Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To moje przeoczenia...Postanowiłam zawęzić listę psów do ogłaszania (żeby łatwiej było to ogarnąć) i chyba za bardzo ją okroiłam ... :-/
Bo listę ja przygotowałam i przesłałam enii

To się więcej nie powtórzy! ;-)

Posted

Pilnie potrzebny tymczas dla malutkiej suni!
Nie dla "mojej" . Fraszka na razie zostaje u mnie i szuka domu ;-)
Ta mała sunia zostałą przygarnięta ze stacji benzynowej pod Radomiem, gdzie koczowała przez kilka dni.
Nie ma na razie szans, żeby sunię umieścić u Emira. Dzisiaj ktoś porzucił pod fundację karton z 8 szczeniakami, malutkie, 3-4 tygodnie (mleko dla szczeniąt Boscha będzie potrzebne) zajęły cały boks w szpitaliku.
Szkoda jej na sggw (zajmuje miejsce i generuje wydatki). Może ktoś mógłby , chociaż na kilka dni, żeby ją odchuchać i przygotować do sterylki....
Pomyślcie proszę ....

Posted

Kobitki jakie sunie (najlepiej po sterylce ) macie w dt?
o Amber wiem:)
Chodzi o psiego towarzysza dla goldena ale sunia musi być zrównoważona (nie skakać po ludziach) i musi zachowywać czystość (dom z ogrodem)

Posted

Aniu, Fraszka by sie nie klasyfikowala? :cool3: MOze byc ciut przy mala dla goldena...

Beka, a szczeniak nie wchodzi w gre? W Fundacji jest tego troche ;)
a nawet wiecej niz troche ...

Posted

Kropka też uważam nieźle, ale one szczeniaki, a nie wiem czy to akurat o to chodzi, bo z tego co się dowiedziałam golden też młody...To chyba raczej starszy pies miałby go wychować ;-)

Posted

enia napisał(a):
A moze Beza????:p wesoło by mieli.

o tak BEZA! Beza "labkowa" + młody golden = mieszanka wybuchowa ;)

Można spróbować podesłać jakieś szczeniaki...

Posted

beka napisał(a):
Kobitki jakie sunie (najlepiej po sterylce ) macie w dt?
o Amber wiem:)
Chodzi o psiego towarzysza dla goldena ale sunia musi być zrównoważona (nie skakać po ludziach) i musi zachowywać czystość (dom z ogrodem)

Moze Jezynka? Jako trzylapkowiec nie bedzie kopac dziur w ogrodzie ;-)

Posted

A ja proponuję Gabi. Teraz jest taka grubaska ale jest świetną sunią. Zawsze broni słabsze psy i nawet jak podczas wizyty u Emir jakiś pies na mnie szczekał to Gabi mnie broniła. Jest na prawdę świetną sunią, zrównoważoną i łagodną !

Posted

O Jeżynce można powiedzieć wszystko ale nie to , że spokojna ;-)
Widziałam ją w akcji na SGGW...Musiałam sie schować za biurko Fraszką , żeby przestała szczekać :-) Ma ona charrrakter ;-)

Posted

[quote name='Ania W']
Dzisiaj ktoś porzucił pod fundację karton z 8 szczeniakami, malutkie, 3-4 tygodnie (mleko dla szczeniąt Boscha będzie potrzebne) zajęły cały boks w szpitaliku.
...
Trwa aukcja biżuterii srebrnej na leczenie/ratowanie na SGGW suki Abry (już pierwsza wpłata poszła- mam nadzieję na więcej).
Trwa zbiórka pieniędzy na forum Beagielków- na mleko dla tych podrzuconych maluszków.

Posted

Beka, nie chce byc zlosliwa (to absolutnie nie do Ciebie, tylko do wymagan pani) - poradz zeby sobie kupila pluszowego pieska, to bedzie utrzymywal czystosc.

Bo jak ta pani juz stawia takie wymagania - to mysle ze beda z nia klopoty... Tak mi mowi moje doswiadczenie....

Jesli pies ze schroniska utrzymuje czystosc to jest to wyjatek - normalnie trwa to pare dni (conajmniej). Wiec nie ma co pani robic zludzen - lepiej przygotowac ja na najgorsze, wtedy jak sie zdecyduje - moze byc tylko przyjemnie zaskoczona.

Posted

tak - też myślę że dlatego padło pytanie o psy z tymczasu. a my zrobiłysmy przeglad wszystkich psów i każda zaproponowała jakiegoś ulubieńca...a nóz sie uda;)

beka z tymczasu to tylko Fraszka i ew Amber (choć ta to chyba ziółko)

Posted

Beaglomaniacy są W-S-P-A-N-I-A-L-I :loveu:
Myślę że wielbiciele niewielu ras są tak wrażliwi. Zazwyczaj jeżeli już pomagają do psiakom w potrzebie konkretnej rasy a tu takie zaangażowanie w sprawy boorków! :multi: