Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No lepiej, lepiej u nas :) Kaja łyka rapacholin i te kapsułki na paznokcie jak cukierki. Przynajmniej nie muszę w gardło wpychać. Jest coraz bardziej reagująca, wskakuje już często sama na kanapę no i widzi schody... :) Ten preparat na włosy i paznokcie zawiera aminokwasy i wit. z grupy B, nazywa się Revalid.

Posted

Jak moj Floyd chorowal (rak nerki), to dostawal tez preparat aminokwasowy - Amino 3000 czy jakos tak. to byl znowu preparat dla sportowcow.

Posted

Anka i jak tam??

Przywlekłam zdjęcia Wam :)

Zeby nie było, ze psy zamordowałam (chociaż jestem blisko) :razz:

Przeciągaki:

Mała Menda

I z dzisiaj :)

całe 3 foty ze spaceru :lol:

i oby trzy z jednego miejsca :)

Chłoapki same nie umieją pozować;)

Tj Idefix nie umie zostań jeszcze co ewidentnie świadczy o moim nicmisieniechceizmie :mdleje:

Tadaaaaaaaaaam :)

I Koniec :)

a w środe w ramach nicmisieniechceizmu wybieram się na wykłądy zwiazane z przedweterynaryjną pomoca psu :) a poźniej na 3 spotkania praktyczne :) z Psem :) ale pewnie wezme Tazza bo Fix jeszcze nie wszytsko znosi :lol:

Posted

A co to za budowla zabytkowa?
Na spacerku wyglądaj na zmęczonych/ przegrzanych.

A w domku słodziaki, minkę Fix strzelił świetną z tym szarpakiem (bo chyba to jego zabawka a nie jakiś poszarpany ciuszek pańci?)

Posted

[quote name='marako']A co to za budowla zabytkowa?
Na spacerku wyglądaj na zmęczonych/ przegrzanych.

A w domku słodziaki, minkę Fix strzelił świetną z tym szarpakiem (bo chyba to jego zabawka a nie jakiś poszarpany ciuszek pańci?)[/QUOTE]

to takie ruiny pozostałe po wieży bismarka w szczecińskim lasku arkońskim :)

to jakies 30 minut od wyjscia z domu jest :) a droga głównie w cieniu :)

A szarpak jest ich ;) najlepszy szarpak pod słońcem z Dog Chow :)

Posted

[quote name='zerduszko']Ale ładnie się rodzinka prezentuj :p
Widzisz, a moje szarpaka nie lubią, bo jest za duży :lol:[/QUOTE]

Dla kazdego coś innego ;)

Posted

[quote name='zerduszko']Ano, szczególnie patrząc na rozmiar paszcz ;)
Jak Fix z sikaniem? A rośnie jeszcze?[/QUOTE]

Idefix cudnie bawi się Tazza zabawkami... np Kongiem XXL tym czarnym... a on wazy pół kilo... Fix go nosił w pysku jak sam wazył 5 kilo :mdleje:

Fix sika... a czy rośnie... :niewiem:

Posted

No wiesz, Fixa wychowuje prawdziwy mężczyzna Tazz, to musi się mocniej starać żeby mu dorównać. A Bolcik ma same baby, jeszcze memłotowatą Lizkę za przykład :lol:

A wiesz ile waży? ;) I już obiecuję Cię nie męczyć :eviltong:

Posted

[quote name='zerduszko']No wiesz, Fixa wychowuje prawdziwy mężczyzna Tazz, to musi się mocniej starać żeby mu dorównać. A Bolcik ma same baby, jeszcze memłotowatą Lizkę za przykład :lol:

A wiesz ile waży? ;) I już obiecuję Cię nie męczyć :eviltong:[/QUOTE]

Mocniej starac? w sensie zasikac cały dom?:) Urwe mu łeb niedługo :shake:

miesiac temu wazył 10 kilo:)

Mecz nie przeszkadza mi to przeciez;)

Posted

[quote name='zerduszko']Hahaha, z tym sikaniem to może trafiłaś, ale mi chodziło o lubienie dużych zabawek :razz:

No to spory chłopak z niego, zazdraszczam.[/QUOTE]

Heheheheh, no ładnie ;)

Spory? mnie się nie wydaje heh zwłaszcza jak sie bawiąz z Tazzem na dworzu mam po milionkroć zawał, ze go Tazzman zabije :eek2:

w domu jak sie bawią to zazwyczaj Fix swiruje... a na dworzu Tazzman rozpędzony w niego wbiega :shake: Menda!!

Posted

[quote name='zerduszko']Jak dla mnie to spory, większy od moich ;)[/QUOTE]

Ile Bolcik waży? Bo wiem ze Lizka z 5?7?
[quote name='malawaszka']od moich też :lol:[/QUOTE]

Wasiu u Ciebie zależy od których akurat masz na stanie :lol:

Posted

No Lizka to jest kawał psa, ponad 8,5 kg i liczyłam, że Bolt ją przerośnie i chyba nic z tego. On już ma jakieś 5,5 mies. i chyba nie urośnie więcej, a waży niecałe 7,5 kg :placz:

Posted

[quote name='zerduszko']No Lizka to jest kawał psa, ponad 8,5 kg i liczyłam, że Bolt ją przerośnie i chyba nic z tego. On już ma jakieś 5,5 mies. i chyba nie urośnie więcej, a waży niecałe 7,5 kg :placz:[/QUOTE]
myślisz, że juz skonczył rosnąc? Tak szybko?

Posted

Super się dalej razem bawią :) No i pięknie prezentujecie się w trio :)

Wczoraj zrobione badania krwi. Wątroba już ok ale morfologia słaba. Kajcia lepiej kontaktująca ale słaba jest. Łykamy dalej ten pazurkowy preparat i rapacholin. Od dzisiaj dajemy biały serek z żóltkiem i zielona pietruszką. W tygodniu mam dzwonić jak sie czuje do wetów. Ona tak momentami jak to określiła wetka Basia "zawiesza się". Nie ma już tego drżenia i dzisiaj jakoś tak mniej takich neurologicznych objawów. Momentami do tak wygląda jak by ja prąd kopnął lekko. Nie wiem jak to okreslić.

Posted

[quote name='zerduszko']Szybko? Do pol roku i koniec :shake:[/QUOTE]

Hmmm no kurde... ja nie pamietam.. ale Tazzman rosnął długo:) ale on duzy;) Fix cholera go wie... wydaje mi sie ze szybko tak czy tak :evil_lol:
[quote name='AnkaG']Super się dalej razem bawią :) No i pięknie prezentujecie się w trio :)
[/QUOTE]

Dziękujemy ;)

[quote name='AnkaG']
Wczoraj zrobione badania krwi. Wątroba już ok ale morfologia słaba. Kajcia lepiej kontaktująca ale słaba jest. Łykamy dalej ten pazurkowy preparat i rapacholin. Od dzisiaj dajemy biały serek z żóltkiem i zielona pietruszką. W tygodniu mam dzwonić jak sie czuje do wetów. Ona tak momentami jak to określiła wetka Basia "zawiesza się". Nie ma już tego drżenia i dzisiaj jakoś tak mniej takich neurologicznych objawów. Momentami do tak wygląda jak by ja prąd kopnął lekko. Nie wiem jak to okreslić.[/QUOTE]

dalej zaciskamy! oby sie dalej poprawiało

Posted

Małe psy rosną szybciej i krócej. Miniki suki - do pierwszej cieczki czyli 6-8 miesięcy.

A może macie jakieś pomysły co dawać by poprawić hemoglobinę a nie obciązać wątroby?

Posted

[quote name='AnkaG']Małe psy rosną szybciej i krócej. Miniki suki - do pierwszej cieczki czyli 6-8 miesięcy.[/QUOTE]
A chłopaki dokąd im dżondra nie urosną? :evil_lol:

Na chorobach się nie znam, nic nie doradzę.

Posted

Trio :cool2: Ja bym musiala takiego szmacianego szarpaka Oskarowi zafundowac, bo on pedak jeden wygryza dziury we wszystkich kocykach i podkladkach jakie im w legowiska wkladam :mad: najpierw elektryk a teraz szmaciarz :angryy: