Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny <i Gallegro>- Ola Z. dzwonila do mnie wczoraj z nastepujaca prosba:
potrzebuje ( im szybciej tym lepiej) 5 zestawow „do żebrania”.
Zestaw powinien zawierac: puszke /słój oraz krotki opis sytuacji wegrowskiego schronu + zaznaczona strona www ( z biednymi zdjeciami, najlepiej zalaminowac wszystko).:roll:
Dodatkowo Ola chce, zeby napisac na co konkretnie pojda te pieniadze, np.
zbieramy na 50m siatki i slupki, musimy zdazyc przed zima, bo inaczej snieg zasypie nasze psiaki. Jakos tak to ladnie ujac i zeby scisnelo za serce.
Koszt: 50m x X pln = Xpln
Kazda puszka moze zbierac na cos innego.

WAZNE: taki zestawik MUSI byc ladny i estetyczny!!! TO bedzie stalo w baaardzo ekskluzywnych sklepach, gdzie klienci maja grube portfele:crazyeye:
Tak mysle, ze moznaby bylo postawic w jakiejs rameczce obok ladne zdjecie portretowe Olusia z napisem: szukam ciepLego domku i tel.
lub cos w tym stylu

Czy moge na Was liczyc? Jest ktos kto zechcialby mi pomoc? Plizzzzzzzzzz

Posted

Jeśli miałaby to być jednorazowa akcja, to myślę, że jakaś Ciotka (wujek się do tego nie nadaje :razz:) zrobić coś w rodzaju urny z twardego, grubego kartonu, na którym można wcześniej zrobić nadruki ze zdjęciami włącznie.
Jeśli "niezbędnik żebraka" miałby mieć charakter trwały, trzeba by pomyśleć o czymś bardziej profesjonalnym.
>Mośka, czy pisząc o zafoliowaniu, miałaś na myśli ustawienie tego na zewnątrz (wtedy karton raczej odpada).

Posted

Mośka, jeżeli to może poczekać np.dwa tygodnie to mogę się tym zająć (okleić, napisać wydrukowac zdjęcia...tylko nie zafoliwoać nie mogę ) . Jeżeli sprawa jest pilna to podaję dalej.
Ja próbuję teraz zapanować nad loteriami i zbiórkami w mojej szkole...i nad choróbskiem. Mnie w Węgrowie i bez śniegów przy ładnej sobotniej pogodzie nieźle przewiało.
A jeżeli chodzi o siatkę to ja kiedyś pisałam info o cenach w Leroy Merlin. Tylko oczywiście znowu nie mogę tego znaleźć...

Posted

Dzieki za wsparcie! Gallegro - Wujkowie to tez artystyczne dusze:evil_lol:
Akcja jest jednorazowa, tektura niby moze byc bo to bedzie stalo przy kasie :cool3: (wewnatrz).
Tylko z ta tektura to nie bedzie widac ile jest juz pieniedzy, a zebracy to sami sobie "na wabia" rzucaja gruba kase, coby wieksze zaiteresowanie wzbudzic. Psychosocjologiem to ja nie jestem;)

Aniu-to co to bedzie zima:crazyeye: jak Ciebie juz teraz wzielo ??? 2 tyg to troche dlugo, bo zima tuz tuz, mysimy dzialac z kopyta. Ale jakby co to sie bede odzywac.
Czy ktos jeszcze ma jakis pomysl? Czy jakis ladny sloj zamykany z Ikei nadalby sie? A kto ma zdjecia w dobrej rozdzielczosci-oczywiscie takie najbidniejsze? A Olusia portret istnieje?

Posted

Moim skromnym zdaniem uważam, że słoik będzie dobrym pomysłem, możnaby zrobić naklejki z naszymi psami i nakleić np na niego.. plus foto w jakiejś ramce obok, no ale ja się nie znam i to tylko taki o pomysł :oops:
A Oluś ma już dom..

Posted

Olus ma dom:crazyeye: ?:multi: :multi: :multi: Zaraz skacze na jego watek.
No to moze byc inna bida, bardzo prosze.

W takim razi rozumiem, ze zglaszam zapotrzebowanie na palety,nie zmarnuja sie;)

Posted

Mam kilka fotek Wegrowskich szczeniorow od Ani W. Moge wydrukowac na naklejkach, zeby bylo latwo przylepic, razem z jakims haselkiem. Niestety lacze sie z Ania w bolu grypy i po sloje nie pojade :(

Posted

Enia Czaruś jest zbyt charakterystyczny. Nie daj Boże ktoś skojarzy że on już w domku i jakieś niesnaski będą. Trzeba umieścić zdjęcia psów aktualnie przebywających w schronisku.

Posted

Ania, wrzuc tu cos,kochana, wrzuc.A dzis miodzio, czoch, naleweczka jakas i jutro bedziesz jak nowa:evil_lol:

Poszlam na "zwiady" na KYNOLOGIE i zobaczcie co znalazlam:
http://www.radiopositive.pl/fotki/apel_schronisko_w_wegrowie.jpg

Jak na moj gust prawie akurat, zdjecia tylko nie pokazuja tych bud z okien i innych takich. A w tekscie dodalabym wlasnie na co musimy zebrac konkretnie: ile czego i za ile.

Enia-Ty w temacie z Olga jestes. Moze byscie wykombinowaly 5 kosztorysikow typu: siatka+slupki, 10 x buda srednia, 10 x buda duza, itp.,
szczepienia ( z podaniem drastycznej statystyki ile szczeniorkow nam sie ostalo z ilu), itd. A wlasnie, na te szczepienia kroil sie sponsor. I co?:cool3:
A tak mniej wiecej to ile tych bud trzeba? A te podwojne od Grzeska juz sa?

Posted

Aniu Twoja fotka wykorzystana podwójnie przeze mnie, wg mnie są bardzo dobre i jakość też super, moje fotki mogą się przy nich schować.

Kurujcie się szybko dziewczyny ;)

Beka mi się wydaje, że ten link do w drugim temacie o Węgrowie jest, ale pewna na 100% nie jestem..

Posted

marie napisał(a):
Mam kilka fotek Wegrowskich szczeniorow od Ani W. Moge wydrukowac na naklejkach, zeby bylo latwo przylepic, razem z jakims haselkiem. Niestety lacze sie z Ania w bolu grypy i po sloje nie pojade :(

Marie, jak bys mogla:cool3: To sie tak czy inaczej przyda! Wybierz kilka wzruszajacych mordek i dodaj jakis tekst typu: "kto zamieni moj ciezki lancuch na cieply domek?" Eee, albo cos w tym stylu.

Posted

Mozliwa wersja kartonowa pudelka, niestety nie duze. Na wieksze to mnie nie stac, bo trzeba drozsza technika robic :( To ma 20x20x10 cm szerxwysxgl W linku ponizej a) wizualka, b) wszystkie 5 bokow, ktore sa widoczne. Kwestie "widzenia forsy" w srodku zalatwic mozna wycieciem w pudelku, podklejonym od srodka folia. Tak jak w pudelkach z kosmetykami czasem. Ja niestety jestem malo tomna obecnie - glownie zajmuje mnie kwestia kiedy pluca wypluje, wiec za inwencje tworcza tekstowa nie recze. Zdjecia wykorzystane sa Ani W.
http://www.photoape.com/album/index.cfm?albumID=6858
Moska! Naklejki tez moge zrobic, tylko dobrze by bylo wiedziec na co maja byc - kwestia wielkosci. Nie chce robic w ciemno, bo jak sie nie przydadza, to mnie zaboli nie tylko po kieszeni, ale i w godnosc osobista ;)

Posted

Folen, masz mail ode mnie :-)

Wpadl mi jeszcze jeden pomysl do glowy - moze by na stronie schroniska, w dziale "Mozesz pomoc" (albo w innym, np na stronie glownej) umiescic informacje ze mozna wplacac pieniadze na konto firmy Kares na batony miesne dla schroniska - baton kosztuje 1,60zl (przy setce utargowalam na 1,50) - wtedy ludzie widza, ze pomoc dla schroniska dochodzi szybko, jest skuteczna, w dodatku moga wplacac nawet male kwoty, z tego co sie dowiedzialam 16zl(10kg) starczy na jeden dzien miesnego zapotrzebowania, to moze zdopingowac.

Tu namiary:
NR KONTA 61124027311111000038415294
strona internetowa: http://www.kares-karma.pl/
nr telefonu (niektorzy wola zalatwiac telefonicznie): 025- 792 02 14

Posted

Mamy z Jolą spakowanych i ponumerowanych ponad 90 losów (na loterię w Grodzisku) i wyczyszczone chałupy do cna z gadżetów ( i nasze i znajomych królika :razz: ).
Teraz potrzebujemy od P Jadwigi by napisała oficjalne pismo ( z Joli imieniem i nazwiskiem itd) takie ,,upowazniajace" Jolę (jako wolontariusza) do działania w imieniu Schroniska w Węgrowie. Pismo musi być wysłane do Joli na wczoraj (bez tego nie zrobimy w szkole nic).
Sprawa PILNA-pomóżcie (może Folen bo jest na miejscu by coś takiego króciutkiego napisała i wydrukowała i dała P Jadzi do podpisania i opieczątkowania i wysłała do Joli do Grodziska priorytetem? Folen-ratuj bo czas czas czas...)

Joli adres był już tu ,,oficjalnie"wykorzystany do wysyłki fantów (dlatego piszę bez oporów)
Jolanta Szczygielska
ul Miła 26
Grodzisk Mazowiecki

Posted

To ja też poprosze o podobne pismo ( sprawa równiez dość pilna bo startuję w przyszłym tygodniu) na adres:
Szkoła Podstawowa nr 210 im. Bohaterów Pawiaka
ul. Karmelicka 13
00 - 163 Warszawa
Już mam pierwsze dary :-)

Posted

Jeżeli chodzi o zdjęcia to postanowiłam , że najlepiej będzie jak wrzucę tu kilka i twedy można wybrać te najlepsze. Wyrażam tez zgodę na zciąganie ich i przetważanie w szlachetnym celu ( związanym oczywiście z pomocą dla Węgrowa). Gdyby ktoś potrzebował te zdjęcia w większej wersji to prosze o kontakt.