Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='evl']Napisałabym na pw, ale jakiś idiotyczny komunikat wyskakuje... Znam takich co się niczego nie boją, co prawda to Pliszczyn, czyli pod Lublinem... Ośrodek nazywa się Frambos, można sobie wygooglać adres ich stronki, ludzie są bardzo mili, sympatyczni, ale przy tym konkretni, można spytać, czy chcą zostać szkoleniowcami roku i zmierzyć się z szorstkowłosym diabłem :evil_lol: Na co dzień zajmują się raczej psami większego formatu, maliniaki i takie tam ;)[/QUOTE]

no to może taki maluch ich przerazi? ;)
oj ale jak wszystkie będziecie psiaki szkolić to wątek się skończy :P

Posted

[quote name='evl']Napisałabym na pw, ale jakiś idiotyczny komunikat wyskakuje... Znam takich co się niczego nie boją, co prawda to Pliszczyn, czyli pod Lublinem... Ośrodek nazywa się Frambos, można sobie wygooglać adres ich stronki, ludzie są bardzo mili, sympatyczni, ale przy tym konkretni, można spytać, czy chcą zostać szkoleniowcami roku i zmierzyć się z szorstkowłosym diabłem :evil_lol: Na co dzień zajmują się raczej psami większego formatu, maliniaki i takie tam ;)[/QUOTE]

Evl, właśnie do Pliszczyna jadę z Bugim :D wiem, że walczyli już z myśliwcami i z niezłym skutkiem, aniołów z nich nie zrobili, bo się nie da, ale ogarnięte chłopaki, może i Bugi ?

Bugi ma 3 lata, znaczy się kończy 3 rok, zaraz będzie mieć 4 rok. No szczeniaczkiem w/g biologicznego wieku nie jest, nie, nie.

Posted

Nie bójcie sie o watek,zawsze" nowy narybek" będzie,:cool3:albo co jakis czas "odbicia" u starszych.A tak z ciekawosci...jak ucieka po drzewach w góre i zeskok,to kury i te inne"martwe zbiory"znosi tak samo?Na drzewo z obciążeniem i skok na swoje terytorium?:diabloti::roll:Tez mi szloleniowcy,jak wymiekaja!;)Opisuj nam jak wam idzie.:lol:

Posted

jeśli chodzi o kury to na moją też nie ma rady... rok temu nam przyniosła kurę... w tym roku też niosła ale chyba nie trafiła w kręgosłup bo kura pitnęła. A później razem z kolegą półhuskym wparowały przez bardzo inteligentnie otwartą bramę na podwórko pełne kur... co prawda w tym chaosie i bonanzie nie wiedziały co wybierać, bo body count wynosiło 0, tylko stosy piór się unosiły :D

No i krowę pogonić, to dopiero frajda. A wtedy pieski głuchną na wołania i wrzaski... oba, moja i pies znajomych. Prawie by widłami dostały... bo krowa wychynęła znienacka :D

No i ostatnio jakiś demon się obudził w mojej 15-letniej staruszce. Zdołała wspiąć się po półkach, zjeść mi torbę na zakupy, poszarpać motek wełny, zeżreć segregator na czasopisma, zjeść i wydrapać kawałek drzwi...

Posted

[quote name='J_ulia']Ja postanowiłam wypowiedzieć wojnę moim szkodnikom i wczoraj przytargałam do domu klatkę kenelowa... Dzisiaj Nordi i Wafel nauczyli się nowej komendy ... "do klateczki"... błuahaha... jeszcze nie wiedza co je czeka ;)[/QUOTE]
Wierzyłam kiedyś w możliwości klatki kenelowej, ale Kra ma dwie na koncie....

Posted

[quote name='ulvhedinn']Wierzyłam kiedyś w możliwości klatki kenelowej, ale Kra ma dwie na koncie....[/QUOTE]

Kra jest wyjątkowo zdolną psicą,więc niczemu się nie dziwię i nic mnie w jej działaniach nie zaskoczy....:)

Posted

a jeszcze mi się przypomniała taka śmieszna historyjka... kot rodziców dorwał jakieś zioła na nerki czy na żołądek mamy.. otworzył sobie kredens i rozsypał ponad kilogramową paczkę po podłodze. Po czym się w tym wytarzał i zjadł... bo był tam kozłek lekarski, czyli składnik kocimiętki. Fajnie to potem wyglądało jak uchachany kot leżał pośród szczątków opakowania i ziółek :D

Posted

BTW. Kozłek to waleriana, a kocimiętka to kocimiętka ale reszta się zgadza ;) kot na odlocie jest prześwietny :)

[SIZE=1][COLOR=white]Wstyd przyznać, ale Pałek kiedys się na jakiejś imprezie studenckiej na otwartm powietrzu hmm... upalił razem z kolegą (ludzkim, moim). Widok psa-potwora rozłożonego na kocu z błogą miną hipisa "peace&love" powalał. A to było na praktykach, nie dość, że zwróciło uwagę wykładowcy (co wyście temu psu zrobili ze taki miły), to Pałkowi sie spodobało i potem próbował szukać kto ma zioło......[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='ulvhedinn']Ej, jak to nie pokazałam, nawet filmik z Krą był...[/QUOTE]
O matko. Rzeczywiście!!! nawet go oglądałam jak otwiera PUSTĄ lodówkę :crazyeye: :evil_lol: tylko nie skojarzyłam że to ona, bo...tak niewinnie wygląda...:roll:
pies demolka powinien wyglądać jak pies demolka żeby każdy wiedział z czym ma do czynienia, ale nie !!! Te największe pioruny wyglądają jak aniołki i "po robocie" prawie że mają aureole nad głowami :mad:
Moja sucz zazwyczaj broi jak zamykam ją z drugim psem żeby w razie czego było na niego, ale jakoś ciężko mi uwierzyć że sznaucerek mini wlazł na stół, otworzył (i zeżarł) całą paczkę chipsów, wyciągnął koc z posłania i ściągnął (z wieszaka!) kurtkę TZ-a :mad:

Posted

No jak to nie wierzysz?... Uwierz, uwierz - moja jamnisia 8 mies. wchodzi na stół (mimo, że krzesła są przysunięte na maksa - ale od czego jamnik ma giętki kręgosłup!), otwiera cukiernicę i wylizuje cukier do czysta! :) Też mi wyczyn, żeby sznaucerek się na stole znalazł! :)

Posted

[quote name='Nutusia']No jak to nie wierzysz?... Uwierz, uwierz[/QUOTE]
A ja Ci mówię że nie wlazł :eviltong: przez 6 lat nie właził, a jak się psica pojawiła nagle zaczął? :mad:
Kiedyś była u mnie mama. Postawiłam obiad na stole i zasiadłyśmy, a że akurat coś ciekawego w tv leciało, to obiadek stygł, a my wlepione w ekran. Nagle kątem oka zauważyłam że Ruda podchodzi, mamusiny talerz w DWA zęby i idzie do siebie !!! :crazyeye: Z wrażenia zaniemogłam :crazyeye:
A do tej pory nie mogę się przyzwyczaić że małpa tylko łazi i po stołach zgląda. Ile pączków ukradła, cukierków, wafelków to nawet nie zliczę :roll: a ile razy zalała mnie kawą nawet nie chcę pamiętać ;)
[B]Nutusia [/B]zdolnego masz jamnika. Ja ostatnio przypał miałam, bo poszłam po syna do kolegi z klasy i jamnisia się plątała. Taka grubaśna że pomyślałam sobie iż na wylocie jest, bo szorowała brzuchem po ziemi, więc mówię: "Och...jakaś ty śliczna!:loveu: I niedługo maluszki będziesz chyba miała. Co?"
A pani tylko spojrzała na mnie i głosem który mógłby mnie zabić na miejscu i powiedziała: "Ona nie jest w ciąży :angryy:"
Chyba spaliłam synowi miejscówkę na dobrą zabawę bo przez matkę więcej go nie zaproszą :diabloti:

Posted

[quote name='Agmarek'][B]Nutusia [/B]zdolnego masz jamnika. Ja ostatnio przypał miałam, bo poszłam po syna do kolegi z klasy i jamnisia się plątała. Taka grubaśna że pomyślałam sobie iż na wylocie jest, bo szorowała brzuchem po ziemi, więc mówię: "Och...jakaś ty śliczna!:loveu: I niedługo maluszki będziesz chyba miała. Co?"
A pani tylko spojrzała na mnie i głosem który mógłby mnie zabić na miejscu i powiedziała: "Ona nie jest w ciąży :angryy:"
Chyba spaliłam synowi miejscówkę na dobrą zabawę bo przez matkę więcej go nie zaproszą :diabloti:[/QUOTE]

"Jak masz tak dbasz", że tak powiem ;) Skoro pani tak zapasła suczkę to i komentarzom się dziwić nie powinna ;)

Posted

[quote name='evl']"Jak masz tak dbasz", że tak powiem ;) Skoro pani tak zapasła suczkę to i komentarzom się dziwić nie powinna ;)[/QUOTE]
No niby tak, ale nie zmienia to jednak faktu że mogłam trzymać swój nie wyparzony jęzor na wodzy :roll: powiedzieć że ładny piesek i do widzenia, a jednak nie zrobiłam tego
:diabloti:Dziewczyny proszę wrzućcie tu jakąś demolkę :evil_lol:

Posted

Ja jak do tej pory podczytywałam ten wątek i cieszyłam się, że moje zwierzaki takie spokojne..... Jednak jest chyba tak jak napisała Jasza - one podczytują i chcą tu zaistnieć :diabloti:
Ostatnio te moje anioły posprzątały mi mieszkanie....... Anioły to dwie starsze, stateczne sunie 14 i 12 lat plus 2 kicie: jedna lat 13 druga co prawda lat 7 ale bez jednej łapeczki ;). Efekt? Proszę bardzo......
[IMG]http://images43.fotosik.pl/359/c74da5056518706bmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images47.fotosik.pl/360/a60e8a7f982d9e2fmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images49.fotosik.pl/360/f212374e8335c08dmed.jpg[/IMG]

Nie pomyślałam tylko o fotce "przemieszczonych" kwiatów - z parapetu za kanapę :shake:

Posted

Nie wiedziałam,że zerwane firanki mogą się tak malowniczo układać...:evil_lol: No i te kwiaty wszędzie....:lol: Twoje futrzaki naprawdę mają potencjał twórczy! Jako "szkodniki" pięknie się rozwijają....:p:eviltong:

Posted

Oj tam, pewnikiem jakiś egzotyczny ptaszek przelatywał akurat za oknem! :)

A wracając do mojej jamniczki Kreśki i tego, że sznaucerek po stole nie chodzi... Otóż zwierzaki uczą się od siebie! Był u nas przez miesiąc nijaki Krecik (ślepaczek) - znalazł już cudowny domek. I proszę jak go Kreśka wyszkoliła!!!!! :) Zdjęcie niewyraźne, bo zrobione z ukrycia :)
[IMG]http://img828.imageshack.us/img828/1631/p29081017270001.jpg[/IMG]

Posted

Oczywiście ,ze psy wyuczą sie wzajemnie.U mnie Nutka odwaliła pozytywną robote.Wychowała Filipa,a on cały czas obserwował co trzeba robic.A twoja Vlk staruszka,po prostu chce zaistnieć na tym watku,dlatego sie" ocknęła":eviltong:

Posted

U mnie też dawno temu boksiaNutka :) wychowała moją poprzednią jamnisię Pestkę tak, że była najbardziej karnym jamnikiem w jeszcze wtedy Układzie Warszawskim! :) A teraz rządzi Kreśka i uczy wszystkich samych złych rzeczy! :) Jeszcze jedną zabawę mieli z Kretkiem. Z obu łazienek (w przeciwległych stronach domu) łapali za koniec papieru toaletowego i z dwóch stron opasywali kominek, który stoi w domu centralnie, dzieląc przestrzeń pomiędzy kuchnią a salonem. Nie zliczę ile rolek papieru poszło na te dekoracje! :)

Posted

[quote name='Agmarek']O matko. Rzeczywiście!!! nawet go oglądałam jak otwiera PUSTĄ lodówkę :crazyeye: :evil_lol: tylko nie skojarzyłam że to ona, bo...tak niewinnie wygląda...:roll:
pies demolka powinien wyglądać jak pies demolka żeby każdy wiedział z czym ma do czynienia, ale nie !!! Te największe pioruny wyglądają jak aniołki i "po robocie" prawie że mają aureole nad głowami :mad:
Moja sucz zazwyczaj broi jak zamykam ją z drugim psem żeby w razie czego było na niego, ale jakoś ciężko mi uwierzyć że sznaucerek mini wlazł na stół, otworzył (i zeżarł) całą paczkę chipsów, wyciągnął koc z posłania i ściągnął (z wieszaka!) kurtkę TZ-a :mad:[/QUOTE]

Iiii, nie Bugi, on zazwyczaj wygląda na tego, kim jest ...

[URL=http://img203.imageshack.us/i/9755u.jpg/][IMG]http://img203.imageshack.us/img203/3102/9755u.jpg[/IMG][/URL]

nie udaje grzecznego i niewinnego, cznia to i dalej robi swoje.