Maciek777 Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 sharka napisał(a):nie widzę żeby coś było rozmazane na banerku... Zdjęcie niestety nie wyostrzone:roll: Quote
Akrum Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Postanowiłam tu na chwilę zawitać, choć regularnie wątek Szarika odwiedzam i czytam co nowego u chłopaka :) Olena - odpisałam Ci na maila, ale napisze i tu. Około miesiąc temu robiłam nowe ogłoszenia Szarikowi, które pewnie już na większości portali wygasły. Ale w tym tygodniu zrobię mu nowe, wyróżnię też Tablicę, nie przelewaj mi za to pieniążków. Na dogo prócz wątku Szarika, z którym jest bardzo emocjonalnie związana, bo przecież jestem z nim od początku :) i kilku naszych podopiecznych już nie bywam. Po pierwsze nie mam czasu, ciągle jestem w rozjazdach (to jakieś wyłapywanie psów, to wizyty, adopcje, jeżdzenie do wetów itd), po drugie tak jak sharka napisała, trzeba mieć skórę nosorożca. Tyle lat tu działałam, tyle wirtualnych przyjaciół, a jednak w pewnym momencie wiele osób stanęło po drugiej stronie, nie znając do końca sytuacji oskarżali, obsmarowywali. To nie jest miłe i choć próbowałam nie brać tego do siebie, to nie jest łatwe. Po trzecie - to już nie jest w większości ta dogomania co za dawnych lat. Teraz wystarczy mieć inne zdanie na jakąś daną sprawę niż kto inny i już się zaczyna awantura, przepychanki i wykrzykiwanie. Ale mniejsza o to, wróćmy do Szarika. Jak napisałam powyżej, kolejne ogłoszenia znów się ukażą, tylko musze kolejny tekst stworzyć, by coś zmienić, urozmaicić. I prosiłabym, jesli ktoś z Was ma czas, o wybranie 6 wg Was najlepszych zdjęć, z którymi teraz warto by go ogłosić :) Pozdrawiam, Aga Quote
Maciek777 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 zozola77 napisał(a):zagladam do Szariczka....:) Co Cię tak długo na dogo nie było?:hmmmm: Quote
Olena84 Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 Na odpowiedź poczekamy do za miesiąc ;) Quote
Olena84 Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 Akrum witaj :multi:. Szarik dziekuje za każdą wpłatę! Quote
bakusiowa Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Dobrze byłoby wysłać Szarika do domu. Tylko nie wiem czy gdzieś miałby takie luksusy jak u Lilu. Quote
zozola77 Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Olena84 napisał(a):Na odpowiedź poczekamy do za miesiąc ;) i tu się mylisz.... ;):diabloti: Maciek777 napisał(a):Co Cię tak długo na dogo nie było?:hmmmm: przymusowy odwyk... a Szarik ma ogłoszenia??? u Maksa pisałam, ze mam wolny pakiet..ale sama decyduj ktremu ewentualnie Quote
ivette3 Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Olena84 napisał(a):Kto chce takiego kawalera:(? Pewnie,że ktoś chce....tylko jeszcze chyba o tym nie wie ....ale trzymamy kciuki za oświecenie :eviltong:;) Quote
LILUtosi Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Kawaler coś ostatnio ma problemy z sikaniem. Leje mi na potęgę. Mocz nie jest żółty i aromatyczny więc nie wskazuje na infekcję. Macie jakieś pomysły? Quote
Olena84 Posted January 15, 2014 Author Posted January 15, 2014 Jedyny jaki przychodzi mi do głowy to nietrzymanie moczu z powodu starości:( Quote
Maciek777 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 [quote name='LILUtosi']Kawaler coś ostatnio ma problemy z sikaniem. Leje mi na potęgę. Mocz nie jest żółty i aromatyczny więc nie wskazuje na infekcję. Macie jakieś pomysły? To może nakryj folią tę potęgę:roll::diabloti: A ciut poważniej: w jakich sytuacjach sika? W nocy nie wytrzymuje? Sika pod siebie? Sika kiedy chce (ale kontrolowanie) czy po prostu krócej wytrzymuje pomiędzy wyjściami? Na nietrzymanie moczu (brak czucia) jest Propalin, ale nie jestem pewien czy on nie jest tylko dla sterylizowanych suczek. Może pije więcej wody i stąd częstszy, jasny i bardziej bezwonny mocz? Wtedy pytanie dlaczego tyle pije... Quote
LILUtosi Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Tak jakby nie wytrzymywał przepełnionego pęcherza. Wstaje, chwile się pokręci i idzie z komin i leje- wylewa się. Jak nie krzyknę to do końca. I jest tego sporo. Quote
Maciek777 Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 LILUtosi napisał(a):Tak jakby nie wytrzymywał przepełnionego pęcherza. Wstaje, chwile się pokręci i idzie z komin i leje- wylewa się. Jak nie krzyknę to do końca. I jest tego sporo. Więc pije więcej wody? Dobrze, że chociaż to kontroluje. Też mamy jeden taki przypadek, ale już w trakcie leczenia i jest OK. W krótkim czasie z czyściocha stał się sikaczem pijącym kilka litrów wody dziennie. Olena dostałaby zawału gdyby się dowiedziała ile kosztuje jego leczenie więc miejmy nadzieję, że to nie to. Może przeziębiony pęcherz? Quote
Maciek777 Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Olena84 napisał(a):a może to Cushing? No właśnie nie chcij jeśli miesięcznie nie masz dodatkowo ok 300 zł:roll: Quote
Maciek777 Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 [quote name='Maciek777']Mój Bazarek Życzeniowy już podliczony i dla Szarika czeka 68 zł:) Poproszę o dane do przelewu, a później potwierdzenie wpływu tu na wątku oraz na wątku bazarku:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/249401-PODZIEL-SIĘ-ŻYCZENIAMI-Bazarek-trwa-do-20-XII-do-godz-21-00 Doszły już pieniądze?:roll: Quote
Olena84 Posted January 20, 2014 Author Posted January 20, 2014 Może Szarikowi sprezentować badania, głównie pod kątem tych nerek? Quote
LILUtosi Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Trochę się uspokoiło ale tak czy siak takie starsze pieski powinny co jakiś czas mieć badania krwi. Quote
Recommended Posts