest trudno dyskutować - Mariusz mi się podobał z rozmowy, ale wtedy zdecydowałaś, że boisz się dać tam Sonię, więc odpuściłam, a ja Soni nie widziałam na oczy, nie wiem jak się zachowuje, więc nie podejmę się decydowania, ale tak jak mówiłam - jeśli już to najpierw zapoznanie suczek i zobaczenie jak wyglądałby ich pierwszy kontakt - jakie emocje by wystąpiły, bo jeśli spokojnie to ok, ale różnie może być, chyba że Sonia nie ma takich akcji że niektórych psów nie lubi ot tak - BO NIE i już?

Posted

Sonia to wszystkie psy uwielbia. Gdy na spacerku widzi któregoś to wręcz wyrywa mi się ze smyczy, tak ciągnie i piszczy do niego. Ona tak reaguje na każdego spotkanego psa. Bardziej to obawiam się tu astki Mariusza, bo nie ukrywam, że te wątpliwości nadal we mnie tkwią. No, ale nigdy nie wiadomo jak obie sunie zareagują na siebie. Zapoznanie ze sobą suczek jest tu obowiązkowe.

Posted

Panbazylio, jeżeli chodzi Ci o Sonię i Loulę to dziewczyny nawet bardzo przypadły sobie do gustu jednak Luola wie, że Sonia szuka domku. Domku dla Soni będziemy szukać starannie, optymistycznie, z nowymi fotkami, jedynie niech się już skończy ta inwentaryzacja u Tpańci w pracy.:placz: