Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ladna z niej pannica. Odrośnie, odrośnie. W zimie jakoś kłaki gorzej rosną. pamiętam jak mój syn wyciał Bazylowi (labrador) na grzbiecie schody.... Zrobil to w grudniu a schody zniknęły dopiero w czerwcu.... Jeszcze w maju były dość widoczne.

• Replies 704
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

panbazyl napisał(a):
Ladna z niej pannica. Odrośnie, odrośnie. W zimie jakoś kłaki gorzej rosną. pamiętam jak mój syn wyciał Bazylowi (labrador) na grzbiecie schody.... Zrobil to w grudniu a schody zniknęły dopiero w czerwcu.... Jeszcze w maju były dość widoczne.

sznupkom rosną cały rok :lol:

Posted

mozna by jej podawać - nie ludzkie tylko dla zwierzaków - Biotynę - u weta się kupuje proszek tj biotyna dla zwierząt futerkowych w tym psów i kotów też, super po tym włosy rosną, a nie jest drogie

Posted

o nie wiedziałam ze coś takiego jest. Moje psy są po prostu bezproblemowe w utrzymaniu klaków, ale kot to juz, koszmar - pers co sie lubie filcować bo się nie lubi czesać.... A ja nie lubię jak mnie drapie przy czesaniu i probach likwidacji dredów i filcu

Posted

Może wydaje mi się, ale mam wrażenie, że sierść Sonii po tej sterylce jakoś tak jakby bardziej podrosła.

ech, a ja dzisiaj prawie cały dzień siedziałam na wątku Saby. :sad: Zupełnie zapomniałam o wątku Kajtki.

malawaszko, a jak tam kubraczek dla maleńkiej? No bo wiesz, panienka do fotek musi elegancko się ubrać. :siara: :gent:

Czy sypie w Inowrocławiu? Inowrocław chyba jest jakimś wyjątkowym miejscem, bo u nas jak zwykle tylko chlapa. Dookoła zazwyczaj jest piękna mroźna zima. Śnieg pada w Toruniu, w Bydgoszczy, a nawet w Strzelnie, a w Inowrocławiu... odwilż. Dwa lata z rzędu zamrażałam śnieg dla córki w pudełku po lodach w lodówce. W lipcu przynajmniej mogłyśmy porzucać się śnieżkami. Mam nadzieję, że porobienia zapasów na ten rok nie przegapiłam i że śnieg jeszcze spadnie. Ja tak uwielbiam białą zimę :placz:

Posted

ubranko jutro wyślę - niestety dla Louli nie zrobione bo musiałam zrobić dla bezdomnego Swissa jeszcze a miałam materiałów tylko na dwa :(

jak to nie macie śniegu??? :mdleje: moje psy nie mają jak się załatwić na dworze bo śniegu jest po kolana :shock:

z odrostem włosków to po sterylce, albo bardziej po cieczce suczki zarastają mocno

Posted

No to sobie juz wyobrażam moja labradorkę obrośniętą po kolana (jest po sterylce) ;)

Moje też w śniegu nie potrafia nic sensownego zrobić. Jedne najpierw musi utupac miejsce zeby inne mogły też zrobić w tym samym.

Mozę Elince wyślemy trochę sniegu???? Ile chcesz???? Pól podworka, całe???? Dorzucę jeszcze od sąsiadow, uciesża się :)

Posted

:sweetCyb::sweetCyb:panbazyl, malawaszko. To byłby dla mnie najwspanialszy prezent! A psy jaką radochę by miały. A tak, żeby się wykoopkać, muszą mokre brodzić w śniegowym błocie. Inowrocław 'stoi' na zalanej wodą kopalni soli. Być może ma to jakiś wpływ na topnienie śniegu. Może grunty u nas są cieplejsze :hmmmm:

Posted

Pomyślałby ktoś,że Polska to taki wielki kraj i stąd takie różnice pogodowe .U nas w Olsztynie śniegu też dostatek. Psy mi giną w zaspach, połowy samochodu nie widzę , spółdzielnia nie odśnieża zatok parkingowych a łopat w OBI i Praktikerze brak.:shake:

Posted

elinka napisał(a):
:sweetCyb::sweetCyb:panbazyl, malawaszko. To byłby dla mnie najwspanialszy prezent!

Jak zobaczyłam ten post to w pierwszej chwili myślałam,że Sonia znalazła domek a tu tylko nadzieja na dostawę śniegu do Inowrocławia:lol:.

Posted

Sonia za duża, za łysa za jakaś tam. Koszmar! Niech te osoby popatrzą w lusterka - też będą "za jakieś tam". ech.

a śnieg - ja mam go dosyć juz od tych 3 tygodni jak się pojawił. Łopaty na szczęście kupiłam we wrześniu - ale ludzie sie dziwnie patrzyli w pks jak jechałam z pomarańczową łopatą do śniegu.... Teraz musze tylko skonstruować taki przyrząd do zgarniania śniegu z dachu - proste jak budowa cepa, ale jakoś zawsze sie nie chce... I zostaje drabina i łopata i wejście na dach, stromy ale nie zawsze dla śniegu. A z tym antycznym przyrządem bylo by szybciej. Tylko jeden długi palik, ale im dłuższy tym lepiej i kawałek deseczki na końcu, ot wszystko, ale musi to być tak przyczepione żeby nie odpadało.... Taka jakby motyka tyle ze z drewna. Motyka na księżyc, bo musi być długa. Idę chyba szukać takiego drąga dlugiego. :)

Posted

[quote name='panbazyl']A ja przez sekundę myślałam, ze to Sońka po fryzjerze, doklejaniu kłaków i malowaniu :)

Ładne ubranko bedzie miała dziewczyna.

No wtedy to by Sonia pewnie ekspresowo znalazła domek. I nikomu by nie przyszło do głowy, że za duża czy cóś, co nie? :haha:

A piękne ubranko od Cioteczki malawaszki już dotarło. Dziękujemy. :kiss_2:
Oto Kajtka w pierwszej odsłonie: