paros Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Mośka napisał(a):No to super! Przygotuje Ci brykiecik, tylko cioteczka ENIA niech mi przysle plakat na maila:mad: . Kiedy robimy "przerzut"?:cool3: Wyślę plakacik tylko poproszę adres :lol: Jeżeli będą potrzebne jeszcze jakieś plakaciki to dajcie znać. Za kilka dni wrócę do ogłoszeń w necie, bo chyba jeszcze trochę psinek nie ma żadnych. Quote
Ania W Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Zmysł - my dokładnie nie wiemy co ma być z tym miejscem dalej...Co ma być z tymi psami...Bardzo nas to martwi, ale nie sądzę , żeby ktokolwiek zechciał odpowowiedzieć nam na pytania z tym związane. Pismo Fundacji Emir jak na razie też pozostało bez odpowiedzi. I to już nawet nie chodzi o te psy, które tam są teraz. Co będzie z psami bezdomnymi, które już są a będą pojawiały się coraz liczniej na tym terenie? Gdzie będą wywożone i przez kogo ? Te pytanie powinny padać także ze strony mieszkańców Węgrowa, bo jeżeli im pies zaginie to powinni wiedzieć gdzie go szukać. Strona schroniska nie funkcjonuje bo prowadzona była z naszej inicjatywy a robiła to Folen. Niestety miało to dla niej przykre konsekwencje (nieprzyjemności ze strony kierownictwa) i zrezygnowała. Poza tym jak ma ona być aktualizowana skoro nikt z nas do schroniska nie wejdzie ? Paulinaaa - jesteś wielka! I bardzo dzielna! Jestem pod wrażeniem twojego uporu ! Bardzo czekamy na zdjęcia.Właśnie takich informacji nam potrzeba, a twoja relacja jest zwarta i konkretna. Wszystko jest jasne! Hmm, teraz trzeba się zastanowić co z tym psiakiem z chorą skórą. Mamy powtórkę z rozrywki (Krecik , Skórka...) Paros- zawsze Ci coś znajdziemy do ogłaszania ;-) Dzięki! Quote
enia Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 paros napisał(a):Wyślę plakacik tylko poproszę adres :lol: Jeżeli będą potrzebne jeszcze jakieś plakaciki to dajcie znać. Za kilka dni wrócę do ogłoszeń w necie, bo chyba jeszcze trochę psinek nie ma żadnych. Jolu, wysłałam Moście Twój plakat! ;) Quote
Paulina. Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Własnie...ten piesio wyglądal strasznie...i nie sądze, zeby schronisko się tym poważnie zajęło...Sprobuje dostac się tam do srodka, bo jak narazie to obserwacja "przez siatkę"... Quote
Ania W Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Paulino, tak się nim nikt na pewno nie zajmie! Nie ma chęci, wsparcia wetów, a i pewnie pieniędzy ... Quote
paros Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Emdziolek, ale na allegro linki do wątków nie są aktywne :shake: dobrze byłoby to poprawić :cool3: bo nie można z allegro przejść na wątek - a to byłoby pomocne w aukcji :roll: Quote
emir Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 [quote name='emdziolek']================================================ Kochani dogomaniacy - jesli macie jakis znajomych ktorzy maja choc ciut grosza i dobre serduszko - wyslijcie im ten link do aukcji... A może ktos z Was będzie chciał wziąć udzial w tej wspanialej licytacji... Zbieramy pieniadze na te dwa cudowne i bardzo biedne pieski. Licytujemy zas sliczna bizuterie dana z wdziecznosci serca od wlascicieli uratowanego przez dogomaniakow psa. POMOŻCIE …. Link do aukcji allegro - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=186372259 Pozdrawiam najserdeczniej - emdziolek ================================================ kaukaz uratowany przez dogomaniaków?????? gratulacje! Quote
enia Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 [quote name='Paulinaaa']Własnie...ten piesio wyglądal strasznie...i nie sądze, zeby schronisko się tym poważnie zajęło...Sprobuje dostac się tam do srodka, bo jak narazie to obserwacja "przez siatkę"... Jesli on jest poważnie chory to w tym schronisku z pewnością mu nie pomogą.........:shake: Quote
enia Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=58931 Mamy nowe dzieci pod opieką , więc prosimy o wsparcie kochane cioteczki i wujkowie! Quote
Mośka Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Czyzby w Wegrowie jakas suka sie oszczenila ??? :mad: Quote
Mośka Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Mily kolega Zmysła juz odebral brykiecik ode mnie ;) Quote
allcia Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 kierowczyni schronu usprawiedliwiala sie/chyba tak na wszelki wypadek/ ze podrzucno te szczeniaki w kartonie-a jest ich tam z 6-czy 7 maluszki jakies 2 miesieczne max Quote
Mośka Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Ale to te z baraku! A wg mnie Paulina mowila o jakichs ruchach w budzie przy suczce...:roll: Quote
Zmysł Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Mośka napisał(a):Mily kolega Zmysła juz odebral brykiecik ode mnie ;) Dziękuję. Część już poszła w miasto. Mało zostało, ale dam "do rozmnożenia" na kolorowym ksero i działamy. Quote
Paulina. Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Rozmawiałam przez telefon z p.Jolą ze schroniska..Jak wiecie ona juz tam nie pracuje. Powiedziala mi pewnie to co wy doskonale znacie..Brakuje jedzenia, rąk do pracy i hm..ogolnie kierowniczka. Dowiedzialam sie kiedy moge tam kogos znalesc i jutro pojde tam o 12.. Myśle, jak znalesc pieniądze na karmę... Moglabym zoragnizowac cos u mnie w szkole...porozwieszac w wegrowie jakies ulotki.nie wiem...ale potrzebna jest zgoda i chęc ze strony schronu... Moze Wy macie jakies pomysły? Macie doświadczenie w tego typu akcjach..ja jak narazie moge zaoferowac tylko moją pomoc.. Ale cos wymysle..MUSZE Quote
Edyta_D_R Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Paulinaaa napisał(a):Rozmawiałam przez telefon z p.Jolą ze schroniska..Jak wiecie ona juz tam nie pracuje. Powiedziala mi pewnie to co wy doskonale znacie..Brakuje jedzenia, rąk do pracy i hm..ogolnie kierowniczka. Dowiedzialam sie kiedy moge tam kogos znalesc i jutro pojde tam o 12.. Myśle, jak znalesc pieniądze na karmę... Moglabym zoragnizowac cos u mnie w szkole...porozwieszac w wegrowie jakies ulotki.nie wiem...ale potrzebna jest zgoda i chęc ze strony schronu... Moze Wy macie jakies pomysły? Macie doświadczenie w tego typu akcjach..ja jak narazie moge zaoferowac tylko moją pomoc.. Ale cos wymysle..MUSZE Paulino , zajrzyj do swojej skrzynki na dogo, napisalam ci troche na temat twojego pomyslu pomocy. Quote
Paulina. Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Mam juz zdjecia..Tylko..nie umiem ich wstawic :/ Quote
Ania W Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Możesz przesłać mi na maila: [email protected] Wstawię Quote
allcia Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 musze Wam TO wkleic Wielki kot to wielka kupa- moja kolezanka w pracy ma bardzo blyskotliwa chrzesnice-Were-wrazliwa na krzywdy i bol zwierzat-oto co napisala 10cioletnia wera na wypracowaniu w szkole Oto - ocenione na czworke (najgorsza ocena Wery) opowiadanie: Jak wielki kot, tak wielka kupa: Pewnego razu zyl sobie chlopak, ktory nie mial zwierzatka, mial on bowiem zla mame, ktora nie lubila smrodu. Chlopiec zobaczyl, ze ktos topi kocieta. Wyciagnal patyk i uratowal jednego kociaczka. Przyniosl go do domu, ale mama powiedziala, zeby oddal kota do schroniska. Chlopczyk nalegal, ze go tam uspia i co to bedzie! Wiec mama powiedziala: wez go i nazwij. Dam mu mleka, a potem wykapiemy go - dobrze? Zgodzil sie. Dal mu mleko, ktore tak mu posmakowalo, ze chlopczyk nie mogl nadazyc z kupowaniem. Kot pecznial i rosl. I w koncu chlopak myslal, ze kot zdechnie. Ale nie. Kot jadl i jadl, az poszedl gdzies. Zaraz jednak wrocil i wiecie, co on zrobil? - wielka kupe na dom tych, co utopili jego braci! Ale tamci pod kupa zyli, ale juz nikt ich nie zobaczyl. Wielki kot to wielka kupa! nie wiem co za Pani to oceniala-tylko 4!!!!!!!!:shake: Quote
Zmysł Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Mam do Was takie pytanie: czy istnieje jakaś lista (może nieoficjalna) schronisk, organizacji, których należy się wystrzegać. Pytam, bo na każdym kroku napotykam ja i moi znajomi różne ślady działalności charytatywnej, która wcale może taką nie być. Na pierwszy rzut oka trudno jednak to zweryfikować, a znam osoby, które wspierają jakieś fundacje, a może jest to błąd. Pewnie posiadacie jakąś wiedzę na ten temat. Quote
allcia Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Zmysl nie wiem czy ktos Ci tu taka liste poda -gdyz przypuszczam ze - tak jak w przypadku ujawniana vetow o nienajlepszej slawie- tak samo i takich instytucji - to na dogo istnieje zakaz czynienia tak owych list- o ile dobrze kojarze-tak jest niestety chyba w regulaminie dogo :sad: Quote
Zmysł Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 allcia napisał(a):Zmysl nie wiem czy ktos Ci tu taka liste poda -gdyz przypuszczam ze - tak jak w przypadku ujawniana vetow o nienajlepszej slawie- tak samo i takich instytucji - to na dogo istnieje zakaz czynienia tak owych list- o ile dobrze kojarze-tak jest niestety chyba w regulaminie dogo :sad: To może w drugą stronę.... te dobre, warte polecenia, oprócz oczywiście EMIRA. Quote
allcia Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 tak mysle ze to zapewne da sie zrobic:eviltong: Quote
Recommended Posts