Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
a nas jak zwykle nikt nie odwiedza :( ot stare baby to i nieciekawe... :(

może i stare ale zaraz baby :crazyeye:
piękne stadko sznupające :loveu:

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
sznupy trzy :lol:
[CENTER]

a czy Ty widzisz jaka masz ekipę? Bibi - cięty ogon, cięte uszy, Lunka - cięty ogon, nie-cięte uszy, Drops - nie-cięty ogon, nie-cięte uszy - full opcja ;)

i.. no wiesz?! jak Ty tak możesz Dropsa od Bab wyzywać?! :obrazic:

Posted

andegawenka napisał(a):
a bo się nie odzywacie i poczułam się jak intruz ....niezasznupkowany:roll:;)

andegawenka, ten błąd zawsze można naprawić :diabloti:

Posted

andegawenka napisał(a):
Dziwny kundelek. po ostrzyżeniu (sfilcowana sierść] może być sznupek z ogonkiem....:roll:. Pytają się mnie na spacerach co to za rasa, to może umownie sznupciopodobny;)...powiem

http://www.dogomania.pl/threads/185826-Niewidomy-Szaraczek-szcz%C4%99sliwy-juz-u-andegawenki-%29-Trzymajcie-kciuki!!!/page61

no sznup to nie jest ;) ale jako żywo, toż to Mały Szpic Budryjski!... no... w sumie możesz tak mówić jak Cie ktoś spyta o rase :)

Posted

Blisss napisał(a):
może i stare ale zaraz baby :crazyeye:
piękne stadko sznupające :loveu:

jambi_ napisał(a):
a czy Ty widzisz jaka masz ekipę? Bibi - cięty ogon, cięte uszy, Lunka - cięty ogon, nie-cięte uszy, Drops - nie-cięty ogon, nie-cięte uszy - full opcja ;)

musiałaś to teraz zauważyć? ja wiem że tak jest i planowałam ich kiedyś ustawić w rządku, tylko póki co mi się nie udawało :lol:

i.. no wiesz?! jak Ty tak możesz Dropsa od Bab wyzywać?! :obrazic:

czepiły się słówka :lol:

andegawenka napisał(a):
a bo się nie odzywacie i poczułam się jak intruz ....niezasznupkowany:roll:;)

ale kto sie nie odzywa? gdzie? że do Ciebie?

andegawenka napisał(a):
Mam już, ogon uciąć nawet podobny będzie:evil_lol:

kolorkiem całkiem całkiem, ale on taki sam malutki na dużym posłanku - mus mu drugiego malutkiego sprawić :grins:

Posted

Bibi jest BOSKA :loveu: ja myślę, że ona w schronisku nie jadła za wiele :( wygląda na to, że to zataczanie się i chwiejny krok to było z zagłodzenia czy nei wiem jak to nazwać - ale ona twardego nie tknie bo bolą zęby, papki wsuwa aż jej się uszka trzęsą i nabiera sił, już się łapki nie plączą, tylko rano po spaniu

ale zobaczcie jak się cieszyła jak wróciłam dziś z pracy - zdjęcia są beznadziejne bo już słońce zaszło, ale nie ważne - patrzcie na nią :loveu:

:lol:

Posted

widziałam, głaskałam, przytulałam :multi:

Bibi to wspaniała suńka! staruszeczka to pewne, ale wspaniała, zrównoważona, przyjacielska sunieczka, chętnie przyjmująca pieszczoty, dająca się wziąć obcej bądź co bądź osobie na ręce, bez protestów, bez ostrzeżeń, po prostu taki nakolankowy misiaczek :lol: o przepięknych, ciepłych oczach...

Jeśli stoi tyłem można machać, klaskać, tańczyć na jednej nodze - nie robi to na niej wrażenia ;) za to gdy stoi przodem wystarczy delikatny gest ręką i sunia już jest przy Tobie chętna do głaskania - jest fantastyczna!

Moim zdaniem - spokojny spacer, ręka do głaskania, ciepły kocyk - to to czego tej suni potrzeba, i moim zdaniem jest f a n t a s t y c z n a i mogę to powtarzać bez końca :p

Posted

Przyjedź sama wygłaskać :) Bibi czeka - no i ja też :lol: Drops niekoniecznie hahaha

Dziś byłyśmy u doktora, Bibi dostała antybiotyk na zęby i za tydzień w środę będzie miała robiony porządek w paszczy - mam nadzieję, że wreszcie skończy się ból :( doktor też mówi, ze ona nie jest taka stara tylko zaniedbana - dawał jej nawet 8 lat, ale nie zgodziłam się, więc póki co zostajemy przy 9 - zobaczymy co tam będzie bo nie dała sobie obejrzeć dokładnie bidusia moja słodka

Posted

nie no - nie ma szans żeby 8 miała :mdleje: ale zobaczymy jak będzie jak się podkuruje, dostała też hormon tarczycy, powinny ładnie odrosnąć włoski

tak niska kreatynina występuje przy zagłodzeniu - to by mogło potwierdzać moją teorię, że ona w schronie nie jadła za wiele - tylko tak, zeby przezyć, bolą te zębiska straszne :(