snuszak Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Rudolf trafił do małego przytuliska pod Poznaniem 2 tygodnie temu. Zadbany młody, z obróżką na szyjce. Byłam pewna, że znam tego psa. Chodziła codziennie z takim jedna rodzinka moją ulicą w stronę sklepu.. Byłam pewna, że zwiał i go odbiorą.... Jednak pomyliłam się, psiak którego znam dalej chodzi na spacery, a Rudolf jest w schronisku jak był. Przyjazny, wesoły, uśmiechnięty, szczeka i domaga się pieszczot. Może jeszcze ktoś go odbierze? Mam taka nadzieję, jednak że kwarantanna minęła a schronisku dość ciasno zaczynamy szukać domku, stałego lub tymczasowego dla Rudolfa. Oto on: Ma ze 2/3 latka, pomóżcie! Quote
supergoga Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Zaglądam do Rudusia - Rudolfika. Szukamy mu domku. Kasiu, jakiej on jest wielkości, bo z fotki nie widać dokładniej. Quote
supergoga Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Cos cicho u Rudolfa - czy nadal czeka? Jest jeszcze? Quote
snuszak Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 tak Rudolf jest, siedzi teraz z siostrą Fibi w jednym kojcu super przyjazny chłopak musze mu zdjęcia na zewnątrz porobić Quote
snuszak Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 zdjęcia Rudolfa, które zrobiła grzybkowa na spacerze - wielkie podziękowania :) Quote
snuszak Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 czas pomyśleć nad ogłoszeniem psiaka Quote
grzybkowa Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 łe a mojego ulubionego zdjecia nie wkleilas, wiec ja to zrobie :) Quote
supergoga Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Śliczny psiak. To ja wstawiam go na Allegro i na naszą stronkę. Quote
snuszak Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 [quote name='grzybkowa']łe a mojego ulubionego zdjecia nie wkleilas, wiec ja to zrobie :) faktycznie to najlepsze tylko nie sciągneło mi się :) Quote
supergoga Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 W jakim wieku może byc Rudolf, właśnie robię mu ogłoszenia! Quote
grzybkowa Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 z zachowania to jakis rok :) chlopak baaardzo wesoly i tylko zabawa mu w glowie ... jak z sandim wzielismy ich na spacer to nic tylko by sie bawili .... cudowny psiak :) Quote
snuszak Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 tak Rudolf jest młody, max około 1,5 roku Quote
snuszak Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 wysłałam propozycję Rudolfa do jednej osoby zainteresowanej adopcją Kruksa, który ma już dom Quote
supergoga Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Trzymamy kciuki. Rudolf ma juz troszke ogłoszeń - tylko wiek zmienię. Quote
snuszak Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 ciekawe czy znajdzie domek przed srogą zimą, będzie mu smutno samemu bez Fifi w boksie Quote
snuszak Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 jutro Rudolfa czeka miły dzień pojedzie do DT :) Quote
Asia_Rawicz Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Mam nadzieję, że ten dzień będzie dla niego miły. Pewnie po przejeździe do domu wsadzę go pod prysznic i oczywiście porobię zdjęcia:) A później zabiorę się za jego ogłaszanie. Quote
supergoga Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Asiu, kolejny raz razem ze swoją wspaniałą Rodziną ratujesz naszego psiaka. Nie wiem jak dziękować. Naprawdę - prosze kłaniaj się od nas Rodzicom, a dla Ciebie wielkie, wielkie nasze podziękowania. Quote
Asia_Rawicz Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 To Pani jest wielka za to co robi dla psiaków. My tylko w miarę możliwości pomagamy. Mama jak zobaczyła dzisiaj Rudolfa na zdjęciu to stwierdziła, że chyba zabierze sobie poniedziałek i wtorek wolny, żeby posiedzieć z psami w domu. Quote
Asia_Rawicz Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 W końcu dojechaliśmy do domu razem z Rudolfem. Po drodze byliśmy u cioci i Rudolf grzecznie położył się na podłodze, nie przeszkadzał ładnie załatwił się na dworze. Ale kiedy wszedł do nas do domu od razu zaczął robić kupkę na dywanie... ale z czasem wszystkiego się nauczy. Po pierwszej próbie poznania z naszymi psiakami jest tak sobie, ale powolutku przyzwyczają się do siebie. Psiaki zaczęły bawić się ze sobą. Teraz są osobno ale jak Rudolf wyschnie po kąpieli to ponownie będziemy go przyzwyczajać do naszych psiaków. Quote
supergoga Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Czyżby Rudolf zareagował agresywnie. W schronie bawił się z każdym psem i nigdy nie była agresywny. Nigdy bym go nie poleciła, gdyby tak było. Bardzo się zmartwiłam.Poprosze o wieści, jakby co - zabierzemy go z powrotem. Quote
Asia_Rawicz Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Nie Rudolf jest miły i łagodny. Oba psiaki chciały się bawić z Rudolfem. Teraz czekam aż wyschnie i dałam mu czas żeby sobie odpoczął bo troszkę się zmęczył podróżą. Wszystko jest w porządku. Quote
Ajula Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 cieszę się, że Rudolf pojechał do DT :) Quote
snuszak Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 też ciesze się, że dojechaliście cało i zdrowo ;) Asiu jedyne na co zwróć uwagę to aby dawać jedzenie osobno, jak miały z Fifi jedzenie w jednej misce to zawsze wtykał jej pysk i ona musiała czekać aż nasypię do drugiej - nigdy jej nie ugryzł, nawet nie warczał ale wypchnął ciałem od michy, nie wie jak Twoje stadko ale jakby tak Pakosławowi zrobił to byłoby ładne spięcie Quote
Recommended Posts