Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bart1991']Podróż ok. Jakoś dotarliśmy. Był lekki problem, bo jak zakładałem obroże to się naprężył i później okazała się za luźno. Jak mieliśmy go wysadzać to się już trochę stawiał i nie chciał iść. Musiałem go nieść 60m!!! Na pewno ma więcej niż 30kg. Jego głowa była nade mną a nogi i tak o ziemię zawadzały. Wielkie bydle. Trochę było marudzenia, że jechał na tabletkach, bo akurat jak dojechaliśmy to się wybudził i bały się, że się wnerwi. Ale jest ok. Gustaw ma na koty olewkę. Mogą koło niego spać a on nic. Moje tak robiły, mimo, że panicznie się psów boją. Podejrzewamy, że był kiedyś w domu/mieszkaniu. Jak wpadł na teren to od razu do kuchni.[/QUOTE]

ooo cenne informacje o kotach - dzięki!!!!

Posted

[quote name='malawaszka']hahah spokojna głowa - jak pozwoliłam się przezywać od cioteczek to znaczy, że na wiele jestem w stanie pozwolić :evil_lol: [/QUOTE]

Ale Rita60 tak pisze, to nie było przezywanie:evil_lol:

Dobrze, że już dojechaliście Bart:lol:

Posted

Zobaczymy co się okaże w najbliższych dniach - jaki Gustaw jest itd, już rozmawiałam z flamingicą i poczeka cierpliwie, bo wie, że nie możemy w ciemno psa wozić tam i z powrotem - najpierw go wybadamy

a jakby co to jambi_ zrobi wizytę :)

Posted

to nie może być taka "błyskawiczna adopcja" :shake:
dajmy sobie chwile, i Gustawowi i ewentualnemu ds

[quote name='malawaszka']
a jakby co to jambi_ zrobi wizytę :)[/QUOTE]

no ba...:smokin:

Posted

[quote name='jambi_']to nie może być taka "błyskawiczna adopcja" :shake:
dajmy sobie chwile, i Gustawowi i ewentualnemu ds

jambi_ -ale zdazac sie moze ,ze osoby co podpisuja umowe ,ze biora psa na DT po czasie podpisuja umowe adopcyjna ,ze zatrzymuja sobie tego pieska ,oczywiscie za aprobata organizacji przekazujacej psa pod opieke. .Czy to dom tymczasowy czy staly tak i tak robi sie kontrole i robi sie umowy.

Posted

[quote name='xxxx52']
jambi_ -ale zdazac sie moze ,ze osoby co podpisuja umowe ,ze biora psa na DT po czasie podpisuja umowe adopcyjna ,ze zatrzymuja sobie tego pieska ,oczywiscie za aprobata organizacji przekazujacej psa pod opieke. .Czy to dom tymczasowy czy staly tak i tak robi sie kontrole i robi sie umowy.

wiesz xxxx52 nie bardzo rozumiem tego posta... piszesz o rzeczach oczywistych, przy czym piszesz o DT a to nie ma nic do rzeczy w tym wypadku.
Pies jest w hotelu. Nie w DT. I ten pies, z tego co wiem nie trafi do domu tymczasowego. On ma trafić do domu STAŁEGO. Tylko i wyłącznie.

Padła propozycja domu stałego. Ja go nazywam póki co "ewentualnym ds". To czy będzie to dom stały dla Gustawa okaże się po wizycie adopcyjnej, rozmowach a przede wszystkim poznaniu psa i człowieka.

Nie ukrywam, że poczułam się jak nieuświadomiony dzieciak, któremu trzeba wszystko tłumaczyć.

Posted

[quote name='jambi_']Nie ukrywam, że poczułam się jak nieuświadomiony dzieciak, któremu trzeba wszystko tłumaczyć.[/QUOTE]
Poczytaj sobie wpisy xxxx52, to przestaniesz się tak czuć :)

Strasznie się cieszę, że się mu udało :)

Posted

Gustawek jest kochany, grzeczny, spokojny w kojcu - jeszcze bada, jeszcze jest niepewny, podchodzi do dziewczyn jak z jedzeniem wchodzą, ktoś go skrzywdził :( boi się jak sprzątają kojce - czyli pewnie był goniony łopatą czy czymś podobnym - jak to na wsi, pewnie i widły były w ruchu :( jest chudziutki, ale ma apetycik piękny więc szybko się zaokrągli :loveu: dostał dziś tablety na robale i niedługo zostanie zaszczepiony bo będzie weterynarz w hoteliku to obejrzy też psiaka. Zobaczymy jak będzie się zmieniał bo pewnie będzie z każdym dniem coraz śmielszy :) może będa dziś fotki

Posted

[quote name='malawaszka']Gustawek jest kochany, grzeczny, spokojny w kojcu - jeszcze bada, jeszcze jest niepewny, ....[/QUOTE]

kochany olbrzymek :loveu: :-(

Posted

[quote name='J_ulia']

ja tu widze pięknego psa! błyszczące oko, piękne białe zęby, czarny włos - cudo!!!! i jakie ma piękne spojrzenie i nos... do całowania :oops:

Posted

Jak troszkę Gustaw się oswoi to powolutku doprowadzimy jego futro do porządku. Jest bardzo grzeczny, cichy i dostojny, ale zdystansowany i nieufny. Jest bardzo chudziutki skóra i kości, jest zarobaczony , ale podałam mu dzisiaj tabletki na odrobaczenie. Dużo spokoju , cierpliwości i jedzenia a będzie z niego naprawdę piękny pies.

Posted

[quote name='J_ulia']Dużo spokoju , cierpliwości i jedzenia a będzie z niego naprawdę piękny pies.

no ba! ja to WIEM! i znajdziemy mu naprawde najlepszego człowieka...

ja nie moge, ja sie zaraz popłacze