Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to do zobaczenia w NR :)

A ja już myślałam, że zerduszko jedziesz tam, dokąd i Saththa, do jakiegoś dalekiego kraju/miasta o skrócie NR i główkowałam, co to takiego: NY wiem, NZ też od biedy, NG, ale NR to już nie.

Kurczę, źle ze mną, mało sypiam ostatnio (od wrażeń niesamowitych tym razem, a nie od pracy..., choć pracujemy w szkole i wczoraj i dziś dzięki pani minister).

Posted

wow marako tajemniczo zabrzmiało o tych niesamowitych wrażeniach! 

Na razie to niestety tajemnica, bo boję się, że coś się schrzani (jak zwykle), ale niestety upadłam na głowę i w wyniku tego jestem albo w euforii, albo w strasznej niepewności i tak będzie, dopóki parę spraw się nie wyjaśni... A to dziś Wielki Dzień i początek wyjaśniania...

Nie, nie, nie wygrałam w LOTTO (a szkoda..., )

Posted

Sandra  filmik super :) Dzięki za życzenia i Tobie wszystkiego naj, naj. :)

Marako zaintrygowałaś mnie. Trzymam kciuki cokolwiek to ma być. :) U Młodego w szkole rozdawali karteczki i trzeba było wypełniać którego dnia  dziecko będzie w szkole, a którego rezygnujemy z opieki. Efekt? Nikt nie chciał szkolnej opieki i nauczyciele siedzą w domu. :)

Posted

Sandra  filmik super :) Dzięki za życzenia i Tobie wszystkiego naj, naj. :)

Marako zaintrygowałaś mnie. Trzymam kciuki cokolwiek to ma być. :) U Młodego w szkole rozdawali karteczki i trzeba było wypełniać którego dnia  dziecko będzie w szkole, a którego rezygnujemy z opieki. Efekt? Nikt nie chciał szkolnej opieki i nauczyciele siedzą w domu. :)

U nas 20-30 dzieci wyraziło chęć zaopiekowania przes szkołę, jedno nawet jutro do 16:45! (część z nich ma niepracujących rodziców lub babcie!), nauczyciele mają po 2 godziny łącznie przez cały okres przerwy świątecznej. A niestety "nadzór" musi być przez cały czas (4 osoby podzieliły codzienne dyżury między siebie, a każdy dyżur od 6:45 do 17:00, więc niefajnie - wczoraj byłam 7 godzin, dziś 4 i to jeszcze nie koniec).

Posted

dla mnie to jest chore (a nie jestem nauczycielem) - rodzice mają święty spokój bo posyłają dzieci do szkoły i wszyscy mają w nosie że nauczyciele nie mają czasu świąt przygotowac - ważne że rodzice mają.. wr 

Posted

dla mnie to jest chore (a nie jestem nauczycielem) - rodzice mają święty spokój bo posyłają dzieci do szkoły i wszyscy mają w nosie że nauczyciele nie mają czasu świąt przygotowac - ważne że rodzice mają.. wr 

Przypomina mi to szum o nierobienie zakupów w wigilie czy sylwestra. Mnie tam nikt nie zwolni z roboty w tych dniach, tez nie mam czasu przygotować świat/się i jakoś nikogo to nie obchodzi ;) Jeśli mam  skrocona dniowke w jeden dzien do 6h, to sie mega ciesze. Taze fajnie by było gdyby wigilia byłaby dniem wolnym ustawowo, poza sprzedawcami i nauczycielami ludzie tez pracuja ;)

Posted

To ja się jeszcze dołożę do dyskusji.Ja nie mogę dostać urlopu w tych dniach bo inne kobiety mają dzieci i muszą mieć urlop.

Najlepiej żeby wszyscy mieli wolne w tych dniach.

Posted

Marako ales zaciekawiła :)

Ja mam wolne :) Ale to tylk odlatego, ze w tym roku udało nam się podatkowo wszystko zamknąc wcześniej i szef dał nam wolne :) tak to mieliśmy dyżur :) Ja zawsze w wigilie a inni w sylwestra :)

Posted

Jeszcze rok i wyjdzie z pieluch :D

I będzie przedszkolaczek ;)

My to wigilię wolną dostaliśmy za 1 listopada. Ale Sylwestra i dalej to już dni rektorskie. Rzucił się w tym roku. :)

Saththa już po wojażach?

Posted

Ania przeprszam gdzieś mi musiał umknac i nie odpisałam, przepraszam. Dotarliśmy na miejsce docelowe łatwo nie było 6 dni w podróży.

Dostep do internetu utrudniony musze iść na herbate/soczek aby mieć neta ☺

Posted

Ania przeprszam gdzieś mi musiał umknac i nie odpisałam, przepraszam. Dotarliśmy na miejsce docelowe łatwo nie było 6 dni w podróży.

Dostep do internetu utrudniony musze iść na herbate/soczek aby mieć neta ☺

6 dni?

biedne siurki