kameralna Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 [quote name='malawaszka']on jest cały czas KOŁO Barta - czytajcie proszę wątek bo znowu będzie bałagan nie do zrozumienia, U barta nie może być bo jego psy nie tolerują obcego samca na terenie i już było spięcie; pies jest koło posesji, za ogrodzeniem, nie wewnątrz Malawaszko, dziękuję za wyjaśnienie. Nie doczytałam wszystkiego. Quote
Borówka16 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Boziu..jaki on przepiękny i wystraszony :-( Ja wysłałam wielu osobom co na MP dogomaniaków oferowały transport - nikt nie dopisał :-( [quote name='malawaszka']on jest cały czas KOŁO Barta - czytajcie proszę wątek bo znowu będzie bałagan nie do zrozumienia, U barta nie może być bo jego psy nie tolerują obcego samca na terenie i już było spięcie; pies jest koło posesji, za ogrodzeniem, nie wewnątrz Kameralna , tak jak pisze Malawaszka - pies błąka się koło Barta , koczuje za jego siatką. Quote
majqa Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Pomoc transportowa Adama odpada chyba na dłużej. Skubnęli mu auto. Quote
malawaszka Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 majqa napisał(a):Pomoc transportowa Adama odpada chyba na dłużej. Skubnęli mu auto. no widziałam na łódzkim :( Quote
majqa Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Przydałaby się zmiana tytułu, a propos pomocy transportowej z podaniem skąd - dokąd. Quote
malawaszka Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Bart - napisz proszę czy jest możliwe, żebyście przez ten tydzień próbowali Gustawa przyzwyczajać do smyczy/obroży, ja go zabiorę tylko ten tydzień proszę Was o odrobinę wysiłku i poświęcenia - dla Gustawa proszę Quote
Borówka16 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 malawaszka napisał(a):Bart - napisz proszę czy jest możliwe, żebyście przez ten tydzień próbowali Gustawa przyzwyczajać do smyczy/obroży, ja go zabiorę tylko ten tydzień proszę Was o odrobinę wysiłku i poświęcenia - dla Gustawa proszę Podpisuję się pod postem Malawaszki i proszę o to samo. Quote
ewakus Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Bartka nie ma teraz w domu ale wieczorem odpisze już go powiadomiłam trzymam rękę na pulsie , żeby nie było bałaganu. Dzięki za pomoc . Czy problem jest z transportem Gustawa ? Quote
Borówka16 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 [quote name='ewakus']Bartka nie ma teraz w domu ale wieczorem odpisze już go powiadomiłam trzymam rękę na pulsie , żeby nie było bałaganu. Dzięki za pomoc . Czy problem jest z transportem Gustawa ? Tak , jest problem z transportem. Quote
malawaszka Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 [quote name='ewakus']Bartka nie ma teraz w domu ale wieczorem odpisze już go powiadomiłam trzymam rękę na pulsie , żeby nie było bałaganu. Dzięki za pomoc . Czy problem jest z transportem Gustawa ? witaj ewakus na forum :) tak - jest problem z transportem, ja nie dysponuję dużym samochodem niestety i muszę szukać kogoś kto by mógł przywieźć Gustawa, dodatkowym problemem jest jego strach - nie wiemy jak on się zachowa w samochodzie więc najlepiej jakby ktoś miał kombi lub coś z tym stylu, żeby Gustaw mógł bezpiecznie "na pace" jechać Quote
ewakus Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Myślę że bez podania mu tabletki na spanko to nie będzie łatwo czy bierzemy taką opcję ? Wtedy będzie łatwiej i bezpieczniej dla wszystkich a i transport do dogadania . Ja jutro może spytam lekarza o te tabletki i czy tak można ? Quote
Borówka16 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 ewakus napisał(a):Myślę że bez podania mu tabletki na spanko to nie będzie łatwo czy bierzemy taką opcję ? Wtedy będzie łatwiej i bezpieczniej dla wszystkich a i transport do dogadania . Ja jutro może spytam lekarza o te tabletki i czy tak można ? Te tabletki na spanko czyli Sedalin można kupić normalnie u weta. Quote
ewakus Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Jestem tak przejęta , że nie podziękowałam za miłe przywitanie pozdrawiam . Quote
ewakus Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 ok ! kupię idę ze psami swoimi na spacer jak spotkam znajomych od psów to pogadam o transporcie . Ewentualnie będziemy uzgadniać wieczorem z Bartkiem i jego rodzicami odezwę się później . Trzeba działać jest coraz zimniej ! dzięki ! Quote
malawaszka Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 [quote name='Borówka16']Te tabletki na spanko czyli Sedolink można kupić normalnie u weta. Borówko nie Sedolink, tylko Sedalin ;) ewakus pewnie będzie trzeba tak zrobić, tylko do podania sedalinu będziecie musieli Wasze psy zamknąć w domu/garazu/kojcu - gdziekolwiek a Gustawa wziąć na ogrodzoną posesję - dopiero wtedy na spokojnie podać mu sedalin i czekać, żeby on nie uciekł gdzieś będąc pod wpływem leku bo to może się źle dla niego skończyć - trzeba dawkę dobrać odpowiednio do wagi psa - wiem, że nie ma jak go zważyć, ale jest wychudzony - trzeba o tym weterynarzowi powiedzieć Quote
Borówka16 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 [quote name='malawaszka']Borówko nie Sedolink, tylko Sedalin ;) ewakus pewnie będzie trzeba tak zrobić, tylko do podania sedalinu będziecie musieli Wasze psy zamknąć w domu/garazu/kojcu - gdziekolwiek a Gustawa wziąć na ogrodzoną posesję - dopiero wtedy na spokojnie podać mu sedalin i czekać, żeby on nie uciekł gdzieś będąc pod wpływem leku bo to może się źle dla niego skończyć - trzeba dawkę dobrać odpowiednio do wagi psa - wiem, że nie ma jak go zważyć, ale jest wychudzony - trzeba o tym weterynarzowi powiedzieć Tak ,tak - ja pomyliłam literki ;) Już edytuję :) Quote
malawaszka Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 ewakus napisał(a):ok ! kupię idę ze psami swoimi na spacer jak spotkam znajomych od psów to pogadam o transporcie . Ewentualnie będziemy uzgadniać wieczorem z Bartkiem i jego rodzicami odezwę się później . Trzeba działać jest coraz zimniej ! dzięki ! SUPER by było jakbyście coś zorganizowali - trzymam :kciuki: Quote
Borówka16 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 malawaszka napisał(a):SUPER by było jakbyście coś zorganizowali - trzymam :kciuki: I ja trzymam mocno ;) Quote
ewakus Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Na tę chwilę mam pomoc transportową na sobotę ale osobowym autem . Myślę dalej, czekam na kontakt z Bartkiem . Quote
malawaszka Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 ewakus napisał(a):Na tę chwilę mam pomoc transportową na sobotę ale osobowym autem . Myślę dalej, czekam na kontakt z Bartkiem . osobowym trochę strach bo nie wiadomo jakby się zachowywał - chyba, że nas miło zaskoczy Gustawek :kciuki: Quote
xxxx52 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Po podaniu sedalinu ,nalezy nie spuszczac psa z oka.Tabletka zaczyna dzialac tak po okolo godzinie. Quote
Energy Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 malawaszka napisał(a):osobowym trochę strach bo nie wiadomo jakby się zachowywał - chyba, że nas miło zaskoczy Gustawek :kciuki: Kurcze, a może w kagańcu, bo wtedy nikogo nie połknie:roll: Quote
malawaszka Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Energy napisał(a):Kurcze, a może w kagańcu, bo wtedy nikogo nie połknie:roll: ja nawet nie tyle o połykaniu myślę, co o tym, że szamoczący się pies wewnątrz samochodu może nabroić i może przeszkadzać kierowcy, ale jesli dostałby sedalin to nie powinno być problemów Quote
majqa Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 malawaszka napisał(a):(...) szamoczący się pies wewnątrz samochodu może nabroić i może przeszkadzać kierowcy, ale jesli dostałby sedalin to nie powinno być problemów Dokładnie tak... Quote
xxxx52 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 nie bedzie problemu z psem ,jak pies odpowiednio zareaguje na ta dawke,gdyz ja 3 tygodnie temu lapalam dzikiegi psa,ktory byl tak poddenerwowany ,ze dawka wskazana przez wet ,byla za mala i piesek byl tylko chwial sie na nogach ,ale nie usnal.Wet. zalecili nawet ,ze jezeli pies nie zasnie po jednej tabletce to nalezy podac 2 tabletke.Moze sie zdarzyc ,ze pies moze ja wypluc i nie polknac. Quote
Recommended Posts