Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Budy

Tu nie jest mowa o oszczedzaniu, zeby oszczedzac trzeba miec z czego,
najwazniejsze w tej chwili to to zeby jak najwieksza ilosc psow
miala sucho w zimie a nie snieg padajacy im na glowe.....
tzn jak najwiecej bud z tych funduszy, ktore sa......
ocieplic mozna na miejscu.......
W schronisku jest steriopian, mozna tez dokupic welne mineralna
i slome do wylozenia.

Posted

Jutro z Olga przed wizyta w schronie zrobimy rozeznanie w warszawskich ofertach bud. Przedyskutujemy sprawe w Wegrowie i ruszamy z dzialaniami z kopyta Cioteczki:razz:

Aniu, przed Twoim samochodzikiem coraz trudniejsze zadania :evil_lol: Oby tak dalej:lol:

Posted

Jeszcze występ bei z Dunią i Tydzień Pomocy Zwierzętom można będzie uznać za zamknięty.
Finanse już znacie ale dodajcie jeszcze 6 złotych ;-)
Teraz dary:
- karma (różna od makaronów do puszek) - 96 kg.
- smycze i obroże - 6 sztuk
- 27 misek i garnków
i...to chyba wszystko..
Nie skłamałam - dzieciaki w ostatniej chwili donosły duże poduchy i w samochodzie enii TZa zostało już tylko miejsca w sam raz dla niej ;-)
Moje autko da radę :-)

Posted

gallegro napisał(a):
Przepraszam wszystkich, ale w dniu dzisiejszym wydarzyło się coś, co na kilka dni może wyłączyć mnie z mojego kochanego dogo :shake:. Zrobię wszystko, żeby wziąć udział w sobotnim spotkaniu, ale nic nie moge obiecać :shake:. W najlepszym wypadku mogę się ew. nieco spóznić. Boziu... obiecałem Wandzi że ją zabiorę, żarło zamówione :shake:.
Proszę, zajmijcie się tematem bud. To bardzo ważne!!!
Jutro postaram się odezwać.

gallegro - jak nie uda Ci sie dotrzeć to oczywiscie to zrozumiemy - w końcu nie samym dogo człowiek żyje. W każdym badź razie trzymaj się !!

Posted

No to nie wiem jak to będzie , bo mąż przed chwila dzwonił żebym sie jutro na PKS szykowała.......:evil_lol:bo mu amortyzatory pójdą.......:p
Aniu te Twoje dzieciaki sa niesamowite.

Posted

Do której godziny planujecie pobyt w Węgrowie?
Może uda mi sie dotrzeć ok. 16-tej. Czy nie będzie zbyt późno? Może spróbujcie podjechać do stolarza w tym czasie. Prosił żeby wcześniej go powiadomić (może dzisiaj).

>Enia, ale Maszeńka jest szczęśliwa... tak jak wszystkie bidule wyciągnięte ze schronu.

Posted

Czy ktoś będzie przejeżdżał przez okolice Białołęki? Mam tę nieszczęsną budkę, a nie mam jak jej i dzieciaków zapakowac do cieniasa i podrzucic Wam. Jeśli ktoś będzie jechał z tej części Wawy to może podjedzie?:oops:

Jak nie to poczeka grzecznie do następnego transportu. Może do tej pory ja coś załatwię i podwiozę gdzie trzeba.

Posted

xxx52, jest dokladnie tak jak pisze Daisy - gdybysmy mieli milion zlotych i chcieli kupic budy za pol miliona - wtedy mozna mowic o oszczedzaniu, bo cos zostanie, teraz trzeba rozdzielic te pieniadze ktore sa jak najbardziej sprawiedliwie, zeby psy nie zamarzaly. Zreszta pewnych jest ode mnie 2000koron (ode mnie i od znajomej) - pozostale 5000 czeka az zarzad naszego TOZu to zatwierdzi, wiedza ze jest pospiech.

Widzialas dziury w scianach i sufitach? A te psy i tak zyja "w luksusie" - bo maja budy... Pies pod dwoma oknami nawet tego nie ma.....

Napewno budy musza stac na czyms, najlepiej na paletach, zeby nie gnily od dolu i zeby psom nie "ciagnelo".

Przy zamawianiu nowych bud mozna by poprosic o to, zeby daszek wystawal z obu stron, jakies 30-40 cm, wtedy sciany budy beda chronione przed deszczem, poza tym bedzie dawal latem ciut cienia.

Olgo, czekam na wiadomosc jak z tym tanim transportem :-)

Gallegro, mam nadzieje ze ta "przykrosc" to nic nieodwracalnego....

Posted

Pytanie do Ania W. lub Imanca : podobno ktos przekazal na licytacje dwa własnoręcznie namalowane portrety psów ..czy jest szansa je zobaczyc ? Maciemozliwosc wklejenia ich zdjac w postach???

Posted

gallegro jakby potrzebna była jakaś pomoc...daj znać.

barburaGDA. Mam dwa portrety psów w ołówku : baseta (A4) i buldoga (mały). Postaram się zrobić im zdjęcie w dzień ( bez lampy bo żle wychodzą - próbowałam). Wiem, że moja koleżanka ma jeszcze jakieś pastele i ołówki ale nie ma czasu do niej podjechać i je odebrać...Czekam aż Imanca dla znac bo ona zajmuje się aukcją i nie chciałabym wchodzić w jej kompetencje ;-)

Posted

Mam szkice psiaków, mam psiaka namalowanego, mam hafty, mam namalowaną martwą naturę i obraz "sielski anielski" :loveu:
Dokładnie tak samo jak AniaW postaram się zrobić zdjęcia przy świetle dziennym i jutro wszystko zamieszczę.

Posted

Loteria w Grodzisku-zakończona. Nie poszły nam wszystkie losy (zostaną zapakowane w karton i poczekają na następną loterię-trudno :-( ).Rozmawiałam z Jolą (póki jej komórka nie padła) i trudno było coś zrozumieć przez szum ale mamy 780 zł oraz w darze (zadeklarowane) 3 budy czy 4 budy używane (nie wiemy jakie są bo to wyprosiły dzieci od rodziców i nie wiemy czy się ,,nadają" i jakie są ale i tak je odbierzemy od małych i kochanych darczyńców :loveu: ). Jola te budy-dary pozbiera na swój plac póki co. No i mamy (oczywiście i jak zwykle) kłopot z transportem z Grodziska do Węgrowa :shake:
Teraz dam Joli odpocząć trochę ale...pomyślimy o transporcie bo nie mamy wyjścia...
AniuW: zadzwoń dzisiaj do Joli na komórkę plizzzz (acha no i jesli masz fotki z dzisiejszego pokazu-to ja poproszę).
No, ja muszę tu dopisać, że masz kapitalne dzieciaki w swojej szkole (Moje pytanie:Czy wiecie co to ,,kufa" u psa? Odpowiedż dziecka: to takie miejsce gdzie koty robią siusiu. Moja odpowiedż: nieee, to kuweta. Pokazuję na mordkę Duni. Pada odpowiedż dzieciaka: Wiem, kufa to dziub u psa :lol: :lol: :lol: )

Posted

Brawo dziewczyny:klacz:
Rozmawiałam z Jola i powiedziała że wasze pieniądze też idą na budy:pCzyli tez będziecie miały budę waszego imienia:cool3:

bea100 napisał(a):

No, ja muszę tu dopisać, że masz kapitalne dzieciaki w swojej szkole (Moje pytanie:Czy wiecie co to ,,kufa" u psa? Odpowiedż dziecka: to dziub u psa :lol: :lol: :lol: )

A zapomniałaś , że pierwsza odpowiedź na pytanie " Co to jest kufa? " była " Miejśce, gdzie kotki i psy robią siusiu." :lol:
Beata ze stoickim spokojem i kamienną twarzą odpowiedziała, że " Nie , to jest kuweta "
Zaraz będzie fotoreportaż . Zdjęcia Duni są już na gończych.:p