Soema Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 wadercia napisał(a):to moze taki zlot do soemy zrobmy :D Ja jestem za i serio zapraszam :) miejsce do spania się znajdzie, gdzieś u kogoś, ew. masa hosteli jest. Jedzenia nie zabraknie :) a psiaki będą zachwycone nalotem psich wariatów :):) Quote
agusiazet Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Tylko, co zrobić z własnymi psiakami? Ja nie mam z kim zostawić, szczególnie Bisi:( Quote
Soema Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 agusiazet napisał(a):Tylko, co zrobić z własnymi psiakami? Ja nie mam z kim zostawić, szczególnie Bisi:( Kurczę to nie wiem.. nawet nie wiem ile ich masz. Ja Mollkę zabieram do przytuliska czasem, ale nie wiem czy w Twoim przypadku to dobry pomysł. Nasza nowa podopieczna. Quote
Iljova Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Ależ cudowna psinka :-) Słodki pyszczek,a te uszka rewelacja :-) Na przedostatnim zdjęciu tak fajnie wyszła :-) Quote
oalela Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Eeee, myślałam, że jak wrócę po przerwie, to już będziecie z przytuliskiem na własnym, a tu żadnych niusów nie widać :( Nic się nie zmieniło? Może faktycznie przyjedziemy i zrobimy pikietę pod Urzędem :P Wtedy można byłoby zabrać psy i zrobić wielkie szczekowisko. Szturmem ich wziąć, no! Quote
Soema Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='oalela']Eeee, myślałam, że jak wrócę po przerwie, to już będziecie z przytuliskiem na własnym, a tu żadnych niusów nie widać :( Nic się nie zmieniło? Może faktycznie przyjedziemy i zrobimy pikietę pod Urzędem :P Wtedy można byłoby zabrać psy i zrobić wielkie szczekowisko. Szturmem ich wziąć, no! Będę dziś rozmawiała z 'moimi' żebysmy zrobili zebranie, może w niedzielę.. Musimy zobaczyć jak jesteśmy podzieleni i co dalej. Czy budujemy schron - bo teren przy wałach teoretycznie jest czy robimy trochę szumu. Zobaczcie tu: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110629/POWIAT0104/647206274 budują schran bo każdy pies to dla nich wydatek, my za free opiekujemy się psiakami w każdej możliwej liczbie. Co zrobią bez nas? I pytanie.. czy gdybyśmy postanowili walczyć o schron pomożecie mi zbierać środki i to niemałe? Wiem, że na wiele osób mogę liczyć, wiem też że mogę dużo zorganizować. Ale to jest kilkaset tysięcy zł. Potrzebny będzie rozgłos, sponsorzy etc. Nam chęci i sprawnych rąk, mam nadzieję - nie braknie. Dziś mam wolontariat, pożyczyłam aparat. Zrobię Smilowi foty. Bushido - Justyna zrobiła katalogi psie :Rose: to nie są wszystkie psiaki, ale pomału pomału ;) https://picasaweb.google.com/114806806614562947536 Quote
agusiazet Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Ja mam swojego psa Sonego, który nieszczególnie przepada za innymi psami -samcami i tymczasową Birę, która lubi inne pieski, ale jest nadzwyczaj lękliwa i wszystkiego się boi, jazdy samochodem też:) Quote
oalela Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Chciałabym napisać, takk takk! ale mam zupełnie przeciążone zworki i myśl o tym, że muszę zaledwie zadzwonić po ościeżnicę do firmy sprawia, że robi mi się słabo i mam ochotę tupać nóżką jak 3-latek, i krzyczeć, że nie, nie zadzwonię, bo nie chcę... ;) Więc takk, ale po zupełnej regeneracji akumulatora, która to nastąpi na przełomie lipca i sierpnia... mam nadzieję... BTW nie boicie się przy wałach tej co w tamtym roku, dała czadu? tej na P ... ? Quote
Soema Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Tej na P się nie boimy.. to jest teren na lewobrzeżnej stronie, przed oczyszczalnią. Tyle że tam są taaaakie podsionki. Czyli teren trza ;) podnieść i utwardzić.. a taka przyjemność kosztuje, oj kosztuje i to niemało. Oczywiście miasto twierdzi, że ich i na to nie stać. Nie wiem, to cholernie trudne u nas.. bo robi się to za nich od lat i ciężko będzie wygodnych przestawić. Ale ale.. ja na wątku więcej pisać nie będę, bo założę się, że z czasem to dojdzie do niektórych. Więc póki co jadę teraz na Wiśniową, karmić, sprzątać. Porobię zdjęcia po 16 ma być wolontariat, kilka dziewczyn. Chłopak co nam się udał i brał Lordzia na spacery, spadł ze schodów i ma problemy z dyskiem więc męska ręka znów potrzebna. No ale, damy radę ;) Quote
Soema Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Otwieram furtkę do przytula i.... takie coś się na mnie gapi. Świeżutki nabytek.. jakieś pół godziny przede mną ją przerzucono. Młodziutka pól roku/rok ma max.. Quote
Soema Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='wadercia']masz ogromne szczescie do ucholi... ! :) Nie mam... Mia odeszła wczoraj na parwo.. od środy była w lecznicy, bo posmutniała itd.. rano wczoraj było lepiej, nawet przed zastrzykami uciekała.. o 17 wet ją znalazł już chłodną. Najprawdopobniej złapała wirusa w piątek zesżły po podaniu surowicy, do lecznicy wszedł facet ze szczeniakiem na rękach, nie zdążył dokończyć "dzień dobry" bo ten szczeniak go zalał krwawą cuchnącą biegunką.. żegnaj malutka......:((*) potrzebne nam DT.. albo domy dla tej uszatej u góry i jeszcze jednej, którą wstawię później. Bo jedyne nasze wymuszone DT w Sandomierzu są zajęte. Quote
Wadercia Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 kurcze ja nie moge.. ale naprawde bym z chęcią przygarnęła i pomogla:( Quote
dusje Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Soema, masz pelna skrzynke wiec pisze tutaj :lol: *zaba* mieszkajaca w Danii, przekazala przez kogos 2 worki ciuchow na bazarek z przeznaczeniem po polowie dla Ciebie/np.skarpeta sterylkowa lub inny cel psi/ i dla Owieczki na jej bezdomniaki. Ciuchy znajduja sie w Milczanach jakies 5 km od Sandomierza.Czy moglabys je odebrac stamtad i wystawic na bazarek na oba cele? Jesli tak,skontaktuj sie prosze, na PW z *zaba* jak najszybciej i ustal szczegoly odbioru.Dziekuje. Pozdrawiam dusje Quote
Soema Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='dusje']Soema, masz pelna skrzynke wiec pisze tutaj :lol: *zaba* mieszkajaca w Danii, przekazala przez kogos 2 worki ciuchow na bazarek z przeznaczeniem po polowie dla Ciebie/np.skarpeta sterylkowa lub inny cel psi/ i dla Owieczki na jej bezdomniaki. Ciuchy znajduja sie w Milczanach jakies 5 km od Sandomierza.Czy moglabys je odebrac stamtad i wystawic na bazarek na oba cele? Jesli tak,skontaktuj sie prosze, na PW z *zaba* jak najszybciej i ustal szczegoly odbioru.Dziekuje. Pozdrawiam dusje[/QUOTE] Oo dzięki :) tak mogę, jutro je odebrać, co do wystawienia muszę zobaczyć, czy uda mi się pożyczyć aparat. Dziękuję! :) Quote
dusje Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 No to bardzo sie ciesze :multi::multi::multi: a szczegoly poda *zaba* :loveu:Dzieki,Zabciu :lol: Quote
Soema Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 To ja dziękuję. Jestem chora, więc wysłałam brata żeby wyprowadził parę psiaków i ogólnie zerknął w przytulisku co i jak tam. Akurat podjechała rodzina, mój brat ze mną przez telefon Państwa oprowadzał. Do domu pojechała Zorka :) podpisali umowę itd... wychodzą a pani pyta co to za szczeniak w krzakach... mała biała psina. Przerzucił ją ktoś jak podpisywali umowę :shake: no i co ja mam z nią zrobić? Wydać wyrok.....? Szlag by ich wszystkich. Quote
Soema Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Mam 'coś' w domu... w ganku znaczy się. Suka chce ją zjeść. Quote
*zaba* Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Slodka ta mala :) Masz zapchana skrzynke. Odezwij sie i zdrowka zycze :) Quote
Soema Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='*zaba*']Slodka ta mala :) Masz zapchana skrzynke. Odezwij sie i zdrowka zycze :)[/QUOTE] Dziękuję :) oby sklep był dziś czynny. Doszło 200zł (!) od oalela na surowicę! Dziękuję Kochana! I Twej mamie też. Quote
Iljova Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Jakie cudowne maleństwo :) Brak słów...najlepiej podrzucić komuś i niech sobie radzi ... :( Quote
Wadercia Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 soema a ten pies docelowo jakiej wielkowsci bedzie? Quote
Recommended Posts