Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To byla moja pierwsza wizyta w wegrowskim schronie. Powiem Wam,że trochę obawiałam się tego co tam zastanę...:roll:
No cóż, generalnie to bida piszczy,ze hej ALE...pieski jak na te warunki są w niezłej kondycji.
Widziałam czysciutkie psy z lsniaca sierscia. Oczywiście są i łyse bidy ze świerzbem, są wystraszone psiny (ciągle widzę te przerażone oczy np. Żanety –podobno obrazila sie na wszystkich po tym jak zabrano jej Nutke) zapewne skrzywdzone kiedyś przez człowieka. I to ich nadstawianie sie pod siatkę,zeby tylko jakaś ludzka ręka ich dotknęła...:placz:
Jedno jest pewne – Pani Jadzia i Pani Jola mają serce dla zwierząt- i to nie podlega najmniejszej dyskusji. Wystarczy spojrzec tylko na pełnię szczęścia któregoś z psów gdy Panie do nich podchodzą. Sami wiecie zapewne, jak witają Was Wasze psy w momencie otwierania drzwi-
właśnie taki obraz widziałam w wegrowskim schronie. I to mi dodaje powera :loveu:
Czy ktoś ma podobne odczucia???

Posted

hej, hej! Ja też tu jestem ale nadrabiam zaległości w pracy i tylko tak od czasu do czasu rzucam okiem...
Bardzo was proszę nagłośnijcie sprawę Corgi. Ona ma mieć tę operację już wkrótce a jej wątek tak szybko spada....
W domu postaram się przygotowac jakiś opis na allegro ale ja nie jestem zbyt dobra w łzawych historiach...
Mośka czekam niecierpliwie na fotki :-)

Posted

Mośka napisał(a):
Gallegro, wrzuc mi plizzz na maila : [email protected]
Wklajac mnie juz Imanca nauczyla :lol:

Aaaa... mam Was Cioteczko w garści :razz:. Nie pytacie o cenę ? Nie ma nic za darmo!!! Czekam na gotowe opisy do aukcji psiaków z Węgrowa (które jeszcze nie są na Allegro). Coś za coś... nie ma tak dobrze.
Na razie wyślę wersję trial żebyście się przyzwyczaiły, a "licencję" przedłużę jak się postaracie ;).
Dzisiaj jeszcze prześlę program i instrukcję. Jeśli ktoś ma życzenie, proszę na PW o podanie maila (jeśli nie ma go w profilu).

ps. Z tym trial'em to oczywiście żart ;).

Posted

To ja w miedzyczasie zapytam(zanim bede miala ten program od Gallegro :cool3: ): rozmawialam przed chwila z Panem, ktory nawet chcialby nam pomoc jesli chodzi o przeterminowane leki <ma wlasna aptekę>, ALE... strasznie to skomplikowane:roll: Chodzi o to,ze on charytatywnie moze pomagac ale pod warunkiem istnienia w wegrowskim schronie zakładu leczniczego. Nie chodzi podobno o to, by weterynarz mial na miejscu w schronie gabinet, tylko zeby dal pismo(musi to byc powiatowy lekarz),ze "odebral" schron i
wspolpracuje czy cos takiego... Wiecie o co mu chodzi, bo ja wymiekam :-o

Posted

Zadzwonilam, Pani Jadzia sie dowie.
Skarzyla sie przy okazji na Zenka, ze przywiozl 10 paczek slomy (20 km) i za to chce 50 pln (za dzwiganie). To chore jest jakies!

Posted

Apteki mają obowiazek oddawać przeterminowane leki do utylizacji, jest tak ścisła ewidencja, ze moja apteka nie chciała pójść na jakieś przekazanie leków dla schroniska.
Powiedzcie mi, kiedy może być coś wiadomo, czy teren pod schroniskiem bedzie należał do schroniska na dłużej? Chodzi o tę kostkę, o położenie której zaczęłam starania, ale sprawa rozbiła się o własność gruntu. wiadomo, firma nie chce władować pieniedzy w teren, który zostanie odebrany schronisku za dwa lata. A firma pyta, kiedy coś będzie wiadomo.
Pani kierowniczka po ponagleniach zadzwoniła wreszcie do firmy, ale rozmowę przerwało i już nie dzwoniła.
Sama nie wiem, czy nadal posredniczyć?....

Posted

Oczywisci chodzilo mi o Zenka. Olga, kuj temat szczepien ze swoim wetem. Ktos tu pytal czy pieniadze (500 eur) na szczepienia dotarly.
Tak, sa juz na koncie :p
Teraz Olga sprobuje wszystko dogadac ze swoim wetem i szczepimy
wszystkie psiaki , prawda Olga?:razz:

Posted

Mośka napisał(a):
Gallegro, wrzuc mi plizzz na maila : [email protected]
Wklajac mnie juz Imanca nauczyla :lol:

Poszło. Na razie lakoniczny opis :razz:. Po południu opracuję docelową wersję (mam nadzieję, że okaże się niepotrzebny ;)).

>Enia, nie znam (chyba) Twojego maila, więc jeśli nie sprawiłoby Ci to kłopotu... Szukałem na Mapie Pomocy Dogo i też nie znalazłem (przeszukałem woj. mazowieckie) :mad:. A Pixie z innym Ciotkami namawiała, żeby się wpisywać...
Jeśli coś przeoczyłem to z góry przepraszam :oops:.

Posted

Hej! Melduje sie z powrotem w swiecie zywych.
Moska! Pudelka i kalendarze wrzucone do drukarni na probne wydruki. Jak nie zrobilam jakiegos babola to jutro beda gotowe. Czy Ty bywasz w centrum? Pracujesz na Swietokrzyskiej? Bo, wybacz niezmotoryzowanej, do Falenicy nie pojade :)
AniuW! Kalendarze ruszylam. Dzis wieczor, lub jutro wrzuce Ci pdf'y, zeby sobie kazdy zainteresowany sprawdzil.
Pozdrawiam wszystkich. Gratuluje postepow z ostatnich 2 tygodni i, juz zupelnie szeptem, bardzo Wam zazdroszcze sobotniej wycieczki :(

Posted

enia napisał(a):
Gallegro , własnie Folen mi to przysłała, więc dziekuje.

Uknułem misterny plan, a Folen mi go spaliła :cool3:.
Czy przesłała Ci w komplecie instrukcję (ode mnie dostała tylko podstawową)?
W razie kłopotów daj znać. Na PW wyślę Ci króciutki opis, taki jak wysłałem Mośce.

Posted

OOO, Marie, super ze sie odzywasz! Pracuje na Swietokrzyskiej, przy Rondzie ONZ, wrzuce Ci na pw tel. to sie zgadamy, jak pudeleczka juz beda.

Olga- zamawiam dzis budy u stolarza z Miedzylesia tylko musi mi Ania W. powiedziec ile ma kasy. I jakie budy bierzemy? Ja jestem za 3 srednimi i 2 duzymi. Koszt bez r-ku to bylo 300 i 350 pln. Uwazam za sluszna sugestie Osiolka, ze dach moglby wystawac za bude jakies 30 cm. TO pewnie koszt zwiekszy, ale jak myslicie, warte rozwagi (cien w lecie i ochrona bokow budy przed deszczem)?
Proponuje wziac te 280 pln od Ani. Aniu- mozesz dokonac Panu przelewu?
Jesli tak to daj znac-wrzuce Ci jego konto na pw.

Sorki za zwloke ze zdjeciami, ale mi nie chodzi ten programik od Gallegro.Musze jeszcze pokombinowac.:mad:

Posted

Spotkanie bylo baaaardzo miłe. Oprócz długotrwałych i konstruktywnych (mam nadzieję) obrad przy latarce i stole suto zastawionym ciastami szanowne jury rozstrzygnęło konkurs plastyczny przeprowadzony w szkole Ani W.

Posted

Tylko Ciebie Mośka i Enii z panią Wandą zabrakło.
Ja to zawsze "pięknie" na fotkach wychodzę :evil_lol:
Taak, spotkanie było miłe i pewnie jeszcze by potrwało gdyby nie ta pora .. ;)