ania0112 Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Kajcia super! A fotki chłopaków takie, przyjemne, ciepłe - nic tylko leżeć i się byczyć z nimi :) Quote
Margi Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Ogromnie się cieszymy,że Kajci lepiej.:multi: Quote
AnkaG Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Kajcia dostaje steryd Entocron - od piątku zmniejszamy dawkę. No i reszte leków. Ale jest coraz lepiej. :) Efekt ujemny - piesek jest ciąąągle głodny. Dostaje jeśc 5 razy dziennie w malych ilościach. Niestety nie widzi ale radzi sobie coraz lepiej. Dzsiaj jak wrócilam z pracy to z reszta stada przyszła sie przywitać a wieczorkiem jak TZ mielił ziemniaki z burakami to łapą go trącała by daaaał jeść. Quote
marako Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='AnkaG']Ale jest coraz lepiej. :) Efekt ujemny - piesek jest ciąąągle głodny. [/QUOTE] Może i ujemny, ale zawsze to lepiej, jak pies chce jeść, niż jak nie chce. Chęć jedzenia = chęć życia, więc tylko trzeba się cieszyć ze zwyżki formy Kajci. Quote
Saththa Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 Nooooooo w koncu!!!!!! Super ;) to teraz przybierze to co zgubiła;) Quote
Saththa Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 Spieszę Wam donieść, ze mój przeszło roczny szczeniaczek dziś po raz pierwszy podniósł nogę przy sikaniu :B-fly: Dorasta :razz: A wczoraj wieczorem jak byłam na basenie to zrobił kupę w domu i nie zjadł :multi: Quote
AnkaG Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Eeee no poważny facio :) Teraz to dorastanie to już z górki pójdzie :) Quote
Saththa Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 [quote name='AnkaG']Eeee no poważny facio :) Teraz to dorastanie to już z górki pójdzie :)[/QUOTE] Nie musi być z górki- ale dobrze bybyło gdyby go poprostowało trochu :0 a pewnie bedzie odwrotnie :) Bo mi zaczał na ludzi szczekać jak szaro i ciemno jest ehhhh [quote name='WATACHA']Pewien wiek już zobowiązuje ;P[/QUOTE] tiaaaaaa :roll: U niego? nie wierze ;) Quote
WATACHA Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='Saththa']Nie musi być z górki- ale dobrze bybyło gdyby go poprostowało trochu :0 a pewnie bedzie odwrotnie :) Bo mi zaczał na ludzi szczekać jak szaro i ciemno jest ehhhh tiaaaaaa :roll: U niego? nie wierze ;)[/QUOTE] Jak własna pańcia w niego nie wierzy to jak on ma dobrze funkcjonować:shake::eviltong: Quote
3 x Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='Saththa']Spieszę Wam donieść, ze mój przeszło roczny szczeniaczek dziś po raz pierwszy podniósł nogę przy sikaniu :B-fly: Dorasta :razz: A wczoraj wieczorem jak byłam na basenie to zrobił kupę w domu i nie zjadł :multi: super :) jak nawalony kawał kupska w mieszkaniu może cieszyć ;) Sandra nie przejmuj się, że mu dorastanie zajmuje tyle czasu mnie wcześniej podłamywali 'znajomi' psiarze ze szczeniakami gadaniem "nasz to jak miał 3 miesiace to przestał załatwiac się w domu nasz to już w wieku pięciu miesięcy wszystko załatwiał na dworze a mój lał i srał do prawie 8 m-ca życia w mieszkaniu a i tak tamci mu do pięt nie dorastają ;) wg mnie of koz ;) i uważam, że mam naj naj naj gangrenę w domu ;) swoją Prodzik w wieku 3 miesięcy pi razy oko miał kwarantanne poszczepienna jeszcze może 'znajomi' swoich nie szczepili ;) trzymam kciuki, żeby naprostowało Fixa :) bo to jednak nic fajnego i nie ma co sie przyzwyczajać ;) co do szczekania, Prodzik czyli równolatek Fixsia też zaczał szczekać a dokładniej odwarkiwac się jak jeden psiak chciał go zdominować widać ok roku to taki wiek , gdzie zaczynają szczekac w miare jakiejś ideologii ;) Quote
zerduszko Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 No to faktycznie późno dorasta (nie umniejszając mu), ale to się trzeba tylko cieszyć, bo jeszcze masz dużo czasu coby ogarnąć chłopaka :) Mój już od dawna sika tylko z podniesioną, zaczął jak miał z 4,5 miesiąca. Już mam pozamiatane :lol: A okres wtórnych lęków też przerabiamy, najgorzej z obcymi psami :angryy: Quote
malawaszka Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 BRAWO Fixiu!!!!! nic się nie przejmuj - ja też powoli dojrzewam :roflt: Quote
Saththa Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 [quote name='3 x']super :) jak nawalony kawał kupska w mieszkaniu może cieszyć ;) Wiesz no.. to kupka Fixa była... więc... wcale nie taki kawał kupska :diabloti: Sandra nie przejmuj się, że mu dorastanie zajmuje tyle czasu mnie wcześniej podłamywali 'znajomi' psiarze ze szczeniakami gadaniem "nasz to jak miał 3 miesiace to przestał załatwiac się w domu nasz to już w wieku pięciu miesięcy wszystko załatwiał na dworze a mój lał i srał do prawie 8 m-ca życia w mieszkaniu a i tak tamci mu do pięt nie dorastają ;) wg mnie of koz ;) i uważam, że mam naj naj naj gangrenę w domu ;) Nooo tylk ou niego to jakieś zaburzeniowe jest.. a nie dlatego ze późno dojrzewa... Ale nie trace nadziei :) swoją Prodzik w wieku 3 miesięcy pi razy oko miał kwarantanne poszczepienna jeszcze może 'znajomi' swoich nie szczepili ;) Hmmm w wieku 3 miesiecy Fix już w schronie był... to tutaj nie pogadamy ;) trzymam kciuki, żeby naprostowało Fixa :) bo to jednak nic fajnego i nie ma co sie przyzwyczajać ;) Tak jest :) co do szczekania, Prodzik czyli równolatek Fixsia też zaczał szczekać a dokładniej odwarkiwac się jak jeden psiak chciał go zdominować widać ok roku to taki wiek , gdzie zaczynają szczekac w miare jakiejś ideologii ;) A to nie Fix psy atakuje :lol: tj :splat: przepraszam :) I wcale sie nie dziwie dominowac beda Jasnie Pana :) [quote name='zerduszko']No to faktycznie późno dorasta (nie umniejszając mu), ale to się trzeba tylko cieszyć, bo jeszcze masz dużo czasu coby ogarnąć chłopaka :) Mój już od dawna sika tylko z podniesioną, zaczął jak miał z 4,5 miesiąca. Już mam pozamiatane :lol: A okres wtórnych lęków też przerabiamy, najgorzej z obcymi psami :angryy: Moze to dlatego ze wycięty ;) to tak wolniej mu idzie;) z obcymi psami Fix nie mzoe bo leci się bic kretyn jeden. Ale ale oby w główce kupowo sie ogarnał :) Quote
zerduszko Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 No ciekawe jak kastracja wpływa na zachowania naszych chłopaków. Ja się ciągle waham i niby jest plan styczeń. Ale już coś kręcę nosem i myślę o lutym ;) 3 x nie trzeba psa nie szczepić, żeby nie robić mu ścisłej kwarantanny. Mojego szczepiłam, ale uczyłam czystości od pierwszej doby u nas. Quote
Saththa Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 Moze ejszcze w tym wypadku rozmiar ma znaczenie... Ile Bolt wazy? W koncu im większe tym później dojrzewają :lol: Quote
3 x Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='zerduszko']No ciekawe jak kastracja wpływa na zachowania naszych chłopaków. Ja się ciągle waham i niby jest plan styczeń. Ale już coś kręcę nosem i myślę o lutym ;) 3 x nie trzeba psa nie szczepić, żeby nie robić mu ścisłej kwarantanny. Mojego szczepiłam, ale uczyłam czystości od pierwszej doby u nas.[/QUOTE] zakładam, ze nie wyprowadzałaś go w tłum innych psów tylko puszczałas po podwórku ja mówię o mieszkańcach bloków gdzie nie ma możliwości wyprowadzenia psów tam, gdzie nie chodza inne psy Quote
3 x Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='Saththa']Moze ejszcze w tym wypadku rozmiar ma znaczenie... Ile Bolt wazy? W koncu im większe tym później dojrzewają :lol:[/QUOTE] ojtam ojtam to nie kwestia wielkości czyż nie każdy z nas marzy żeby powrócić do lat wczesnego dzieciństwa nie mówię, ze z dziecinniec ale np gdybym miała teraz problemy takie jak wtedy ech to było życie ;) Quote
zerduszko Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Bolto ostatnio ważył 9,2 kg na domowej wadze, ale ma z 1-1,5 kg niedowagi. [quote name='3 x']zakładam, ze nie wyprowadzałaś go w tłum innych psów tylko puszczałas po podwórku ja mówię o mieszkańcach bloków gdzie nie ma możliwości wyprowadzenia psów tam, gdzie nie chodza inne psy[/QUOTE] Mieszkam w bloku na dużym osiedlu, nie stosuję ścisłej kwarantanny. Quote
3 x Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='zerduszko'] Mieszkam w bloku na dużym osiedlu, nie stosuję ścisłej kwarantanny.[/QUOTE] a my stosowalismy i wszystko stało się jeane teraz nie ma co gdybac i roztrząsać a motywować Sandrę coby uwierzyła w Fiksia i tym samym wzmocnic jego samoocenę ;) Quote
Recommended Posts