Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 526
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani dzwoniła ponownie.
Ja jestem już we wrocławiu ale kontaktowała się z mamą i jeśli nic nie stanie na przeszkodzie to dzisiaj ok 19 będzie po Rudolfa i bierze go do siebie do Szczecina:)
Trzymam kciuki, żeby mu się udało.

Posted

No to Rudolf jest właśnie w drodze do nowego domku.
Pani przyjechała z ciasteczkami i go przekupiła.
Mama nie miała żadnych zastrzeżeń co do tej Pani.
Wszystko w porządku, Rudolf położył się koło Pani i przytulił się do niej i tak zasnął.
Teraz jest w drodze do nowego domku.
Pani mieszka z rodzicami oraz ze starszą panią, która cały czas jest w domu.
Więc Rudolf będzie miał cały czas opiekę.
Pani serdecznie zaprasza do siebie w odwiedziny.
Mama mówi, że bardzo sympatyczna Pani.

EDIT: Mam nadzieję, że na początku nie zje nikomu butów:)

Posted

Ja nie widziałam tej Pani, ale mama mówiła, że była w szoku, że Rudolf tak ufnie do niej podszedł, wskoczył na kolanka, przytulił się. Mama mówiła, że zachował się tak jakby ktoś mu powiedział: Rudolf od dzisiaj to to jest Twoja nowa Pani.
Nasza Psotka ponoć bardzo przeżywa to, że już go nie ma. Biega po domu, po podwórku i cały czas go szuka. Nie wskakuje na kolana tylko patrzy takim smutnym wzrokiem: a gdzie jest mój kumpel.
A Maxiu przeskoczył przez płot i biegał po osiedlu szukając Rudolfa.
Wiedziałam, że przyjdzie dzień, że znajdzie domek, ale smutek jest ogromny. Nie sądziłam też że psy tak zareagują.

Posted

I mi jest smutno i trochę wesoło. Bo z jednej strony ten nowy domek a z drugiej ta strata. Ale myślę sobie, że ta pani nie jechałaby tylu kilometrów, gdyby nie przemyślała tego wcześniej. Gdy ja jechałam po moją Zulkę, to w sumie nikt o mnie nic nie wiedział. Wiem jak psy przeżywają stratę swoich kompanów.....
A Twoja Mama ma dziś chyba dołka...
Myślę, że Rudolf szybko zawładnie serce swojej nowej pańci i będziemy mieć dobre wiadomości.Na pewno.Nie jest możliwe aby z jego charakterem nie zawładnął nowym domkiem.:lol:

Posted

Bęzie dobrze, mam nadzieję. To dzisiaj dla nas dobry - na razie - dzień. Do domków pojechały 3 psy - Rudolf, beagiel z Buku i mały Kajko.
Jutro Misiu jedzie do Warszawy. Trzymajcie kciuki.

Posted

To już jutro Misiu jedzie? Nie wiedziałam . Ale Mundasek i Misiu i Iwunia też mi leżą na sercu. Ale mi nie wolno bo mamy Zuzannę.Rodzina na razie nie zgodzi się na więcej psów, ale najważniejsze, że w Zuli zakochana.:lol:(Chociaż WIELOKROTNIE przez nią "pogryziona"-takie tam malutkie gryzy ze strachu)
Rudolf na pewno skumał się już z nową pańcią.O tej porze pewnie już dojechali.

Posted

Póki co nie mam żadnych informacji, ale Pani wyjeżdżała od nas dopiero przed 19.
Do nas jechała prawie 5 godzin a wiadomo jak się jedzie z psem to trzeba się czasami zatrzymać. Więc pewnie dopiero po północy dotarła do domu.
Jak będę miała informację to dam znać.

Posted

Czasem u innych psów domki się szykują i szykują i nic z tego nie wychodzi, a tu błyskawiczna akcja i Rudolf w domku, powodzenia psiaku!

Asiu a Tobie i Twojej rodzinie dziękuję za schronienie dla Rudolfa, za domek gdzie nauczył się zasad bytowana w stadzie, za to że nie marzł w klatce czekając na dom.

Posted

Ze zmianą tytułu poczekajmy jeszcze troszkę, żeby nie zapeszyć:)

Dostałam maila od nowej Pani Rudolfa:
Witam, Rudolf dotarł do Szczecina. Powoli sie przyzwyczaja do nowego otoczenia i chyba z tej okazji ze jest w nowym miejscu ciezko nad nim zapanowac:P Ja zz zapytaniem jeszcze czy on ma problemy ze sluchem czy ma mnie gdzies ;) ??? Pozdrawiam

Odpisałam już Pani, bo Rudolf tak miał, że wszystkich olewał na początku. Dopiero jak się zorientował, że mama daje mu jedzonko i go głaska to zaczął ją słuchać.

Kasiu nie ma za co dziękować. Fajnie, że mogliśmy jakoś pomóc. Mam nadzieję, że Rudolf będzie się tam dobrze zachowywał.