Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

własnie skończyłyśmy godzinne gadanie z MamąOzzinka czyli Agnieszką :p

sprawa wygląda tak, na dzień dzisiejszy jak najbardziej Agnieszka chce pomóc suni,
rozważałyśmy co będzie jeśli ... Szanta nie zaakceptuje kici, psiaki się nie dogadają a w związku z tym co dalej, temat choroby Szanty, temat transportu, karmy i wiele innych spraw

przede wszystkim chcę podziękować ... Agnieszko :Rose:

a więc, Aga mieszka w dwupokojowym mieszkaniu z TZ i swoją siostrą, no i oczywiście kicia i Ozzy
jeśli chodzi o transport suni to Agnieszka posiada auto i mogłaby z TZ i Ozzym pojechać po sunię ( liczyłyśmy że diesel na trasie 2 x ok 300 km spali za jakieś 200 zł) jednak nie jest w stanie sfinansować podróży,
psiaki miałyby okazję poznać się poza bramą schroniska, pójść na wspólny spacer pod okiem doswiadczonej cioteczki (Asior ? :)) która bywa w schronisku, odbyć wspólną podróż do domu (myslę że to dobre rozwiązanie)
gdyby coś było z kocio - psim towarzystwem nie tak i trzeba by szukać hoteliku, Agnieszka nie wystawi suni za drzwi tylko będzie sobie radziła z separacją towarzystwa do czasu możliwości zabrania suni,
Agnieszka jest świadoma, że problemy mogą wystąpić i mówi że na pewno nie zostanie z tym sama bo ma wsparcie swoich bliskich, decyzja o DT nie jest tylko Jej decyzja ale wszystkich w domu,
Szanta ma szansę na DT jednak trzeba będzie wspomóc żywienie suni w DT ... dla swojego synusia Aga gotuje ale młody wcina także suchą karmę.
Prosiłam zeby wyliczyła jaka kwota byłaby potrzebna na jeszonko.
Agnieszka skontaktuje się z Asiorkiem (juz wczesniej były umówione na spotkanie) a my poprosimy Asiorkową żeby się wypowiedziała czy widzi Agę jako DT ;)
Ozzinek jest stafikiem i nie jest adoptowany.
Agnieszka zaczęła "udzielać" się w schronisku w Krakowie i nie jest anonimowa ;)

w dniu dzisiejszym lub jutro odwiedzi Asiorka a po drodze wstąpi do weta ustalić na jakie choroby zaszczepione są jej zwierzęta i co im grozi gdyby faktycznie okazało się że mała nie jest przeziębiona tylko ma kaszel kenelowy - oczywiście zwierzaki posiadają szczepienia, chodzi o to czy szczepionki dotyczyły również kaszlu)
zapyta o ewentualne doszczepienie swoich zwierzat.

i tu prosba do ciotek które mają doswiadczenie - wypowiedzcie się na temat takiego osmarkańca na DT

jesli coś mi się przypomni to napiszę.

póki co potrzeba by na transport ok 200 zł
miesięczne utrzymanie suni w DT 200 ??? (karma)

edit: jeszcze sprawa sterylki ... jak tylko sunia dojdzie do siebie to Agnieszka zobowiązała się dopilnować sterylizacji, ma zaprzyjaźnioną lecznicę do której prowadza swoje zwierzaki i tam była sterylizowana ich kicia

• Replies 838
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A mała ma co, kaszel kennelowy, czy nosówkę? Bo wiem, że E-S swego czasu szczepiła swoje psy, ale nie pamiętam na co - właśnie z powodu tymczasa. To była szczepionka donosowa. Na karmę myślę, że pozbieramy - zrobię jakiś bazarek na Szantę.

Posted

ladySwallow napisał(a):
A mała ma co, kaszel kennelowy, czy nosówkę? Bo wiem, że E-S swego czasu szczepiła swoje psy, ale nie pamiętam na co - właśnie z powodu tymczasa. To była szczepionka donosowa. Na karmę myślę, że pozbieramy - zrobię jakiś bazarek na Szantę.

przed chwilą zadzwoniłam do Pana kierownika ... nie jest w stanie na 100% potwierdzić ze sunia jest leczona konkretnie na kaszel kenelowy poniewaz pracownik zajmujacy się psami w boksie w którym suczka przebywa mówi że sunia nie kaszle, nie krztusi się, nie ma wycieku z nosa, jedynie na chwilę obecna jej nosek jest suchy co wskazuje na stan podgorączkowy tak więc prawdopodobnie jest to przeziębienie
więcej przez telefon nie potrafię ustalić
może któraś z dziewczyn bywających w schronisku zerknie do suczki ...

dziękuję za ofertę pomocy w utrzymaniu sunieczki w DT

dziewczyny może jakoś pomożecie sensownie zorganizować wszystko ...

Posted

Jak widziałam ją nieco ponad tydzień temu, miała lekki wyciek z nosa, zabarwiony na zielono - pewnie ropny. Ale skoro byla leczona, to już mogło jej przejsć.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Ile wyjdzie za transport?

z Krakowa do Lublina jest ok 300 km chyba czyli w dwie str ok 600 przy dieslu myslę ze to będzie ok 200 zł
ale chyba najlepiej jeśli w tej kwestii wypowie się Aga w porozumieniu z TZem

Posted

Dzisiaj Matrioszka jest w schronie....Szanta najprawdopodobniej nie ma kaszlu kennelowego, ale Asia ma jeszcze o nią dokładniej wypytać i ją obejrzeć, to wieczorem pewnie napisze co i jak dokładniej.

Posted

Alicja napisał(a):
Ooo czyli Szantunia ma szanse na DT u Ozzinka ;)

cześć ciociu Alu :p
wspieraj nas tutaj :p

as_ko napisał(a):
Dzisiaj Matrioszka jest w schronie....Szanta najprawdopodobniej nie ma kaszlu kennelowego, ale Asia ma jeszcze o nią dokładniej wypytać i ją obejrzeć, to wieczorem pewnie napisze co i jak dokładniej.

będziemy niecierpliwie czekać na wieści

chita napisał(a):
narazie 20zl stałej

mówiłam Ci że Cię kocham ... dziękuję :multi:

mamy jeszcze deklarację od Ani z Poznania - też 20 zł :Rose::Rose:

z całego serca w imieniu tej małej DZIĘKUJĘ wszystkim za pomoc

Posted

a ja mam kilka pytań do mamyozzinka. wybacz mamo ozzinka ale na dogo jesteś nowa i nikt cię jeszcze dobrze nie poznał, stąd te pytania ;)

1. co będzie jak suka dostanie cieczkę? twój psiak chyba nie jest wykastrowany? masz go z hodowli?(jesli możesz, napisz z jakiej?)
2. czy będzie musiała sama w domu zostawać? a jeśli będzie niszczyć lub wyć tak strasznie, że sąsiedzi sie wkurzą to co? jaki masz plan?
3. czy zgodzisz się na wizytę u siebie w domu?
4. jak długo ewentualnie sunia mogłaby u was zostać?
5. co będzie jesli okaże się, że jest mega agresor do kota...o wypadek nie trudno...i co wtedy?
6. sunia może wcale nie okazać sie słodka i grzeczna. może warczeć przy misce lub pilnować przedmiotów, jesteście przygotowani na taką ewentualność?
7. .................................pewnie jeszcze coś mi przyjdzie do głowy ;)

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Wspaniale!
Musimy zebrać na początek na transport. Z karmą nie będzie też pewnie problemu ;) Byle się wszytko udało zgrać, dograć, psiaki i kociaki się ze sobą dogadały, to będzie super!

no właśnie oby się towarzystwo dogadało
jednak Aga zapewnia że jesli cos będzie nie tak to "przetrzyma" sunie u siebie do czasu zwolnienia miejsca u Danusi

Posted

andzia69 napisał(a):
Soema czasem jeździ z Sandomierza do Krakowa - moze tak by dało radę jakoś ten transport wykombinować? jak ją namierzę to zapytam;)

Jeżdżę... ale ostatnimi czasy busem.
Nie wpuszczą mnie z mordercą :shake:
ale jakby ktoś jechał znajomy to dam znać.

Posted

kopiuję z wątku schroniskowego

matrioszka2 napisał(a):

Szanta siedziała w budzie jakaś smutna.Zdawało mi się , że drży.No, ale jak jest w boksie z tym bysiorem, co Tusia przed chwilą byłą, to i nie dziwne.Z daleka nos oceniłam na zdrowy.

a kierownik mówił że ona teraz z małymi psami .... :placz::placz:

Posted

Soema napisał(a):
Jeżdżę... ale ostatnimi czasy busem.
Nie wpuszczą mnie z mordercą :shake:
ale jakby ktoś jechał znajomy to dam znać.

dzięki za odp:) szkoda, ze jeździsz busem...a myślisz, ze nie wpiszczą?:):)

Posted

andzia69 napisał(a):
dzięki za odp:) szkoda, ze jeździsz busem...a myślisz, ze nie wpiszczą?:):)

W autobusach bywał problem z bokserami...:shake:
niestety, póki siedzę w psach nie będzie mnie stać na samochód:roll::diabloti:

Posted

za'az dos'ane szału chyba!!!! w'óciłam do domu i męcze sie ponad h żeby odp. na py'ania A. ,bo nadal mam popsu'ą klawia'ue w kompie...nawe' nie zdążyłam coś zjeść a 'u mi sie ch'zaniona wiadomosć skasowała!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa no'malnie w łeb se walnąć!!! kuuuunnnnaaaa ok.ju''o zadzwonie do Asi i pop'osze zeby w moim imieniu odp. bo nie mam siły zaczynać od począ'ku....w chole'e z 'ym kompem!do ju''a