Jump to content
Dogomania

Mała Joy, ok. 5miesięczna sunia mix pinczer miniaturowy - już ma domek stały!

Recommended Posts

Posted

Dziś ze schroniska w Zamościu sacred_piranha zabrała małą, ok. 5 miesięczną sunię. Jutro sunia dzięki pomocy zadry przyjedzie do mnie na DT. Sunia przypomina coś w typie pinczera miniaturowego. Waży 1,5 kg. Jest bardzo wesolutka, ruchliwa, wszędzie jej pełno. Ma duży brzuszek, dostała już tabsa na robaki - póki co robaków nie widać. Podejrzewamy, że brzuszek + śmierdzące bąki to reakcja na jedzenie schroniskowe. Suczka jest wykąpana, odpchlona. Dogaduje się z innymi psami - zachęca do zabawy, ale obwarczana daje sobie spokój ;) Uwielbia dzieci i zabawy w nawalanki ;)

Jutro podam tekst ogłoszeniowy i będę prosić o pomoc w ogłaszaniu. Sama zrobię allegro.

Jeśli sunia już kogoś zauroczyła, to zapraszam do kontaktu ;) Tel. 519 851 337, mail: [email protected], gg: 15894479. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy łącznie z zobowiązaniem do kastracji po osiągnięciu wieku dorosłego ;) Dom wybiorę bardzo dokładnie :eviltong:

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Ale maleństwo. Trzeba ja na mikropsiaki zgłosić :)

Na mikropsiakach tylko dorosłe psy. A to to ma ze trzy miesiące ;) Ale na szczeniakowo ją zgłoszę :)

Posted

własnie wrociłysmy ze spacerku:-) na razie dla suni spacerki są po to żeby szaleć a dom po to zeby robic siku i kopę:-)
sunia ma wielki brzuszek, na razie robali nie widać...
co moge o niej powiedzieć więcej...ma swój charakterek w transporterze początkowo darła się przeokropnie aż bębenki w uszach pękały ale niestety nie było innej opcji i sama z dzieckiem i szczylem w samochodzie musiałam unieruchomic towarzystwo:-) zatem corka zapakowana została w fotelik a sunia w transporter...sunia po kilku minutach intensywnego zdzierania sobie strun głosowych odpuściła i kolejną godzine w aucie przesiedziała już cicho:-) choroby lokomocyjnej nie zauważyłąm :-) za to bąki puszcza jak stare wielkie psisko:-)
w domu zachowuje się jak typowy szczeniak czyli jest wszędzie gdzie może dosięgnąć, uwielbia zabawy w szarpanie- probuje tego na nogawkach ale kategoryczne NIEEEEE i daje sobie spokoj na jakis czas poki znowu sobie nie przypomni hihii
ogólnie jest baaardzo wesolutka, biega po całym domu i ciagle się cieszy bo coś nowego odkrywa - po prostu humor poprawia taka mała kruszyna merdająca :-)

Posted

poza tym mała jest naprawde inteligentna...szybko łapie róznie rzeczy np że leżaczek jest dla niej, że zabawkami można sie bawić a ciuchami nie no i że jak sie chodzi za Emilką to zawsze jakiś okruch spadnie albo wporst uda sie ukraść załą parówkę:-) jest bardzo ruchliwa, bardzo słodka i bardzo absorbująca...ladySwallow powodzenia hihi

Posted

na początku miałam brac innego ale ta sie tak rozpychała, że w końcu dopięła swego:-)
a tak na poważnie miałam zabrac najmniejszego jakiegoś bidaka ale sa tam owszem mniejsze od tej suni 4 sczzeniaczki...na tyle malutkie że siedza z matka i nie można ich jeszcze odłączyć... mam nadzieje że przetrwają do czasu aż coś wymyślimy...

Posted

Sunia dziś rano wymiotowała i chyba wiem, czemu - je jak osioł, połyka wszystko, zamiast pogryźć. Stąd dajemy jej po troszkę karmy, kilka razy. I tak pożera razem z ręką.
Ogólnie sunia walczy o swoje, zamknięta w transporterku nie będzie, jak stoimy - bo nie. Bo będzie krzyczeć i krzyczeć ;) Nie załatwiała się jeszcze. Obecnie leży na rękach u Michała i śpi ;) Ulalał ją ;)

Zdjęcia głównie wyglądają tak:

Posted

Tutaj dostała guziołek do opcjonalnego gryzienia zamiast dywanu:

Tutaj z pańciem grają na kompie ;)

A to zdjęcie jest moim ulubionym :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Słodka! :loveu: Gdyby nie to, że moja choroba się zmutowała i teraz zaatakowała gardło :mad: a jutro jadę na wycieczkę z przedszkolakami (sialala) to bym już u Was była ;)

Posted

evl napisał(a):
Słodka! :loveu: Gdyby nie to, że moja choroba się zmutowała i teraz zaatakowała gardło :mad: a jutro jadę na wycieczkę z przedszkolakami (sialala) to bym już u Was była ;)

Zdrowiej i przychodź! :evil_lol:

Jeszcze dwa - pieseczek się zmęczył:

Prosimy o pomoc w wymyśleniu imienia!