Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo Was proszę o zdjęcia podczas losowania fantów a później jakis krótki opisa akcji (dosłownie kilka zdań) i to wszystko mailem do folen...damy to na stronę aktualności !!!

Posted

Jasne ! MAcie jak w banku :-) Tylko nie wiem czy będzie krótko....:-)
Jeszcze akcja się nie rozpoczęła na dobre, a ja już mam cały róg pokoju wypełniony :-)

Posted

Marie, swietna robota:lol:
Zaraz sie wezme za sprawdzanie kalendarzykow i dam Ci znac czy wszystko OK. Ponawiam prosbe o taki kalendarzyk (wlasciwie to wcale nie musi byc kalendarzyk), powiedzmy karteczke z fotka (jestem za Zanetka z maluchem). Z przodu: wegrow prosi o pomoc, a z tylu info o Karesie.
Polozylibysmy to obok pudelek, czyli potrzebne by bylo 5 x 10 szt = ok.50szt.
Marie, ja kompletnie nie orientuje sie w kosztach, ale w razie co proponuje zrzutke lub przesuniecie jakiejs kwoty z AFN. No chyba, ze nalezysz do elity tego kraju:evil_lol:

Posted

Marie, zmien literowke na tej stronie "Najpilniej potrzebujemy":
zamiast "stawku" mialo byc chyba "stawiku".

Z kolei tam gdzie jest info o KARESIE ja bym wyrzucila tel do kierowniczki i kontakt do wolontariuszy ( bo to jest na drugim boku), a za to dodala 1 zdanie na koniec:
"Prosimy o powiadomienie schroniska o dokonanej wpłacie: tel.695 512 250"
Marie, zmien tam jeszcze dopisek na przelewy do Karesa- powinno byc: "dla schroniska w Wegrowie"
Zainteresowanym powiem, ze te ustalenia to owoc moich rozmow z Olga132 (coby nie bylo,ze się tu szarogęszę i tylko palcem pokazuję :eviltong: )

Posted

Enia, a propos zgody, Olga mowila,ze juz z nimi takie rozmowy byly, ona osobiscie tez tak robila. I to dziala. Problem tylko w tym,zebysmy wiedzieli o wplacie bo ja tam nie wiem czy Kares sam sie nam pochwali, ze ma dla nas wplate.:roll:

Marie, tam gdzie prosimy o tel. powiadomienie o wplacie do Karesa -
dorzuc moze jeszcze adresy mailowe dziewczyn

Posted

Dzieki Olga;)

No to w zasadzie sprawa pudelka sie zamyka,wszystko juz uzgodnione, prawda Marie? Wrzucisz nam tu ostateczna wersje w wolnej chwili?:cool3:

Ja zglaszam zapotrzebowanie na 5 pudelek + troche kalendarzykow+ ok. 25 "cegielek" z Karesem

Posted

Oj! Moska, Moska! - Co ja mam zrobic z ta Twoja korekta?
"Z kolei tam gdzie jest info o KARESIE ja bym wyrzucila tel do kierowniczki i kontakt do wolontariuszy ( bo to jest na drugim boku)"
"Marie, tam gdzie prosimy o tel. powiadomienie o wplacie do Karesa -
dorzuc moze jeszcze adresy mailowe dziewczyn"

słownik ortograficzny
stawek (Wilga)
tego stawku, tym stawkiem; tych stawków, tym stawkom
Wyniki wyszukiwania: stawik
nie znaleziono słowa: stawik
:p
Reszte poprawie bez szemrania :) Jesli chodzi o te info z Zanetka to:
AniuW Przyslij mi, prosze, mailem te zdjecia, ktore wrzucalas ostatnio na watek, w takiej wielkosci jak wrzucalas wczesniej szczeniorki.
Moze wydrukowac to jak wnetrze pocztowki - rozkladane i wstawic w tego typu ramke http://www.photoape.com/album/photo/index.cfm?albumID=6858&photoPage=5
To jest pleksa i nie powinno byc bardzo drogie - poprosilam o wycene 10 szt. Moska! Ja oczywiscie naleze do elity tego kraju - jak mozesz w to watpic, choc do plutokracji (w tym wypadku niestety) nie :(

Posted

Marie..., że co PLUTOkracja ??? Biorąc pod uwagę skojarzenie z pierwszym członem tego wyrazu to chyba jednak coś jest na rzeczy...;-)
Zjęcie Żanetki (duże ) wyśle ale to jutro bo chyba nie mam przy sobie ( ja do pracy zdjęcia przynosze na gwizdku)
Mośka , ja bym nie umieszczała za dużo informacji na tak małej powierzchni bo będzie mało czytelne...i zadrukujemy całe zdjęcie psiaka ;-)

Posted

Marie,Ty to masz do mnie cierpliwość:evil_lol:
Co do stawku/stawiku - :oops:
A z tym kontaktem mailowym to w 2 turach bylo, a ze kobieta zmienna jest;)
A tak na poważnie- bo doszlam do wniosku,ze komorka Pani Jadzi nie zawsze musi byc na chodzie, wiec lepiej zeby darczynca skrybnal jakiegos mailika, ze w Karesie kaska czeka ...

Posted

Kochane cioteczki i wujkowie, mamy problem z malutką córeczką Zanetki Nutką, Gamon moze ja wziaść na tymczas na ok. tydzien, sunia jest szkielecikiem,pilnie potrzebuje pomocy, czy jesli po tygodniu nie znajdzie mala domku czy jest szansa na nastepny tymczas dla niej? prosze pomyślcie i pomózcie nam, zostałyśmy z Gamoniem we dwie ........potrzebne będa fundusze na jej leczenie i szczepienie...czy dajemy sobie na wstrzymanie i czekamy az natura zrobi swoje???:roll:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22390&page=27

Posted

Aniu! Czekam jutro na fotki :) Plutokracja to by u mnie byla jakby Owca byla wyzlem wegierskim (tylko uszy i ogon na czarno pomalowac :) ) A tak to mam futrokracje na calego. Futro rzadzi, futro radzi, futro nigdy Cie nie zdradzi ;)
Moska! ja z natury spokojny czlowiek jestem ;) Pomysle i jakos to poprzemieszczam, IMHO warto dac tez nr telefonu, bo nie wszyscy dobrzy ludzie sie mailem posluguja. :) Jutro, jak dostane od Ani foty to wrzuce komplet.
Dopytywac sie wiecej o te ramki-sotojadelka?

Posted

Enia, ja sie chetnie doloze do szczepienia i zarla jej moge np. na miesiac kupic takiego lepsiejszego. To miej w pamieci. Na tymczas u mnie problem, bo moj sucz duzy, ale glupi jeszcze nie milosiernie - bawilaby sie nia, jak ja znam :( A rozdzielic nie ma jak - male mieszkanie :(

Posted

[quote name='enia']Kochane cioteczki i wujkowie, mamy problem z malutką córeczką Zanetki Nutką, Gamon moze ja wziaść na tymczas na ok. tydzien, sunia jest szkielecikiem,pilnie potrzebuje pomocy, czy jesli po tygodniu nie znajdzie mala domku czy jest szansa na nastepny tymczas dla niej? prosze pomyślcie i pomózcie nam, zostałyśmy z Gamoniem we dwie ........potrzebne będa fundusze na jej leczenie i szczepienie...czy dajemy sobie na wstrzymanie i czekamy az natura zrobi swoje???:roll:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22390&page=27

Enia, je bym tej naturze za bardzo nie ufał :cool3:. Jestem gotów pomóc finansowo. Nie obiecuję, że będzie to ogromna kwota (jeszcze Masza potrzebuje wsparcia), ale do łezki łezka...

Może ktoś skrobnie coś fajnego to wystawię malutką na Alegro.

Posted

Marie, z wyobraznia u mnie cienko i za bardzo nie wiem o jaka rozkladana pocztówke chodzi i jak to mialoby stac w tym stojaku.

Gamoniu, moze przez tydzien znajdzie sie domek dla Nutki:confused:
Wolalabym nie dawac decydujacego glosu naturze:lookarou:

Posted

Moska, mysle ze z Karesem mozna sie dogadac zeby zawiadamiali - ale tez dobrze zeby osoby ktore wplacily powiadomily o tym albo pania kierowniczke, albo wolontariuszy (tak jak zreszta pisaliscie na watku).
Ja prosilam o potwierdzenie wplaty, ale niczego od nich nie dostalam, a moj tata wplacil w piatek, wiec juz dawno powinno dojsc. Z drugiej strony podal swoje nazwisko a nie moje - ale komentarz "150 zl na 100kg karmy dla schroniska w Wegrowie wg umowy telefonicznej" byl moj ;-)

Czy ktos moze sprawdzic czy ta karma dotarla? Bo jak nie - bede interweniowac....

Posted

pieniadze 500euro na szczepienia przeslane,Czy ta buda na razie dla jednego pieska stoi?Prosze o zdjecia na e-mail.Czekam niecierpliwie,poniewaz sa pieniazki na nastepne budy ,razem 400euro.

Posted

Osiolek napisał(a):
Moska, mysle ze z Karesem mozna sie dogadac zeby zawiadamiali - ale tez dobrze zeby osoby ktore wplacily powiadomily o tym albo pania kierowniczke, albo wolontariuszy (tak jak zreszta pisaliscie na watku).
Ja prosilam o potwierdzenie wplaty, ale niczego od nich nie dostalam, a moj tata wplacil w piatek, wiec juz dawno powinno dojsc. Z drugiej strony podal swoje nazwisko a nie moje - ale komentarz "150 zl na 100kg karmy dla schroniska w Wegrowie wg umowy telefonicznej" byl moj ;-)

Czy ktos moze sprawdzic czy ta karma dotarla? Bo jak nie - bede interweniowac....

Osiołku kochany karma dotarła wszystko gra!!! mam potwierdzenie .
Wielkie podziękowania od kierowniczki , bardzo bardzo dziekujemy!!!!!
psiaki sobie teraz pojedzą .........:loveu::loveu::loveu:

Posted

xxxx52 napisał(a):
pieniadze 500euro na szczepienia przeslane,Czy ta buda na razie dla jednego pieska stoi?Prosze o zdjecia na e-mail.Czekam niecierpliwie,poniewaz sa pieniazki na nastepne budy ,razem 400euro.

XXXX52 troche cierpliwości , stolarz robi te budy ma wiele zamówień, ale spokojnie on nas nie oszuka panujemy nad tym.Postaramy sie zdobyć zdjęcie ponieważ nie jesteśmy na miejscu to może troche potrwać.Pani Jadwiga wie ,że pieniądze od Ciebie będą na wirusówki, Olga umawia weterynarza który nam zakupi w hurtowni, dostaniesz fakturę i podziekowania , czy mozemy umiescic Cie na naszej stronie darczyńców???
Jeszcze raz bardzo dziekuje w imieniu kierowniczki za Wasze dobre serca i tak wspaniałe dary!!!:calus: