WATACHA Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku :) Quote
malawaszka Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Wszystkiego NAJ i ODZYWAJ SIĘ kobieto!!!! :loveu: Quote
Margi Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Tak tak odzywaj się koniecznie. Wesołych Świąt. Quote
marako Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 No to do zobaczenia w NR :) A ja już myślałam, że zerduszko jedziesz tam, dokąd i Saththa, do jakiegoś dalekiego kraju/miasta o skrócie NR i główkowałam, co to takiego: NY wiem, NZ też od biedy, NG, ale NR to już nie. Kurczę, źle ze mną, mało sypiam ostatnio (od wrażeń niesamowitych tym razem, a nie od pracy..., choć pracujemy w szkole i wczoraj i dziś dzięki pani minister). Quote
malawaszka Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 wow marako tajemniczo zabrzmiało o tych niesamowitych wrażeniach! Quote
marako Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 wow marako tajemniczo zabrzmiało o tych niesamowitych wrażeniach! Na razie to niestety tajemnica, bo boję się, że coś się schrzani (jak zwykle), ale niestety upadłam na głowę i w wyniku tego jestem albo w euforii, albo w strasznej niepewności i tak będzie, dopóki parę spraw się nie wyjaśni... A to dziś Wielki Dzień i początek wyjaśniania... Nie, nie, nie wygrałam w LOTTO (a szkoda..., ) Quote
malawaszka Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 wow marako no to teraz to dopiero dałas do wiwatu i nie będę mogła się skupić na niczym :lol: trzymam kciuki żeby Ci się udało cokolwiek tam kombinujesz :D Quote
Margi Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Marako cokolwiek to jest trzymamy kciuki. Quote
ulana Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Sandra filmik super :) Dzięki za życzenia i Tobie wszystkiego naj, naj. :) Marako zaintrygowałaś mnie. Trzymam kciuki cokolwiek to ma być. :) U Młodego w szkole rozdawali karteczki i trzeba było wypełniać którego dnia dziecko będzie w szkole, a którego rezygnujemy z opieki. Efekt? Nikt nie chciał szkolnej opieki i nauczyciele siedzą w domu. :) Quote
marako Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Sandra filmik super :) Dzięki za życzenia i Tobie wszystkiego naj, naj. :) Marako zaintrygowałaś mnie. Trzymam kciuki cokolwiek to ma być. :) U Młodego w szkole rozdawali karteczki i trzeba było wypełniać którego dnia dziecko będzie w szkole, a którego rezygnujemy z opieki. Efekt? Nikt nie chciał szkolnej opieki i nauczyciele siedzą w domu. :) U nas 20-30 dzieci wyraziło chęć zaopiekowania przes szkołę, jedno nawet jutro do 16:45! (część z nich ma niepracujących rodziców lub babcie!), nauczyciele mają po 2 godziny łącznie przez cały okres przerwy świątecznej. A niestety "nadzór" musi być przez cały czas (4 osoby podzieliły codzienne dyżury między siebie, a każdy dyżur od 6:45 do 17:00, więc niefajnie - wczoraj byłam 7 godzin, dziś 4 i to jeszcze nie koniec). Quote
malawaszka Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 dla mnie to jest chore (a nie jestem nauczycielem) - rodzice mają święty spokój bo posyłają dzieci do szkoły i wszyscy mają w nosie że nauczyciele nie mają czasu świąt przygotowac - ważne że rodzice mają.. wr Quote
zerduszko Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 dla mnie to jest chore (a nie jestem nauczycielem) - rodzice mają święty spokój bo posyłają dzieci do szkoły i wszyscy mają w nosie że nauczyciele nie mają czasu świąt przygotowac - ważne że rodzice mają.. wr Przypomina mi to szum o nierobienie zakupów w wigilie czy sylwestra. Mnie tam nikt nie zwolni z roboty w tych dniach, tez nie mam czasu przygotować świat/się i jakoś nikogo to nie obchodzi ;) Jeśli mam skrocona dniowke w jeden dzien do 6h, to sie mega ciesze. Taze fajnie by było gdyby wigilia byłaby dniem wolnym ustawowo, poza sprzedawcami i nauczycielami ludzie tez pracuja ;) Quote
Margi Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 To ja się jeszcze dołożę do dyskusji.Ja nie mogę dostać urlopu w tych dniach bo inne kobiety mają dzieci i muszą mieć urlop. Najlepiej żeby wszyscy mieli wolne w tych dniach. Quote
zerduszko Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Wszyscy to się nie da ;) Wiadomo jakiś lekarz czy policjant musi mieć dyżur. Ale większość mogłaby mieć wolne. Margi Ty zdaje się tez masz dziecko ;) Quote
Saththa Posted December 24, 2014 Author Posted December 24, 2014 Marako ales zaciekawiła :) Ja mam wolne :) Ale to tylk odlatego, ze w tym roku udało nam się podatkowo wszystko zamknąc wcześniej i szef dał nam wolne :) tak to mieliśmy dyżur :) Ja zawsze w wigilie a inni w sylwestra :) Quote
zerduszko Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Nawet niemowlaka 27 lat. Tu chciałam wstawić kulającą się emote, ale ich kurna nie widac... a tu miala byc z palka. Wrrr. Quote
Saththa Posted December 29, 2014 Author Posted December 29, 2014 Jeszcze rok i wyjdzie z pieluch :D Quote
ulana Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Jeszcze rok i wyjdzie z pieluch :D I będzie przedszkolaczek ;) My to wigilię wolną dostaliśmy za 1 listopada. Ale Sylwestra i dalej to już dni rektorskie. Rzucił się w tym roku. :) Saththa już po wojażach? Quote
AnkaG Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Sandra no jak tam ... wysłałam do Cię smsa z życzeniami świątecznymi .... A ja pracuję w wigilie i do środy i 2-giego i 5-tego ... no trudno ... Quote
Margi Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 No to witaj w klubie Aniu.Ja pracowałam w wigilię,w sylwestra i 2 i 5 i jeszcze w środku tych dni. Quote
Saththa Posted January 2, 2015 Author Posted January 2, 2015 Ania przeprszam gdzieś mi musiał umknac i nie odpisałam, przepraszam. Dotarliśmy na miejsce docelowe łatwo nie było 6 dni w podróży. Dostep do internetu utrudniony musze iść na herbate/soczek aby mieć neta ☺ Quote
ulana Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 To jaką herbatkę teraz pijesz? Żeglarską? ;) Quote
3 x Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Ania przeprszam gdzieś mi musiał umknac i nie odpisałam, przepraszam. Dotarliśmy na miejsce docelowe łatwo nie było 6 dni w podróży. Dostep do internetu utrudniony musze iść na herbate/soczek aby mieć neta ☺ 6 dni? biedne siurki Quote
Recommended Posts