Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiu - Twoja Mama jest niezwykłą kobietą, ale to już wiedziałam, tylko teraz po prostu - cóż powiedzieć, wielkie, wielkie dzięki.
Mam nadzieje, że jak Pani odwiezie psa - to Mam z Nia porozmawia i powie co myśli o tym, że nie dało się psu nawet tygodnia czasu na poznanie i przestawienie. Jesli domek był z podwórkiem, dlaczego Rudolf nie mógł biegać sobie po podwórku, on tak to lubił. Co z tego że nie słucha i nie przychodzi od razu - wszystko jest sprawą czasu.

Nie wiem co myśleć.

• Replies 526
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mama jest przede wszystkim wyrozumiała.
Nawet jak jakiś czas temu kupiła sobie nowe buty a Rudolf z Psotką obgryzli jej obsacy, bo siostra zapomniała zamknąć pokoju to dzwonię do niej i pytam się jak psiaki.
A mama odpowiada a nic wszystko w porządku, wszystkie grzecznie śpią.
Z Rudolfem jest jak jest, nic już nie możemy zmienić bo czasu nie cofniemy.
Za bardzo wierzyłam, że może mieć w końcu wspaniały domek i swojego człowieka.
Aż strach pomyśleć co byłoby z Rudolfem gdyby w umownie nie było punktu: że psa się zwraca do Fundacji...

Posted

ja bym Pani ładnie nagadała, że pies to nie rzecz by tak sobie przerzucać z miejsca na miejsce, że to żywe stworzenie trzeba więc decyzję o adopcji przemyśleć....
i nie ma że boli, że prosze mnie zrozumieć, bo ja czegoś takiego kompletnie nie rozumiem!

Posted

heh :(
szkoda słów ...

Rudolf! to znaczy że czeka na Ciebie jeszcze lepszy domek :) taki który potrafi coś więcej niż robić Ci wycieczki po polsce ;) taki który szuka przyjaciela, a nie zabawki...
na pewno trafi Ci sie DS conajmniej tak cudowny jak DT (o ile to mozliwe, bo prawde mowiąc trudno taki dt przebic :) ) ...

mizianko dla Rudiego !!!

Posted

niedługo Rudolf będzie już u nas.
Mama pracuje ale siostry chłopak na szczęście mógł się wyrwać z pracy i jedzie do domu go odebrać.
Pani wiedziała, że mama pracuje do 16 a mimo to przyjechała wcześniej. Po prostu chyba bała się spojrzeć w oczy albo usłyszeć kilku zdań na ten temat...
Jak tylko dostanę informację, że Rudolf jest już u nas od razu napiszę.

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
I tak jestem ciekawa co ta pani mówiła. Witaj Rudolfik ponownie.

Może zacytuje smsa Pani Oli. Na moją odpowiedź, że dopiero po 16 będzie ktoś w domu otrzymałam takiego smsa: "Rudolf będzie jutro w Rawiczu tylko czy mogę go tam zostawić wcześniej niż o 16? Czy Rudolf może zostać na ogródku?? "
Więcej chyba nie trzeba komentować.

Owszem mamy cały teren ogrodzony, (musimy teraz z jednej strony podwyższyć płot, żeby Maxiu nie przeskakiwał) ale Rudolf z podwórka nie wychodził. Tylko nawet nie chcę myśleć co by było gdyby nasze 3 psy były w domu i widziałyby przez okno, że Rudolf biega po podwórku.

Posted

I bardzo słusznie. Bo jak Pani weźmie szczeniaka ze schroniska i będzie sikał na dywan to też odda, bo powie że nie słucha.
Horror. Przerzucać psa przez płot - to jest normalnie jakis obłed.
Czyli jednak - wizyty troszkę pojęcia dają - a nas przekonała, że taki kawał drogi po psa chce jechać.

Dobrze że Szczecin powiadomiony, będą dziewczyny czujne.

Posted

Po przyjeździe Rudolf przywitał każdego z domowników.
Mama mówi, że był tak zmęczony, że położył się w kuchni i nawet kotlety na stole nie zrobiły na nim wrażenia tylko poszedł spać.
Mało bawi się z psiakami, chowa się po kątach i boi się jak za gwałtownie się do niego przychodzi.
Ale z godziny na godzinę ponoć jest coraz lepiej.