AnkaG Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 No lepiej, lepiej u nas :) Kaja łyka rapacholin i te kapsułki na paznokcie jak cukierki. Przynajmniej nie muszę w gardło wpychać. Jest coraz bardziej reagująca, wskakuje już często sama na kanapę no i widzi schody... :) Ten preparat na włosy i paznokcie zawiera aminokwasy i wit. z grupy B, nazywa się Revalid. Quote
Pink Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 Jak moj Floyd chorowal (rak nerki), to dostawal tez preparat aminokwasowy - Amino 3000 czy jakos tak. to byl znowu preparat dla sportowcow. Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 Anka i jak tam?? Przywlekłam zdjęcia Wam :) Zeby nie było, ze psy zamordowałam (chociaż jestem blisko) :razz: Przeciągaki: Mała Menda I z dzisiaj :) całe 3 foty ze spaceru :lol: i oby trzy z jednego miejsca :) Chłoapki same nie umieją pozować;) Tj Idefix nie umie zostań jeszcze co ewidentnie świadczy o moim nicmisieniechceizmie :mdleje: Tadaaaaaaaaaam :) I Koniec :) a w środe w ramach nicmisieniechceizmu wybieram się na wykłądy zwiazane z przedweterynaryjną pomoca psu :) a poźniej na 3 spotkania praktyczne :) z Psem :) ale pewnie wezme Tazza bo Fix jeszcze nie wszytsko znosi :lol: Quote
marako Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 A co to za budowla zabytkowa? Na spacerku wyglądaj na zmęczonych/ przegrzanych. A w domku słodziaki, minkę Fix strzelił świetną z tym szarpakiem (bo chyba to jego zabawka a nie jakiś poszarpany ciuszek pańci?) Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='marako']A co to za budowla zabytkowa? Na spacerku wyglądaj na zmęczonych/ przegrzanych. A w domku słodziaki, minkę Fix strzelił świetną z tym szarpakiem (bo chyba to jego zabawka a nie jakiś poszarpany ciuszek pańci?)[/QUOTE] to takie ruiny pozostałe po wieży bismarka w szczecińskim lasku arkońskim :) to jakies 30 minut od wyjscia z domu jest :) a droga głównie w cieniu :) A szarpak jest ich ;) najlepszy szarpak pod słońcem z Dog Chow :) Quote
zerduszko Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Ale ładnie się rodzinka prezentuje :p Widzisz, a moje szarpaka nie lubią, bo jest za duży :lol: Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='zerduszko']Ale ładnie się rodzinka prezentuj :p Widzisz, a moje szarpaka nie lubią, bo jest za duży :lol:[/QUOTE] Dla kazdego coś innego ;) Quote
zerduszko Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Ano, szczególnie patrząc na rozmiar paszcz ;) Jak Fix z sikaniem? A rośnie jeszcze? Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='zerduszko']Ano, szczególnie patrząc na rozmiar paszcz ;) Jak Fix z sikaniem? A rośnie jeszcze?[/QUOTE] Idefix cudnie bawi się Tazza zabawkami... np Kongiem XXL tym czarnym... a on wazy pół kilo... Fix go nosił w pysku jak sam wazył 5 kilo :mdleje: Fix sika... a czy rośnie... :niewiem: Quote
zerduszko Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 No wiesz, Fixa wychowuje prawdziwy mężczyzna Tazz, to musi się mocniej starać żeby mu dorównać. A Bolcik ma same baby, jeszcze memłotowatą Lizkę za przykład :lol: A wiesz ile waży? ;) I już obiecuję Cię nie męczyć :eviltong: Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='zerduszko']No wiesz, Fixa wychowuje prawdziwy mężczyzna Tazz, to musi się mocniej starać żeby mu dorównać. A Bolcik ma same baby, jeszcze memłotowatą Lizkę za przykład :lol: A wiesz ile waży? ;) I już obiecuję Cię nie męczyć :eviltong:[/QUOTE] Mocniej starac? w sensie zasikac cały dom?:) Urwe mu łeb niedługo :shake: miesiac temu wazył 10 kilo:) Mecz nie przeszkadza mi to przeciez;) Quote
zerduszko Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Hahaha, z tym sikaniem to może trafiłaś, ale mi chodziło o lubienie dużych zabawek :razz: No to spory chłopak z niego, zazdraszczam. Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='zerduszko']Hahaha, z tym sikaniem to może trafiłaś, ale mi chodziło o lubienie dużych zabawek :razz: No to spory chłopak z niego, zazdraszczam.[/QUOTE] Heheheheh, no ładnie ;) Spory? mnie się nie wydaje heh zwłaszcza jak sie bawiąz z Tazzem na dworzu mam po milionkroć zawał, ze go Tazzman zabije :eek2: w domu jak sie bawią to zazwyczaj Fix swiruje... a na dworzu Tazzman rozpędzony w niego wbiega :shake: Menda!! Quote
malawaszka Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 (edited) od moich też :lol: aha no i foty - fajne :loveu: Edited June 9, 2013 by malawaszka Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='zerduszko']Jak dla mnie to spory, większy od moich ;)[/QUOTE] Ile Bolcik waży? Bo wiem ze Lizka z 5?7? [quote name='malawaszka']od moich też :lol:[/QUOTE] Wasiu u Ciebie zależy od których akurat masz na stanie :lol: Quote
zerduszko Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 No Lizka to jest kawał psa, ponad 8,5 kg i liczyłam, że Bolt ją przerośnie i chyba nic z tego. On już ma jakieś 5,5 mies. i chyba nie urośnie więcej, a waży niecałe 7,5 kg :placz: Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='zerduszko']No Lizka to jest kawał psa, ponad 8,5 kg i liczyłam, że Bolt ją przerośnie i chyba nic z tego. On już ma jakieś 5,5 mies. i chyba nie urośnie więcej, a waży niecałe 7,5 kg :placz:[/QUOTE] myślisz, że juz skonczył rosnąc? Tak szybko? Quote
zerduszko Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 [quote name='Saththa']myślisz, że juz skonczył rosnąc? Tak szybko?[/QUOTE] Szybko? Do pol roku i koniec :shake: Quote
AnkaG Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Super się dalej razem bawią :) No i pięknie prezentujecie się w trio :) Wczoraj zrobione badania krwi. Wątroba już ok ale morfologia słaba. Kajcia lepiej kontaktująca ale słaba jest. Łykamy dalej ten pazurkowy preparat i rapacholin. Od dzisiaj dajemy biały serek z żóltkiem i zielona pietruszką. W tygodniu mam dzwonić jak sie czuje do wetów. Ona tak momentami jak to określiła wetka Basia "zawiesza się". Nie ma już tego drżenia i dzisiaj jakoś tak mniej takich neurologicznych objawów. Momentami do tak wygląda jak by ja prąd kopnął lekko. Nie wiem jak to okreslić. Quote
Saththa Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='zerduszko']Szybko? Do pol roku i koniec :shake:[/QUOTE] Hmmm no kurde... ja nie pamietam.. ale Tazzman rosnął długo:) ale on duzy;) Fix cholera go wie... wydaje mi sie ze szybko tak czy tak :evil_lol: [quote name='AnkaG']Super się dalej razem bawią :) No i pięknie prezentujecie się w trio :) [/QUOTE] Dziękujemy ;) [quote name='AnkaG'] Wczoraj zrobione badania krwi. Wątroba już ok ale morfologia słaba. Kajcia lepiej kontaktująca ale słaba jest. Łykamy dalej ten pazurkowy preparat i rapacholin. Od dzisiaj dajemy biały serek z żóltkiem i zielona pietruszką. W tygodniu mam dzwonić jak sie czuje do wetów. Ona tak momentami jak to określiła wetka Basia "zawiesza się". Nie ma już tego drżenia i dzisiaj jakoś tak mniej takich neurologicznych objawów. Momentami do tak wygląda jak by ja prąd kopnął lekko. Nie wiem jak to okreslić.[/QUOTE] dalej zaciskamy! oby sie dalej poprawiało Quote
AnkaG Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Małe psy rosną szybciej i krócej. Miniki suki - do pierwszej cieczki czyli 6-8 miesięcy. A może macie jakieś pomysły co dawać by poprawić hemoglobinę a nie obciązać wątroby? Quote
zerduszko Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 [quote name='AnkaG']Małe psy rosną szybciej i krócej. Miniki suki - do pierwszej cieczki czyli 6-8 miesięcy.[/QUOTE] A chłopaki dokąd im dżondra nie urosną? :evil_lol: Na chorobach się nie znam, nic nie doradzę. Quote
Pink Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Trio :cool2: Ja bym musiala takiego szmacianego szarpaka Oskarowi zafundowac, bo on pedak jeden wygryza dziury we wszystkich kocykach i podkladkach jakie im w legowiska wkladam :mad: najpierw elektryk a teraz szmaciarz :angryy: Quote
Recommended Posts