Soema Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Wczoraj do fajnego domu w Sandomierzu poszła Crazy :) Quote
Soema Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Tak, to jest bardzo dobra wiadomość... jedna z niewielu u nas. Ale o tym na razie nie mogę pisać publicznie. Mam nadzieję, że będziemy mogli na Was liczyć za jakiś czas. Quote
Soema Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Miesiąc temu Brendę dopadała nużyca.. chwilę zajęło, aż udało mi się ją złapać i zaaplikować Advocate, ale się udało i dziś Brenda wygląda już tak ;) Quote
dusje Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Soema Czy odebralas juz te worki z ciuchami przekazane przez zabe? Wyslalam Ci PW ale bez odpowiedzi. Prosze Cie o odpowiedz tutaj.Owieczka tez czeka a wszystko to dla psow :lol: Quote
dusje Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Soema :lol: Dziekuje za odpowiedz.Zycze fajnego bazarkowania i zebrania duzo pieniazkow na sierotki :cool3: Pozdrawiam wczesnym rankiem. Quote
Soema Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 dusje napisał(a):Soema :lol: Dziekuje za odpowiedz.Zycze fajnego bazarkowania i zebrania duzo pieniazkow na sierotki :cool3: Pozdrawiam wczesnym rankiem. Bardzo wczesnym :) dziękuję! Od soboty w przytulisku jest młoda labradorka z podejrzeniem ciąży. Na pewno ma zapalenie pęcherza i cewki. Błąkała się ponad tydzień na jednym z osiedli, dzieciaki strasznie jej dokuczały, wieszały się na niej, siadały itd. Suka CUDO. Siada, kładzie się, daje łapę. Przy nodze chodzi na smyczy tak, że w życiu nie widziałam takiego psa. Rozkochała w sobie jedną dziewczynę od nas na amen (bo wszyscy płakaliśmy nad nią, ma tak cudowny charakter, a chodzi i dyszy, była odwodniona mocno), najprawdopodobniej pojedzie z nią do Wrocławia, bo się wyprowadza.. Zdjęcia pewnie będę miała niedługo. Walka z urzędnikami trwa. Quote
Soema Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Wczoraj przywieziono nam dużego, potwornie wygłodzonego, wycieńczone psiaka z gnijącą raną na brzuchu. Podejście SM do 'problemu' nadaje się na........:shake: Psiak ma kilka lat, jest bardzo osłabiony, ale podobno niesamowicie wdzięczny i kochany. Ranę miał czyszczoną, był baardzo cierpliwy. Mimo, że jest osłabiony, starał się pokazać wdzięczność, tulił łeb, z trudnością merdał ogonem. Jutro go zobaczę, albo dziś w nocy. Jak pożyczę aparat to zrobimy mu zdjęcia. Quote
grzenka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Miał szczęście że do Was trafił, biedny w tym cierpieniu:-( ale jednak jak by nie patrzył - miał szczęście. Jak dacie radę to zróbcie fotki. Co u Sharka i Smajlika, pewnie nie było odzewu z ogłoszeń:roll:?!? Quote
Soema Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Cisza Grzenko... ale o Nerona, Lorda i resztę to samo :shake: To Bella, nasza labradorka. Na zdjęciach jakoś na nią nie wygląda.. w przyszłym tygodniu sterylka. Quote
Soema Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 No i nowy nabytek przegrzeczny, ogromnie wdzięczny psiak.. Quote
grzenka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Jak u Was wygląda sytuacja po ulewach?Właśnie czytam że w Sandomierzu podtopienia i sytuacja dosyć poważna:-( Quote
agusiazet Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Nowy nabytek sliczny! Jak tam u Was z wodą??? Quote
Soema Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Wczoraj rano przyjechałam do Krakowa.. ominęła mnie ta okropna nawałnica. Nawet u mnie w domu w piwnicy jest woda, lecznica zalana, bo była niska.. w przytulisku błoto, ale do przeżycia. Co dalej... nie wiem, bo padać ma, drogi podmyło, masa objazdów.. jak mi się uda, pojadę na weekend.. kolejna tragedia, kolejny pretekst, żeby nie wybudować schronu..:shake: zostaniemy sami ze zwierzęcym problemem zapewne. Quote
andzia69 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Trzymam za was kciuki nieustajaco!:) labka śliczna...i raczej w ciaży:( daliście znać na labradory? Quote
Soema Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 andzia69 napisał(a):Trzymam za was kciuki nieustajaco!:) labka śliczna...i raczej w ciaży:( daliście znać na labradory? Miała USG, nie jest w ciąży. Podesłałam znajomej, oddamy po sterylce i wnikliwym sprawdzeniu domu. I Ku*wa pada.... :shake: Quote
Poker Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 czy Nafi ma domek, bo jak nie , to mogę ją wziąć do DT.Zawsze 1 buzia mniej do wykarmienia i może większa szansa na adopcję. Quote
Soema Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Poker napisał(a):czy Nafi ma domek, bo jak nie , to mogę ją wziąć do DT.Zawsze 1 buzia mniej do wykarmienia i może większa szansa na adopcję. Poker... dziękuję :Rose: Nafi w przytulisku nadal, o ile do kilku osób się otworzyła i świruje strasznie, zaczęła się bawić z psami, to niestety do obcych jest bardzo nieufna i lękliwa. Trzeba z nią baardzo delikatnie, ale Ty masz doświadczenie. Ja ją uwielbiam, jest taka malutka, a jak lata i podskakuje i domaga się uwagi, jest urocza. Nawet stara się zachować czystość w swoim pokoju. Smyczy się boi, trzeba ją nauczyć. Quote
Poker Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 To dawaj ją. Mam nadzieję ,że damy radę o ile nie pożre naszych kotów i psów i oczywiście nas nie połknie. Quote
Soema Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='Poker']To dawaj ją. Mam nadzieję ,że damy radę o ile nie pożre naszych kotów i psów i oczywiście nas nie połknie. Super :) z nią trzeba baardzo delikatnie, ale myślę że szybko się przełamie. Czym karmisz psiaki? Bo przygotujemy jakąś pakę. Nafi jest wysterylizowana i zaszczepiona, odrobaczane też były. Muszę tylko sprawdzic, czy ma wypełnioną książeczkę. Zna ktoś kogoś kto jeździ Kraków-Wrocław? tu jest widac wielkośc Nafi :) Quote
Poker Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Niestety nie znam. Z Żywca jeździ Budrysek. Karmię gotowanym indykiem z ryżem albo makaronem i jarzynami. i suchym np Boscem albo Joserą. Nie dawaj żadnej paki, ja daję BDT. Czyli będę miała małą na 100 % ? W takim razie nie zgłaszam się na innych wątkach. Nafi to ta mniejsza? bo ten drugi piesek to 3. łapek, tak ? Quote
Soema Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Poker napisał(a):Niestety nie znam. Z Żywca jeździ Budrysek. Karmię gotowanym indykiem z ryżem albo makaronem i jarzynami. i suchym np Boscem albo Joserą. Nie dawaj żadnej paki, ja daję BDT. Czyli będę miała małą na 100 % ? W takim razie nie zgłaszam się na innych wątkach. Nafi to ta mniejsza? bo ten drugi piesek to 3. łapek, tak ? Poker, mała jest cudowna, ale potrzebuje zaufania do ludzi. Twoje DT to dla niej zbawienie, bo tu by pewnie gdzieś na podwórku wylądowała.. Znajdziemy jakoś transport, możliwe że połączony z Basia1968. My zawsze pokrywamy koszty weta i ew. karmę. Ale mała ma wszystko i mam nadzieję, że wet nie będzie potrzebny do kolejnego szczepienia. Bardzo Ci dziękuję :Rose: Quote
Recommended Posts