Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mośka napisał(a):
No to super! Przygotuje Ci brykiecik, tylko cioteczka ENIA niech mi przysle plakat na maila:mad: . Kiedy robimy "przerzut"?:cool3:

Wyślę plakacik tylko poproszę adres :lol:

Jeżeli będą potrzebne jeszcze jakieś plakaciki to dajcie znać. Za kilka dni wrócę do ogłoszeń w necie, bo chyba jeszcze trochę psinek nie ma żadnych.

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zmysł - my dokładnie nie wiemy co ma być z tym miejscem dalej...Co ma być z tymi psami...Bardzo nas to martwi, ale nie sądzę , żeby ktokolwiek zechciał odpowowiedzieć nam na pytania z tym związane. Pismo Fundacji Emir jak na razie też pozostało bez odpowiedzi. I to już nawet nie chodzi o te psy, które tam są teraz. Co będzie z psami bezdomnymi, które już są a będą pojawiały się coraz liczniej na tym terenie? Gdzie będą wywożone i przez kogo ? Te pytanie powinny padać także ze strony mieszkańców Węgrowa, bo jeżeli im pies zaginie to powinni wiedzieć gdzie go szukać.
Strona schroniska nie funkcjonuje bo prowadzona była z naszej inicjatywy a robiła to Folen. Niestety miało to dla niej przykre konsekwencje (nieprzyjemności ze strony kierownictwa) i zrezygnowała. Poza tym jak ma ona być aktualizowana skoro nikt z nas do schroniska nie wejdzie ?

Paulinaaa - jesteś wielka! I bardzo dzielna! Jestem pod wrażeniem twojego uporu ! Bardzo czekamy na zdjęcia.Właśnie takich informacji nam potrzeba, a twoja relacja jest zwarta i konkretna. Wszystko jest jasne! Hmm, teraz trzeba się zastanowić co z tym psiakiem z chorą skórą. Mamy powtórkę z rozrywki (Krecik , Skórka...)

Paros- zawsze Ci coś znajdziemy do ogłaszania ;-) Dzięki!

Posted

paros napisał(a):
Wyślę plakacik tylko poproszę adres :lol:

Jeżeli będą potrzebne jeszcze jakieś plakaciki to dajcie znać. Za kilka dni wrócę do ogłoszeń w necie, bo chyba jeszcze trochę psinek nie ma żadnych.

Jolu, wysłałam Moście Twój plakat! ;)

Posted

Własnie...ten piesio wyglądal strasznie...i nie sądze, zeby schronisko się tym poważnie zajęło...Sprobuje dostac się tam do srodka, bo jak narazie to obserwacja "przez siatkę"...

Posted

Emdziolek, ale na allegro linki do wątków nie są aktywne :shake: dobrze byłoby to poprawić :cool3: bo nie można z allegro przejść na wątek - a to byłoby pomocne w aukcji :roll:

Posted

[quote name='emdziolek']================================================
Kochani dogomaniacy - jesli macie jakis znajomych ktorzy maja choc ciut grosza i dobre serduszko - wyslijcie im ten link do aukcji... A może ktos z Was będzie chciał wziąć udzial w tej wspanialej licytacji... Zbieramy pieniadze na te dwa cudowne i bardzo biedne pieski. Licytujemy zas sliczna bizuterie dana z wdziecznosci serca od wlascicieli uratowanego przez dogomaniakow psa. POMOŻCIE ….

Link do aukcji allegro - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=186372259

Pozdrawiam najserdeczniej - emdziolek
================================================

kaukaz uratowany przez dogomaniaków?????? gratulacje!

Posted

[quote name='Paulinaaa']Własnie...ten piesio wyglądal strasznie...i nie sądze, zeby schronisko się tym poważnie zajęło...Sprobuje dostac się tam do srodka, bo jak narazie to obserwacja "przez siatkę"...
Jesli on jest poważnie chory to w tym schronisku z pewnością mu nie pomogą.........:shake:

Posted

kierowczyni schronu usprawiedliwiala sie/chyba tak na wszelki wypadek/ ze podrzucno te szczeniaki w kartonie-a jest ich tam z 6-czy 7
maluszki jakies 2 miesieczne max

Posted

Mośka napisał(a):
Mily kolega Zmysła juz odebral brykiecik ode mnie ;)

Dziękuję. Część już poszła w miasto. Mało zostało, ale dam "do rozmnożenia" na kolorowym ksero i działamy.

Posted

Rozmawiałam przez telefon z p.Jolą ze schroniska..Jak wiecie ona juz tam nie pracuje. Powiedziala mi pewnie to co wy doskonale znacie..Brakuje jedzenia, rąk do pracy i hm..ogolnie kierowniczka. Dowiedzialam sie kiedy moge tam kogos znalesc i jutro pojde tam o 12.. Myśle, jak znalesc pieniądze na karmę... Moglabym zoragnizowac cos u mnie w szkole...porozwieszac w wegrowie jakies ulotki.nie wiem...ale potrzebna jest zgoda i chęc ze strony schronu...
Moze Wy macie jakies pomysły? Macie doświadczenie w tego typu akcjach..ja jak narazie moge zaoferowac tylko moją pomoc.. Ale cos wymysle..MUSZE

Posted

Paulinaaa napisał(a):
Rozmawiałam przez telefon z p.Jolą ze schroniska..Jak wiecie ona juz tam nie pracuje. Powiedziala mi pewnie to co wy doskonale znacie..Brakuje jedzenia, rąk do pracy i hm..ogolnie kierowniczka. Dowiedzialam sie kiedy moge tam kogos znalesc i jutro pojde tam o 12.. Myśle, jak znalesc pieniądze na karmę... Moglabym zoragnizowac cos u mnie w szkole...porozwieszac w wegrowie jakies ulotki.nie wiem...ale potrzebna jest zgoda i chęc ze strony schronu...
Moze Wy macie jakies pomysły? Macie doświadczenie w tego typu akcjach..ja jak narazie moge zaoferowac tylko moją pomoc.. Ale cos wymysle..MUSZE

Paulino , zajrzyj do swojej skrzynki na dogo, napisalam ci troche na temat twojego pomyslu pomocy.

Posted

musze Wam TO wkleic

Wielki kot to wielka kupa- moja kolezanka w pracy ma bardzo blyskotliwa chrzesnice-Were-wrazliwa na krzywdy i bol zwierzat-oto co napisala 10cioletnia wera na wypracowaniu w szkole
Oto - ocenione na czworke (najgorsza ocena Wery) opowiadanie:
Jak wielki kot, tak wielka kupa:

Pewnego razu zyl sobie chlopak, ktory nie mial zwierzatka, mial on
bowiem zla mame, ktora nie lubila smrodu. Chlopiec zobaczyl, ze ktos
topi kocieta. Wyciagnal patyk i uratowal jednego kociaczka. Przyniosl go
do domu, ale mama powiedziala, zeby oddal kota do schroniska. Chlopczyk
nalegal, ze go tam uspia i co to bedzie! Wiec mama powiedziala: wez go i
nazwij. Dam mu mleka, a potem wykapiemy go - dobrze? Zgodzil sie. Dal mu
mleko, ktore tak mu posmakowalo, ze chlopczyk nie mogl nadazyc z
kupowaniem. Kot pecznial i rosl. I w koncu chlopak myslal, ze kot
zdechnie. Ale nie. Kot jadl i jadl, az poszedl gdzies. Zaraz jednak
wrocil i wiecie, co on zrobil? - wielka kupe na dom tych, co utopili
jego braci! Ale tamci pod kupa zyli, ale juz nikt ich nie zobaczyl.
Wielki kot to wielka kupa!

nie wiem co za Pani to oceniala-tylko 4!!!!!!!!:shake:

Posted

Mam do Was takie pytanie: czy istnieje jakaś lista (może nieoficjalna) schronisk, organizacji, których należy się wystrzegać. Pytam, bo na każdym kroku napotykam ja i moi znajomi różne ślady działalności charytatywnej, która wcale może taką nie być. Na pierwszy rzut oka trudno jednak to zweryfikować, a znam osoby, które wspierają jakieś fundacje, a może jest to błąd. Pewnie posiadacie jakąś wiedzę na ten temat.

Posted

Zmysl
nie wiem czy ktos Ci tu taka liste poda
-gdyz przypuszczam ze - tak jak w przypadku ujawniana vetow o nienajlepszej slawie- tak samo i takich instytucji - to na dogo istnieje zakaz czynienia tak owych list- o ile dobrze kojarze-tak jest niestety chyba w regulaminie dogo :sad:

Posted

allcia napisał(a):
Zmysl
nie wiem czy ktos Ci tu taka liste poda
-gdyz przypuszczam ze - tak jak w przypadku ujawniana vetow o nienajlepszej slawie- tak samo i takich instytucji - to na dogo istnieje zakaz czynienia tak owych list- o ile dobrze kojarze-tak jest niestety chyba w regulaminie dogo :sad:

To może w drugą stronę.... te dobre, warte polecenia, oprócz oczywiście EMIRA.