Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gos d`Atura napisał(a):
Paczkę z fantami na loterię wysłałam dziś rano na adres Ani W .Mam nadzieję , że się przydadzą .
Pozdrowionka ,
Magda

Przydadzą się na pewno!
Loteria zaczyna się już za tydzień !

Zmysł, jeśli można widzieć - skąd jesteś ?
Może pomógłbyś (mogłabyś ?) nam w dystrybucji ulotek?
Niestety ja jako dyżurny bałwanek komputerowy nie udzielę wskazówek jak psiaki ogłaszać w internecie...:cool1:

Psy nie są wywożone do innych schronisk, bo to kosztuje...Nikt ich nie przyjmie ot tak. Bardzo martwią mnie te szczeniaki:shake:

Posted

Ania W napisał(a):
Zmysł, jeśli można widzieć - skąd jesteś ?
Może pomógłbyś (mogłabyś ?) nam w dystrybucji ulotek?

Gdybyś nam pomógł w roznoszeniu ulotek to byłoby super!!!:lol:

Posted

o jak cudownie! Ulotki mamy już wydrukowane. Sa dwie wersje - plakaty z takimi karteczkami do odrywania i wydruki do wpłat 1% na poczcie.
Roznosimy gdzie się da ;-) Najlepiej lecznice weterynaryjne, sklepy zoologiczne...no i znajomi ;-)

Posted

Ania W napisał(a):
o jak cudownie! Ulotki mamy już wydrukowane. Sa dwie wersje - plakaty z takimi karteczkami do odrywania i wydruki do wpłat 1% na poczcie.
Roznosimy gdzie się da ;-) Najlepiej lecznice weterynaryjne, sklepy zoologiczne...no i znajomi ;-)

Dobra, mogę się delikatnie włączyć. Jak odebrać ulotki? I jak wyglądają te aukcje internetowe, jest jakieś zainteresowanie?

Posted

Zmysl! Ulotek mozesz dostac odemnie skolkougodno - Saska Kepa lub Mokotow. Aukcje internetowe: Na pierwszej stronie naszego watku jest lista psow, ktore chcemy pokazac swiatu. Jest zaznaczone, ktory pies ma aukcje na allegro, ktory darmowe ogloszenia itd. Od AniW mozesz dostac kartoteke - opisy i zdjecia czesci psiakow. Jesli wystawisz jakies psisko to pisz pw do autorki pierwszego postu na watku - tam gdzie jest list, bo to jest wciaz aktualizowane.
Wszyscy! Jak mi podeslecie po 2-3 zdjatka i info kto i co chce, to Wam banerki na wieczor zrobie.

Posted

Oj, nowe twarze sie pojawiaja :multi: A raczej rece (do pomocy) :diabloti:
Witajcie w naszym skromnym gronie i cieszymy sie, ze chcecie nam pomoc.

Zmysl, mozesz na PW umowic sie z Marysia co do plakatow i ulotek.

Edyta- dzieki za najswiezsze njusy z Wegrowa! Grunt,ze psy nie gloduja!:roll:
Mrozow juz nie bedzie, a zatem powinno byc tylko lepiej ;)

Szukamy domkow dla Wegrowiakow! Mamy coraz mniej czasu do zamkniecia schronu :roll: Psia oferta na 1 stronie!

Posted

marie napisał(a):
Na pierwszej stronie naszego watku jest lista psow, ktore chcemy pokazac swiatu. Jest zaznaczone, ktory pies ma aukcje na allegro, ktory darmowe ogloszenia itd.

TEN SPIS JEST JUŻ TROCHĘ NIEAKTUALNY - ENIA MA USYSTEMATYZOWANY SPIS KTÓRY PRZYGOTOWAŁA ANIA - ENIA, MOŻESZ GO UZUPEŁNIĆ I WKLEIĆ DO SWOJEGO POSTU NA PIERWSZEJ STRONIE?

Posted

marie napisał(a):
Zmysl! Ulotek mozesz dostac odemnie skolkougodno - Saska Kepa lub Mokotow. Aukcje internetowe: Na pierwszej stronie naszego watku jest lista psow, ktore chcemy pokazac swiatu. Jest zaznaczone, ktory pies ma aukcje na allegro, ktory darmowe ogloszenia itd. Od AniW mozesz dostac kartoteke - opisy i zdjecia czesci psiakow. Jesli wystawisz jakies psisko to pisz pw do autorki pierwszego postu na watku - tam gdzie jest list, bo to jest wciaz aktualizowane.
Wszyscy! Jak mi podeslecie po 2-3 zdjatka i info kto i co chce, to Wam banerki na wieczor zrobie.

To bardziej Saska Kępa. Kiedy? Ale mocno mnie interesują te aukcje. Wprowadźcie mnie w temat. Jaka jest ich skuteczność. Czy ludzie przez internet kupują pieski? A jeśli kupią, czy je odbierają? Chyba jest poza tym jakaś selekcja? Różni bawią się przecież komputerami:mad: .

Posted

Zmysl! Bywa roznie jak ze wszystkim, ale jest to dla nas mozliwosc dotarcia do czlowieka z innego wojewodztwa itd. Zainteresowanie jest tez bardzo zalezne od psa i od sformulowania aukcji. Dobrze zareklamowany w temacie pies ma spora ogladalnosc, a to juz jest szansa. W kazdej aukcji jest zastrzezenie, ze to wystawiajacy ma prawo niewydac psa w "zle rece" itd. Wejdz na allegro na aukcja naszych psow i zobacz jak to wyglada.
Saska Kepa w godzinach pracy (9:30-17:30)
Ja juz sie ubralam! Moje wdzianko:

Tu jeszcze wdzianko w Zanetke:

To kody wiec do skopiowania :)
Jak mi kto podrzuci zdjatko i temacik to sluze :)

Posted

Nie prowadzimy sprzedaży psów przez Internet!!!
Każda osoba która zainteresuje się psem z ogłoszenia musi przejść pozytywnie rozmowę przedadopcyjną. Prowadzimy kontrole przed i podopcyjne w celu weryfikacji warunków w jakich przebywa pies. Jeśli pies będzie przebywał w złych warunkach np. na uwięzi – zostanie odebrany.

Posted

Olga132 napisał(a):
Nie prowadzimy sprzedaży psów przez Internet!!!
Każda osoba która zainteresuje się psem z ogłoszenia musi przejść pozytywnie rozmowę przedadopcyjną. Prowadzimy kontrole przed i podopcyjne w celu weryfikacji warunków w jakich przebywa pies. Jeśli pies będzie przebywał w złych warunkach np. na uwięzi – zostanie odebrany.

A te licytacje internetowe? Wszedłem na stronę i nie widzę zainteresowania. Praktycznie zero ofert. Ktoś czasem licytuje i wygrywa? A jeśli tak, to co dalej? Czy w ten sposób jakiś pies znalazł dom? Nie mówię o ogłoszeniach internetowych, ale o tych licytacjach. Sorry, że tak mędzę, ale chciałbym się dowiedzieć, jak to działa.

Posted

marie napisał(a):
Zmysl! Bywa roznie jak ze wszystkim, ale jest to dla nas mozliwosc dotarcia do czlowieka z innego wojewodztwa itd. Zainteresowanie jest tez bardzo zalezne od psa i od sformulowania aukcji. Dobrze zareklamowany w temacie pies ma spora ogladalnosc, a to juz jest szansa. W kazdej aukcji jest zastrzezenie, ze to wystawiajacy ma prawo niewydac psa w "zle rece" itd. Wejdz na allegro na aukcja naszych psow i zobacz jak to wyglada.
Saska Kepa w godzinach pracy (9:30-17:30)
Ja juz sie ubralam! Moje wdzianko:

Tu jeszcze wdzianko w Zanetke:

To kody wiec do skopiowania :)
Jak mi kto podrzuci zdjatko i temacik to sluze :)

Ale gdzie konkretnie? I do kogo się zgłosić?

Posted

Olga132 napisał(a):
Nie wiem czy wiecie ale redakcja miesięcznika „Mój Pies” zaprasza do wzięcia udziału w plebiscycie Serce dla Zwierząt.
Emir została nominowana do tej nagrody.
Zapraszam Was do głosowania na nią:
Aby oddać swój głos, wystarczy wysłać pod numer 7238 SMS o treści: MP SERCE 8; koszt SMS-a to 2 zł (2,44 zł z VAT).

W takim razie komóry w dłoń i głosujemy ! :lol:
Z tego co wyczytałam głosowanie trwa do 22 maja, więc trochę czasu jeszcze zostało ;)
Zmysł- jeśli chcesz pomóc to może zajmiesz się ogłoszeniami psów na różnych stronkach w necie. Tutaj zawsze brakuje rąk do pracy ;).

Posted

evita. napisał(a):
Z tego co wyczytałam głosowanie trwa do 22 maja, więc trochę czasu jeszcze zostało ;)
Zmysł- widzę, że masz wątpliwości dotyczące wystawiania psów na aukcjach internetowych. Aukcje naszych psów na allegro nie są takimi "typowymi" aukcjami, gdzie chętni licytują, podbijają cenę itp. Nasze psie aukcje mają charakter informacyjny. Wystawiając je chcemy po prosto "zareklamować" danego psa i pokazać go światu. Zazwyczaj do każdej aukcji wpisujemy zastrzeżenia. Ja najczęściej stosuję taką formułkę :
Jest to aukcja charytatywna, mająca na celu znalezienie dobrego domu dla psa.

Nie licytuj- ZADZWOŃ lub NAPISZ.

Wygranie aukcji nie oznacza automatycznego prawa do psa.

Zastrzegamy sobie możliwość zakończenia aukcji przed czasem oraz prawo do wyboru nowego opiekuna dla psa.
Mam nadzieję, że chociaż trochę rozwiałam Twoje wątpliwości ;)

OK, dzięki. Jednak każda licytacja ma to do siebie, że się na niej coś "upłynnia". Wybaczcie, że cały czas mędrkuję, ale to z dobrej woli. Może jakimś pomysłem byłoby "wystawianie" na aukcji pieska, ale licytowanie np. jego zdjęć. Wtedy każdy mógłby się zapoznać z pieskami, a dodatkowo dostać jakiś symbol (czyli zdjęcie) za te swoje kilka czy kilkanaście złotych. I byłby to pierwszy sprawdzian dla kupującego - czy zapłaci i w jakim terminie. Poza tym może jest to pomysł na zdobycie dodatkowych funduszy, nie tylko raz do roku przy okazji "jednego procenta". Bo przecież ludzie chcą pomagać. Ale naturą ludzką jest zazwyczaj otrzymać coś w zamian, jakiś liścik, zdjęcie. Jak mówiłem- symbol. A dodatkowo większość osób wchodzi na aukcję i ją opuszcza, bo myśli: "coś bym może dał, ale psa nie wezmę, bo nie mam warunków". Jeszcze raz sorry, ale to przywilej braku doświadczenia i nieznajomości tematu:p .

Posted

Jesli chodzi o wystawianie wszelkich licytacji na allegro odbywających się na rzecz psów, którymi my i fundacja Emir się zajmuje i mających na celu pozyskanie jakichkolwiek środków na psy- upoważniony jest tylko jeden uzytkownik -EMIR.
Wszelkie inne aukcje odbywające się bez wiedzy Fundacji na rzecz jej psów są nielegalne i jako takie uważane są za OSZUSTWO.
W przypadku wykrycia takiej sprawy zgłaszamy sprawę natychmiast do allegro i na policję.

Posted

Czyli jak Ci to Olga mocno napisala - mamy po prostu ograniczenia prawno-formalne. Wystawiamy informacje o psach na allegro poszukujac dla nich nowych domkow. Zdjecia i inne "duperszwance" lub symbole jak wolisz sprzedajemy na bazarku, oddajemy jako fanty na loterie w szkolach itd. Akcja ulotkowa w tek chwili skupia sie na 1% bo to jest sezon na te owoce ;) Ale informuje tez o innych mozliwosciach: wirtualnej adopcji, darowiznach rzeczowych i finansowych, kontakcie bezposrednio z fundacja itd. Brak znajomosci tematu daje Ci swieze spojrzenie na sprawe i moze przyniesc jakis bardzo fajny pomysl, ktorego my, ze srodka, nie widzimy. Z drugiej strony patrzac mysmy juz wielu opcji probowali, rozne rzeczy nie wyszly, inne nie przyniosly spodziewanych rezultatow, moze sie wiec tak zdarzyc, ze Twoje pomysly nie wywolaja entuzjazmu i ktos Ci w skrocie myslowy powie, ze to juz bylo, ze z takiego lub innego powodu nie mozna.
Tak tez jest z aukcjami - jest grupa aukcji "psow" czyli poszukiwania im domow i druga seria sluzaca zdobywaniu pieniedzy. Nie mieszamy ich ze soba, bo to nie dziala. Ludzie dadza wtedy grosik, ale nie znajdziemy psu domu, a po to go wystawiamy na widok. Na PW wrzucam Ci namiary na mnie.

Posted

Olga132 napisał(a):
Jesli chodzi o wystawianie wszelkich licytacji na allegro odbywających się na rzecz psów, którymi my i fundacja Emir się zajmuje i mających na celu pozyskanie jakichkolwiek środków na psy- upoważniony jest tylko jeden uzytkownik -EMIR.
Wszelkie inne aukcje odbywające się bez wiedzy Fundacji na rzecz jej psów są nielegalne i jako takie uważane są za OSZUSTWO.
W przypadku wykrycia takiej sprawy zgłaszamy sprawę natychmiast do allegro i na policję.

Dziękuję za informację-ostrzeżenie. Trochę nie o to mi chodziło. Nie mam chrapki na osobiste wystawianie czegokolwiek na aukcji, ani nikogo z Was do tego nie namawiam. Chodziło o sam pomysł, a pod jakim szyldem on będzie realizowany, to już powinno należeć do organizatorów. Ale to jest, jak słusznie zauważyła Marie, rzecz formalno-prawna, a ja starałem się poruszyć kwestię merytoryczną.:placz: Pozdrawiam

Posted

evita. napisał(a):
Zmysł- jeśli chcesz pomóc to może zajmiesz się ogłoszeniami psów na różnych stronkach w necie. Tutaj zawsze brakuje rąk do pracy ;).

Czy co miałbym robić? Bo przyznaję, że ja też jestem trochę bałwankiem komputerowym.... ale szybko się uczę.

Posted

Zmysł napisał(a):
Czy co miałbym robić? Bo przyznaję, że ja też jestem trochę bałwankiem komputerowym.... ale szybko się uczę.

Proponuję najpierw zapoznać się z tym wątkiem:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=9859
Możesz poczytać sobie na jakich zasadach działają te strony ogłoszeniowe, gdzie wymagana jest rejestracja itp. Piszesz, że szybko się uczysz więc powinieneś szybko załapać o co w tym wszystkim biega ;)

Posted

Mośka napisał(a):
DZIEKUJEMY WSZYSTKIM darczyńcom :loveu:

No jak tam Zmysł - juz wiesz o co chodzi?:razz:

Zaczynam kumać... i wczuwać się w temat. Jeszcze trochę prześledzę te stronki:crazyeye:

Posted

Ja mam dwie rzeczy bierzace: 1) Krzysiek - kolega Zmysla odebral ode mnie partie naszych drukow i jak rozumiem panowie zabieraja sie za plakatowanie okolicy. Dajcie znac jakie okolice mozecie obejsc - zeby sie nie dublowac. 2) W koncu, za jakies 2 tyg., zegnam sie z dotychczasowym zakladem pracy. Z tego wynika, ze na projektowo-skladowe prace powinnam miec wiecej czasu, natomiast zmienia sie moje "dojscia" do druku. Jek beda wygladaly jeszcze nie wiem, ale uprzedzam, ze moze byc troche zamieszania z takimi akcjami.