Saththa Posted March 29, 2013 Author Posted March 29, 2013 [quote name='ania0112']a co to aksolotl?[/QUOTE] Wujek google prawde Ci powie;) [IMG]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSzJo5y4LcKfT1TDE0bh3WyASlbIBpinzyeiZKf80P6G2yJtubL[/IMG] Quote
ania0112 Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 prawde mi powie jeżeli mówimy o normalnym słowie a nie o dogomaniackich skrótach a ja myślałam ze aksolotl to coś właśnie dogomaniackiego a nie rybka :) Czyli roman to jakies zabawki... robione z włóczki.. ale ze zawsze ryba? Quote
malawaszka Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [quote name='Saththa']Hmm moze 3x przedstawi Wam Romana, na bazarze do kupienia byłale zapomniałam :( [/QUOTE] asz kurde nie - aksolotl 3xowej to Wacław :lol: Quote
Saththa Posted March 29, 2013 Author Posted March 29, 2013 [quote name='malawaszka']asz kurde nie - aksolotl 3xowej to Wacław :lol:[/QUOTE] Wasia zamieszanie wprowadzasz :evil_lol: Quote
malawaszka Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [quote name='Saththa']Wasia zamieszanie wprowadzasz :evil_lol:[/QUOTE] no... masakra jakas - miotam się strasznie :oops: Quote
#Etna# Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Widzę że temat śniegu wszechobecny hehe Aksolotl się pojawił... Ja to już całkiem nie wiem ale spytam a co tam. To Sandra masz aksolotla? Bo to bardzo ciekawe stworzenie ;) Quote
ulana Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 No proszę - dowiedzialam się czegoś nowego. Zaraz lecę, złośliwa baba, pytać moich chłopów czy wiedzą co to aksolotl ;) A co to Roman to nie wiem. Chyba, że Wilhelmi... to kojarzę. ;) Quote
weszka Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Hahaha fajny ten tekst! Coś może nawet w nim jest hihi Skąd to? Roman? Roman? A to nie znam chyba :evil_lol: Quote
3 x Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 (edited) [quote name='malawaszka']zapomniała :splat: Roman to aksolotl c'nie? w tym wypadku nie aksiki to Wacław i Stefan i śp. Edward wacek: stefek Romany będą .. później :) aksolotle to nie ryby to płazy ale wyrozumiałe ;) roman to brelok Edited March 30, 2013 by 3 x Quote
eria Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 nie mam pojęcia o co chodzi z wyżej wymienianym Romanem hihih i chyba nie będę się dopytywać, ale za to aksolotle uwielbiam i chciałabym mieć kiedyś , a te powyżej są boskie :loveu: Quote
malawaszka Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 ja miałam aksolotle i będę miała, tylko niech mnie leń opuści w końcu bo jakoś nie mogę się zebrać, żeby akwarium założyć Quote
eria Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='malawaszka']ja miałam aksolotle i będę miała, tylko niech mnie leń opuści w końcu bo jakoś nie mogę się zebrać, żeby akwarium założyć[/QUOTE] czy one są bardzo wymagające pod względem wody/warunków/jedzenia ? :) Quote
3 x Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='eria']czy one są bardzo wymagające pod względem wody/warunków/jedzenia ? :)[/QUOTE] no to mamy z malawaszka pole do popisu ;) tylko mala ma wieksze doświadczenie nie są wymagające ale trzeba im stworzyc odpowiednie warunki m.in temp ok 18 st - co jest bardzo cięzkie w lecie ja przez kilka lat radzilam sobie wrzucajac butelki z zamrozoną wodą dopoki w wieku ok 3 lat nie odszedł Edward stwierdzilam, ze być moze to przez to i zainwestowalam w chłodziarkę (min koszt ok 1200 zł niestety) im niższa temp tym lepiej :) rozmnażają się przy ok 4-6 st ;) pod względem jedzeniowym nie sa wymagające moje jedza raz w tygodniu trochę krewetek (moze byc ryba lub inne surowe mieso chociaz moje nie praktykowaly nic orocz krewetek i ryby) dodatkowo dostaja ochotke ale to tez dlatego ze zyją nimi trzciniaki w akwarium nie mozna trzymac z nimi innych rybek bo wacki są mięsożerne i je zwyczajnie zjedzą moje nie mają roślinek w akwarium bo kilka razy się przeprowadzaliśmy i co im zasadziliśmy nowe to one je demolowały ;) nie można stosowac standardowych dodatków/uzdatniaczy do wody bo to je zabija miejsca tez nie potrzebują niewiadomo ile wiadomo, żeby mogły w tym akwarium się obrócić w tą i w tamta strone jest chyba jakiś przelicznik im większa powierzchnia dna tym lepiej :) nie sa tez drogie przy zakupie Wacka dostałam ale Edwarda i Stfana kupiłam po chyba 25 zł za sztukę (kilka lat temu) wogole to są przekochane urocze i lepsze od niejedengo programu w tv jak nie od wszystkich dlatego musze bardziej zadbac o moje ;) a malawaszka ma wieksze doświadczenie :) i to ona powinna się tutaj wypowiadać ale nie mogłam się powstrzymac ;) Quote
eria Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 oo dzięki za obszerne info :) zawsze mi się podobały, ale nigdy nie poczytałam nic bliżej ;) Quote
Saththa Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 [quote name='malawaszka']no... masakra jakas - miotam się strasznie :oops:[/QUOTE] no troszku:) [quote name='#Etna#']Widzę że temat śniegu wszechobecny hehe Aksolotl się pojawił... Ja to już całkiem nie wiem ale spytam a co tam. To Sandra masz aksolotla? Bo to bardzo ciekawe stworzenie ;)[/QUOTE] Nie nie ja nie mam:) miałam Bojownika;) ale jak Tazza wziełam to oddałam;) [quote name='ulana']No proszę - dowiedzialam się czegoś nowego. Zaraz lecę, złośliwa baba, pytać moich chłopów czy wiedzą co to aksolotl ;) A co to Roman to nie wiem. Chyba, że Wilhelmi... to kojarzę. ;)[/QUOTE] I co wiedzieli?:razz: [quote name='weszka']Hahaha fajny ten tekst! Coś może nawet w nim jest hihi Skąd to? Roman? Roman? A to nie znam chyba :evil_lol:[/QUOTE] No jest jest:) A tekst był w jakiejs normalnej w senise nie psiej gazecie;) TZ dostał zdjęcia od znajomego heheh i trafiły do mnie :) [quote name='wilczy zew']czytam,czytam :huh:[/QUOTE] i ?:) gwiazdki widzisz? to z wrażenia?:) [quote name='ania0112']Sandra to kto/co to jest roman?[/QUOTE] [quote name='3 x'] roman to brelok[/QUOTE] Własnie Brelok;) 3x Fajne te Twoje chłopaki ;) i dziękujemy za informacje;) Fajnie wiedziec;) Quote
ulana Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='Saththa']I co wiedzieli?:razz:[/QUOTE] Oczywiście, że nie, ale nieźle kombinowali - nawet gdzieś w klimaty matematyczne ich zawiało :) Quote
marako Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 [quote name='ulana']Oczywiście, że nie, ale nieźle kombinowali - nawet gdzieś w klimaty matematyczne ich zawiało :)[/QUOTE] Pewnie aksolotl - aksjomat, haha Quote
malawaszka Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 [quote name='3 x']no to mamy z malawaszka pole do popisu ;) tylko mala ma wieksze doświadczenie nie są wymagające ale trzeba im stworzyc odpowiednie warunki m.in temp ok 18 st - co jest bardzo cięzkie w lecie ja przez kilka lat radzilam sobie wrzucajac butelki z zamrozoną wodą dopoki w wieku ok 3 lat nie odszedł Edward stwierdzilam, ze być moze to przez to i zainwestowalam w chłodziarkę (min koszt ok 1200 zł niestety) im niższa temp tym lepiej :) rozmnażają się przy ok 4-6 st ;) pod względem jedzeniowym nie sa wymagające moje jedza raz w tygodniu trochę krewetek (moze byc ryba lub inne surowe mieso chociaz moje nie praktykowaly nic orocz krewetek i ryby) dodatkowo dostaja ochotke ale to tez dlatego ze zyją nimi trzciniaki w akwarium nie mozna trzymac z nimi innych rybek bo wacki są mięsożerne i je zwyczajnie zjedzą moje nie mają roślinek w akwarium bo kilka razy się przeprowadzaliśmy i co im zasadziliśmy nowe to one je demolowały ;) nie można stosowac standardowych dodatków/uzdatniaczy do wody bo to je zabija miejsca tez nie potrzebują niewiadomo ile wiadomo, żeby mogły w tym akwarium się obrócić w tą i w tamta strone jest chyba jakiś przelicznik im większa powierzchnia dna tym lepiej :) nie sa tez drogie przy zakupie Wacka dostałam ale Edwarda i Stfana kupiłam po chyba 25 zł za sztukę (kilka lat temu) wogole to są przekochane urocze i lepsze od niejedengo programu w tv jak nie od wszystkich dlatego musze bardziej zadbac o moje ;) a malawaszka ma wieksze doświadczenie :) i to ona powinna się tutaj wypowiadać ale nie mogłam się powstrzymac ;)[/QUOTE] no już od kilku lat nie mam aksików niestety i zazdroszczę tej chłodziarki - napalałam się kiedyś, ale zawsze coś ważniejszego do kupienia jest :shake: Jarek chyba by mi główkę ukręcił za taki niezbędny sprzęt :D moje jadły jeszcze mrożone stynki (takie małe rybki), i jadły też żywe dżdżownice :mdleje: uwielbiały je :lol: ale ja nie uwielbiałam ich podawać ble; ja to ma mw piwnicy świetne warunki dla aksolotli, tylko co to za frajda trzymać je w piwnicy... tam jest okienko, jest temperaturka idealna... ech Quote
Saththa Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 [quote name='ulana']Oczywiście, że nie, ale nieźle kombinowali - nawet gdzieś w klimaty matematyczne ich zawiało :)[/QUOTE] Łoooooo mamusiu ;) [quote name='marako']Pewnie aksolotl - aksjomat, haha[/QUOTE] A w życiu :razz::) [quote name='AnkaG']A co białe i czarne dostało od zajączka?[/QUOTE] wpier**l :diabloti: Quote
Saththa Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 [quote name='AnkaG']A co narozrabiali?[/QUOTE] w sumie nic.... tak dla przykładu :lol: Fix zjada Tazzowe kupy... potem lize mnie po buzi, zawsze jakos mnie upoluje juz mam jakieś coś na buzi :( Quote
AnkaG Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 O kurna ja też na wizycie pare buziaczków dostałam ... :diabloti: Jak psy zjadają odchody to dobrze b complex przez jakiś czas podawać. Quote
Recommended Posts