Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kajcia dostaje steryd Entocron - od piątku zmniejszamy dawkę. No i reszte leków. Ale jest coraz lepiej. :) Efekt ujemny - piesek jest ciąąągle głodny. Dostaje jeśc 5 razy dziennie w malych ilościach.
Niestety nie widzi ale radzi sobie coraz lepiej. Dzsiaj jak wrócilam z pracy to z reszta stada przyszła sie przywitać a wieczorkiem jak TZ mielił ziemniaki z burakami to łapą go trącała by daaaał jeść.

Posted

[quote name='AnkaG']Ale jest coraz lepiej. :) Efekt ujemny - piesek jest ciąąągle głodny. [/QUOTE]
Może i ujemny, ale zawsze to lepiej, jak pies chce jeść, niż jak nie chce. Chęć jedzenia = chęć życia, więc tylko trzeba się cieszyć ze zwyżki formy Kajci.

Posted

Spieszę Wam donieść, ze mój przeszło roczny szczeniaczek dziś po raz pierwszy podniósł nogę przy sikaniu :B-fly:

Dorasta :razz:

A wczoraj wieczorem jak byłam na basenie to zrobił kupę w domu i nie zjadł :multi:

Posted

[quote name='AnkaG']Eeee no poważny facio :) Teraz to dorastanie to już z górki pójdzie :)[/QUOTE]

Nie musi być z górki- ale dobrze bybyło gdyby go poprostowało trochu :0 a pewnie bedzie odwrotnie :) Bo mi zaczał na ludzi szczekać jak szaro i ciemno jest ehhhh

[quote name='WATACHA']Pewien wiek już zobowiązuje ;P[/QUOTE]

tiaaaaaa :roll: U niego? nie wierze ;)

Posted

[quote name='Saththa']Nie musi być z górki- ale dobrze bybyło gdyby go poprostowało trochu :0 a pewnie bedzie odwrotnie :) Bo mi zaczał na ludzi szczekać jak szaro i ciemno jest ehhhh

tiaaaaaa :roll: U niego? nie wierze ;)[/QUOTE]

Jak własna pańcia w niego nie wierzy to jak on ma dobrze funkcjonować:shake::eviltong:

Posted

[quote name='Saththa']Spieszę Wam donieść, ze mój przeszło roczny szczeniaczek dziś po raz pierwszy podniósł nogę przy sikaniu :B-fly:

Dorasta :razz:

A wczoraj wieczorem jak byłam na basenie to zrobił kupę w domu i nie zjadł :multi:

super :)
jak nawalony kawał kupska w mieszkaniu może cieszyć ;)

Sandra nie przejmuj się, że mu dorastanie zajmuje tyle czasu
mnie wcześniej podłamywali 'znajomi' psiarze ze szczeniakami gadaniem
"nasz to jak miał 3 miesiace to przestał załatwiac się w domu
nasz to już w wieku pięciu miesięcy wszystko załatwiał na dworze

a mój lał i srał do prawie 8 m-ca życia w mieszkaniu
a i tak tamci mu do pięt nie dorastają ;)
wg mnie of koz ;)
i uważam, że mam naj naj naj gangrenę w domu ;)

swoją Prodzik w wieku 3 miesięcy pi razy oko miał kwarantanne poszczepienna jeszcze
może 'znajomi' swoich nie szczepili ;)

trzymam kciuki, żeby naprostowało Fixa :)
bo to jednak nic fajnego i nie ma co sie przyzwyczajać ;)

co do szczekania, Prodzik czyli równolatek Fixsia
też zaczał szczekać a dokładniej odwarkiwac się jak jeden psiak chciał go zdominować
widać ok roku to taki wiek , gdzie zaczynają szczekac w miare jakiejś ideologii ;)

Posted

No to faktycznie późno dorasta (nie umniejszając mu), ale to się trzeba tylko cieszyć, bo jeszcze masz dużo czasu coby ogarnąć chłopaka :) Mój już od dawna sika tylko z podniesioną, zaczął jak miał z 4,5 miesiąca. Już mam pozamiatane :lol: A okres wtórnych lęków też przerabiamy, najgorzej z obcymi psami :angryy:

Posted

[quote name='3 x']super :)
jak nawalony kawał kupska w mieszkaniu może cieszyć ;)

Wiesz no.. to kupka Fixa była... więc... wcale nie taki kawał kupska :diabloti:

Sandra nie przejmuj się, że mu dorastanie zajmuje tyle czasu
mnie wcześniej podłamywali 'znajomi' psiarze ze szczeniakami gadaniem
"nasz to jak miał 3 miesiace to przestał załatwiac się w domu
nasz to już w wieku pięciu miesięcy wszystko załatwiał na dworze

a mój lał i srał do prawie 8 m-ca życia w mieszkaniu
a i tak tamci mu do pięt nie dorastają ;)
wg mnie of koz ;)
i uważam, że mam naj naj naj gangrenę w domu ;)

Nooo tylk ou niego to jakieś zaburzeniowe jest.. a nie dlatego ze późno dojrzewa... Ale nie trace nadziei :)

swoją Prodzik w wieku 3 miesięcy pi razy oko miał kwarantanne poszczepienna jeszcze
może 'znajomi' swoich nie szczepili ;)

Hmmm w wieku 3 miesiecy Fix już w schronie był... to tutaj nie pogadamy ;)

trzymam kciuki, żeby naprostowało Fixa :)
bo to jednak nic fajnego i nie ma co sie przyzwyczajać ;)

Tak jest :)

co do szczekania, Prodzik czyli równolatek Fixsia
też zaczał szczekać a dokładniej odwarkiwac się jak jeden psiak chciał go zdominować
widać ok roku to taki wiek , gdzie zaczynają szczekac w miare jakiejś ideologii ;)

A to nie Fix psy atakuje :lol: tj :splat: przepraszam :) I wcale sie nie dziwie dominowac beda Jasnie Pana :)

[quote name='zerduszko']No to faktycznie późno dorasta (nie umniejszając mu), ale to się trzeba tylko cieszyć, bo jeszcze masz dużo czasu coby ogarnąć chłopaka :) Mój już od dawna sika tylko z podniesioną, zaczął jak miał z 4,5 miesiąca. Już mam pozamiatane :lol: A okres wtórnych lęków też przerabiamy, najgorzej z obcymi psami :angryy:

Moze to dlatego ze wycięty ;) to tak wolniej mu idzie;) z obcymi psami Fix nie mzoe bo leci się bic kretyn jeden. Ale ale oby w główce kupowo sie ogarnał :)

Posted

No ciekawe jak kastracja wpływa na zachowania naszych chłopaków. Ja się ciągle waham i niby jest plan styczeń. Ale już coś kręcę nosem i myślę o lutym ;)

3 x nie trzeba psa nie szczepić, żeby nie robić mu ścisłej kwarantanny. Mojego szczepiłam, ale uczyłam czystości od pierwszej doby u nas.

Posted

[quote name='zerduszko']No ciekawe jak kastracja wpływa na zachowania naszych chłopaków. Ja się ciągle waham i niby jest plan styczeń. Ale już coś kręcę nosem i myślę o lutym ;)

3 x nie trzeba psa nie szczepić, żeby nie robić mu ścisłej kwarantanny. Mojego szczepiłam, ale uczyłam czystości od pierwszej doby u nas.[/QUOTE]

zakładam, ze nie wyprowadzałaś go w tłum innych psów tylko puszczałas po podwórku
ja mówię o mieszkańcach bloków gdzie nie ma możliwości wyprowadzenia psów tam, gdzie nie chodza inne psy

Posted

[quote name='Saththa']Moze ejszcze w tym wypadku rozmiar ma znaczenie... Ile Bolt wazy? W koncu im większe tym później dojrzewają :lol:[/QUOTE]

ojtam ojtam
to nie kwestia wielkości

czyż nie każdy z nas marzy żeby powrócić do lat wczesnego dzieciństwa
nie mówię, ze z dziecinniec
ale np gdybym miała teraz problemy takie jak wtedy
ech to było życie ;)

Posted

Bolto ostatnio ważył 9,2 kg na domowej wadze, ale ma z 1-1,5 kg niedowagi.

[quote name='3 x']zakładam, ze nie wyprowadzałaś go w tłum innych psów tylko puszczałas po podwórku
ja mówię o mieszkańcach bloków gdzie nie ma możliwości wyprowadzenia psów tam, gdzie nie chodza inne psy[/QUOTE]
Mieszkam w bloku na dużym osiedlu, nie stosuję ścisłej kwarantanny.

Posted

[quote name='zerduszko']

Mieszkam w bloku na dużym osiedlu, nie stosuję ścisłej kwarantanny.[/QUOTE]
a my stosowalismy
i wszystko stało się jeane

teraz nie ma co gdybac i roztrząsać a motywować Sandrę coby uwierzyła w Fiksia
i tym samym wzmocnic jego samoocenę ;)