Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok :) NIe dogadamy się;) Nie potrafię napisac tak abyś mnie zrozumiała a wręcz mam wrażenie, ze rozumiesz mnie zupełnie odwrotnie niż piszę :) Skoro komuś ciężko powiedzieć po prostu, zę się źle czuje i czy mogę przepuścić to nie jest moja wina. a ja na chamstwo odpowiadam zazwyczaj znieczulica po prostu bo mi się nie chce denerwować.

Jak ktoś mi stoi za plecami to nie widze czy jest w ciąży czy nie i otworzyć buzie trzeba :)

Posted

Marako super, że wyniki okejoskie :)
Zerce ja cię rozumiem, mimo, że w ciąży to ćwierć wieku temu byłam... :) Fakt to jest stan odmienny i kobiecie ciężej jest w zaawansowanej ciąży :)

A my walczymy ... doszły leki przeciwzapalne. Ale te będą walić po wątrobie... Ale nie ma wyjścia. Kaja dostaje leki wspomagające prace wątroby, antybiotyk bo jest stan zapalny pęcherzyka żółciowego. W poniedziałek dostała pierwszy zastrzyk przeciwzapalny, troszkę się poprawiło, więc dzisiaj i jutro kolejny i przejdziemy na tabletki.
I przechodzimy na żywienie tak jak M@d karmił: buraki, ziemniaki i jabłka.
Neurolog oprócz tej cholernej encefalopatii sądzi, że jest stan zapalny układu nerwowego.
Stan jest zły - Kaja chodzi po ścianach i prawie z nią kontaktu nie ma. Ale kontroluje wydalanie, jedzenie, trafia do miski z wodą. Odróżnia, ze jest na łóżku a nie na podłodze. Przez cały ten czas ani razu na łózku nic nie narobiła (koo i sioo). Jak jej się zachciewa to na siłę z łóżka schodzi (czasami spadając na łepetynę jak nie przypilnujemy).

Posted

Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby się Kajcia pozbierała po tych zastrzykach. Dawaj ostropest, jak możesz, regeneruje wątrobę nadzwyczajnie. Biedna, ambitna z tym niezałatwianiem się tam, gdzie jest.

Posted

Tfu tfu tfu ruszyło - dwa zastrzyki a już widać poprawę. Trzymajcie mooocno :)

Marako - ona dostaje hepatil i essentiale forte i syrop który powoduje, że jedzenie jest krócej w jelicie grubym, a do tego ten syrop pomaga przetwarzać żarełko tak by mniej amoniaku powstawało i się wchłaniało. A, że jest lepiej z wątrobą to widać nawet po moczu bo tak brzydko waniał a teraz już nie. A syropem to tak pluje, że masakra. :)

Posted

[quote name='WATACHA']
A z przepuszczaniem to u mnie rożnie bywa, w zależności od wielu czynników.[/QUOTE]

A o to to :)

[quote name='AnkaG']Tfu tfu tfu ruszyło - dwa zastrzyki a już widać poprawę. Trzymajcie mooocno :)

Marako - ona dostaje hepatil i essentiale forte i syrop który powoduje, że jedzenie jest krócej w jelicie grubym, a do tego ten syrop pomaga przetwarzać żarełko tak by mniej amoniaku powstawało i się wchłaniało. A, że jest lepiej z wątrobą to widać nawet po moczu bo tak brzydko waniał a teraz już nie. A syropem to tak pluje, że masakra. :)[/QUOTE]

SUPER :) 3mamy dalej :)

Posted

A tak w któryś poranek przepięknie wstawało słońce...

Do pracy szłam z usmiechem na ustach ;) Pieknie było ;)

A tak BTW bo kiedys była rozmowa o photobucketcie i tym, ze mienili kopiowanie linków na forum, to w ustawieniach w koncu można to zmienić tak aby było po staremu ;) Od razu pod zdjęciem jest link:)

Posted

Na zdjęciach nosy śliczne, jak zwykle :)
Zerduszko jak Cię czytam to mi się moja ciąża z Wojtkiem przypomina. Tak się wściekałam o wszystko i nie panowałam nad tym. Aż mi lekarz kazał powiedzieć rodzince i znajomym, z którymi się kontaktuję, że mają mi we wszystkim ustępować i nie obrażać się, bo hormonalna jestem. Nie miałam do tamtego czasu pojęcia jaka w biologii siła jest. :) Zrozumiałam też konieczność kategorii 'morderstwo w afekcie'. ;)
Za Kajkę kciuki trzymam.

Posted

[quote name='AnkaG']Zimno to Fisiek opatulony :)
A jak Tazziowy brzuszek?[/QUOTE]

3 dni zastrzyków i już się uspokoiło :) czekamy teraz na całkowity powrót kupki do normalnosci i próbujemy całkowicie odstawić Kreon

[quote name='zerduszko']Ale piecuchy! One się coś jeszcze ruszają czy zapadają w sen zimowy?[/QUOTE]

Jak tzreba to sie ruszaja ale jak nie trzeba i mozna w łózku lezec to też chętnie;)
[quote name='ulana']Na zdjęciach nosy śliczne, jak zwykle :)
[/QUOTE]

w rzeczywistości jeszcze lepsze są;)

Posted

Kajcia tfu tfu zaczyna reagować coraz bardziej. :) Bozzz przed chwilą siedziałam koło niej na podłodze i tak gadałam gadalam daj łapkę i w pewnym momencie dała :) Nie widzi ale słuchowo coraz lepiej reaguje. Nie ma drgawek i drapie się po lewym uchu czasami.
Pod wieczór leżałyśmy na kanapie i tak ja miziała ja am a ona mordke kladła na mnie, na brzuchu, na szyi . :) A i przypomnialo jej się, ze ząbki ma. Dzisiaj TZ na siłe chciał ja spać połozyć i się wyrywała i zębami zaczęła szczypanki robić.