Ra_dunia Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Stamtąd Agata będzie zabierała Babcię w drogę do Łodzi :) wysłałam zapytanie o transport do Reno2001. Kto jeszcze mógłby z tamtych regionów poratować transportem? znacie kogoś? Quote
Reno2001 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Ja mogę sunieczkę zawieźc do Czarodziejki. Dajcie tylko znac, czy to ma byc 18 czy 19. Dowiozę za free. Quote
Ra_dunia Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Reno :loveu::multi: bardzo Ci dziękuję :loveu: Wiedziałam do kogo zapukać po prośbie ;) Jagoda - Babcia miała mieć powtórzone badania w poniedziałek. Czy udało się to zrobić? I jakie wyniki wyszły? I poproszę o numer Agaty51 na PW ;) Quote
Jagoda1 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Wyniki sa na górnej granicy normy, trzeba uważac na dietę. Telefon zaraz podaję. Quote
Ra_dunia Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Czyli dieta bez soli ;) chyba gotowane jedzonko będzie dobre :) Może jeszcze jakieś suplementy na wzmocnienie się dokupi... Tak się zastanawiam jak z Babcinymi ząbkami? telefon dostałam - pięknie dziękuję :) Quote
kaskadaffik Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ale fajnie, czyli powoli Babcia sie pakuje :) Quote
Ra_dunia Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Jeszcze ma tydzień... Strasznie ten czas się wlecze ;) ale przynajmniej całość transportu mamy za darmo :D Dotarła następna wpłata na konto Babuni :) PT :loveu: zasilił babciną skarbonkę o 200 zł. Mamy 1 230 zł :multi: Quote
Jagoda1 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Ra_dunia napisał(a):Czyli dieta bez soli ;) chyba gotowane jedzonko będzie dobre :) Może jeszcze jakieś suplementy na wzmocnienie się dokupi... Tak się zastanawiam jak z Babcinymi ząbkami? telefon dostałam - pięknie dziękuję :) Babunia ma jakość ząbków stosownie do wieku, nie jest dramatycznie, moze jeść suchą (hepatic), ale trzeba "czuwać", jak sie wzmocni, to pewnie potrzebne będzie czyszczenie. Bardzo cieszymy sie, ze posag Babuni rośnie, ogromne dzięki.:Rose: Quote
Ra_dunia Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Jak się wzmocni trzeba będzie jej zrobić przegląd uzębienia na pewno. Wyczyścić kamień i pousuwać popsute ząbki. U staruszków bardzo łatwo o zapalenia dziąseł, ropnie i różne inne nieprzyjemne rzeczy. Suchą zawsze można zalewać wodą przed dodaniem ;) ale chyba domowe jedzonko będzie Babci smakowało :) Quote
Czarodziejka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Ja myślę, że naturalne zdrowe jedzonko jest najlepszym rozwiązaniem. Quote
Jagoda1 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Babunię chcą adoptować Państwo z Olsztyna, sunia mieszkałaby w domku jednorodzinnym z psem i kotem. Wieczorem jedziemy z wizytą przedadopcyjną. Quote
Lu_Gosiak Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 o matko ale numer:):) trzymam kciuki!!! Quote
Czarodziejka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 To cudownie :) Szczęści się sunieczce. Quote
li1 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Jagoda1 napisał(a):Babunię chcą adoptować Państwo z Olsztyna, sunia mieszkałaby w domku jednorodzinnym z psem i kotem. Wieczorem jedziemy z wizytą przedadopcyjną. Jaki rezultat ? Quote
Jagoda1 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Po rozmowie z Państwem zawiozłyśmy wczoraj sunię późnym wieczorem do nowego domu. To przemyslana decyzja, Państwo zobaczyli sunię w gazecie, rozważyli wspólnie decyzję, rozmawiali z p. Dyrektor schroniska. Znają stan zdrowia, razem z umową adopcyjną otrzymali wyniki badań, a schronisko zaoferowało pomoc w leczeniu suni. Jesteśmy umówione za kilka dni "na herbatkę" do Panstwa. Pani nazwała ją Bubulinka.:lol: Dzisiaj rano rozmawiałam z Panem. Bubulinka część nocy spała z Panem, potem powędrowała na swoje posłanko. Jest czyściutka, nie załatwiła sie w domu. Na porannym spacerze psiak i koty Państwa przyjęły ją do swego grona. Bardzo dziękujemy wszystkim za zaangazowanie się w szukanie domu dla Bubulinki.:Rose: Quote
Czarodziejka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Jaka szczęśliwa staruszeczka :) Quote
li1 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Kochana, szczesliwa Babulenka. Nie wiem, co postanowia ludzie z forum corgi i inni, ale czy mozemy troche forsy przelozyc na inna staruszeczke i dac jej schronienie u Czarodziejki ? Quote
Czarodziejka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 li1 napisał(a):Kochana, szczesliwa Babulenka. Nie wiem, co postanowia ludzie z forum corgi i inni, ale czy mozemy troche forsy przelozyc na inna staruszeczke i dac jej schronienie u Czarodziejki ? A jest kolejna? Quote
li1 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Mysle, ze jest z dziesiec tysiecy kolejnych Babc. Musimy tylko wybrac. Czarodziejka, rozmawialam w Warszawie kilka dni temu z Twoja znajoma z buldozkiem do oddania. Czy on znalazl nowy dom ? Quote
Czarodziejka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 li1 napisał(a):Mysle, ze jest z dziesiec tysiecy kolejnych Babc. Musimy tylko wybrac. Czarodziejka, rozmawialam w Warszawie kilka dni temu z Twoja znajoma z buldozkiem do oddania. Czy on znalazl nowy dom ? Ah, to byłas ty ;) Tak, buldog jest wciąż do oddania, ale tylko w odpowiedzialne ręce. Znam dobrze tego psa. Nie chciałabym, żeby nieborak skończył jako reproduktor przez wzgląd na swój włoski rodowód...Maupa4 obiecała również pomóc w adopcji. Quote
Ra_dunia Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 o matko! normalnie padłam! nie wierzę! czytam sto pięćdziesiąty raz... i serio wierzyć mi się nie chce :D Śmieję się do kompa :) i jestem przeszczęśliwa... Takiej wiadomości tutaj się nie spodziewałam. Na prawdę... Jestem w totalnym i kompletnym pozytywnym szoku :D Lecę na forum corgi. I tak na koniec... to Layla - chyba się pomyliła i znowu przelała 50 zł na konto Babuni :) i teraz stan konta wynosi 1 280 zł... Co za akcja... Proszę wszystkich o decyzję co zrobić ze zgromadzonymi pieniążkami. Moje skromne 30 oczywiście przeznaczam na inną biedę. A może wesprzeć skarpetę imienia Talcott? Ona właśnie wspiera staruszki w potrzebie. Gdy brak na leczenie, na opłacenie hotelików... Quote
Onaa Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Ale piękne wiadomości :). Wspaniale, że ta miła starsza psineczka znalazła swój domek i kochających państwa :). Quote
Ania_i_Kropka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Babcia trafiła do super domku, do miłośników zwierząt, którzy chciali pomóc starszemu pieskowi w potrzebie. Do towarzystwa będzie miała kolegę rasy PON i 6 niezwykle sympatycznych kotów. W schronisku od ponad 3 lat na swoją szansę czeka starszy, corgisiowaty ( wcześniej miał oba uszka stojące) Lucek, który przeszedł wiele w swoim życiu. Najpierw został porzucony, później długo chorował ( miał guzki na całej szyi). Teraz jest już zdrowy, niestety dla odwiedzających schronisko jest jednym z wielu... Lucek jest kochanym i towarzyskim psiakiem. Czy jemu też się uda??? Quote
Recommended Posts