AnkaG Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Fixowi już nic nie urośnie pod ogonem :evil_lol: Piszę o sukach bo tylko takowe posiadam :eviltong: Quote
zerduszko Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 [quote name='AnkaG']Fixowi już nic nie urośnie pod ogonem :evil_lol: Piszę o sukach bo tylko takowe posiadam :eviltong:[/QUOTE] Mój Bolcik jeszcze ma małe dzwonki, to jest szansa na urośnięcie ;) Ja to już w ogóle nie mam doświadczenia, bo nie dość, ze suki, to jeszcze dorosłe brałam. Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='AnkaG']Małe psy rosną szybciej i krócej. Miniki suki - do pierwszej cieczki czyli 6-8 miesięcy. A może macie jakieś pomysły co dawać by poprawić hemoglobinę a nie obciązać wątroby?[/QUOTE] Kurde Mnie się wydaje ze Fix się zmienia ejszcze... ale on nie taki znowu mały... A Tami jamnik mój... to było prawie 20 lat temu, i ja nie pamiętam :lol: Nie mam pojęcia co z ta homoglobiną :shake: [quote name='zerduszko']A chłopaki dokąd im dżondra nie urosną? :evil_lol: Na chorobach się nie znam, nic nie doradzę.[/QUOTE] Ale skąd wiedziec ze już nie rosną?:) [quote name='Pink']Trio :cool2: Ja bym musiala takiego szmacianego szarpaka Oskarowi zafundowac, bo on pedak jeden wygryza dziury we wszystkich kocykach i podkladkach jakie im w legowiska wkladam :mad: najpierw elektryk a teraz szmaciarz :angryy:[/QUOTE] I Tazz i Idefix bardzo je lubią :) Weź ja mam gównojada :mdleje: I wygryzl mi dziure w drzwiach :shake: [quote name='AnkaG']Fixowi już nic nie urośnie pod ogonem :evil_lol: Piszę o sukach bo tylko takowe posiadam :eviltong:[/QUOTE] Ale my o Bolcie :lol: Quote
Pink Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Poszukam takich szmacianych szarpakow, bo on te normalne zwijane ze sznurkow, to w minut piec rozwala tak, ze mozna sobie peruke zrobic. Ze szmatami jest ten Problem, bo on je wpiernicza normalnie i pozniej musze mu z tylka wyciagac jak kupe robi :angryy: Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='Pink']Poszukam takich szmacianych szarpakow, bo on te normalne zwijane ze sznurkow, to w minut piec rozwala tak, ze mozna sobie peruke zrobic. Ze szmatami jest ten Problem, bo on je wpiernicza normalnie i pozniej musze mu z tylka wyciagac jak kupe robi :angryy: OOooo to tak jak iu mnie te sznurkowe sa do wywalenia po 3 sekundach :shake: Tutaj robią http://szarpaki-polarowe-woof.blogspot.com/ same dobre opinie o nich słyszałam. ja zawsze dog chowy na bazarkach kupuje ;) Quote
WATACHA Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Cudne te Twoje psiaki i brody mają ;P.Fix jest przesłodki i takie minki strzela.Fajnie ,że psiaki zdrowe i wszystko dobrze się goi :). Jakby kogoś interesowało to na wątrobę jest dobry wyciąg z ostropestu (zawiera naturalną sylimarynę) , a na trzustkę wyciąg z kozieradki.Na pewno są super dla ludzi, ale nie wiem czy psy mogą to brać. [h=3][/h] Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 a na hemoglobine zeby watrobie nie szkodziło?? Quote
WATACHA Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 [quote name='Saththa']a na hemoglobine zeby watrobie nie szkodziło??[/QUOTE] no właśnie nie wiem , ale poszukam, tylko już nie dziś Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='WATACHA']no właśnie nie wiem , ale poszukam, tylko już nie dziś Oka :) ..................... Quote
WATACHA Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Tylko, że tak do końca nie wiem o co chodzi z tą hemoglobiną, bo lekarzem nie jestem :(.Czyli tak precyzyjniej to czego jej potrzeba?Dla ludzi taką naturalną "bombą witaminową" jest sproszkowana 100% młoda trawa jęczmienia.Ja osobiście biorę to wszystko i parę innych rzeczy + dietka i od pół roku nie wzięłam ani pół tabletki nawet przy okresie.I waga mi spadła 15 kg Quote
zerduszko Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 [quote name='WATACHA']Tylko, że tak do końca nie wiem o co chodzi z tą hemoglobiną, bo lekarzem nie jestem :(.Czyli tak precyzyjniej to czego jej potrzeba?Dla ludzi taką naturalną "bombą witaminową" jest sproszkowana 100% młoda trawa jęczmienia.Ja osobiście biorę to wszystko i parę innych rzeczy + dietka i od pół roku nie wzięłam ani pół tabletki nawet przy okresie.I waga mi spadła 15 kg[/QUOTE] Schudłaś tyle? :-o Ja tez chcę :p Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='zerduszko']Schudłaś tyle? :-o Ja tez chcę :p[/QUOTE] Ty się weź puknij! :) edit- tez bym mogła :evil_lol: Quote
ania0112 Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Nie wiem czy bolt będzie większy ale będzie cięższy od Lizki. bo brakuje mu pół ilo do niej tak? on rosnąć też powinien do tak 7-8 mc o ile kojarzę no a potem jeszcze masa mu dojdzie bo na razie to taki szczenięcy przecinek.. :)ja bym obstawiała, że zakotwiczy gdzieś między 9-10 kg . daj znać za 2 lata ile waży ;) Quote
Saththa Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 [quote name='ania0112']Nie wiem czy bolt będzie większy ale będzie cięższy od Lizki. bo brakuje mu pół ilo do niej tak? on rosnąć też powinien do tak 7-8 mc o ile kojarzę no a potem jeszcze masa mu dojdzie bo na razie to taki szczenięcy przecinek.. :)ja bym obstawiała, że zakotwiczy gdzieś między 9-10 kg . daj znać za 2 lata ile waży ;)[/QUOTE] Zdjęcia wstawiłam :lol: i nic? a potem jęczą duszyczki, ze zdjęć nie ma :lol: Quote
Saththa Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 [quote name='malawaszka'] aha no i foty - fajne :loveu:[/QUOTE] Dzięki :lol: [quote name='FredziaFredzia']Fajny ten zespół Twój czarno-biały! ;)[/QUOTE] Dzięki ;) Wczoraj umkneło;) Quote
WATACHA Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='zerduszko']Schudłaś tyle? :-o Ja tez chcę :p[/QUOTE] Od największej wagi jaką miałam to nawet 17.No Tobie to akurat nie potrzeba, bo Ty szczupła jesteś...(cycki też się zmniejszają jakby co buhahaha). Zresztą ja patrzyłam pod względem zdrowia, a to jak się śmieje, efekt uboczny.Osobiście czuje się b.dobrze, pewne dolegliwości minęły, a nad niektórymi muszę jeszcze popracować, bo nie jest tak łatwo ze wszystkim.No i konsekwencja, której mi brakuje momentami, a to wszystko psuje :(.Przedwczoraj bodajże, mieliśmy gości na działce...no i stała czekolada i chipsy koło mnie....Wiadomo jak nie kupisz to nie jesz, gorzej jak stoi koło Ciebie.No i właśnie pojadłam i potem czułam się okropnie, w końcu tak mnie zmogło,że nawet nie wiem kiedy się położyłam i usnęłam.Ja nawet cukru nie mam w domu.Mi to tam rybka, bo nie słodzę.Gorzej z mężem, ale jemu kupiłam zastępnik 3*droższy(tak samo słodki), ale o wiele zdrowszy.No i w pewnym momencie mąż też postanowił przejść na dietkę, no nie na taką drastyczną jak ja, ale jednak.Pozazdrościł mi, że po mojej razem ze wszystkim spadł brzuch, a przy jego, wszystko inne, a bebzun pozostał ;).Trochę mnie poniosło, ale już idę.Pa Quote
ulana Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Nie czytam zaległości, ale zdjątka obejrzałam. Te Twoje mordy dwie cudnie do siebie pasują. Po prostu idealnie uzupełnienie przez kontrast. :) Watacha a co Ty za dietę stosujesz? Ja też bym schudnąć mogła, ale bardziej jeszcze efekty zdrowotne mnie interesują. Przymierzałam się nawet do diety dr Dąbrowskiej, ale na to przynajmniej pierwsze 3 dni spokoju powinnam mieć i szyki trochę mi złośliwość losu pomieszała... Quote
Fides79 Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 zdjecia fajne, szczególnie te z Tobą i chłopakami, śliczną pogodę mieliście :) u nas w nocy była wielka burza, grzmiało tak że aż szyby się trzęsły w oknach i od rana z małymi przerwami dalej pada widzę że robi się tu wątek 'na odchudzanie', a kto zrobi 'na przytycie'?? Quote
WATACHA Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='ulana']Nie czytam zaległości, ale zdjątka obejrzałam. Te Twoje mordy dwie cudnie do siebie pasują. Po prostu idealnie uzupełnienie przez kontrast. :) Watacha a co Ty za dietę stosujesz? Ja też bym schudnąć mogła, ale bardziej jeszcze efekty zdrowotne mnie interesują. Przymierzałam się nawet do diety dr Dąbrowskiej, ale na to przynajmniej pierwsze 3 dni spokoju powinnam mieć i szyki trochę mi złośliwość losu pomieszała... Dietę mieszaną, trochę "ukradłam" od jednego, trochę od drugiego.To zależy co komu dolega, lub jaki chce efekt osiągnąć.Do tych diet warzywnych trzeba niestety mieć czas.Ja osobiście dużo pije różnych rzeczy i nie wiem czy by mi starczyło miejsca na jeszcze ileś tam soków warzywnych czy owocowych.trzeba też wiedzieć czego z czym nie mieszać np wapnia z żelazem, bo jedno blokuje wchłanianie drugiego itp, ale to długa historia, sama jestem jeszcze niedouczona i ciągle odkrywam coś nowego, mimo, że już parę miesięcy się "dokształcam". Szczególnie się zawzięłam jak mi wykończyli mojego ojczyma, w 4 tygodnie się "przekręcił", a oni i tak nie wiedzieli na jakiego raka umarł, mimo, że nie umarł na niego(miał raka, ale nie on był przyczyną zgonu) tylko nerki mu siadły i już nie ruszyły :(.Jak chcesz to możemy sobie jutro popisać na gg. Quote
ania0112 Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='Saththa']Zdjęcia wstawiłam :lol: i nic? a potem jęczą duszyczki, ze zdjęć nie ma :lol:[/QUOTE] :splat:zapomniałam bo tak się skupiłam na "zgadywaniu" wagi Bolta :) No oczywiście, że duet boski! Zdjęcia z tobą fajne i widać jak ta różnica między Tazzem a Fixem zmalała :) a Fixik z szarpakiem super i znowu taki bielutki wyszedł! ja to już tupię nogami i czekam na zdjęcia Fixa po obcięciu na sznauca :) Quote
zerduszko Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='ania0112']Nie wiem czy bolt będzie większy ale będzie cięższy od Lizki. bo brakuje mu pół ilo do niej tak? on rosnąć też powinien do tak 7-8 mc o ile kojarzę no a potem jeszcze masa mu dojdzie bo na razie to taki szczenięcy przecinek.. :)ja bym obstawiała, że zakotwiczy gdzieś między 9-10 kg . daj znać za 2 lata ile waży ;)[/QUOTE] Półtorej jakoś ;) Ciężkość mnie nie interesuje, tylko wielkość ;) Ps. No ja bym musiała też schudnąć, może nie 15 kg, ale zawsze coś jest do zrzucenia ;) Poproszę o przepis ;) Quote
weszka Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Ładnie wam na tej wspólnej fotce - ale to już pisałam na fb. Fix podejrzewam na wysokość wiele już nie podrośnie bo raczej jest z psów średnio-małych a te tak od 6-9 mies. rosną i tyle. Za to z pewnością nabierze masy i rozrośnie się wszerz :) AnkaG trzymam kciuki za suczydło! Na wzrost hemoglobiny najlepsze EPO (żart oczywiście ;) ) A na serio to pytanie czy to wynika z takiej typowej niedokrwistości czy przyczyna jest w przypadku problemów wątrobowych inna? Bo jeśli tak to żelazo, wit. C i wit. z grupy B. Można syntetyczne plus dodać do karmy trochę czerwonego mięsa, owoców, jarzyn. Z dziwniejszych metod ostatnio furorę robi suplementacja spiruliną i ona właśnie ma bardzo dużo żelaza http://eko-pies.pl/pl/p/Spirulina-Bio-proszek/264 Quote
AnkaG Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Ech no problem w tym, że przy wątrobie jak poczytałam mało białka, dużo węglowodanów. A na hemoglobinę czerwone mięso ale przy wątrobie nie wskazane. Kurde co dobre na hemoglobinę to niedobre na wątrobę. Moje rano jedzą gotowane - dużo warzyw, kasza i mało mięsa a po południu suche (royala ligt). Pilnuję by nie tyły. Czyli dla wątroby ok. Kajci teraz zamiast suchego dajemy chudy biały ser, żółtko i zieloną pietruszkę. Od jutra jeszcze dodamy glukozę na wzmocnienie. To wet w zeszłym, roku zalecił i teraz będziemy znowu podawać przez jakiś czas. Zaznaczam, że to nie moje pomysły tylko weta. A Kajcia biedna - taka otępiała chodzi. Tak jakby ją raptownie demencja starcza dopadła. :( Nie cieszy sie, nerwowo krąży, bez przerwy chodzi do miski z wodą, zagląda o jedzenie. Ale przynajmniej ze schodów tak nie spada. Ożywia się na spacerkach ale to tez nie to co było. :( Jedyny plus, że ona żarta więc szamie wszystko co się jej daje. :) Quote
WATACHA Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Dużo wit, jest w wątróbce, w żółtku jaj i brokułach, ale nie wiem czy to przy wątrobie wskazane to znaczy wiem u człowieka,ale nie mam pojęcia jak to się przekłada na psa. Quote
AnkaG Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 No dlatego żółtko dajemy :) Jest tak ciuteńkę lepiej. Dzisiaj wzięłam kawałek bułki i kazałam łapkę dać - dała. :) A ja się nie odchudzam. Bo ja stara zasuszona jędza jestem. Sandra widziała mła i potwierdzi :) Quote
Recommended Posts