Marylin Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Przemilczę zachowanie Pani i to jak bardzo mi żal Rudolfa, że musiał tyle przejść... Nieznoszę ludzi - takich ludzi! Chcę jednak zauważyć, bardzo ważną rzecz - że Pani mu dawała czekoladę do jedzenia. Nikt nie odniósł sie do tego (wiem że były inne, równie istotne "debilizmy" tej Pani). Chciałabym jednak, tych którzy być może nie wiedzą - ostrzec!!!!!!!!! Wiem od weta, że czekolada jest TRUCIZNĄ dla psa i niekiedy mały kawałek może go zabić. Cyt."Czekolada, która nam ludziom bardzo smakuje, jest niebezpieczna dla psa i może spowodować jego zatrucie a w skrajnym wypadku nawet śmierć. Odpowiedzialna jest za to substancja zwana teobromminą. Występuje ona w kakao, z którego powstaje czekolada. Organizm zwierzęcia w przeciwieństwie do ludzkiego nie jest w stanie szybko metabolizować tego składnika. Najniebezpieczniejsza jest czekolada gorzka, gdyż zawiera najwięcej teobrominy. Gdy zauważymy, że nasze zwierze spożyło znaczną ilość czekolady należy niezwłocznie udać się do weterynarza. Już 15 gram czekolady gorzkiej używanej do pieczenia może zabić pieska rasy chihuahua. W domu należy trzymać czekoladę z dala od naszych zwierząt i częstować nią tylko naszych ludzkich znajomych." Trzymam kciuki za Rudolfa i dodam to co wszyscy wiemy - Asiu Ty i Twoja Mama jesteście aniołami!!!!!!!!! Quote
What May NN Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 supergoga napisał(a):Zapomnieć - zapomni, ale co dalej? jak to co dalej?? Rudi znajdzie super domek!! nie ma innej opcji.. Quote
Asia_Rawicz Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 What May NN napisał(a):jak to co dalej?? Rudi znajdzie super domek!! nie ma innej opcji.. No fajnie by było, żeby znalazł dobry domek, póki co to już przeszło 4 miesiące u nas siedzi. Z tego co mówi mama to odkąd Rudolf wrócił do nas po nieudanej adopcji to jest grzeczniejszy. Zdjęcia będą dopiero za tydzień jak wrócę do domu. Kurczę chyba będę musiała namówić mamę, żeby się zalogowała na forum i cały czas aktualnie pisała co u Rudolfa:) Quote
Ajula Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Asia_Rawicz napisał(a): Kurczę chyba będę musiała namówić mamę, żeby się zalogowała na forum i cały czas aktualnie pisała co u Rudolfa:) dobry pomysł :) Quote
Asia_Rawicz Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Ajula napisał(a):dobry pomysł :) W czwartek jak wrócę do domu to założę mamie konto na dogomanii. Na razie przeczytała cały wątek Rudolfa od początku:) Póki co to mama robi eksperymenty na Rudolfie. Wczoraj odbyła rozmowę w cztery oczy z Rudolfem i naszą Psotką i powiedziała im, że jak pójdzie do pracy to zostawia im pokój otwarty ale jak wróci to ma być tam porządek. Jeśli będą grzeczni to będą mogli się cały czas bawić na miękkim dywanie i spać na łóżku. Wczoraj jak mama wróciła do domu to nic nie było zniszczone. Dzisiaj również wszystko było w porządku. Quote
RUDA ZUZIA Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 No to widać ,że rozmowa w cztery oczy pomogła :lol: Eksperyment na Rudolfie :evil_lol: udany. Quote
PaulinaT Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Dopiero czytam i oczom nie wierzę... po 1 dniu psa oddać bo nie reaguje? Bo nie słucha? psa na ogród podrzucić? Co to za osoba, ta pani ze Szczecina... brak słów. Quote
zuzia_kuzik Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Rudolf to jest KTOŚ, kto go lubi ten jest GOŚĆ :D Quote
RUDA ZUZIA Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 zuzia_kuzik napisał(a):Rudolf to jest KTOŚ, kto go lubi ten jest GOŚĆ :D Tak, tak . Ja znam ten typ psa, miałam takiego w dzieciństwie (sama go przyniosłam zamarzniętego w lutym do domu) Rudolf to uśmiechnięty, niezależny pożeracz serc.:lol: Quote
Asia_Rawicz Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 zuzia_kuzik napisał(a):Rudolf to jest KTOŚ, kto go lubi ten jest GOŚĆ :D Fajne to:) Ruda Zuzia u nas też chyba każdy ma sentyment do Rudolfa. Mama mówiła, że jak miałam 2 latka (oj dawno już to było) to mieliśmy podobnego psa, którego niestety ale ugryzłam w nos... Quote
RUDA ZUZIA Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Mój Misiu (tak go nazwałam) był absolutnie niezależnym pieskiem.Odprowadzał mnie do szkoły (bo nie mógł zostawać sam w domu, dodam,że miałam wtedy ok.10 lat), siedział pod ławką (niezauważony !!! przez nauczycieli, wiedział o której godz. są przerwy w szkole i wracaliśmy razem do domu:lol:) i znali go wszyscy w okolicy. Ale to stare dzieje (z czasów komuny..) To był mój najukochańszy piesek. Z początkowych opisów Rudolfika od razu pasował mi charakterkiem do mojego Misia. Rudolf musi znaleźć fajny dom, który już miał pieski wcześniej. I taki na pewno się znajdzie:lol:. Quote
Ajula Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Asia_Rawicz napisał(a): Jeśli będą grzeczni to będą mogli się cały czas bawić na miękkim dywanie i spać na łóżku. Wczoraj jak mama wróciła do domu to nic nie było zniszczone. Dzisiaj również wszystko było w porządku. o jakie mądre pieski :) wszystko zrozumiały! Quote
Asia_Rawicz Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Przeczytałam, że jedzie Pani (Ajula) zawieść Pelego do DT do Częstochowy. Więc może w drodze powrotnej, wstąpi Pani na kawkę do Rudolfa:) Serdecznie zapraszamy. Quote
Ajula Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 dziękuję Asiu za zaproszenie :) ale nie jedziemy przez Rawicz najkrótsza opcja jest przez Kalisz - 300 km Quote
Asia_Rawicz Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Ajula napisał(a):dziękuję Asiu za zaproszenie :) ale nie jedziemy przez Rawicz najkrótsza opcja jest przez Kalisz - 300 km Zapomniałam, że można jechać z Poznania od razu na Kalisz. W sumie racja tamtędy bliżej. Życzę przyjemnej podróży. Quote
Asia_Rawicz Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 cioteczki przepraszam za offa, ale proszę o głosowanie na Fundację Animalia w ankiecie: http://www.dogomania.pl/threads/203725-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-marzec! Quote
zuzia_kuzik Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Asia_Rawicz']cioteczki przepraszam za offa, ale proszę o głosowanie na Fundację Animalia w ankiecie: http://www.dogomania.pl/threads/203725-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-marzec! Zaglosowane, oczywiscie Animalia :) Quote
snuszak Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Rudolf pewnie cieszy się na słoneczko i wygrzewa się na słońcu Quote
Asia_Rawicz Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Oj tak Kasiu Rudolf uwielbia być na dworze. Czasami są problemy, żeby go przyciągnąć do domu. Nasz Maxiu (taki kundelek) zawsze był psem, który uwielbiał spędzać czas na dworze. Jednak jak robi się zimno to szybko wraca do domu. A Rudolf uwielbia być na dworze. Na chwilę obecną sądzę, że nadawałby się do domku gdzie mógłby całe dnie spędzać na dworze. Niedawno zmieniał futerko z zimowego na letnie i po prostu był koszmar. Codziennie mama zamiatała w domu a zawsze i tak było pełno jego włosów, Maxia zresztą też:) Mimo wszystko to bardzo kochany psiak. Potrzebuje dużo cierpliwości i wyrozumiałości. Jedak jak coś narozrabia to potrafi w taki sposób puścić oczko albo się przytulić, że człowiekowi ciężko go wyzywać i być na niego obrażonym. Quote
Ajula Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 to ja pozdrowię sobie wiosennego Rudolfa i całą Tymczasową Rodzinkę :) Quote
snuszak Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 ten weekend był szczęśliwy dla naszych psiaków (Lord i Zorro) może następny będzie dla Rudolfina, tak mi się marzy domek dla niego Quote
Asia_Rawicz Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Mi też się marzy dla niego domek najlepiej z ogrodem. Wczoraj mama szła do kościoła i wszytskie psy przyszły do domu tylko nie Rudolf. Więc mama zostawiła go na dworze. Ponoć cały dzień spędził na dworze, przyszedł na chwilkę do domu jak przyszedł kuzyn z rocznym dzieckiem. Rudolf chyba bardzo polubił Adasia. Bo wtedy od razu przyszedł do domu i był zainteresowany tylko Adasiem. Ale mały coś chory był i nie miał siły zaczepiać Rudolfa, a on położył się grzecznie koło Adasia i troszkę poleżał i później spowrotem na podwórko. Quote
RUDA ZUZIA Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Przyszłam się przywitać do Rudolfa.:lol: Quote
Recommended Posts