elinka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 To nic, że ubranko trochę za długie. Sonii to nie przeszkadza. Pani z Poznania dzwoniła, ma 4-letnią córeczkę,1,5 rocznego onka i kota. Kiedyś miała sznaucerka, dlatego zainteresowała się Sonią. Wypytała się o wszystko, szczególnie o zachowanie Sonii względem dzieci, teraz chce przemyśleć sprawę i jeśli będzie na tak to przedzwoni. Quote
panbazyl Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Niech przemyśli. Zawsze to lepiej niż decyzje na hura. Quote
elinka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='ewtos']Ooooo Sońka,cudna i gotowa na śnieżne figle:loveu:. A śnieg Elinko dostałyście ? jak Wam ciągle za mało to zapraszam do nas :lol:. ewtos, jest już dobrze. Śniegu leży u nas ok. 30cm, jest mróz czyli wreszcie i do Inowrocławia zagościła prawdziwa zima. Taka, jaką pamiętam z dzieciństwa. Dzisiaj po raz pierwszy w życiu odśnieżałam chodnik. Ale dziękuję za zaproszenie, w razie czego schowam je sobie na następny rok. Quote
panbazyl Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Elinko, ja Ci mogę pzrechować kilka ton śniegu na podworku!!!! Z pewnością tyle co mam go teraz zbyt szybko nie stopnieje.... Ja muszę tunele robić coby dostać się do jakis miejsc na podworku.... Quote
elinka Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Mówisz tunele? No to jadę do Ciebie... tak bym chciała napisać, ale niestety... praca. :placz: A zdjęcia jakieś zrobisz? Malawaszko, jeśli możesz, proszę przedzwoń do mnie bo nie zapisałam sobie Twojego numeru.:handy: Quote
malawaszka Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 dopiero teraz przeczytałam więc za późno żeby dzwonić :shake: mój tel na przyszłość 608 464 683 Quote
malawaszka Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 elinka dałoby radę jakieś nowe zdjęcia? na dworze może jak ładna pogoda będzie teraz? najlepiej to by było jakbyś mogła jej tego frędzla z ogona obciąć :lol: żeby nie było tej chorągwi husarskiej :lol: i na głowie na sznupka czyli boki tak jak na Dops na zdjęciach w ubranku - może wet Twój maszynką by to machnął, albo Ty sama w lecznicy? ew może jakiś fryzjer psi tylko bez golenia grzbietu, ew troche wyrównać, ale nie na króciutko bo zima, tylko głowa i ogon? już nie wiem co wymyslać, ale coś trzeba Quote
ewtos Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Elinka chyba tak się cieszy z tej dostawy śniegu,że zapomniała o dogomanii :lol: Quote
elinka Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='malawaszka']elinka dałoby radę jakieś nowe zdjęcia? na dworze może jak ładna pogoda będzie teraz? najlepiej to by było jakbyś mogła jej tego frędzla z ogona obciąć :lol: żeby nie było tej chorągwi husarskiej :lol: i na głowie na sznupka czyli boki tak jak na Dops na zdjęciach w ubranku - może wet Twój maszynką by to machnął, albo Ty sama w lecznicy? ew może jakiś fryzjer psi tylko bez golenia grzbietu, ew troche wyrównać, ale nie na króciutko bo zima, tylko głowa i ogon? już nie wiem co wymyslać, ale coś trzeba Ojej, no to czeka mnie nie lada zadanie. Co prawda TZ-ta obcinam, ale psa na 'sznupka' to nie obcinałam. Zobaczę, może coś mi wet z tą maszynką pomoże? [quote name='ewtos']Elinka chyba tak się cieszy z tej dostawy śniegu,że zapomniała o dogomanii :lol: Ewtos, o Dogo nie zapomniałam, tylko komp mi siada. Dzisiaj nie mogłam go wcale odpalić. Czuję, że to zasilacz. A chciałam nawet dzisiaj do Ciebie napisać bo mam pewien pomysł odnośnie pomocy dla Saby, ale o tym to może już na PW. Quote
panbazyl Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 elinko moze TZta zacznij na sznupka ścinać???? To mogło by być nawet ciekawe. Brody nie ruszaj, brwii mozesz podciąć, coby świata nie zasłaniały. Futra na nogach też raczej nie ruszaj, ale mozesz napiankować to co jest i nastroszyć, będzie po "hamerykańsku", futra na brzuchu też raczej nie ruszaj, niech zostanie, ogon prawie ze na łyso, klata powinna być też raczej ofutrzona, reszta psa na krótko, to znaczy nie psa a TZta. Quote
elinka Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='panbazyl']elinko moze TZta zacznij na sznupka ścinać???? To mogło by być nawet ciekawe. Brody nie ruszaj, brwii mozesz podciąć, coby świata nie zasłaniały. Futra na nogach też raczej nie ruszaj, ale mozesz napiankować to co jest i nastroszyć, będzie po "hamerykańsku", futra na brzuchu też raczej nie ruszaj, niech zostanie, ogon prawie ze na łyso, klata powinna być też raczej ofutrzona, reszta psa na krótko, to znaczy nie psa a TZta. Bazyleo, oczywiście tu o ogonek Sonii chodzi, tak??? :ices_bla::megagrin::megagrin: Quote
panbazyl Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 no oczywiście!!!! A kto ma takie sliczne chorągiewki jak nie ona :) Quote
panbazyl Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 coś tu cicho. Podrzucę choć w górę pannicę. Quote
malawaszka Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 elinka obcina i obcina :evil_lol: Quote
panbazyl Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 malawaszka napisał(a):elinka obcina i obcina :evil_lol: taaa a potem dokleja i dokleja :) Quote
elinka Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Obcinam to raczej swoje emocje z wątku Saby. :watpliwy: A z tego strzyżenia Sonii to nie wiem, czy coś wyjdzie bo wet maszynką nie potrafi, a ja też nie za bardzo wiem jak z tej naszej Kajtki zrobić rasowego sznaucera? No zobaczcie same, czy ona nie jest śliczna? Quote
panbazyl Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 to zdjęcie jest super!!!! I daj je do reklam!!! Ona jest tu rasowa jak trzeba. Ogonek jednak jej ostrzyż tak na krótko, ale lepiej jak się Malawaszka wypowie bo ja to tak domorosło potrafię ścinać.... najlepiej jeszcze koniec ogona u labradora :) Quote
malawaszka Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 zrobisz jak uważasz - ja napisałam co by zwiększyło jej szanse na szybszą adopcję, niestety tak jest Quote
elinka Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 malawaszko, a czy masz może jakieś zdjęcie wzorcowe prawidłowego sznaucerka z boku? I jeszcze Sonia w niebieskim kubraczku: A tu Sonia poszukiwacz W trakcie wklejania tych zdjęć Sonia jak zwykle wgramoliła się na moje kolana. Niestety, i tu na koniec nie mam zbyt dobrych wieści. Na lewym boczku suni, tuż za ostatnim żebrem głaszcząc Sonię pod palcami wyczułam guzka wielkości dużego agrestu. Guzek ten nie jest przyrośnięty do powłok brzucha, przesuwa się razem ze skórą. Jutro chyba będę znowu musiała Kajtkę zabrać do pracy, aby wet to obejrzał. Quote
Szarotka Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Przyszlam na watek powiedziec, ze moja Mama przejechala droge do Inowroclawia z Krakowa i spowrotem w jeden dzien. Mam nadzieje, ze na tym koniec. Moze ten guzek to tylko jakas cysta. Quote
elinka Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Szarotko, Twoja mama to prawdziwy perszing :evil_lol::evil_lol: Quote
Szarotka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 elinka napisał(a):Szarotko, Twoja mama to prawdziwy perszing :evil_lol::evil_lol: No wlasnie........jaki byl tego sens to nie wiem. Chcial sobie chyba sumienie uspokoic ........ Quote
elinka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Najważniejsze, że punkt startowy okazał się punktem końcowym tej podróży. No bo co byś zrobiła, gdyby Twoja mama zamiast do Krakowa trafiła do Białegostoku lub jeszcze dalej na zachód do Jeleniej Góry? Hahahaaa, przynajmniej w Jeleniej jest MikAga. Szarotko, masz przebojową mamę! :ylsuper: Quote
Szarotka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Wole Jej nie pytac ile zaplacila za te eskapade ....No, ale faktycznie ulanska fantazje to ma :):) Quote
Recommended Posts