Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 704
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale fajne plakaty!

Elinka - ja zapłacę za fryzjera Soni jeśli nie chcesz sama się bawić w obcinanie, coś trzeba działać bo jak widać coś nie zachwyca nikogo tak jak jest :( ludzie są ślepi i nic na to nie poradzimy, a czas leci, tylko bardzo ważne, żeby nie ogolić jej na łyso tylko z nasadką więcej niż 10 mm koniecznie! ale wyrównać te kudełki, ten husarski pióropusz z ogona ogolić, główkę wymodelować - i konieczne dobre zdjęcia - to już za długo trwa wszystko no

Posted

DarkWater napisał(a):
elinka zrobiłam małej plakacik - powieszę parę na moim osiedlu (w zoologu, w marketach i u weta), tylko czy telefon dobry:

Dark, plakat świetny! Telefon się zgadza. Chętnie bym go powiesiła u siebie w lecznicy i w kilku zoologach, ale jak go z ImageShack wydrukować? :niewiem:

malawaszka napisał(a):

Elinka - ja zapłacę za fryzjera Soni jeśli nie chcesz sama się bawić w obcinanie, coś trzeba działać bo jak widać coś nie zachwyca nikogo tak jak jest :( ludzie są ślepi i nic na to nie poradzimy, a czas leci, tylko bardzo ważne, żeby nie ogolić jej na łyso tylko z nasadką więcej niż 10 mm koniecznie! ale wyrównać te kudełki, ten husarski pióropusz z ogona ogolić, główkę wymodelować - i konieczne dobre zdjęcia - to już za długo trwa wszystko no

Malawaszko, może i bym Sonię obcięła, ale uwierz mi proszę, ciągle siedzę nad sprawami papierkowymi kończącymi ubiegły rok w pracy. Nawet teraz. Praktycznie cały dzień dziś to robiłam. Sonię i Loulę nawet zabrałam dzisiaj ze sobą do pracy, aby biedulki chociaż trochę się przebiegły. Dlatego nie mam na razie kiedy porobić Kajtce zdjęć, a także przyznam się, że trochę obawiam się tego mojego obcinania Sonii. Nie jestem za bardzo pewna co z tego wyjdzie. Profesjonalny fryzjer niewątpliwie byłby tu rozwiązaniem, ale niestety, w Inowrocławiu takowego nie ma. Najbliższy jest w Toruniu i w Bydgoszczy.

Posted

pierwszy z brzegu:
http://www.ino-online.pl/skwer.php?firma=567
Psi Salon

Inowrocław, ul. Szarych Szeregów 3
tel. 507 132 250 lub 509 921 430
e-mail: -

Psi Salon zaprasza psy małe, średnie i duże, rasowe i kundelki.

Strzyżenie, trymowanie, obcinanie pazurków, czyszczenie uszu i kąpiele.

Wszystko po to, by twój pies był piękny i zdrowy. Na życzenie możliwy dojazd do klienta. Elastyczne godziny pracy.

i następne:
http://www.psisalon.webpark.pl/
Słowackiego 33
\tel. 504 570 075

i kolejny:
Wałowa 44, tel. 500 006 636
http://www.favore.pl/49846_megan-strzyzenie-psow-inowroclaw-kujawsko-pomorskie.html

i jeszcze jeden:
[FONT=Comic Sans MS]Radzikowski Jarosław. Strzyżenie i kosmetyka psów, 88-100 Inowrocław, Toruńska 18, tel.:0606 27 93 53

[/FONT]

Posted

Malawaszko, zgadza się. Na Szarych Szeregów był kiedyś sklep zoologiczny i był tam fryzjer, ale niestety obecnie sprzedają tam autoczęści. Po ulicy Słowackiego nawet niedawno roznosiłam ulotki, jest to dzielnica domków jednorodzinnych, jednak poza drukarnią i fryzjerem ludzkim żadnego innego zakładu tam nie widziałam. Jutro to sprawdzę. Na ulicy Wałowej, o ile dobrze się orientuję jest sklep optyczny, metalowy, kiedyś był jeszcze z lampami i fotograf, ale nigdy nie widziałam tam fryzjera psiego. Jedyny fryzjer, o jakim wiem był obok mnie w zoologu u Pana Radzikowskiego, jednak niedawno nawet sama pytałam ich o tę pracę. Pani szefowa tego sklepu powiedziała mi, że osobę, którą tam zatrudnią dopiero będą wysyłać na szkolenie więc wątpię, aby był tam jakiś profesjonalny fryzjer.

Drobna poprawka! Ten sklep zoologiczny to był na ul.Kiełbasiewicza ,a nie na Szarych Szeregów. Na początku Szarych, o ile dobrze się orientuję jest szkoła podstawowa, logopeda i chyba ośrodek szkolenia kierowców, ale tego to już nie jestem pewna. Po drugiej stronie ulicy jest MOP, ciastkarnia i dawny Dom Starców. W tej chwili nie mogę powiedzieć, po której jest numer 3. Jutro posprawdzam te wszystkie adresy.

Posted

ewtos napisał(a):
Myślę, że dopiero od poniedziałku powoli zacznie powracać normalność w usługach i handlu.

no tak, ludziom to sie powodzi - znowu długi weekend - ja tam nie mam wolnego

Posted

Malawaszko, a czy Kajtce nie wystarczyłyby te zdjęcia, które ma już zrobione? Przecież ma kilka ładnych fotek, chociażby te, które Dark wykorzystała do plakatu. Jest zima i nie jestem pewna czy to dobry pomysł, aby Sonię obcinać teraz na 1cm.

Posted

te zdjęcia są w ogłoszeniach i jak widać nie wystarczają bo zerowy jest odzew, zrobisz jak zechcesz bo do niczego Cię nie zmuszę, typlo proponuję rozwiązania, które mogą pomóc znaleźć szybciej dom dla Soni bo to już za długo trwa wszystko

Posted

To może przydałoby się poodnawiać te ogłoszenia, poprzenosić je na pierwszą i zobaczyć jaki tym razem będzie odzew. Przecież z poprzednich ogłoszeń zgłosiło się kilka ciekawych domów, sama nawet odsyłałaś je do mnie. Jedna pani to nawet przyjechała do Inowrocławia, aby zobaczyć Sonię z Bydgoszczy. Co zrobimy, że oczekiwała innego psa?

Posted

No dobrze Malawaszko, w końcu to Ty tu jesteś szefową. :dog: Jak jutro będziesz dzwonić po tych fryzjerach to proszę, zapytaj się czy mogłabym z Kajtką przyjść na strzyżenie w niedzielę? W sobotę wieczorem bym ją wykąpała. Te zakłady to chyba są w prywatnych mieszkaniach, powinni się zgodzić. Najbardziej podoba mi się ten na Słowackiego. A jeśli w tygodniu to mogłabym dopiero po 19:00.

Posted

Przedstawiam kolejne rozliczenie za karmę i odrobaczenie.

Na karmę pod koniec października, w listopadzie i w grudniu wydałam 39,13 na suchą + 84,05 na mokrą. Sonia w grudniu była też dwa razy odrobaczana. Za leki zapłaciłam 22zł. Oczywiście paragon za suchą i pierwsze odrobaczenie gdzieś zapodziałam, ale oba wpisy są w książeczce.

paragony za mokrą karmę

wpis w książeczce o odrobaczeniu i jeden z ocalałych paragonów

Czyli razem wydałam:

84,05 mokra karma
+39,13 sucha karma
-------------------------------
123,18
: 2 do podziału na pół
61,59
+ 22,00 odrobaczenie
[SIZE=2] 83,59

Posted

już przelewam pieniądze - dzięki za rozliczenie, drogi macie pratel - to taki średniawy środek, a liczą za niego jak za porządny - chyba, że po dwie tabletki dostawała na raz (edit: a nie bo widzę na rachunki, ze jedna tabl 11zł - wow!)

edit: przelew zrobiłam

Posted

dzięki. Popytam wiejskiego weta czy takie tu ma a jak nie to sprowadzę przez zaprzyjaźnionego weta z drugiego końca Polski. Choć żadnych robali nie ma u moich psów (tak sądzę) ale czasem potrzeba czegoś na maxa. Dodam tylko, że moje szczeniaki jak i suka nie mialy robali wcale! Co jest rzadkością bo podobno 90% miotów jest zarobaczonych. Tak mówią ci co wiedzą. Ale maluchy miałam rok temu.

A co u naszej małej gwiazdy? Elinko, jak masz w okolicy kogoś kto ma sznupka to moze Ci pokazać jak sie obcina takie pieski. :)