Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Osiolek napisał(a):
...Na Allegro znalazlam ogloszenie o budzie:
http://www.allegro.pl/item134179344_buda_dla_psa_tel_606_666_989.html#desc
Dzwonilam (tel 0606 666 989)
Pan mieszka w Miedzylesiu, robi sam budy, chce 250zl, ale przy wiekszej ilosci da sie zejsc z ceny...

Widziałem tę aukcję, ale jej lakoniczny opis nie sugerował producenta. Przepraszam, dzisiaj już nie mogę sie tym zająć, ale obiecuję, że jutrzejszy dzień poświęcę na znalezienie potencjalnego wykonawcy. Mam kilka miejsc do sprawdzenia.

Posted

Ja niestety zupełnie z drugiej strony w-wy a w sobotę ,w związku z imprezą w Węgrowie (nasze spotkanie chyba w pełni zasługuje na to miano), też nie dam rady...Nie pozostaje nam chyba nic innego jak pięknie uśmiechnąć się do Mośki...Być może, mimo zapracowania dałaby radę ???
Cena jest atrakcyjna...Mosiuuuuu!!!!

Posted

Już miałem wyłączać kompa, kiedy przyszło powiadomienie o wpisie z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2299378#post2299378
Proszę zwrócić uwagę na przedostatnie zdjęcie... Pewnie już się domyślacie o czym chcę napisać. Tak, tak, wiem... w węgrowskim schronisku nie ma prądu, ale... może udałoby się namówić władze miasta, żeby w ramach np. prac interwencyjnych zatrudnili jednego czy dwóch bezrobotnych i udostępnili warsztat, a my w zamian ew. wyposażymy go w urządzenia i zapewnimy materiał. Przy większej ilości jaka docelowo jest potrzebna, myślę że byłoby to opłacalne. Oprócz bud można by wytwarzać inne przedmioty przydatne w schronisku. Może zamiast ryby trzeba dać wędkę. Gdyby w schronisku była energia el. nie byłoby żadnego problemu. Taki warsztat mógłby też pracować na potrzeby nowego schroniska, które mam nadzieję w niedługim czasie powstanie. Weźmy przykład z P. Harłacza, a stosując jego metody, prędzej namówimy lokalne władze do współpracy.

Posted

Po pierwsze gallegro jak mogleś nazwać nasz bankiet nasiadówką !!! Na obcym wątku!
Po drugie co wujek to wujek ( skoro my ciotki, to ty musisz być wujek! )Chłop na narzędzia a ja ...jak to baba pierwsze na co zwróciłam uwage to ...jak tam ładnie i tyle zieleni, krzaczków ;-)
Ale wszystko po kolei...Niech no tylko dadzą nam teren i nadejdzie wiosna to warsztat będzie i krzaczki posadzimy!

Posted

Kochani pytam oficjalnie czy kupić dla dwóch psiaków leki na świeżba , moja weterynarz ma coś dobrego i skutecznego, musiałabym wziąść z ogólnego jakiś grosz.W sobote zawioze dla tej łysej suni co ma ranki do krwi, i dla tego starszego Kreta. Kupować?:roll:

Posted

Jak u gajowej był na tymczasie Karmel ze świerzbem to dostawał zastrzyki z sprawdze jakie. Gajowa pisał że skuteczne , polecał to również Rybon36 na jakims wątku.

O juz mam
cyt z Gajowej " Leczenie polegało na podawaniu zastrzyków z iwermektyny w odstępach co 14 dni, podawaniu lepszej karmy oraz dodawaniu do karmy środka
/niestety nie pamiętam nazwy/ na porawę stanu skóry i sierści."

Posted

słuchajcie - nie ma co kombinować.
widzimy sie w sobote i idziemy do stolarza - pytamy sie jak stoi z tymi budami, które robi...i czy robi )ale terminowo!!!) większą ilosc bud czy nie. Jesli nie - zamawiamy szybko budy u innego stolarza (może tego z siedlec żeby blisko było)bo jak zaczniemy szukac róznych wariantów...warsztat budować i prąd podciągac do schroniska....to krokusy zakwitną....

Posted

Ania W napisał(a):
Po pierwsze gallegro jak mogleś nazwać nasz bankiet nasiadówką !!! Na obcym wątku!

:oops::oops::oops:

>Olga, moja propozycja dotyczy wykonania docelowo wszystkich potrzebnych bud i innych elementów wyposażenia dla tego lub nowego schroniska, które wierzą, że niedługo powstanie :razz:.
Teraz musimy doraźnie zorganizować tych kilka "zaczętych" bud.
Jest to sprawa SUPER PILNA.
Dodam tylko, że właśnie te pierwsze budy, mają być wizytówką naszych zdolności organizatorskich i solidności. Za granicami czekają do wykorzystania spore fundusze pochodzące z kilku zródeł. Jest bardzo realna szansa uzyskania stałej pomocy z zagranicznych organizacji (odpowiednik TOZ'u). Oprócz tego z innych i od osób prywatnych. Tylko wczoraj odebrałem kilka wiadomości w których wszyscy sugerują jak najszybsze dokończenie tej inwestycji, a natychmiast przekażą następne środki na pomoc dla Węgrowa. Ze względu na mnogość ofert pomocy, zacząłem się już gubić w tym wszystkim. Dzisiaj postaram się to wszystko ogarnąć i usystematyzować.
Drogie Cioteczki, proszę Was bardzo... skupmy się w najbliższych dniach na tych nieszczęsnych budach, ponieważ raz utracone zaufanie, trudno będzie (nomen-omen) odbudować.
Niech każdy popyta o potencjalnego wykonawce lub miejsce korzystnego zakupu. Zakładając zakup większej ilości bud, musimy wybrać najkorzystniejszą ofertę. Może mając w perspektywie duże zamówienie, uda się namówić wykonawcę na ekspresowe wykonanie kilku bud (zakładam, że węgrowski fachowiec nie dotrzyma słowa.
Olga, podaj mi na PW namiar na tego Pana.

Posted

Cena: 265,00 zł
Ogł. z dnia: 2006-10-15
Region: Mazowieckie
oferujemy duży wybór bud ocieplanych dla psa wykonane z półwałków i deseczek

W przypadku kontaktu ze sprzedającym, prosimy o powołanie się na serwis Alegratka.pl. Dziękujemy.

Imię, nazwisko / nazwa firmy: Centrum Zaopatrzenia Ogrodniczego WSO
NIP: 522 138 03 11
Miejscowość: Warszawa
Kod pocztowy: 04-667
Adres: ul.Trakt Lubelski 393
Wyślij e-mail
function przekieruj_na_email(strem) { self.location.href = 'mailto:' + strem + '@' + 'wp.pl?SUBJECT=Pytanie do ogloszenia nr 191486 z serwisu Alegratka.pl'; } Telefon: (22) 8120050
Strona WWW: www.ogrodywso.pl
FAX: (22) 8120050
Preferowane godziny kontaktu: 9-19

http://www.budydlapsow.wer.pl/index.htm (KIELCE)

Zalazłam dwa ogłoszenia o budach .

Posted

No jestem (mam dostep tylko w pracy:evil_lol: ).
Sluchajcie - jak sobie tak rano przyswajam informacje, ktore"splodziliscie" wczoraj wieczorem to dochodze do wniosku, ze bedziemy ĆWIARAMI do kwadratu, jeżeli zmarnujemy TYLE propozycji sponsorow.
Na sobotnim walnym zgromadzeniu MUSIMY zalatwic temat BUD :mad: .
Z tymi krokusami to Olga ma niestety rację.
Moja opinia jest taka: stolarz z Wegrowa jest za wolny (no chyba ze juz zrobil te budy:roll: ). Jezeli mamy rozwazac jakiekolwiek inne zrodla to jestem za Siedlcami - Wwa (Miedzylesie czy Trakt Lubelski) tylko pod warunkiem
gratisowego transportu. Moge sprawdzic ten Trakt i Miedzylesie, ale na budach sie nie znam :oops:

Posted

Moska sprawdź te budy w Wawie jeśli możesz, ja bym patrzyla czy są solidne tzn.: podwójne ścianki, w środku styropian, solina podłoga , dach dobrze obity i jakim mat. pokryty i najważniejsze czy nie ma szpar między deskami i czy buda ma nóżki. No i estetycznie musi byc super!
A i jeszcze jedno czy stolarz z Węgrowa dostał juz zaliczkę??? bo jak nie to .......idziemy na gotowe gdzie indziej.:razz:
ps. nie moge uwierzyc, że takie z nas ofermy......

Posted

Trochę mi się spraw dzisiaj spiętrzyło, w tym jedno tragiczne zdarzenie w rodzinie :shake:. Równolegle będę sprawdzał co będę mógł. Czekam na nr. tel do stolarza z Węgrowa, żeby definitywnie doprecyzować termin lub dać do zrozumienia, że szukamy poważnego wykonawcy.
Przy okazji wyszła na jaw jeszcze jedna nieścisłość. Niektórzy pisząc buda podwójna maję na myśli podwójne ścianki z ociepleniem wewnątrz, inni zaś budę dla dwóch psów, z oddzielnymi wejściami, przedzielone ścianką. W warunkach schroniskowych ten drugi wariant mógłby się sprawdzić, a cena byłaby mniejsza. Co o tym myślicie?
>Mośka podaj namiary na podanych producentów (nie mam czasu przekopywać wątku).
Dostałem też info, że na dogo w jakimś wątku były do sprzedania używane budy po 150pln. Czy ktoś czasowy mógłby użyć wyszukiwarki w tym celu.
Sorki, ale naprawdę mam dzisiaj urwanie głowy.
Przez jakiś czas mogę być nieuchwytny, choć zalogowany :razz:.

Posted

Gallegro, te warszawskie budy ja przejmuje. Juz dzwonilam na Trakt Lubelski - i podoba mi sie wstepnie:
-mam zdjecie(pan mi wyslal w ciagu 1 minuty!) -komu wyslac do wklejenia tu?Ja nie umiem:shake:
-obecnie maja na placu 8 bud tylko (rozne)
- moga zrobic na zamowienie otwierane dachy(free)
-realizacja zamowienia 14 dni ( w realu moze byc 10)
-TRANSPORT do WEGROWA wiekszej partii (mowilam o 20) GRATIS!
-moze pan zejdzie z cen
- ocieplane: mala 265 pln, srednia 375pln duza 420

Co Wy na to?:cool3:

Posted

Mośka napisał(a):
Gallegro, te warszawskie budy ja przejmuje...

Masz moje błogosławieństwo ;).

Dzwoniłem do stolarza z Węgrowa. Obiecał, że budy będą gotowe w przyszłym tygodniu. Niestety, nie potrafił odpowiedzieć na pytanie o rozmiar bud (czarno to widzę), ale prawdopodobnie 140x70 (na dwa psiaki). Ocieplany ma być spód i Pan czeka na styropian :shake:. Powiedziałem, że to on miał go odebrać ze schroniska, a on tłumaczył, że rozmawiał z jakąś Panią, która obiecała dostarczyć :-o. Nie potrafił powiedzieć, która Pani to obiecała, więc poprosiłem, żeby w przyszłości kontaktował się ze mną. Zastanawia mnie tylko fakt, że ścianki mają być pojedyncze i nieocieplane. Można je przeznaczyć dla bardziej wytrzymałych na zimno psiaków, ale może następne egzemplarze warto byłoby zamówić ocieplane.