Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']on jest cały czas KOŁO Barta - czytajcie proszę wątek bo znowu będzie bałagan nie do zrozumienia, U barta nie może być bo jego psy nie tolerują obcego samca na terenie i już było spięcie; pies jest koło posesji, za ogrodzeniem, nie wewnątrz

Malawaszko, dziękuję za wyjaśnienie. Nie doczytałam wszystkiego.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boziu..jaki on przepiękny i wystraszony :-(
Ja wysłałam wielu osobom co na MP dogomaniaków oferowały transport - nikt nie dopisał :-(
[quote name='malawaszka']on jest cały czas KOŁO Barta - czytajcie proszę wątek bo znowu będzie bałagan nie do zrozumienia, U barta nie może być bo jego psy nie tolerują obcego samca na terenie i już było spięcie; pies jest koło posesji, za ogrodzeniem, nie wewnątrz
Kameralna , tak jak pisze Malawaszka - pies błąka się koło Barta , koczuje za jego siatką.

Posted

Bart - napisz proszę czy jest możliwe, żebyście przez ten tydzień próbowali Gustawa przyzwyczajać do smyczy/obroży, ja go zabiorę tylko ten tydzień proszę Was o odrobinę wysiłku i poświęcenia - dla Gustawa proszę

Posted

malawaszka napisał(a):
Bart - napisz proszę czy jest możliwe, żebyście przez ten tydzień próbowali Gustawa przyzwyczajać do smyczy/obroży, ja go zabiorę tylko ten tydzień proszę Was o odrobinę wysiłku i poświęcenia - dla Gustawa proszę

Podpisuję się pod postem Malawaszki i proszę o to samo.

Posted

Bartka nie ma teraz w domu ale wieczorem odpisze już go powiadomiłam trzymam rękę na pulsie , żeby nie było bałaganu. Dzięki za pomoc . Czy problem jest z transportem Gustawa ?

Posted

[quote name='ewakus']Bartka nie ma teraz w domu ale wieczorem odpisze już go powiadomiłam trzymam rękę na pulsie , żeby nie było bałaganu. Dzięki za pomoc . Czy problem jest z transportem Gustawa ?
Tak , jest problem z transportem.

Posted

[quote name='ewakus']Bartka nie ma teraz w domu ale wieczorem odpisze już go powiadomiłam trzymam rękę na pulsie , żeby nie było bałaganu. Dzięki za pomoc . Czy problem jest z transportem Gustawa ?

witaj ewakus na forum :) tak - jest problem z transportem, ja nie dysponuję dużym samochodem niestety i muszę szukać kogoś kto by mógł przywieźć Gustawa, dodatkowym problemem jest jego strach - nie wiemy jak on się zachowa w samochodzie więc najlepiej jakby ktoś miał kombi lub coś z tym stylu, żeby Gustaw mógł bezpiecznie "na pace" jechać

Posted

Myślę że bez podania mu tabletki na spanko to nie będzie łatwo czy bierzemy taką opcję ? Wtedy będzie łatwiej i bezpieczniej dla wszystkich a i transport do dogadania . Ja jutro może spytam lekarza o te tabletki i czy tak można ?

Posted

ewakus napisał(a):
Myślę że bez podania mu tabletki na spanko to nie będzie łatwo czy bierzemy taką opcję ? Wtedy będzie łatwiej i bezpieczniej dla wszystkich a i transport do dogadania . Ja jutro może spytam lekarza o te tabletki i czy tak można ?

Te tabletki na spanko czyli Sedalin można kupić normalnie u weta.

Posted

ok ! kupię idę ze psami swoimi na spacer jak spotkam znajomych od psów to pogadam o transporcie . Ewentualnie będziemy uzgadniać wieczorem z Bartkiem i jego rodzicami odezwę się później . Trzeba działać jest coraz zimniej ! dzięki !

Posted

[quote name='Borówka16']Te tabletki na spanko czyli Sedolink można kupić normalnie u weta.

Borówko nie Sedolink, tylko Sedalin ;)

ewakus pewnie będzie trzeba tak zrobić, tylko do podania sedalinu będziecie musieli Wasze psy zamknąć w domu/garazu/kojcu - gdziekolwiek a Gustawa wziąć na ogrodzoną posesję - dopiero wtedy na spokojnie podać mu sedalin i czekać, żeby on nie uciekł gdzieś będąc pod wpływem leku bo to może się źle dla niego skończyć - trzeba dawkę dobrać odpowiednio do wagi psa - wiem, że nie ma jak go zważyć, ale jest wychudzony - trzeba o tym weterynarzowi powiedzieć

Posted

[quote name='malawaszka']Borówko nie Sedolink, tylko Sedalin ;)

ewakus pewnie będzie trzeba tak zrobić, tylko do podania sedalinu będziecie musieli Wasze psy zamknąć w domu/garazu/kojcu - gdziekolwiek a Gustawa wziąć na ogrodzoną posesję - dopiero wtedy na spokojnie podać mu sedalin i czekać, żeby on nie uciekł gdzieś będąc pod wpływem leku bo to może się źle dla niego skończyć - trzeba dawkę dobrać odpowiednio do wagi psa - wiem, że nie ma jak go zważyć, ale jest wychudzony - trzeba o tym weterynarzowi powiedzieć
Tak ,tak - ja pomyliłam literki ;)
Już edytuję :)

Posted

ewakus napisał(a):
ok ! kupię idę ze psami swoimi na spacer jak spotkam znajomych od psów to pogadam o transporcie . Ewentualnie będziemy uzgadniać wieczorem z Bartkiem i jego rodzicami odezwę się później . Trzeba działać jest coraz zimniej ! dzięki !

SUPER by było jakbyście coś zorganizowali - trzymam :kciuki:

Posted

ewakus napisał(a):
Na tę chwilę mam pomoc transportową na sobotę ale osobowym autem . Myślę dalej, czekam na kontakt z Bartkiem .

osobowym trochę strach bo nie wiadomo jakby się zachowywał - chyba, że nas miło zaskoczy Gustawek :kciuki:

Posted

malawaszka napisał(a):
osobowym trochę strach bo nie wiadomo jakby się zachowywał - chyba, że nas miło zaskoczy Gustawek :kciuki:

Kurcze, a może w kagańcu, bo wtedy nikogo nie połknie:roll:

Posted

Energy napisał(a):
Kurcze, a może w kagańcu, bo wtedy nikogo nie połknie:roll:

ja nawet nie tyle o połykaniu myślę, co o tym, że szamoczący się pies wewnątrz samochodu może nabroić i może przeszkadzać kierowcy, ale jesli dostałby sedalin to nie powinno być problemów

Posted

malawaszka napisał(a):
(...) szamoczący się pies wewnątrz samochodu może nabroić i może przeszkadzać kierowcy, ale jesli dostałby sedalin to nie powinno być problemów

Dokładnie tak...

Posted

nie bedzie problemu z psem ,jak pies odpowiednio zareaguje na ta dawke,gdyz ja 3 tygodnie temu lapalam dzikiegi psa,ktory byl tak poddenerwowany ,ze dawka wskazana przez wet ,byla za mala i piesek byl tylko chwial sie na nogach ,ale nie usnal.Wet. zalecili nawet ,ze jezeli pies nie zasnie po jednej tabletce to nalezy podac 2 tabletke.Moze sie zdarzyc ,ze pies moze ja wypluc i nie polknac.