paros Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Enia, pisałam, że ogłosiłam sunie od Emir - Nika, Bobo i Atena :lol: I nic na str. 1 ani słowa, że takie sunie istnieją :shake: :shake: Quote
Ania W Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 To moje przeoczenia...Postanowiłam zawęzić listę psów do ogłaszania (żeby łatwiej było to ogarnąć) i chyba za bardzo ją okroiłam ... :-/ Bo listę ja przygotowałam i przesłałam enii To się więcej nie powtórzy! ;-) Quote
Ania W Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Pilnie potrzebny tymczas dla malutkiej suni! Nie dla "mojej" . Fraszka na razie zostaje u mnie i szuka domu ;-) Ta mała sunia zostałą przygarnięta ze stacji benzynowej pod Radomiem, gdzie koczowała przez kilka dni. Nie ma na razie szans, żeby sunię umieścić u Emira. Dzisiaj ktoś porzucił pod fundację karton z 8 szczeniakami, malutkie, 3-4 tygodnie (mleko dla szczeniąt Boscha będzie potrzebne) zajęły cały boks w szpitaliku. Szkoda jej na sggw (zajmuje miejsce i generuje wydatki). Może ktoś mógłby , chociaż na kilka dni, żeby ją odchuchać i przygotować do sterylki.... Pomyślcie proszę .... Quote
Ania W Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 A jakby ktoś miał dobry dom dla innej małej suni to zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4725546#post4725546 Quote
beka Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Kobitki jakie sunie (najlepiej po sterylce ) macie w dt? o Amber wiem:) Chodzi o psiego towarzysza dla goldena ale sunia musi być zrównoważona (nie skakać po ludziach) i musi zachowywać czystość (dom z ogrodem) Quote
Mośka Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Aniu, Fraszka by sie nie klasyfikowala? :cool3: MOze byc ciut przy mala dla goldena... Beka, a szczeniak nie wchodzi w gre? W Fundacji jest tego troche ;) a nawet wiecej niz troche ... Quote
enia Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Proponuje Kropke lub Czike, młode dziewczynki moga sie przyzwyczaić, a golden sobie wychowa.;) Quote
Mośka Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Oj, Czikusia by sie pieknie z goldenem komponowala :p Quote
Ania W Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Kropka też uważam nieźle, ale one szczeniaki, a nie wiem czy to akurat o to chodzi, bo z tego co się dowiedziałam golden też młody...To chyba raczej starszy pies miałby go wychować ;-) Quote
Ania W Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 enia napisał(a):A moze Beza????:p wesoło by mieli. o tak BEZA! Beza "labkowa" + młody golden = mieszanka wybuchowa ;) Można spróbować podesłać jakieś szczeniaki... Quote
Osiolek Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 beka napisał(a):Kobitki jakie sunie (najlepiej po sterylce ) macie w dt? o Amber wiem:) Chodzi o psiego towarzysza dla goldena ale sunia musi być zrównoważona (nie skakać po ludziach) i musi zachowywać czystość (dom z ogrodem) Moze Jezynka? Jako trzylapkowiec nie bedzie kopac dziur w ogrodzie ;-) Quote
Olga132 Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 A ja proponuję Gabi. Teraz jest taka grubaska ale jest świetną sunią. Zawsze broni słabsze psy i nawet jak podczas wizyty u Emir jakiś pies na mnie szczekał to Gabi mnie broniła. Jest na prawdę świetną sunią, zrównoważoną i łagodną ! Quote
Ania W Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 O Jeżynce można powiedzieć wszystko ale nie to , że spokojna ;-) Widziałam ją w akcji na SGGW...Musiałam sie schować za biurko Fraszką , żeby przestała szczekać :-) Ma ona charrrakter ;-) Quote
Mośka Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Przepraszam za ten off topic, ale chce sie z Wami podzielic ciekawostka ;) http://www.bociany.ec.pl/ Mozna popodlgaldac bociany :crazyeye: Quote
Ania W Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Słyszałam...w zeszłym roku też można było ale w tym roku podglądających podobno było więcej bo dwie bocianie pary walczyły o lokum ;-) Quote
bea100 Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 [quote name='Ania W'] Dzisiaj ktoś porzucił pod fundację karton z 8 szczeniakami, malutkie, 3-4 tygodnie (mleko dla szczeniąt Boscha będzie potrzebne) zajęły cały boks w szpitaliku. ... Trwa aukcja biżuterii srebrnej na leczenie/ratowanie na SGGW suki Abry (już pierwsza wpłata poszła- mam nadzieję na więcej). Trwa zbiórka pieniędzy na forum Beagielków- na mleko dla tych podrzuconych maluszków. Quote
Osiolek Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Beka, nie chce byc zlosliwa (to absolutnie nie do Ciebie, tylko do wymagan pani) - poradz zeby sobie kupila pluszowego pieska, to bedzie utrzymywal czystosc. Bo jak ta pani juz stawia takie wymagania - to mysle ze beda z nia klopoty... Tak mi mowi moje doswiadczenie.... Jesli pies ze schroniska utrzymuje czystosc to jest to wyjatek - normalnie trwa to pare dni (conajmniej). Wiec nie ma co pani robic zludzen - lepiej przygotowac ja na najgorsze, wtedy jak sie zdecyduje - moze byc tylko przyjemnie zaskoczona. Quote
Ania W Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Myślę , że dlatego Beka pytała o psa sprawdzonego, z tymczasu...Podejrzewam , że pani właśnie odchowała goldena i nie chce się "cofać" Quote
Olga132 Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 tak - też myślę że dlatego padło pytanie o psy z tymczasu. a my zrobiłysmy przeglad wszystkich psów i każda zaproponowała jakiegoś ulubieńca...a nóz sie uda;) beka z tymczasu to tylko Fraszka i ew Amber (choć ta to chyba ziółko) Quote
Ania W Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Beaglomaniacy są W-S-P-A-N-I-A-L-I :loveu: Myślę że wielbiciele niewielu ras są tak wrażliwi. Zazwyczaj jeżeli już pomagają do psiakom w potrzebie konkretnej rasy a tu takie zaangażowanie w sprawy boorków! :multi: Quote
Olga132 Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Ania W napisał(a):a tu takie zaangażowanie w sprawy boorków! :multi: jakich boorków:-o my wolimy nazywać je "jedynymi w swoim rodzaju";) Quote
Ania W Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Ja osobiście bardzo lubię określenie boorek :-) Albo lubię "urasawiać" np Rysiek - terier węgrowski, Mona - owczarek węgrowski ;-) Quote
Recommended Posts